Paimenen painajainen

Varoituksen sana niille, jotka eivät pidä karkeasta kielen käytöstä sillä alla oleva teksti on kirjoitettu aavistuksenomaisen tunnekuohun vallassa, joka taasen on seurausta sivukylien sisäsiittoisuuden mukanaan tuomista rasitteista joiden kohteeksi allekirjoittanut on joutunut, tai on paremminkin kiitos Karman, päässyt perehtymään miltä tuntuu asioida henkilöiden kanssa joiden sukuun ei ole tullut uutta, ulkopuolista vertaa viimeisimpien kolmensadan vuoden aikana.


Jumalauta mutta eipä ole taas hetkeen aikaan vituttanut näin lujaa ja syynä tähän on syrjäkyliä ja muita saatanan korpikyliä riivaavaa Kauniit ja Rohkeat – syndrooma. Tiedättehän tuon ihan sairaan paskasta tv-sarjasta tutun tilanteen missä suku/suvut nussivat keskenään niin paljon ettei enää tiedä kuka on kenenkin isä ja onkohan naapurissa asuvan siskoni kolmevuotias likka mun täti vai onko se Perttu -vainaan muija. Ei helvetti….vielä kun tämän loppuviikon ja mahdollisesti ensi maanantain ja tiistain kestän niin sen jälkeen minä en kusekaan vanhalle tundralle päin, en vaikka mikä olis ja niin paljon ei setelipainossa ehditä rahaa takomaankaan että mut saisi sen voimalla liikkeelle. Kuolkoot perkele sukurutsaustensa aiheuttamiin komplikaatioihin ja jos maailmassa on vähääkään oikeutta, niin satakoon lopputalvena niin paljon lunta että hiljenee koko helvetin seutu ja mieluummin ikuisesti. Olen aina kironnut – jo silloin kun asuin tuolla taivaan isän hylkäämässä ja lehmänpaskan käryisessä risukossa – sitä heti helvetin ärsyttävää pitäis ja tarttis tehdä – asennetta. On se jumalauta ettei ne sisäsiittoiset runkefäärdit saa sitä tonnista persettään sen paremmin ylös kuin mihinkään muuhunkaan suuntaan, puhumattakaan siitä että ne tekisivät jotain.

Luulin jo että totuin niiden savijaakkopaskakikkarepunaniskaperkeleiden ylihämäläiseen asenteeseen mutta eikö mitä, se on niin käsittämätöntä että se jaksaa aina yllättää ja eilen sekä tänään niitä yllätyksiä on satanut roppakaupalla kun eräskin peräkamarin tumputtaja jonka kanssa olen ollut tekemisissä, tuumasi esittämääni ”sä olet tehnyt sen mistä sovittiin?” - kysymykseeni seuraavalla tavalla: ”Niin..no..tota..juu tai siis en...kun..en oikein muista mitä sovittiin….niin se on jäänyt jotta...ja on noita kiiruita ko autokin pitäis katsastaa ja on lunta maassa”.

grandma
Kuvitelkaa näitä muutama tuhat vajaan neliökilometrin alueelle...

Mitä vittua hanki ja auton katsastus kuuluu siihen jos me olemme sopineet että tuo perkeleen mutapaakun imeskelijä vie pari kasettikuormallista soraa ens kesän mökkityömaalle? Korjaan, piti viedä jo elokuun lopulla. Erään toisen simoanteron kanssa meillä oli sopimus että hän sahaa pari taapelillista puutavaraa ja ei laaduista tehtiin oikein lista eli paljonko kakkosenelosta, paljonko viiden tuuman lautaa, montako kymmentä metriä kakkoskakkosta etc. No näin tämän sianpanijan eilen, hän asuu jaa vähän sivummalla ja kysyin että onko ne taapelit siellä tienvieressä siten kuin sovittiin koska heti kun lumet sulaa niin ne tullaan hakemaan isommalla autolla. Jumalauta mutta koskaan ei ole miestappo ollut niin lähellä kun tämä vitun olkitossu möläytti silmiään pyöritelllen: ”Ööö jaa niin mitä? Mikä tie ja mitkä taapelit? Vai kaapelit ko mä en tahro kuulla koska sataa. Ei saatana. Ei perkele. Mistä helvetistä mua rangaistaan? Miten tuollaisia serkun synnyttämiä oleksämunisävaisetä lehtolapsia voi olla vapaalla jalalla ja mitä tuhannen vittua jollain sateella on tekemistä kuulon kanssa? Ei kai kukaan, eikä tuokaan tädin perseestä pölähtänyt, kuuntele korva taivasta kohti ja jos nyt olisi niin helvetin vatiaivo että näin tekisikin, niin jäähän se toinen korva jonne ei pitäisi sataa. Nimenomaan pitäisi koska oletuksena korvat ovat vastakkaisilla puolilla päätä ja jos toinen on ylöspäin, niin toinen on luonnollisesti alasp'in mutta näillä tallin vintillä ja enomiehen kanssa alkuun saatetuilla kanannussijoilla voi olla korvat minnepäin vaan, sitä kun ei näe koska aivan saatanan kireellä silmukalla ommeltu pipo on vedetty niin alas että hyvä kun alahuuli liikkuu.

Kaivoin taskustani puhelimen ja näytin tälle epatolle listaa jonka olimme tehneet itse asiassa jo edellistalvena, tarkemmin sanottuna vuoden 2014 marraskuussa ja elettiin kuun puolta väliä. Herra kyntövako tuijottaa luuria hiljaa ja hartaasti, kohottaa katseensa ja töksäyttää vastaukseksi että no nyt hän muistaa mutta ei ole tehnyt asian eteen vielä mitään koska ei ole ollut saanut hankituksi osia motoonsa, se perkeleen kone kun hajosi silloin vuoden vaihteessa ( 2014 – 2015 ) ja taisi olla muuten olla heti kohta sen jälkeen kun silloin nähtiin.
Koitin hillitä itseni ja kysäisin että ei ole tullut mieleen ilmoittaa tästä asiasta? Oli kuulemma mutta kun hän ei ollut sitä heti tehnyt, niin se on sitten jäänyt ja kun on ollut noita muitakin kiireitä, mm. viikonloppumatka Ikaalisten kylpylään (3vrk) jonka valmisteluissa meni parisen viikkoa. Tuon vastauksen jälkeen en enää kyennyt hillitsemään itseäni vaan tuumasin että herra on hyvä ja voi tunkea ne sovitut ja kaikki lähestöltäkin löytyvät näreet perseensä sillä minä en niitä en tarvitse. Ukko koitti rauhoitella, sanoi ettei pidä hermostuman, työt alkaa heti kun kevät koittaa ja saadaan vehkeet toimimaan jne. mutta keskeytti vuodatuksena kun sanoin että minen mitään kesäkaatoja huoli ja siksi toisekseen aina on olemassa riski että saatatte lähteä vaikkapa Naantalin kylpylään.

keep
Niin, myös peräkylien naiset ovat...hmmm.. omaa luokkaansa


Joo – o, nyt tosiaan kun kestäisi about viikon niin en taatusti tule asioimaan tai edes käymään tuolla Taivaan Isän ja maanmittaushallituksen hylkäämällä lehmänpaskasaarekkeella. Oikeesti, minen kestä koska hermo on muutenkin tiukalla ja näiden viimeaikaisten kokemusten perusteella voin sanoa että näissä kahdessa tapauksessa kyseiset henkilöt eivät tienneet kuinka helvetin ohut ajatus piti heidät elävien/terveen kirjoissa. En sano että olen itse täydellinen ja teen kaiken just niinkuin pitää mutta ku kerran sovitaan jotain ja kun kerran rahakin vaihtaa omistajaa, niin luulisi jumalauta että jotain tapahtuukin koska näissäkään tapauksissa ei mielestäni ketään tapettu stressiin, puhumattakaan siitä että aikataulut olisi vedetty niin kireälle että niiden tahdissa pysyminen olisi ollut ylivoimaista. Ei, ei mitää tällaista vaan kun on lunta maassa, ei kuule kun sataa ja Ikaalisten kylpylä. Huh huh.

Kaikille kuitenkin oikein hyvää tiistaita ja muistakaa olla ihmisiksi.20 kommenttia :

 1. Kyllä sovitut asiat täytyy pitää vaikka muuten olis kuin Ellun siskon-enon-veljen-tytön-serkun-kanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin just. Se on uskomatonta miten paljon menee aikaa, rahaa ja kaikkea muutakin hukkaan jos sovitut suunnitelmat ei pidä.

   Poista
 2. Ahhhaahhaaa :D Kiitos päivän nauruista, joskin ne taisivat tapahtua ihan mahdottoman sopimattomaan saumaan. Tuommoista se on kun ei ole itse vahtimassa. Ja vähänkö vtuttaa vahtia, kun sitä luulisi aikuisen täyspäisenä pitämänsä ihmisen sanaan voivan luottaa. Onhan se ihan hemmetin tyhmää soittaa perään jotta "oletko muistanut tehdä mitä sovittiin?". Koskaan ei pidä aliarvioida ihmisten aivottomuutta.

  Mitä tulee niihin sun syömisiin, tämä sivu mun on pitänyt sulle linkittää jo aikaa: Vasiten otin mukaan tuon fudbot-jutun, en ole itse perehtynyt, mutta sulla saattaa intoa löytyä? Tuolla sivustolla on myös niitä ruokavaliojuttuja sun muita. En tiedä miten hyvin se sun tarpeita palvelee mutta klikkailla saa ilmaiseksi joten herra on hyvä vaan. Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkin uskon Hirnakka että sä olet omalla kohdallasi joutunut näihin tilanteisiin ja eikös vaan aina hämmästytä se kun ihminen lupaa kirkkain silmin tehdä jotain ja mitään ei kuitenkaan tapahdu? En tiedä, meikäläisestä tuntuu siltä että tässä maailmassa vaeltaa aika paljon ihmisiä jotka eivät osaa sanoa ei. He lupaavat koska näkevät sen ainoksi vaihtoehdoksi mutta eivät ymmärrä paljon haittaa he saavat aikaan sillä kun ne lupaukset eivät sitten pidäkään paikkaansa.

   Kiitos linkistä (jota en kuitenkaan tekstisi/kommenttis joukosta löytänyt...) koska fudbot ja muut ruokavalioon liittyvä informaatio kiinnostaa kyllä. Läskikuuri/treenaaminen etenee hitaasti mutta varmasti ja kohta tässä ollaan tilanteessa jossa se ruoka alkaa näyttelemään isoa osaa, syödä kun pitäisi heti paljon joten tässä on mietittävä tuo kokkauspuoli uusiksi.

   Poista
 3. Auts, Mitäpä tähän muutakaan voi sanoa. Paitsi että hatunnostot sulle, ettet listinyt ketään. Se kun olis kumminkin tiennyt sulle lisähankaluuksia.
  Toivotaan, että sun verenpaine tasoittuu.
  Idiootit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en listinyt mutta nyrkillä kopauttaminen ei ollut kaukana. Ymmärrät meinaten itsekin kuinka turhauttavaa on tuommoinen kun sopparit ei pidä ja kaikkien aika menee hukalle. Paitsi tämän lupaajan koska hän ei tee mitään.

   Poista
 4. Tulen leimahdukset näkyi tänne asti.

  Juu, tiedän tunteen, kun jotain sovitaan, niin minä hoidan sen vaikka pää kainalossa, se on varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Rantis, sen mitä sua ja sun toimintatapojasi olen oppinut tuntemaan niin sä olisit varmasti sanonut muutaman painavan sanan tuossa tilanteessa!
   Olet ihan oikeassa tuon periatteesi kanssa ja jos tulee tilanne ettei kaikesta huolimatta kyetä toimimaan niinkuin on sovittu, niin mun mielestä siitä pitää ilmoittaa hyvissä ajoin.

   Poista
 5. Oho! Ymmärrän tuohtumuksesi! Et ollut ollenkaan liian tiukkasanainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun olis Puolis pitänyt olla messissä niin ois näytetty turvemikoille mitä tapahtuu kun diilit ei pidä. Mä nimittäin tiedän että sä olet aika sanavalmis nainen ja vieläpä tulisieluinen sellainen, niin uskonpa että serkunnussijat puhuisivat lapsenlapsillekiin "siitä kauhisuttavan vihaisesta akasta" jonka käsittelyyn he joutuivat :D

   Poista
 6. Onnex en ole koskaan käynyt kylpylässä, niin ei ole kovin pahasti hommat jääneet tekemättä. Noi nimittelyt on vallan loustavia, voi, kun niitä muistaisi, jos joskus on tarve. Ehkä se siitä taas suttaantuu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitäisi päästä kylpylään koska sä pidät teidän orkesterista niin hyvää huolta!
   Ja mitä nimittelyihin tulee, niin sulla on varmasti ollut vastaavia tilanteita joissa nämä ei niin korrektit nimet ovat väkisinkin nousseet kielen päälle :)
   Joskus vaan ei voi eikä jaksa ymmärtää ihmisten mottipäisyyttä.

   Poista
 7. Ahhahhaahaa, osu ja uppos ja pikkasen nauratti. Vaikka tiedänkin, ettei tilanne naurata. Mutta siksi kai tämä eniten naurattaakin, kun voin niin samaistua tuohon vitutukseen. Eihän tollaista väkeä kestä. Kerran harkitsin mennä laittaan ruoskan kanssa vauhtia tollaiseen väkeen, mutta kaveri esti menemästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jumalauta! Sinä Marra toiminnan naisena varmasti uskot mun fiilikset ja kykenet samaistumaan niihin koska mikään ei vituta niin paljon kuin velliperseet jotka eivät sano suoraan että ei käy. sen sijaan myöntelevät vaikka jo sanoessaan tietävät etteivät tule tekemään yhtään mitään asian eteen.
   Sen minä ymmärrän jos ei tiedä mitä pitää tehdä ja siksi ei mitään tapahdu mutta silloin saa ja pitääkin kysyä että miten homma hoidetaan.

   Poista
 8. Kuinka hyvin oletkaan saanut tekstissäsi esille sisäsiittoisuuden eri muodot ja vivahteet. Wau!
  Tulee hippisen mieleen nuo kyläpahaset joista minunkin geeniperimäni on kotoisin. Onneksi näihin sukuihin on ilmeisesti tullut uutta verta silloin tällöin. En siis omaa ylimääräisiä raajoja ja ei niitä isoja vikoja kauheasti ole.
  Muista hengittää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoka, minä uskon että sinä muuallakin kuin autotallissa käyneenä tunnet nämä sisäsiittoiset porukat ja niiden toimintamallin joten ei liene vaikea kuvitella sitä v*tutuksen määrää mitä nämä mottitopit saivat aikaan.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kyllä. Työmaailmassa kun jotain sovitaan ja ennenkaikkea kun raha vaihtaa omistajaa, niin silloin se myös tehdään.

   Poista
 10. Uutinen tämänpäivän Iltasanomien etusivulta, tulit vain mieleeni..

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454644955816.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sofia ja Yulia - pihkatappisisarukset! :D

   Kiitos linkistä koska se on jälleen muistutus siitä että kesää kohti mennään ja se on ihan paras juttu se!

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins