Pillerisihti ja rullakalju


Lähtiessäni tk:sta törmäsin pihalla Hukkilan isäntään ja ihmettelin oikein ääneen että miks hänen pojallaan on mehumaijan sihtiosa perseessä joten Höpö – Hukkila (se ei oikeesti aja ihan täysillä) kertoi epäilevänsä jotta hänen varhaisteini – ikään ehtinyt poikansa käyttää huumeita. No minä siihen että mitä helvetti mehumaija tähän mahdolliseen käyttöön liittyy, niin hääp kertoi valjastaneensa eukon mehiksen saman tapaiseen sihtipyttyyn mitä linnassa ja poliisilaitoksilla käytetään ko epäillään että piripäät saattaa töräyttää jos jonkin näköistä könttiä, hivakkaa tahi näihin verrattavissa olevaa pienpakettia arsestaan ja yrittävät vetää sen pytystä alas ettei tuomiota rapsahtaisi mutta sihtiin jäädessään nämä pillerit sun muut kukkapuskat erottuu ja huumehörhöt saadaan tuomiolle. Niinpä hän oli sitten laittanut pojan istumaan sihtiosan päälle kun oli ensin juottanut tälle pari litraa Levolac’ia – tuota kaikkien umpihanuristen taikajuomaa joka saa sitkeimmän tortun ujeltamaan ulos peristaltiikan loppupäästä hyvin nopeasti ellei peräti saatanan sukkelaan. Hyvä idea muuten mutta Hukkilan teinillä sattui olemaan nykynuorten tapaan melko luihu arse ja kun hääp vielä kärsii lonkkaluiden liikakasvusta, niin ratsiakakkaamisessa oli käynyt niin että teini oli solahtanut maijan sisään ja jäänyt lonkkaluistaan kiinni niin ettei häntä oltu saatu kotikonstein irti. Kauko, siis tämä Hukkila, jatkoi kertomalla että emäntä oli käynyt jaa vähän kuumana ja sanonut ettei Kakella ole asiaa himaan ennenkuin pojan perseestä on sihti irti ja hällä uus mehumaija. Toivottelin vajakki – Hukkilalle hyvät jatkot ja poistuin paikalta mielissäni siitä että jos mulla jyrisee päässä niin näköjään muillakin.


Ennenkuin suuntasin kotitundralle, niin poikkesin katsomassa onko meikäläisen synnyttäneellä naisella kaikki hyvin ja mitä desibeleihin tulee, niin kaikki tuntui olevan kunnossa sillä koin senkin ihmeen että mun kalju meni laineille – niin kovin hääp huusi kun en taas ole kuuleman mukaan pitänyt yhteyttä sillä tapaa kuin hän olis halunnut. Minä erehdyin tokaisemaan että soittele ja utele vähemmän niin saatan sitä minäkin sitten kilauttaa. Tällä kertaa ei mennyt kalju laineille vaan näytin siltä kuin mun päähäni olis liimattu melko hyvässä lihassa oleva bassetti eli ryppyä oli rypyn perään.


Reissu otti sen verran koville etten ole sitten muuta tehnytkään kuin maannut (lue: heittelehtinyt hikisenä) punkan pohjalla, selän perkeleen lisäksi on taas huonommat päivät päänupin kanssa eikä siinä olotilassa tehdä kyllä yhtään mitään. Vaan huomenna on päivä uus ja täytyy varmaan pestää koneellinen tai pari pyykkiä jottei pääse kertymään. Vaatteista puheen ollen, siivous kannattaa aina sillä pengoin tässä muutama päivä takaperin kaappejani parempaan järjestykseen ja yhden pinkan alta löysin kolme paria sairaalan housuja ja paitoja, oikein komeita vihreitä sellaisia ja ne on mukavan väljät ja helppo pukea päälle koska tuo ranka ei oikein taivu. Mulla on ennestään pari kappaletta vastaavia valkoisia mutta ne on peräisin lataamosta, paidan kauluksessa lukee isolla Ravannin pesula ja saumat näyttää siltä että ne taitaa olla tehnyt joku lataamon asukki rättitöihin keskittyneellä työpajalla sillä en ole ennen nähnyt laamapaitaa jossa sauma on ensin vallan saatanalllista tikkausta joka kiertelee pitkin hihaa kuin vieroitusoireinen lääkekaappia ja vaihtuu kesken kaiken sellaiseen suoraan saumaan tai mitä se nyt sitten onkaan, perussaumaa eller jotain semmotista. Ostin kesällä ittelleni ompelukoneen ja olen mä sillä vähän ommellutkin, yhdestä takista (fleece) paloi etuosaa Syyrialaisen remontissa kun hommassa tarvittiin rälläkkää ja mä päätin että minähän paikkaan sen reiän. Farkuista paikka ja järjettömät tikkaukset jotka meni ihan hyvin, tappiopuolelle voidaan laskea se ettei oikean puolen taskuun tartte laittaa enää koskaan yhtään mitään. Etusormi sinne just mahtuu eli sitä voi käyttää sormen lämmittämiseen ja syy tähän on se etten mä tajunnut sen taskun olevan osittain tämän reiän alla, ts. takin sisäpuolella joten jyryyttelin menemään sen yli aika helvettin monta kertaa. Vähän sama kuin silloin kun paikkasin farkkujani ja tikkasin koko puntin umpeen. On muuten vieläkin arvoitus mulle että miten koneella saa paikattua farkkujen lahkeen, oli se reikä sitten etu – tahi takaosassa ja voin sanoa että ken sellaiset taidot omaa, niin ei ole tästä maailmasta hän. Ennen vanhaan tämän taidon oppineita poltettiin roviolla eikä syytä koska reiän onnistunut paikkaaminen vaatii jonkinlaista sopimusta alakerran heebon elikkäs itsensä Belselän Buubin kaa ja kuten tiedämme, kaikkinaiset kontrahdit tämän tahon kanssa on kielletty. Ollut muistaakseni reilu 1600 vuotta eli Nikean kirkolliskokouksesta lähtien ja tämä ihan knoppitietona kaikille kerettiläisille ja muille pakanoille.Joo – o, suht normi päivä Paimentolassa ja toivon etttä rauhallista on ollut teillä muillakin. Taidan heittelehtiä jonkin aikaa ennenkuin nousen keittämään yön ensimmäisiä sufeita joten kauniita unia kaikille ja muistakaahan olla ihmisiksi.
17 kommenttia :

 1. Tästä muistinkin, että pitäisi paneutua taas rälläkkäprojektiin. Tarvis yksi traktorinrengas pilkkoa ja se ei sitten antanut periksi rälläkän eikä puukkosahan edessä. Musta käry vaan peitti tienoon ja haju oli sellainen, kuin kokonainen paimentolallinen kilejä olis saapunut tupaan. Täytyykin siis paneutua taas asiaan eli ison rälläkän lainaamiseen jostain. Ja jos ei sillä hajoa, niin sit multa menee hermot.

  Vaan kun on tässä niin monta projektia menossa, ettei kerkiäis juosta mokomien rälläköiden perässä. Mutta pitäisi kyllä, kun sain sen traktorin takarenkaankin hankittua, mikä oli sekin hankala projekti.

  Mutta joo, on niin kivaa kun oot takas ja pääsee lukee näitä juttuja 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsisirkkeli on hyvä peli kunhan varautuu siihen että ostaa muutaman halpisterän ja tiedostaa että sirkkeli joutaa romukoppaan urakan jälkeen. Niin ja käsisirkkelin kanssa pitää olla tarkempi kuin muuten koskaa kumi on aika ilkeää ainetta kun se lämpiää.
   Onnea tulevaan projektiin!

   Poista
 2. Tämä teksti jää nyt sitten nöin, enempää en viitti veivata koska editori ei tee muutoksia niin se ei tee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli todella suuria vaikeuksia tekstin muokkaamisen suhteen, ts. jostain syystä teksti näkyi aivan eri tavalla kuin piti eikä se vieläkään ole sitä mitä sen pitäisi, lisäksi Bamiellan ja Puoliksen kommentit eivät jostain syystä näy vaikka julkaisin ne ihan normaalisti. Pahoittelen tätä ja lähetin ylläpidolle palautetta näistä vaikeuksista.

   Poista
 3. Tehdään vaihtarit; mä korjaan sun pökät & farkut ym. ja sä teet täällä jotain mmmmmm ammattiisi liittyvää, esim. paimennat! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea!
   Paimennan mielelläni vaikka useamman päivän ja vielä jos saan niitä sun loihtimia herkkuja, niin olen valmis tekemään vaikka mitä :D

   Poista
 4. Housuja on tullu paikattua muutamat, ja kaivattua ompelukoneeseen sellasta ominaisuutta, että tikin suunnissa olis eteen-taaksen lisäksi myös vasemmalle-oikealle -mahdollisuus. Mutta ei, vaikeasta kohdasta pitää vain ratkoa sivusauma, paikata ja ommella sauma takas kiinni. Ainakaan mie en oo parempaa konstia kuullu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja jotenkin se alavarsi vai mikä stana lieneekään (siis se osa mikä on neulan alapuolella, vaakatasossa oleva pötkö) saisi olla kääntyvää mallia koska vaatii yliluonnollisia kykyjä saada riepu kääntymään siinä ahtaassa tilassa. Taidan ostaa jonkun isomman saumurin, eikös ne leikkaa ylimääräiset samalla kun tikkaa?

   Minen tuosta ratkomisesta tiedä, kerran koitin yksien shortsien kanssa ja koska ne bloody langanpätkät oli niin tiukassa, niin jätin suurimman osan nyppimättä mikä kyllä kostautui siinä vaiheessa kun aloin ommella saumaa kiinni. Eikö ne helvetin narunpätkät jotenkin littoutuneet alulangan kanssa ja ei mennyt kuin muutama nanosekunti, niin puntin sisällä oli ihan perkeleellinen syherö ja hermostuin niin paljon että poltin ne shortsit koska meni monta tuntia ihan ketuille.

   Poista
 5. Hyvin olet korjannut, peukku siitä. Farkkujen lahkeet on ehkä v-mäisimmät ikinä, mutta kyllä nekin menee. Mulla on uudet farkut odottaneet lyhentämistä nyt kolme viikkoa, se on homma jota inhoan.

  Kyllä se nahka vielä tasoittuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä harjoittelua vaatii ja paljon. Lyhentäminen onnistuu kyllä jos ei muutamaa katkennutta neulaa lasketa tappioksi mutta kaventaminen...ei ikinä.
   Tämä on mulle oikeesti ongelma koska mun kroppani on niin omituinen ettei "suoraan" istuvia housuja löydy, ts. housut vaatii aina melko paljon töitä jotta niistä saa kunnolliset. Toisaalta tämä on entinen ongelma koska nykytilanteessa en kykene käyttämään kuin helposti puettavia vaatteita eli verkkarit, villasukat, väljät paidat etc.

   Poista
 6. Aikoinaan tuli ihailtua naapurin rouvan kärsivällisyyttä, kun paikkasi poikansa housuja: purki vuoret ja lahkeet, että sai korjattua. Meillä ängetään lahkeet suppuun koneen "kaulaan" tai mikä lie tuo oikealta nimeltään onkaan. Ja jos ei onnistu, niin sitten korjataan käsin. Jos korjataan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!
   Mulla on muutamat housut jotka voi uhrata treenaamiseen koska mun tosissaan täytyy opetella kaventaminen

   Poista
 7. Haa, mulla on eläkeprojektina ompelukoneen osto. Musta tulee hassu hippimummo joka ostaa kauhtanansa kirpparilta ja tuunaa vielä ne. Ja opettelen sitten kyllä housunpuntin paikkaamisenkin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika halvalla niitä nykyään saa, tosin ompelijatar jonka liikkeestä ostin verhokankaat ja hääp ne verhot mulle ompelikin, sanoi ettei mitään kovin halpaa kannata ostaa tietysti sen takia että kestävyys on mitä on mutta myös sen takia että halvat on aivan liian kevyitä, pelkkää muovia olevia masiinoita jotka eivät pysy paikallaan ja ompelemisesta tulee yhtä helvettiä.

   Jahkas saat hommattua sen koneen, niin mä tilaan sulta housut ja takin, takki sais olla semmonen parka - takki ja housut kunnon reisitaskulliset. Sitten kun sopii, niin mä tulen ennakkomaksiun kans mitoille niin...mitä mun piti sanoa..niin, saadaan niistä kerralla sopivat :D

   Poista
  2. Palataan asiaan sitten kun eläkeikä lähenee - nykymenolla ei ehkä ehdi ennen kun hautausmaa kutsuu... mutta mittoja otetaan kyllä hartaasti jos sinne asti eletään ;-)

   Poista
  3. Hyvä hyvä!
   Näin me tehdään :D

   Poista
 8. Minä paikkasin yhden ainoan kerran farkkujani, kun ne oli jalassa, ompelin pitkätkalsarit samalla niihin kiinni.. armeijassa jos nappi tippu, viiksilangalla takas kiinni..

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins