Paimentola tilt, Crêpe Suzette ja Stacey Dooley!

Oikein hyvää päivää niin Paimentolan väelle kuin kaikille muillekin jotka vaeltelevat pitkin Blogspheren laajoja aavikoita!
Syynä Paimentolan muutaman päivän hiljaisuuteen on syynä nämä meikäläisen pääkivut joissa on tapahtunut muutos pahempaan suuntaan, siis sellaiseen suuntaan missä kaikki ei toimi niinkuin pitää (vaan eipä tuo ole tainnut koskaan pelata) ja tästä syystä lähden tutkimuksiin ensi perjantaina jolloin rakkaasta komentokeskuksestani otetaan magneettikuvat ja jatko määräytyy sen mukaan mitä sieltä löytyy. Henkilökohtaisesti nimittäin toivon että jotain löytyy sillä ehkäpä se mahdollistaisi näiden pitkään jatkuneiden, itsestään saatanasta olevien päänsärkyjen loppumisen kun tiedettäisiin että mitä ja miten. Toisaalta voidaan olla tilanteessa jossa minä ja lääkärit katselemme kuvaa päästäni joka näyttää siltä että varastohallin lattialle on unohtunut herne joka on sitten aikojen saatossa harmaantunut ja muumioitunut. Näin siksi että olen saanut elämäni aikana kuulla useammin kuin kerran sellaisia väittämiä etten ajelisi ihan täysillä, tai ettei päässäni liiku mitään mikä kieltämättä on totta sillä tämän eeppisen ja vastoinkäymisiä täynnä olevan polkuni varrella on ollut tilanteita joissa olen seissyt paikallani hiljaa huojuen ja kuulastani on kuulunut samanlaista hurinaa kuin isojen sähkölinjojen alla tai suurten muuntamoasemien välittömässä läheisyydessä. Kansan kielellä sanottuna mulla lyö aika usein tyhjää ja eräs neurokirurgi vertasikin aivojen harmaata massaa noin niinkus kognitiivisten kykyjen osalta, Play Doh – muovailuvahaan ja voin sanoa että tuolloin hieman vitutti ihan pelkästään sen takia että olin menossa Mensa ry:n testeihin ja meninkin niin missä tuskaani lisäsi testeistä saatu yhteispistemäärä joka oli huomattavasti pienempi kuin kengännumeroni. Lohdutuksekseni voin todeta että mikäli ruuti olisi annettu meikäläisen keksittäväksi, niin maapallolla ei olisi käyty yhtään sotaa ja se on paljon se (saatana). Kuitenkin viime päivät ovat olleet sellaisia etten ole kyennyt muuta kuin makaamaan sängyn pohjalla ja pari kertaa olen joutunut soittamaan apuakin kun kroppa ei ole yksinkertaisesti toiminut niinkuin sen pitää. Tänään on kuitenkin parempi päivä ja päätin ilmoitella mitä Paimentolan elämään kuuluu.

Vaan sitten mennäänkin iloisempiin asioihin joista ensimmäisenä on Crêpe Suzette!
Voi kiesus mutta nuo appelsiinivoilla höystetyt lätyt ovat jotain taivaallista ja jo pelkästään itse taikina on sellaista mitä tulen täst'edes käyttämään joka kerta koska a) maku on paljon parempi kuin näiden peruslättytaikinoiden
ja b) ne tiedä johtuuko se kananmunan valkuaisten vaahdottamisesta vai mistä mutta niistä tulee paljon kuohkeampia ja lätyt myös paistuvat paljon paremmin – kunhan muistaa tehdä niistä esikuviensa mukaisia, ohuita lättyjä. Itse käytin paistamiseen wokkipannua jonka (suoran) pohjan osuus on 180mm ja taikinaa käytin per lätty puolen desin mitallisen verran. Wokkipannu siksi että sillä on todella helppo ”pyöräyttää ilmassa” koska Crêpe'n ohuen habituksen takia sitä on todella hankala kääntää lastalla. Laitan teille tuohon alle ohjeen vaikk linkin takaa ja netistä ohjeita löytyy pilvin pimein mutta alla oleva ohje on yksinkertainen ja hyväksi havaittu. Mitä itse valmistukseen tulee, niin tein ensin varsinaisen taikinan jonka annoin seistä täytteen (appelsiinivoi) tekemisen ajan. Jossain ohjeissa neuvotaan seisottamaan taikinaa jääkaapissa tunnin verran mutta en tiedä onko sillä mitään merkitystä koska lätyistä tuli täydellisiä tämän lyhyemmänkin kaavan mukaan. Appelsiinivoin osalta tein niin että pidin kulhoa lämminvesihauteessa (tiskiallas) ja työjärjestys oli se että kun pudotin lätyn lautaselle ja kaadoin taikinat pannulle, niin paistumisen aikana voitelin ja käärin lautasella olevan jonka sitten aina nostin toiselle lautaselle muiden viereen. Ohjeen mukaan crêpejä tulee kahdeksan mutta itse sain loihdittua yhdeksän eikä appelsiinivoita jäänyt kuin tilkka jonka lopuksi levitin ohuina nauhoina lautasella olevien, käänneltyjen lättyjen päälle. Kääntelyn tein samaan suuntaan, ”pituusakselin” mukaan sen takia että mikäli crêpejä haluaa syödä sormin, niin ne on helppo taittaa keskeltä jolloin taitoskohta jää itsestä poispäin eikä täyte valu umpinaisen ”mutkan” takia.

Sitten itse ohjeeseen:

Crêpe Suzette

Ainekset (8 crêpeziä)

    - 2 dl vehnäjauhoja
    - 1 1/2 dl vettä
    - 3 munaa
    - 1 rkl sokeria
    - 1 1/2 dl maitoa
    - 50 g sulatettua voita
Täyte :  

- 75 g voita
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl appelsiininkuoriraastetta
- 2 rkl appelsiinimehua

Liekittämiseen
    - 1/2 dl Cointreau- tai Grand Marnier -likööriä
Lisäksi
    - vaniljajäätelöä

Valmistus:
1. Vispaa jauhot ja vesi tasaiseksi.
2. Erottele keltuaiset valkuaisista.
3. Sekoita keltuaiset, sokeri, maito ja voi taikinaan.
4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan varovasti. Ei vispausta enää.
5. Kuumenna pannu. Sulata voita pannulla ja paista hyvin ohuita räiskäleitä.

6.Valmista täyte.
7. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon sokeri, appelsiininkuori ja -mehu.

8. Levitä hieman täytettä jokaiselle jäähtyneelle krepille ja taita ne neljään osaan.

9. Lusikoi loppu appelsiinivoi pannuun tai uuninkestävään vuokaan (ei teflon) ja sulata miedolla lämmöllä.

10. Kääntele taitettuja räiskäleitä appelsiinivoissa, jotta ne lämpenevät kunnolla.

11. Lorauta päälle likööri ja konjakki ja kuumenna hetken aikaa. Ravistele vuokaa, jotta likööri imeytyy tasaisesti.

12. Liekitä niin että tukka hulmuaa. Vatkaa pannua niin että liekit palavat mahdollisimman pitkään (alkoholi palaa pois).


Turha kai sanoa että jätin viinan kanssa lotraamisen ja liekittelyt vähemmälle. Sen virheen kun olisin tehnyt niin te olisitte kenties saaneet ensin iloisen YouTube – videon minkä jälkeen Paimentola olisi hiljentynyt lopullisesti koska se nyt vaan on semmoinen juttu että tuo viina – olis se sitten missä muodossa tahansa – ei sovi meikäläiselle enkä aio edes kokeilla mitä tapahtuu jos otan viinaa. Moni saattaa ajatella etteihän sitä ole pakko juoda mutta 27- vuotinen historia asian tiimoilta on osoittanut että Paimentola ja alkoholia sisältävät nesteet ovat mahdoton yhtälö, vähän sama kuin materian ja antimaterian kanssa. Ne kun tuohoavat toinen toisensa paitsi että tässä tapauksessa alkoholi tuhoaisi minut (perkele).


stacey
♥♥♥!!!!

Toinen ja aivan mielettömän hieno asia on se että mä olen rakastunut! Harmi vaan että mun rakkauteni kohde on heti helvetin kaukana sillä kyseessä on maailman suloisin dokumentarisi Stacey Dooley.
Joo – o, katselin sohvan pohjalta dokumenttia jossa Stacey vieraili Thaimaassa ja tutustui Yaba – huumeeseen ja kaikkeen mikä tämän jaa vähän vittumaisen kaman ympärillä pyörii, niin käyttäjiin, myyjiin ja salakuljettamiseen kuin myös huumeita vastaan taisteleviin viranomaisiinkin. Mutta mikä tästä dokumentista teki katsottavan, oli Staceyn asenne ja se tapa jolla hän keskusteli ihmisten kanssa ja miten hän selosti kaikkea sitä mikä Yabaan liittyy. Niiden todella kauniiden silmien takana näkyi aitoa välittämistä ja ei käy kieltäminen etteikö osasyynä ole se että Stacey Dooley on pirun nätti nainen. Erityisesti pidin kaikesta siitä mikä alkoi päälaelta ja loppui kantapohjiin mutta tämän tästä huomioni kinniittyi hänen kampauksiinsa joita oli miltei joka päivälle omansa. Stacey on muuten malliesimerkki naisesta jolla on kauniiden kasvojen lisäksi jumalattoman kaunis niska ja kun hän pitää hiuksiaan päälaelle kietaistuna ja katselee maailmaa niiden taivaallisilla silmillään, niin kyllähän se on näky joka pistää huokaisemaan ja syvään.

yaba
No kukapa mukaan kuin Aatu :D


Tälläistä tällä kertaa, lähden lekuriin mutta palajan kyllä joten kaikille oikein hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua. Muistakaa olla ihmisiksi.





26 kommenttia :

  1. No voi sua! Olishan se jotain, jos lekurikäynti poikisi tällä kertaa edes vähän kivuttomamman elon. Toivotaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä se ei valitettavasti poikinut vaan jotain ihan muuta mutta ei lannistuta!

      Poista
  2. Voihan suzette, toivottavasti homma selkiintyy ja pääkivut häipyy! Mun täytyy kokeilla tuota reseptiä gluteenittomien jauhojen kanssa... mutta onko se voihässäkkä välttämätön? Eikö kermavaahto käy? No, sille kävis kyllä kalpaten liekityksessä, mutta sen kyllä ajattelin jättää väliin ainakin. Oon epäluuloinen voi-sokerisörsselien suhteen sen jälkeen, kun tein kääretorttuun jonku hiivatin kräämitäytteen ja hyi että oli ällöä.
    Mutta paranevaa päätä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiinivoi on välttämätön koska se on se johon rakastuin. Ihan sen takia että se on maun antajana kenties paras (ja vieläpä helppo tehdä!) johon olen törmännyt, toki crepet jollakin muulla lisukkeella käy mutta koita ees kerta. Ite ajattelin koittaa sitä korvapuusteissa perinteisen voi-sokeri-kaneli-sydeeemin sijaan.

      Poista
  3. Ai sullakin on tällainen dokumentaristi-crush! Mun on tietysti Louis Theroux, ja vaikka se äijä onkin aika puiseva pölkky ulkoisesti, niin jokin siinä tyylissä saa meitsin kuuntelemaan (ja ehkä harvoin katselemaan) sitä samalla tavalla kuin muori kuunteli aikanaan sunnuntaijumalanpalvelusta. Tai hiihtokisoja. Eli hartaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Louis Theroux'in dokkarit on hemmetin hyviä ja ukolla on kyllä karsimaa koska se pysyy asiassa eikä koohkaa ylimääräistä.

      Poista
  4. Toivottavasti löytyy jotain sellaista, mihin saat apua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti näin ei käynyt mutta eipä sitä auta jäädä murehtimaan.

      Poista
  5. Hyvä, että tutkitaan. Eihän tuollaiset säryt ole hyvästä ainakaan.

    Jostain kumman syystä tuo Staceyn ylistyksesi toi mieleeni äsken näkemäni Deadpool-elokuvan.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole hyväksi ei ja nyt kun ne ovat potenssiin sata niin elämä on aika helvetin tuskallista mutta se siitä.

      Täytyy häpeäkseni tunnustaa etten ole nähnyt ko. elokuvaa (vieläkään) mutta kovasti sitä on kehuttu.

      Poista
  6. Toivottavasti syy särkyyn löytyy. On kai odotettavissa, että sieltä sisuksista jotain löytyy =)

    Letut kuullostaa todella herkulliselta. Itse jätän paistamisen toisille, sillä minä en uskalla heittää lettua ympäri ja toisekseen se käry ei sovi mun hipiälle, heh heh. Mutta ehdottomasti kokeilen ensikerralla tätä reseptiä ja odottelen sitten ruokapöytään kutsua =).

    Hienoa, että tiedät omat rajasi ja pidät niistä kiinni. Paras teko itsellesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyi kyllä mutta ei ihan sitä mitä toivoin.
      Wokkipannulla letun kääntäminen käy todella helposti - varsinkin keraamisella sellaisella ja kokeile ihmeessä reseptiä koska tuolla respalla tehdyt letut on ihan toista luokkaa kuin "perinteisellä" tehdyt.
      Kiitos, olen koittanut muutenkin kehittää itseäni ihmisenä sillä mä kuulun ihmistyyppiin jonka tulisi hillitä itsensä ja pitää ne päässä pyörivät "täydelliset ajatukset" ihan omana tietona :D

      Poista
  7. Meillähän on kohta oma Paimentolan Master Chef käytettävissä! Hienoa!
    Toivotaan, että kuuppa on noin laajemmalti ajateltuna kunnossa ja lekurit keksii, mistä särky tulee ja osaavat vielä lopettaakin sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaiskin tehdä ruokaa niin mikäs tässä mutta kyllä tämä sellaista opettelua on ettei paremmasta väliä :D

      Uh, kunpa niin olisikin käynyt mutta en aio vaipua synkkyyteen koska se on tie joka on turhan raskas kulkea. Sitten kun polku loppuu niin se loppuu.

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Juu olen ja kiitos kysymästä <3

      Poista
  9. Pitäskö tässä alkaa jo huolestuun...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei missään nimessä, meitä paimenia on vaikea saada hengiltä :D

      Poista
  10. No niin, hiljaiseloa näemmä jatkuu, toivottavasti lääkärireissu ei muuttunut miksikään hätätoimepiteeksi ja olet tolpillasi, mieluummin vain kiireinen omissa hommissasi Paimentolan rauhassa. Oikeesti, toivon sitä.
    Kovaa hommaa tämä toipilasaika, eivät ne 'Pää todettu tänään terveeksi' -todistukset ja lausunnot ihan helpolla irtoa, ei perhanassa.
    Koeta jaksaa ja laita kuittaus mikäli olet vielä tässä maallisessa hiippakunnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi hiljaiseloni mutta olin yksinkertaisesti siinä kunnossa etten pystynyt kirjoittamaan koska vessareissuja lukuunottamatta aika meni punkan pohjalla.
      Nyt vedetään lääkkeet tappiin ja odotellaan - mitään muuta ei enää tehdä.

      Poista
  11. Minunkin pääkoppa kerran kuvattiin, eilöytynyt mitään :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minäkin kun olin putkessa niin olin kuulevani tarkkaamossa (vai mikä vitun tila se nyt on) kuvausta hoitavan tyypin huutavan että kuka helvetin mulkku on vienyt ilmapallon putkeen kun ei näy kuin ääriviivat :P

      Poista
  12. Olen blogiasi seurannut jo pidemmän aikaa ja alan nyt huolestumaan kun ei ole uutta postausta kuulunut. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin. Terkkuja toivottelee Keltainen vihko ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! ♥

      Enpä ole tiennyt sinusta ennen kuin nyt mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Taidankin lähteä tältä seisomalta käymään sun tykönä ja lähdenkin niin.

      Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

  • Blogger archive page > Life is so full of tae!
  • Google Friend Connect Button > NetOops blog
  • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
  • Contact Form > Tw!st Blogger
  • Simple Search > Blogger Buster
  • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
  • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
  • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins