Liimaside ja Woolmaster 325

Terve taas!
Jäi aika lyhyeksi se eilinen visiittini kun tuo selkä ei kestä mutta parempi näin. Itsenäisyyspäivä oli ja meni, hieman vituttaa se että nykyään ao. päivän painoarvo on sillä kenellä on komein iltapuku, syvimpään uurrettu kaula aukko tai kenenkä nännit näkyy puvun läpi ja jottei menis yksipuoliksesi, niin huomiota sai myös eriparia olevat kengät ja uutisointi siitä että boolia pitää maistaa. Niin ja se että snagarin kautta himaan….uh. Oikeesti, pikainen laskenta joka koskee kylläkin pelkkää internetissä olevaa uutisointia, antoi tulokseksi että jokaista ”veteraani” - uutista kohden oli 27 juhlapukua käsittelevää tai vastaavaa, ulkoasuun/ -muotoon liittyvää uutista ja se on kyllä perkele väärin. En tarkoita sitä että netin/uutisten tarvitsisi olla täynnä kurjuutta ja hirvittäviä kuvia viime sodasta mutta uskonpa että veteraaneista riittäisi juttua enemmänkin mutta se siitä.

Sain tänään raivokohtauksen ja ajelin pääni, luonnollisestikaan te ette tiedä sitä että annoin monien arotuulten raiskaamassa kallossani lymyävien hiustupperoisten elikkäs hiusjuurten pukata hapsia kohti aurinkoa about kuusi kuukautta, aina eiliseen asti jolloin tämä ei niin kovin hallittu hermojen ja lihasten yhteistyönä tapahtunut hirmuteko tapahtui. Mitään järkyttävää ja kansallisperinnön menettämiseen verrattavaa tragediaa ei kuitenkaan päässyt tapahtumaan sillä hiuslook’ini muistutti erehdyttävästi ”Paluu tulevaisuuteen” - leffassa esiintyyvän professorin hiuksia – jopa silloin kun niihin oli kaadettu 300 ml extra strong incredible hard moisturing and other tukeminen und pysykää nyt saatana siinä missä minä haluan – geeliä. En voi käsittää miten hiukset, joiden rakenne muistuttaa retkinuotiolla tapahtuneen räjähdyksen ja vauvan tukan kombinaatiota, voivat käyttäytyä niin vittumaisesti kuin nämä mun ex – hiukseni. Oikeesti. Joka kerta kun niitä piti saada järjestykseen, niin taistelu kesti useamman minuutin ja kun hiusten asento näytti suht siedettävältä, niin ei tarvittu kuin kävely esim. kylpyhuoneesta keittiöön ja sieltä olohuoneeseen niin jo vain oli joku saatanan sojo töröttämässä milloin mihinkin suuntaan. Olenkin päätellyt että koko hiusepisodi oli korkeimpien voimien osoitus siitä ettei harvakarvapaimenten pidä läheä turhamaisuuden teille, vaan heidän on parempi kipitellä lampaiden perässä ilman ainuttakaan kiehkuraa tahi muuta karvaista sydeemiä johon laskettakoon tupeet, peruukit, kontaktiliimalla kiinnitettävät hiuspidennysjuttuset tahi muut, lähinnä horsen persjouhista valmistetut ekstra longit ihme härpäkkeet ja palmikot.

Tässä siis pohjustus raivokohtaukselle jonka perimmäinen syy oli viime torstain niskaleikkaus ja leikkauksen jälkeen haavan päälle asetettu paineside liimasiteineen. Joo, paineside oli nimensä mukainen eli painoi todella ikävästi mutta siitä liimasiteestä joka piteli tätä painesydeemiä, olisi riittänyt Uotilan lapsillekin ja tästä syystä tuo limainen ja inha riepu ei ainoastaan peittänyt noin puolta takaraivostani, vaan ulottui myös lähinnä varoituskolmiota muistuttavien hartioitteni päälle ja melko reilusti myös operaatiopäiväni ylläni olleen paidan päälle joka kylläkin lensi roskiin heti kotiin päästyäni. Eniveis, kuten te jumalaiset sairaan – ja terveydenhoidon piirissä olevat lukijani tiedättekin, tuota tuomiopäivän painesidettä liimariepuineen ei saa kastella kolmeen päivään joten hiukset sekä niiden alla kolisevan kalloni pääsin pesemään vasta sunnuntaiaamuna jolloin säädetyt kolme vuorokautta oli mennyt (operaatio oli torstaiaamuna). Nautinnollinen hiusten pesu onnistui hyvin muuten mutta eihän se itsestään saatanasta oleva liima mihinkään lähtenyt, ei vaikka miten hinkkasin ja tästä syystä sekä niskan iho että takatukka muistutti lähinnä helvetin ryppyistä post it – lappua jota on lyöty peruukilla ja se jos mikä pisti vihaksi. Tänä aamuna kun pesukertojen lukumäärä oli neljä ja join aamukahvia tyynyt takaraivosta keikkuen, tuumin että jo se nyt on perkele ja siirryin paimentolan saniteettitiloihin lampaankeritsimisessä käytetyn Woolmaster 325:n kanssa. Sen verran jykevä kone on tuo Woolmaster että kun sen jysäyttää käyntiin, niin jo vain valot himmenevät ja radio vaihtaa Ylen Ykköseltä jollekin kaupalliselle kanavalle mutta karvanpoistoon se on aivan ylivoimainen. Kerran jopa harkitsin alapään karvoituksen ajelemista mutta kun yksittäisten terien väli on enemmän kuin lepotilassa olevan härpäkkeeni, niin mieleen hiipi lipsahduksen mahdollisuus ja sitä seuraavat ongelmat niin pissimisen kuin mahdollisten lihallistenkin ilojen (not) suhteen ja olenkin tässä asiassa pidättäytynyt helpommin hallittavissa laitteissa (lue: Bigin halvin höylä). Niin jotta mä olen taas kalju ja sellaisena aion pysyäkin.

Mitäs muuta, tikkien poisto huomenna ja siinähän ne tärkeimmät paitsi hei, uusimpana ja todella hienona juttuna pidän sitä että ilmoittauduin viittomakielen kurssille, takana on nyt syyslukukausi ja tammikuussa jatketaan. Opettajana on tosi hyvä tyyppi, naisimmeinen joka opetus on...miten sen nyt sanoisi...innostavaa, helppotajuista ja mukaansa tempaavaa eikä nämä ole sellaisia ylisanoja joita näissä yhteyksissä usein kuulee sanottavan, vaan hänen opetus on nyt vaan sellaista että jopa tällaisen vanhan jäärän on helppo oppia. Kyseessä ei siis ole mikään monotonisella äänellä puhuva, nyt siirrytään seuraavaan viittomaan – tyyppi vaan hän jaksaa kerrata, kannustaa kysymään ja selittää/näyttää tarpeen vaatiessa niin kauan että asia menee jakeluun. Ihan supernainen siis.
Jotta tästä ei tule eeppistä saagaa, niin lienee parasta lopettaa tähän ja sitäpaitsi selkä asettaa omat rajoitteensa. Paljon on vielä paimentolassa korjattavaa, samoin lukulistalla koska moni on lopettanut ja hei, jos joku käy Punaisen paatin kapteenin blogissa, niin voisiko välittää mun pyyntöni että pääsisin lukemaan hänen blogiaan ko sekin oli muuttunut vain kutsutuille lukijoille. Eri asia on sitten jos Ninka ei halua mutta ainahan sitä voi kysyä. Tänään siis vielä lukulistan pariin, lukemista jäi eiliseltä ja tänään on tietty tullut uusia postauksia ja se Talag’h Malarin lista sitten lyhenee ja tämän johdosta jos tiedätte jonkun hyvän blogin, olisin kiitollinen jos vinkkaisitte niin voisin sitten käydä katsomassa ja mahdollisesti lisätä sen lukulistalle (joka muuten saattaa siirtyä blogin etusivulle tämän ns. uudelleen aloituksen ja blogin ehostuksen myötä).

Kaikille oikein hyvää keskiviikkoa, pitäkää peukkuja että Viking lotossa tulee jotain niin päästään pitämään historialliset Paimentola – päivät jossain kylpylässä tahi muussa vastaavassa mestassa. Nimikin voisi olla parempi mutta en tähän hätään keksi ja jos jumalaisee oikeesti käy säkä, niin noista karkeloista tulee vuosittaiset koska suurin osa meistä – siis Paimentolan porukoista – on enemmän tai vähemmän raihnaista väkeä joten on ihan oikein että voidaan viettää jokunen päivä mutakylpyjen, rentouttavien hoitojen ja muun mukavan merkeissä. Utopiaa mun tuurillani mutta toivotaan että Karmalla käy viba ja potti osuu kohille.

Niin ja olkaa ihmisiksi – teistä kun ei tiedä mitä te saatte päähänne (esim. onkohan se yks jo tullut sieltä Katlan juurelta?)

22 kommenttia :

 1. Jos oikein ymmärsin niin tukkasi on siis mallia 'mukavasti taipuva' eli lievää kiharaisuutta suoraan helvetistä. *been there*

  Viittomakielellä osaan sanoa sanat kissa ja koira sekä kuukausista joulukuu ja kesäkuu.. hmm. Meillä vois olla ihan mahtavat keskustelut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Hiukset elivät täysin omaa elämää ja koska niiden taltuttamiseen ei löytynyt tästä meidän tuntemasta maailmasta mitään ainetta, niin pakkohan ne oli ajella.

   No onhan tuokin on jotain! Itse olen oppinut sen että viittomat ovat todella nopea tapa kommunikoida, olkoonkin että oppimiseni on vielä sillä tasolla jossa kaikki menee niin sanotusti ohi koska viittomien oppiminen on alkutekijöissään mutta kenties vuoden tai parin päästä kaikki on helpompaa. Kurssin vetäjän kanssa oltiin kyllä yhtä mieltä siitä että pitäisi päästä ympäristöön jossa viittomia käytetään sillä tuo kerta viikkoon (vaikka kaikki tunnit ovatkin koneella koska joka toinen on etäviikko) on aivan liian vähän ja omalta kohdaltani tämä herätti ajatuksen vapaaehtoistyöstä.
   Moni voi tuomita itsekkäänä ajatuksena mutta puhe - tai kuulorajoitteisten (jotka ovat siis myös liikunallisesti- tai muuten rajoitteisia) parissa työskentely/auvstaminen olisi sellaista jossa väkisinkin oppii ja meillä on kurssilla pari tällaista henkilöä. Kertoivat että autettavien kanssa muodostuu osittain oma kieli, omat viittomat ja merkit joilla ei ole tekemistä varsinaisen viittomakielen kanssa.

   Poista
  2. Mä voisin liittyä teidän keskusteluun, osasin taannoin viittoa, että pitää päästä pissalle ;-)

   Mitä vaikeasti taltutettaviin hiuksiin tulee, niin tällaset suomalaiset ohuet lirut on toinen helvetin keksintö tässä pipojen luvatussa maassa. Kun esikoinen oli pieni (aattele, se täytti just 18 ja sai ajokortin!!!) ajelin pääni siiliksi se sillon se kyllä sopi tosi hyvin. Ja oli helppo kun mikä!

   Poista
  3. Nonni!
   Paimentolan porukoissa on näköjään enemmänkin viittomakielen osaajia mikä on aivan hemmetin hieno asia :)

   Onnittelut esikoiselle - niin se aika vaan rientää ja viitaten näkemääni kuvamateriaaliin, niin en yhtään epäile etteikö sulle sovi siiliksi ajeltu pää....ei satu olemaan yhtään kuvaa tältä ajalta?

   Se helppohoitoisuus on kyllä ihan parasta kun koskaan ei tarvitse tsekata että onko hiukset millä mallilla. Näinä päivinä ainoa homma on aamupesun lisäksi se kun pitää hieroa rypyt sileiksi ja saada veri kiertämään ettei näytä marketin lattialle pudonneelta luumulta :D

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Noista linnan juhlista voisin sanoa, että helvetin turhat ja ihan väärälle porukalle.

  Nosta sulle hattua, että viittomakieltä opettelet!

  Mikäs tässä sitten, Paimentola-päiviä odotellessa laitan Loton vetämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä juhlista ja voin kyllä sanoa että viittomakieli on oikeasti kiinnostava aihe, ainoa mikä ketuttaa on se että tunnit on pirun raskaita tuon selän takia mutta toivotaan että EuroJP:n myötä sekin tilanne helpottuu koska Vikingistä ei tullut mitään :(

   Poista
 3. Mä niiiiiin nauroin, anteeksi. Mutta on kerrassaan ihanaa että oot takas! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, minkäs ihminen sille voi jos letti on - Puskista lainatakseni - suoraan helvetistä eikä tottele minkään valtakunnan jäykisteitä vai mitä vituraisen geelejä ne nyt on :D

   Hiton mukavaa olla taas täällä vaikka tavallaan kaiken joutuu opettelemaan uusiksi koska myös tämä mun pääkoppani ei ole entisellään.

   Poista
 4. Krhm... No eihän me muuta kuin pysäytetty hätä-seis-napista yhdet liukuportaat Oslossa paluumatkalla kun pitikin päästä toiseen suuntaan. Eli ihan nätisti on oltu... *viheltelee muina naisina*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukuportaiden pysäyttäminen osoittaa päinvastoin luovaa ajattelua mikä laskettakoon plussaksi. Normaalisti suomalaiset ovat hiljaa, täysin halvaantuneita ja tyytyvät kohtaloonsa :)

   Poista
 5. Ewww, pitäiskö kehua, että eräällä *köh, köh* on viittomakielestä jokunenkin arvosana (ja n. 15 v. kokemus toisena kielenä). ;) Tästä voisikin sitten puhua enemmän, mutta ei kehtoo vehtoo. Lykkyä tähän, koska on äärimmäisen mielenkiintoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen tiedän että olet velho kielien parissa mutta täytyy myöntää että viittomakieli tuli yllätyksenä :O
   Kuiteskin hieno homma jota arvostan suuresti ja kenties (toivon niin) joskus tulevaisuudessa päästään kommunikoimaan tällä tapaa!

   Poista
 6. Mitä sitä turhilla karvoilla, niistä on vain riesaa. Paitsi että omistani en luovu ku pakon eessä, mutta mulle onkin jo tässä iässä ihan sama, miten ne sojottaa. Etutukka tykkää osottaa ylöspäin.

  Osasin joskus viittomakieliset aakkoset, ja koulussa tunnilla kaverin kans juteltiin niillä äänettömästi. Poikia vitutti, ku ne ei ymmärtäny mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja näitten mun hiusten osalta kasvattaminen oli oikeastaan turhaa koska sisäkumi paistaa muutenkin kun on tuota ikää kertynyt. Ajatus kasvattamisesta tuli osittain sen takia koska on aika pahoja liikerajoitteita ja jatkuva kaljuna pitäminen oli suht kivuliasta koska olen aina ajellut pääni itse.

   Viittomakieltä kannattaa opetella koska sen avulla kommunikoiminen on het helvetin paljon sukkelampaa ja selkeämpää kuin vastaava puhumalla tehty/käyty.
   Lisäksi viittomat ovat hyvin huomaamaton tapa viestiä toiselle mistä on etua aika monessa tilanteessa.

   Poista
 7. On sit mukavaa taas lukea näitä juttujasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Mukavaa on myös käydä ihailemassa sun kättesi töitä ja viimeisimmästä (kävin hetki sitten katsomassa) mä pidin erittäin paljon!

   Poista
 8. Kas sääkin olet elossa! Sorry, että tuollaisen tempauksen tein, mutta plögi on siis ihan kaikilta kävijöiltä tällä hetkellä sulki poikki katkolla. Mulla on kannettava taas paashana (eri tavalla kuin viimeksi), ja jokseenkin kirjoitusinto kateissa myös. Mut en ajatellut mihinkään kadota, vaan keikun täällä kommenttilootiloissa mukana kyllä! Ehkäpä joskus sille päälle sattuessa palautan plokinkin näkyville.

  Jos on hilveä ikävä, niin sähköinen posti tavoittaa, bateaurouge21 kissanhäntä gmail piste com. Jos tuon älykkyystestin osaa tuosta translatioida suomeksi, niin saa luvan kirjoittaa. Eri asia jaksanko vastata kovin tunnollisesti! :D (...vastaan mutta pirunmoisella viiveellä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei rakkaus!
   Minä jo luulin että sä olet kyrpiintynyt muhun jostain syystä ja olin täällä ahdistuksen vallassa ko pelkäsin että mitä vittua mä olen taas tyrinyt...

   Suuret kiitokset mailiosoitteesta, laitan sen talteen ja ties vaikka tässä jonain päivänä häiriköin sua!
   Mitä taasen kannetavaan tulee, niin kertaan että mulla on kolme konetta ja näin ollen ois yks läppäri tarpeeton jonka voisin kyllä lahjoittaa, tyrkytin sitä jo Helmelle mutta eipä ole sieltäkään mitään kuulunut ja minen ymmärrä teitä naisia kun teille ei kelpaa mikään :D
   Läppärissä on W10 järjestelmänä ja ao. järjestelmä mahdollistaa puhtaan uudelleen asennuksen jonka kyllä voin tehdä niin saisit täysin "koskemattona ja puhtaan" Windows 10:n eli ilmoittele jos kelpaa.

   Toivottavasti saat kirjoitusintosi takaisin! (vaikkei se tietty nyt paljon lämmitä kun ei ole konetta mutta kenties tuon läppärin avulla?)

   Poista
  2. ...koskemattoman. Ärh

   Poista
  3. No mitä sä nyt oisit voinut sillä tavalla sössiä, jotta silleen olisin kyrsiintynyt, nääh! Sitä paitsi naisiin ei kannata koskaan luottaa näissä asioissa, useimmiten ne suuttuu jostain sellaisesta mitä sä et varmaan kuunaan tulisi ymmärtämään, joten turha miettiä. :)

   Kassotaan kassotaan, sen kannettavan kanssa! Etsi nyt ensin vaikka sen koneen speksit, että onko yhtä tehokas mylly kuin tuossa omassa, pitäis näet myös pyörittää mun megahypersupergrafiikkaa käyttäviä pelejäni. (Esimerkkinä Sims 3 -sarjan pelit). Tais meillä viimeksikin olla tästä puhetta, mutta jos en siis huollonkaan jälkeen saa tuota omaa konetta henkiin (tai sen huoltaminen ois liian kallista), niin taipunen ostamaan uuden pelikannettavan. Mutta kiitos tarjouksesta, ja mä harkitsen sitä jos en saa tota konetta kuntoon kun vien sen tammikuussa huoltoarvioon!

   Poista
  4. No en minä tiennytkään mutta mulla tämä vainoharhaisuus on siinä asteella että mä epäilen vähän liikaakin. Siinä oot kyllä oikeessa että mulla todennäköisesti menee ohitse asiat jotka liittyvät teidän mielenliikkeisiin koska a) ne ovat maailman sivu olleet yhtä arvoituksellisia ja b) kroonisen päänsäryn takia lanttu on mennyt todella huonoon happeen.

   Minäpä kaivelen ne esiin, tänään täytyy kumminkin päivittää se koska Microsoftilta tuli taas päivitys, ilmeisesti hieman enemmän tavaraa koska aamusella tämä mun pöytäkoneeni jolla pääasiallisesti bloggailen, raksutti aika kauan. Yhteydet nimittäin on kunnossa koska nykyisin asun paikassa missä 4G toimii (kaikki tolpat etc.)
   Mutta kuten sanottu, ollaan yhteyksissä ja mieluummin muutenkin kuin tämän asian tiimoilta!

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins