Nessie, Niskavuoren Naiset remix ja pari sanaa jouluateriasta

Liikkuminen on taas ollut melko onnetonta ja niinpä olenkin viettänyt aikaa sohvalla, katsellen tv.n paskatarjontaa ja hetki sitten täältä Ylen verolaatikosta tuli niin kipeä ohjelma, että sain aika pahat kilarit ja päätin vetää pari laatallista Targiniqeja jotta mä pystyn kertomaan tästä järkyttävästä ohjelmasta teillekin. Kyseessä on näet National Geographic’in alkuperäissarjaan perustuva ”Myyttisten hirviöiden jäljillä” - niminen sarja, jossa tällä kertaa metsästettiin Loch Nessin hirviötä. Olen muuten tainnut kirjoittaa tästä aiheesta ennenkin mutta se siitä. Eniveis, ohjelman isäntänä toimi Juudas Vapaamaalainen (Judah Friedland) ja heppu sinisine silmälaseineen ei ollut kovin uskottava hahmo, osittain jo senkin takia että äijä on nähnyt partakoneen viimeksi joskus 80 – luvulla mutta ihan parasta tässä aivan perseestä olevassa jaksossa olivat kaksi tutkijaa – mies ja nainen – jotka rymysivät pitkin Loch Nessin rantakaislikkoa ja ihmettelivät omituisia ääniä joita heidän korviinsa tämän tästä kantautui.

Yhtä asiaa minä en jaksa käsittää ja se on sama asia mikä koskee Isojalan jahtaajia (Searching Bigfoot) kuin kaikkia muitakin tämän lajityypin edustajia ja se on öiseen aikaan tehtävät etsinnät. Ei jumalauta jos kerran 90 prosenttia näköhavainnoista on tehty päivällä, niin minkä vitun takia sinne järvelle tai metsään pitää mennä keskellä yötä? Siitä ei ole muuta kuin haittaa, esim. tälläkin kertaa äänityslaitteita kantava mies sattui päästämään melko ryhtevän pierun joka kiitos huippulaatua olevan laitteiston, rikkoi hänen molemmat tärykalvonsa ja aiheutti muutamia metrejä perässä tulleelle tutkijanaiselle paniikkikohtauksen, sillä hänellä oli käytössään lämpökamera joten hän luuli äijän infernaalista pierupilveä Loch Nessin hirviön hengityskaasuiksi koska tämä järjetön flatuspilvi leijui spektrin eri väreissä ja haisi tottakai saatanan pahalle. Nainen kärsi useamman minuutin pahasta takykardiasta ja mukana ollut kuvausryhmä joutui yön pimeydessä keräämään hänen hampaistaan irronneita amalgaameja mikä tietysti aiheutti närää samaan tapaan kuin Kultakuume – sarjan tyypeissä joilla ne perkeleen vehkeet eivät kestä päivää kauempaa.

Itse asiassa mulla on ollut Nessin rannalla sijaitseva Urguhartin linna muutaman kuukauden vuokralla, valitettava tapaus sillä mä luulin vuokranneeni htion hyvän linnan kesälomani ajaksi mutta paikan päällä huomasinkin että mua oli kustu silmään. Onneksi olin ostanut törkeää ylihinnoittelua käyttävästä LBP – Aitasta UltraSoftProAntarticSleepEverywhereYouWant – makuupussin jonka pitäisi kestää -72 astetta pakkasta joten en palelluttanut kuin varpaani ja sormeni. En sillä että linnassa olisi ollut niin kylmä mutta mainospuheet on mainospuheita joten todellisuudessa tuo taiwan – säkki ei kestä lämpötiloja jotka menevät alle +10 asteen. Niin, ja vetoketju hirttää kiinni heti ensimmäisestä vedosta. Joka tapauksessa, tutustuin tämän kesälomani aikana paikalliseen väestöön ja ystävystyin Abhainn Stiùbhartach - nimisen kalastajan (sukunimi on vaikea ääntää ja kännissä täysin mahdoton) kanssa joka vain myhäili kysyessäni häneltä totuutta tästä kenties maailman kuuluisammasta hirviöstä.
Kyseisestä hirviötä on yritetty dokumentoida eri tavoin ja kuuluisin valokuva tästä Nessiestä on pimpaintohtori Robert Wilsonin 1. huhtikuuta 1934 otos, joka kuitenkin on huijaus jossa Nessien pienoismalli on kiinnitetty leikkikumiveneeseen.

Surkeiden tv – sarjojen katsomisessa on hyväkin puoli, sain näet ajatuksen tehdä täysin uudenlaisen filmatisoinnin Niskavuoren Naisista. Mielestäni vanhat, kotimaiset elokuvat ovat turhankin paatoksellisia ja niitä voisi hieman keventää tuomalla henkilöhahmoihin nykyaikaisia piirteitä. Esimerkiksi Juse – muori, tuo Malviinan äiti ja Juhani Multian isoäiti, voisi olla Base -muori joka harrastaa kuolemaa halveksivia base – hyppyjä sen sijaan että kyttää muita ja puuttuu asioihin jotka hänelle eivät todellakaan kuulu. Toinen tapaus on Fredrik Niskavuori, jäykkä professori joka tässä musiikin osalta veret korvista lennättävässä Niskavuori – saagassa on saanut alkunsa Loviisan ja Juhanin huh huh – touhuista, voisi olla Frederik Rautavuori jolla kunnioitettaisiin Reetun monivuotista iskelmälaulajan uraa ja tasapuolisuuden vuoksi hänellä voisi olla Tapani Kansa – niminen renki joka niin ikään pitäisi nuotin vierestä laulamisesta. Uusi filmatisointi pitäisi sisällään lukuisia kohtauksia jossa nämä eilispäivän kalkkisstarat karjahtelisivat jossain helvetin elovainiolla enemmän tai vähemmän lääkkeissään ja mielestäni tämä toisi tervehdyttävän tuulahduksen entisaikain leffoille ominaiseen, heti helvetin syövereistä olevaan viulun vingutukseen. Mieluummin sitä kuuntelee mömmöissään olevien ukkojen hoilaavan Titanic:ia kuin sitä paatoksellista viulumusiikkia vai mitä?
Ja koska alkuperäinen elokuva sijoittuu kieltolain aikaan, niin uudessa filmatisoinnissa voitaisiin elää lähitulevaisuutta jolloin punkkua ja muita ruumiinpesuvesiä saa joka kaupasta ja kioskista ja mikä parasta, alkuperäinen Telefuuni – Santra voisi olla TeleFinland -Saara, X – factor kisoja kiertävä operaattori joka käyttäisi 4G -verkkoa laittoman viinan välitykseen sillä Alkon monopolin alkaessa pikkuhiljaa murentua myös tarjonta eri toimijoiden muodossa kasvaa mistä seurauksena ei olekaan hintojen lasku, vaan temppuveden hinnan kohoaminen pilviin. Niinpä TeleFindland – Saaralla olisi mitä parhaimmat mahdollisuudet trokaamiseen sillä operaattorin ominaisuudessa hän voisi tarjota asiakkailleen ilmaista VPN – yhteyttä ja kas, laiton alkoholinmyynti toimisi täysin salattuna eikä kiinnijäämisen riskiä olisi.

Joo, tälläistä sitä tulee pohdittua kun vituttaa tarpeeksi ja turhautuminen omaan itseensä tai paremminkin kropan toimimattomuuteen on niin tapissa kuin olla ja voi. Tänään(kin) piti tehdä kaikenlaista hyödyllistä mutta eipä vaan onnistunut ja se jos mikä ottaa päähän, etenkin kun tätä paskaa on jatkunut jo huomattavan pitkän ajan.

Teille sen sijaan haluan toivottaa mitä parhainta viikonloppua ja oikein mukavaa joulun ajan odotusta, itse tein sellaisen ratkaisun että naulaan ns. ovet ja ikkunat kiinni 19. päivä, samoin luurin mikä tarkoittaa sitä että puhelimeen soitettaessa paluuviesti lähtee automaattisesti jossa ilmoitetaan että olen tavoitettavissa seuraavan kerran 27. päivä. Kerroin asiasta myö suvulle, viitaten viime jouluun jonka vietin yksin koska minä en kestä sitä tekopyhää ja väkisin tehtyä joulua. Tämä siis oma kantani ja koskee meidän sukua joten aiheesta ei kannata vetää hernettä nenään mutta totuus on, että sisaruskatraasta sitä joka ”joutuu” jouluaterian järjestämään, ahdistaa ja vituttaa jo viikkoja etukäteen ja loputkin haluaisivat olla jossain muualla (omissa oloissaan) kuin tällä pakkoaterialla jonne tietysti tulee myös muuta porukkaa. Ollaan keskusteltu asiasta ja olen sanonut että koska me kaikki siskokset ollaan jo aikuisia ja systereiden mukulatkin ovat jo aikuisia, niin eikö nyt jumalauta voida tehdä niin että jokainen viettää sen joulun ihan oman porukan kesken. Eritoten mun käy sääliksi pikkumuksuja jotka joutuvat väkisin tälle taipaleelle vaikka haluaisivat odottaa pukkia, puhumattakaan siitä että pukki on jo tuonut lahjat ja iltaa pitäisi viettää niiden parissa!


Ps. Paimentolaankin perinteinen pukki saattaa tulla liihoittelemaan edellisjoulujen tapaan mutta asia on vielä harkinnassa, samoin ne hiton isot kellot jotka niin ikään ovat koristaneet Paimentolaa aiempina vuosina.

31 kommenttia :

 1. Liihotteleva Pukki on paras :) 💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :D
   Uskon että se ilmiintyy ihan tässä lähiaikoina!

   Poista
 2. Oi, sitä pukkia onkin ollut ikävä. Nyt mä hyppään täällä vartin välein kattomassa josko se olis jo tullu. (Joten älä ihmettele äkkinäisesti kohonneita kävijälukuja.)

  Rauhaisaa viikonvaihdetta sinne Paimentolaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen!
   Kyllä se pukki taas ilmiintyy ja varmaan ilmiintyy heti kun saan kahlattua lukulistan läpi tai sitten viimeistään huomenna :D

   Poista
  2. Jee jee jee jee jee, pukki on palannut <3

   Pusut teille molemmille!

   Poista
  3. Ai että mä oon lumoutunut!

   Sukset, joku torvi ja säkki. Ja ihan pakonomainen tarve klikata sitä lennossa.

   Että olikos niillä hulluilla halvat huvit vai miten se meni?

   Poista
  4. :D
   Pukki tuli taas täksi jouluksi ja koska poistin Twitter -tilini, pukin klikkaaminen ei johda kuin ao. palvelun etusivulle.
   Pukin klikkailussa ei ole mitään hullua sillä voi olla että se tulee johtamaan jonnekin toisaalle - riippuu kyllä siitä että miten selkä jaksaa, onnistunko mä ja kuinka aika riittää.

   Poista
 3. Täällä perheen teinit viihtyvät tv:n äärellä juurikin sen urpouden multihuipentuman Bigfootin jahtaamisen aikaan. Kuulema siihen on aina pahimmat kylähullut löydetty jälkiä näyttämään ja muutenkin on kökköjen kökkö.

  Urquhartin linna toi oitis mieleen laatusarjan House of Cards, jonka alkuperäisessä kirjassa päähenkilö oli juurikin Urquhartin sukua ja huonetta päähenkilö oli. Lue se jos ja kun sulla on aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas :D
   Se on kyllä totta että sarja on jotain mitä ihmisjärki ei kykene käsittämään. Ne "tutkijat" ovat jo itsessään varsin erikoista väkeä eivätkä nämä "silminnäkijät" jää yhtään hopealle.

   Ahaa, nimi on jostain tuttu, lienenkö kuullut sen mutta oli niin tai näin, niin mä tutkin asiaa enemmän ja kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Äitini kävi nuoruudessaan Nessietä moikkaamassa, ehkä minäkin vielä pääsen sinne. Eräs kirjailija on selittänyt asian niin, että Nessie vain käyttää järven pohjassa olevaa aikaportaalia eikä ymmärrä olevansa välillä muussa ajassa, kuin omassaan (eli joku dinosauruskausi).

  Tässäpä sinulle linkki skeittavaasta mummosta. Tuli vain mieleeni Niskavuori-uudistamisestasi. Mies on muuten sillä viimeisimmässä Niskavuori-leffassa (1987) heinäparvella extrana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi muuten olla hyvinkin mahdollista tuo väittämä tai ainakin mä toivoisin niin, tämä meidän maailma tuntuu niin tylsältä :)

   Sulla on sitten filmitähtiä omastakin takaa eikä pelkästää lapasmiehiä Ison Veten toiselta puolen :D

   Poista
  2. Nii'ih. Miehen leffauran suurin rooli oli Warren Beattyn "Reds"issä extrana. Sai kuulemma hyvät päivärahat :P

   Poista
  3. Jumaliste, ukkoshan on ollut mukana isommissakin jutuissa!

   Poista
 5. Niinja se saaterin linkki jäi.

  http://www.etlehti.fi/artikkeli/uusia_alkuja/lonkkaava_lena_salmi_62_hyppaa_viela_kun_se_on_mahdollista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Lenalla on ihan oikea asenne elämään ja aina kun näitä tällaisia tulee vastaan ,niin sitä tuntee itsensä todella huonoksi ihmiseksi joka valittaa lähes joka asiasta. Toivon Lenalle mahdollisimman pitkää elämää - hääp on hyvä esimerkki meille kaikille (jotka vielä voi tehdä tuollaisia juttuja)

   Poista
 6. Tässä vielä se video, mitä alunperin piti laittaa.

  https://www.youtube.com/watch?v=VWva8gl3DK4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumankekka, muija on melkoinen monitaituri!

   Poista
  2. Katsottuani tuon olen alkanut haaveilla astanga-joogasta ja käsilläseisomisesta. En ole koskaan päässyt käsillä- saati päälläseisontaan..

   Poista
  3. Älä hyvä ihminen niihin lähe, oon meinaten tullut siihen tulokseen että jos ei selkä paukahda niin sitten menee niskat. On se jotenkin semmoista mutta kait se jos ois tarpeeksi notkea ja paikat muuten kestäisi - mene ja tiedä.

   Poista
 7. Pukkeli is back!
  *kiroaa*
  Kirjoitin sekavasti mutta House of Cards pitää ehdottomasti lukea ensin alkuperäiskirjana (3 osaa) ja sitten EHKÄ katsoa Netflix-versiona joka siis sovitettu amerikan mantereelle. Siellä heiluu Francis Underwood, sama FU kuitenkin ;-)

  PS
  Alkuperäissarjan kirjoja myy cittari alepokkareissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirnakka, muista että Pukkeli on täynnä rakkautta ♥ :D

   Et ollenkaan ja oikeastaan mun on kiittäminen sua. Mullahan loppui tuo kirjojen lukeminen linnaan, en jostain syystä ole pystynyt sen jälkeen keskittymään lukemiseen - kenties tuli luettua liikaa, en tiedä - mutta olen jo syksystä haaveillut ja miettinyt että voisiko lukemisen aloittaa uudelleen mutta alkusysäys on puuttunut. Tämä vois olla se juttu jonka avulla saisin taas hommasta kiinni, varsinkin nyt kun ei ole muuta kuin aikaa joten mun on hiihdeltävä kirjastoon heti maanantaina eli kiitos vielä kerran.

   Poista
 8. Jessus, täällä on minua seuraava pukki! Mukavasti kyllä sen pussi pullottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukki on Paimentolan jokavuotinen perinne ja pukki on täynnä rakkautta vaikka hääp hieman tungetteleva onkin :D

   Poista
 9. Eipä tuosta verolaatikosta paljon iloa ole. Kirjoja on oltava aina iso pino, jos ei nukuta ja muutenkin. Varsinkin kun nuo pyhät tulevat.
  Hitto, miksi tuo pukki seisoo aina siinä mistä mä just luen. Maagista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuossa Hirnakalle sanoin että yritän saada lukemisesta otteen ko se jäi linnaan, en ole yhtään kirjaa lukenut sen jälkeen mutta nyt olisi kyllä hyvä hetki koittaa. Varsinkin kun selkä ei kestä pitkiä istumisia koneen ääressä eikä sitä muutenkaan jaksa olla netin syövereissä hela tiden.

   Pitäisihän sun muistaa että Pukki on lätkässä teikäläiseen, tälläkin kertaa kun hain hänet Korvatunturilta, niin ukon ensimmäinen kysymys oli että: "Vieläkö Jääkäsi on messissä?" :D

   Poista
 10. Ilahduin pukista :)
  Ja jos nyt ihan totta puhutaan, niin tieteellisehkötkin dokumentit ison veden toiselta puolelta on vähintään puoliksi semmosta paskanjauhantaa, että jotain siinä tarttee välillä syyä, että pystyy kattoon loppuun. Kun joskus niissä kuitenkin välillä on jotain ihan mielenkiintoistakin asiaa, kaiken sen "kunnes Peter tajusi, että asiassa oli jotain ihmeellistä, mitä kukaan ei ollut ennen tajunnut (mitä nyt joku kirjoittanut pari kirjaa), ja jonka Peter päätti juuri nyt tässä ohjelmassa selvittää, joten hän matkusti 10 000 km:n päähän kysymään bongbing-heimoa tutkineelta ihmiseltä, voisiko tämä tai se olla mahdollista (koska puhelimitse asian kysyminen olis ollu liian nopeaa ja tylsää ohjelman kannalta) seassa. Lopulta sitten suuri tutkijasankari saa selvitettyä ultrakummallisen ja maailmaajärisyttävän tieteellisen epäselvyyden, joka useimmiten on itsestäänselvyys vähänkin asiasta kuulleelle.

  Joo, ne teennäiset joulut. En kans kestä. Oon viettäny lähes kaikki jouluni itekseni eli ihan oman porukan kesken sitten vuoden 1985.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä koska se Pukin tarkoitus onkin :D

   Niinpä! Itsestään selvistä asioista tehdään dramaattisia ja pienistä ongelmista (Kullan huuhtojat: mutteri tippuu hiekalle - seurauksena koko kaivoksen pysähtyminen) saadaan aikaan traagisia murhenäytelmiä ym.
   Realityohjelmien aallon mukana tv:n tarjonta ja ennenkaikkea sisältö on pudonnut entisestään, eniten vihaan katsojeien tasapäistämistä tarjoamalla heille "toiveuusintoina" samoja leffoja ja sarjoja vuosi toisensa perään. Ketä vittua ne luulee huijaavansa?

   Jep. Mä olen kans saanut tarpeekseni siitä tekopyhästä meiningistä joka yleensä kärjistyy hirveisiin riitoihin joiden todelliset kärsijät ovat pikkumuksut ja se on asia joka pistää vihaksi.

   Poista
 11. Juu. Pitäisi varmaan joskus katsoa se leffa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töissä kone jumitti, arvasin että kommentti osuu jonnekin ihan muualle kuin piti :P

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins