Kymmenen kuvaa Paimentolasta

Tämän piti tulla jo eilen mutta kun pikku ongelmat kakkoskoneen päivitysten kanssa vei pitkälle yli puolen yön, niin harvinaista kuvasarjaa Paimentolasta tulee vasta nyt. Harvinaista siksi että mulla ei ole tapana julkaista mitään itseeni liittyvää mutta menköön nyt tämän kerran. Noista päivitysongelmista (W10) kerron tekstin lopuksi jos jotain kiinnostaa vaikkapa sen takia että kyseessä oli todella fataali probleema joka esti käyttöjärjestelmän käyttämisen lähes totaalisesti. Pahoittelen kuvien laatua erityisesti olkkarin osalta, paska laatu johtuu ensinnäkin siitä että minen ole mikään kuvaaja ja siks toisekseen täällä torpassa ei kattovaloja käytetä juur muuten kuin siivoukseen. Minä kun suosin epäsuoraa valoa ja luonteeni mukaisesti muutenkin himmeää valaistusta mistä kertoo mm. se että olkkarin kattolamppuna on Airamin retro (vai vintage, vitustako näistä ottaa selvää) hehkulamppu. Siis niitä jotka ovat helvetin isoja mölkereitä joissa hehkulangat näkyvät selkeästi, tai paremminkin hehkuvat selkeästi ja lampun tuottama valo ei ”valkoista” vaan paremminkin…...no ehkäpä pronssin sävytteistä kuin kellertävää.

Kuvat kävin pakkaamassa täällä Compress Jpeg:llä joka on hyvä ja nopea palvelu, joka kuvaa sain rutattua keskimäärin 64% pienemmäksi ja toivotaan että tästä oli apua sillä mikään ei nimittäin ole niin veemäistä kuin se että sivu latautuu hitaasti kun kuvien latautumista joudutaan odottelemaan ja uskonpa etten ole yksin tämän mielipiteeni kanssa. Kuvia on tosin jokunen joten määrä saattaa hidastaa sivun latautumista hieman mutta pyydän hieman kärsivällisyyttä, mun piti ensin julkaista nämä kuvat kahdessa eri postauksessa mutta hetken mietittyäni päätin että on parempi kun julkaisen kaikki kerralla. Pitemmittä puheitta itse kuviin jotka toivottavasti hieman valaisevat tätä askeettista elämäntapaani ja neitsytkammiota jossa vietän vapaa - aikani milloin pää mattoon ommeltuna, milloin verhoissa roikkuen tai ruoan tekoa opetellen. Itä – ja länsisiivestä (kylppäri ja vaatehuone) jäi kuvat ottamatta mutta haitanneeko tuo mitään, samoin makkarista josta en kuvannut kuin pöydän jonka ääressä tapahtuu kaikki se mitä te täällä näette ja siihen on syynä se että makkarissa ei ole pöydän lisäksi kuin punkka ja yöpöytä (okei, vanha tv-taso joka toimittaa yöpöydän virkaa) sillä makkarin sisutusprojekti on kesken. No, se on onyt seuraavana työlistalla jahka saan kerättyä rahaa koska sinne tulee parisänkyä, tv:tä, jonkinlainen hyllystö ja kahleet joista jälkimmäiset ovat ihan itseäni varten ja tarkoitettu niihin hetkiin kun lääkkeet ovat loppu.


Sitten kuviin:
Eteinen
Eteinen (olohuoneen oviaukolta katsottuna)
Eteinen on aika mukavan kokoinen ja kuvassa oikealla näkyvistä kahdesta ovesta lähin on vaatehuoneen ovi ja taaempi ovi johtaa kylppäriin.


Sparta
Sparta!

Sparta - kyltti (yllä olevassa kuvassa olevan valaisimen päällä) ja tämä kyltti on tavallaan  mun aamurukoukseni.


Syvennys
Syvennys
Eteisen vaatesyvennys on tilaa säästävä ratkaisu ja mielestäni monessakin suhteessa käytännöllisempi kuin perinteinen vaatenaulakko.


Keittiö
Keittiö

Tiskipöytä
Tiskipöytä kahvinkeittimineen ja kakkuvatkaimineen. Tiskipöytää ei fiksattu kuvaa varten vaan on todiste siitä että Universal Stone todellakin on hyvä puhdistusaine ja koska mulla on siisteyden suhteen pakkomielle, niin tiskipöytä on tuossa kuosissa 24/7.
Kulmaus
Kokkaus/valmistelukulmaus

Puukkotelineen yläpuolella näkyy muovitaskuissa olevia reseptejä joita sitten koitan toteuttaa parhaani mukaan. Osa onnistuu, osan tekemiseen osallistuu palo - ja pelastuslaitos ja osa taasen on sellaisia tekeleitä etteivät ne kelpaa edes kylän koirille. Ärh.

Respanurkkaus
Respanurkkaus

Kuvassa oleva pöytä ei ole se labrapöytä josta taannoin puhuin, vaan kyseinen pöytä päätyi muutamien vaihtokauppojen jälkeen Paimentolaan ja toimii aamu-uutisten, reseptien ja tiedonhaun keskuksena sekä erilaisen pientavaran keskittymänä. Pöydällä olevaan läppäriin on tallennettuna erilaisia reseptejä joita haen Netin Suurista Syövereistä ja aika usein siinä tulee  myös luettua aamun uutiset.

Malm
Paimentolan komentokeskus, makuuhuoneOlkkari oik.
Olkkari eteiseen johtavalta oviaukolta katsoen ja kerettiläisille tiedoksi että Paimentolassa ei vietetä Vappua 365/vuosi eikä kattolampun päällä ole mitään stanan ilmapalloa, vaan se on joku monista poltergeist- ilmiöistä joita täällä Paimentolassa riehuu aika usein.


..ja samainen olohuone parvekkeen oven edustalta kuvattuna.


Tälläinen on siis Paimentola kaikessa Spartalaisuudessaan ja toivonpa totisesti ettei Blogger julkaisuvaiheessa pyöräytä kuvia miten sattuu koska saattaa olla ettei mun hermoni kestä niiden korjailemista. Riitti aivan tarpeeksi työtä että sain ne survottua nykyiseen järjestykseen koska siinäkin oli omat paininsa, kuvat kun tuppasivat ilmiintyä ihan eri paikkaan kuin sinne mihin olin ne ajatellut laittaa. No, sitkeydellä ja noin parinkymmenen demonin etunimellä tästäkin selvittiin.
Annalta on ilmestynyt paljonkin uusia postauksia mutta tässä on jatkoa sille salaattisarjalle joita hän ystävällisesti lupas mulle tehdä ja visiteeratessani hetki sitten Annan blogissa, huomasin että hääp on väsännyt myös näitä taivaallisia perseen levittäjiä eli omatekoisia Snickers - patukoita! ♥

Lopuksi siihen W10:n päivitysongelmaan. Mulla on ollut tuo keittiön respanurkkauksessa oleva läppäri hetken aikaa käyttämättä ja niinpä sitten eilen kun sen avasin, niin siellä oli odottamassa aika kasa päivityksiä joiden asentaminen meni sinänsä kivuttomasti mutta viimeisenä tuli ilmoitus että halautko uudelleen käynnistää nyt vai käytetäänkö ajoitettua käynnistystä, niin klikkasin (aivan kuten aina ennenkin) että suoritetaan uudelleen käynnistys nyt mutta silloinpa lävähti näytölle että työpöytä - näkymä ole käytössä tai sitä ei löydy ja työpöydällä olevat kuvakkeet hävisivät. Totta, näytöllä ei näkynyt kuin tausta ja tehtäväpalkki josta siitäkin oli kadonnut Edge:n kuvake eikä tapahtunut mitään vaikka klikkasin tehtäväpalkissa olevaa Windows - logoa jonka pitäisi avata "varsinainen" työpöytänäkymä, sovellusluettelo etc. No onneksi piilotetuista kuvakkeista löytyi uskollinen Norton jolla sitten tein tarkistukset, varmuuskopioinnit ja levyn eheyttämisen ja Nortonin kautta pääsin myös nettiin josta en kuitenkaan saanut sitä apua mitä hain. Norton eheytti levyä lähes tunnin ja kun se oli valmis, sammutin koneen, otin virtapiuhan irti, samoin akun ja odottelin muutaman minuutin kunnes laitoin akun takaisin, laiton virtapiuhan ja kytkin koneen päälle. Kaikki toimi jälleen normaalisti eikä mitään katastrofaalista ollut tapahtunut vaan joka ainoa tiedosto oli siellä missä pitikin mutta minä en tänä päivänä tiedä että johtuiko tämä onnekas palautuminen Nortonin tekemästä työstä vai koneen buuttaamisesta mutta ajattelin kertoa tämän jos jollakulla on edessään samanlainen ongelma eikä siihen ole löytynyt ratkaisua.


18 kommenttia :

 1. Viihtyisää ja kodikasta ainakin mun mielestä. Ihailen suunnattomasti tuota tiskipöytää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, kyllähän sitä aina koittaa saada kämpän asuttavan näköiseksi ja jos olis valta, niin täällä vaihtuis tapetit, lattiamateriaalit ja vähän muutakin.

   Universal on kyllä helvetin hyvä aine sillä tiskipöytä oli edellisen/edellisten asukkaiden jäljiltä täynnä ihme läikkiä ja pesuainejäämiä jotka eivät muilla (puh puh - pulloissa myytävät) aineilla lähteneet mutta kun pari kertaa näytti Universal Stonea niin johan alkoi kiiltämään!
   Tiedän olevani aika pimeä monienkin asioiden suhteen mutta erityisesti keittiön ja kylppäri/wc:n siisteys on mulle sen verran tärkeä ettei mitään rajaa :D

   Poista
 2. Wau, tästä tuli hetkeksi sisustusblogi. Minä myös ihailen siistiä tiskipöytää. Mukavasti olet muutenkin saanut kotisi laitettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain ja ainoastaan tämän kerran. Tiskipöytä on helppo pitää kiiltävänä kunhan sen kuivaa talouspaperilla sen jälkeen kun ensin on kuivannut rätillä koska rätistä jää aina juttuja (kloori - ym. jäämiä) jotka tummentavat pintaa.
   Makkari on vielä suht tyhjä seinien osalta koska mun pitäisi hommata uusi sänky ja muuttaa sitten järjestys ja vasta sitten kalustaa loppuun.

   Poista
 3. Voi jeesus että mun sisustussilmääni kutittaa. No mutta, koto on ilmeisen uusi joten eihän se heti voi näyttää tuon harmonisemmalta (kai). Hanki nyt vaikka edes yhteensopivat sohvatyynyt ja verhot! No eiku, eniten mun silmään törmää tuo pyökkinen työpöytä ja mäntyinen ruokapöytä. Voin kuvitella, että ne käy luonnossa vielä hirveämpää estetiasotaa. Laita pliis joku pöytäliina edes ennen kun kutsut ketään kylään?

  Tulin nyt sillä samalla tarjouksella morkkaamaan tänne, kun lupasit kerta olla suuttumatta! Katotaan kauanko teitin pinna riittää... mhöhööhöhöh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei nuo feng-shuit ole niin tärkeitä vielä tässä vaiheessa mutta jahka tässä tullaan kesään, niin palkkaan sut sisustamaan koska onhan se totta että se on naisen käsi joka kämpästä tekee kodin. Tosin tätä sisustamista on rajoittanut ja rajoittaa tämä mun heikko taloudellinen tilanne mutta koitan tehdä kaikkeni jotta asia korjaantuu :D

   Poista
 4. Mukavan näköistä on jurtassa :) Nuo ovat kuulemma enkeleitä nuo valopallot, että revi siitä :P

  Ja kuvien lisäämine bloggeriin on tuskallista, mutta itse laitankin aina vain yhden kerrallaan ;) Säästyy hiukan perheen korvat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vai että enkeleitä...hmm...mun tuurilla ne saattaa edustaa ihan jotain muuta, tai ainakin näiden kokemusten perusteella mutta mistä sitä koskaan tietää :D

   Joo niin on. Voi vittu että niiden kanssa sai tapella: milloin ilmiintyivät sinne mihin ei pitänyt ja sitten kun ne sai ilmiintymään oikeaan paikkaan, niin ne oli joko poikittain tai ylösalaisin :P

   Poista
 5. Mun äiti toi mulle tuota Universal Stonea, varmaan jonkinnäköisenä vihjeenä?!? Kylppärissä sillä tuli kyllä tooosi kirkasta jälkeä helposti.

  Gnjääh, mä tein valeSnickerspatukoita kans - sellaisena melkein raakaruokaversiona - ja heitin ne pakkaseen pahan päivän varalle. Nyt se tuli, kun muistin niiden olemassaolon ja sopivasti oli kahvikuppikin käden ulottuvilla. Täällä puolella ruutua järsitään siis juuri nyt jäisiä Snickerspatukoita ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Universal on kyllä aivan helvetin kova sana siivouksessa ja aion hankkia jostain sitä All TipTop:ia koska sen pitäisi olla vieläkin parempaa.

   Oliskin suklaata! Mä en edes muista koska mä olen viimeksi syönyt, tais muuten olla joulun kanttiin...

   Poista
 6. Olipa mukava käydä kyläilemässä. JA tuo kotelointi, minkä teit jo aikaisemmin on todella hyvin upotettu ympäristöön, erityiset kehut siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Oikeesti, vaikkei tuo ilmastoinnin kotelo ole ehkä sieltä esteettisimmästä päästä, niin se toimii todella hyvin eikä sitä kirottua vedon tunnetta enää ole.

   Poista
 7. Hyvin toimii win 10 kun asensi kolmesti, perkele..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Janne, ajattele asiaa positiivisesti: nyt sä tiedät miten kymppi asennetaan :D

   Poista
 8. p.s siisti kämppä sulla.. onks toi se paimenkota...?? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo on tai oikeastaan se on neitsytkammio kun en ole saanut juostua kiinni yhtään muijaa :P

   Poista
 9. Kiva koti, sisustukseen kyllä sopisi yksi täysipäinen punapää ja kissa tai koira.

  Se sivu jota en sitten linkittänyt on gains.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Hirnakka! Sinä se olet niin viisas ja tiedät mitä koti kaipaa. Mikään ei olis sen mukavampaa 17 - kesäinen punapää joka osaa kokata, ei huuda ja jolla on luonnetta sekä koira :D

   Kiitos linkistä - minäpä laitan sen kirjanmerkkeihin ja käyn vilkaisemassa.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins