Ylensyönti, läskikuuri part3 ja baby trainer

Oikke hyvää huomenta kaikille! Havaitsin eilen että vatsalaukkuni Kongenitaalinen analgesia ei kestä kuin varsinaisen ruokailuhetken ja sen jälkeisen tunnin. Tämän jälkeen alkavat tuskat ja nämä helvetilliset tuskat olivat syy siihen että en kyennyt sen paremmin bloggailemaan kuin tekemään mitään muutakaan koska eilinen ilta oli sen verran tuskainen etten muista koska viimeksi vatsaani olisi särkenyt noin paljon. Päivä meni asioita hoitaessa mutta kun pääsin vihdoin kotiin, keitin perunoita, väsäsin makkarakastikkeen ja innostuinpa vielä tekemään jälkkärin joka koostui yhdestä banaanista, kahdesta kiwistä, hitonmoisesta läjästä sokeria (+ hieman vanilliinisokeria) ja puolesta litrasta maitoa jotka heitin blenderiin ja pyöräytin noin kymmenen, viidentoista sekunnin ajan. Tuloksena melko jäykähkö juoma jonka maku on aavistuksen kiwi – voittoinen mutta jossa myös maistuu banaani. Hemmetin hyvää mutta myös täyttävää ja kun ajatellaan että ahneuksissani söin ensin reilut kaksi lautasellista (n. 10 perunaa + kastike + lisukkeet) tätä varsinaista ruokaa ja sen päälle imuroin kitusiini vielä tuon puolen litran ”pirtelön”, niin jo vain tunnin kuluttua tiesin mitä oli taas tullut tehtyä. Minä en yksinkertaisesti osaa lopettaa syömistä ja niinpä tälläkin kertaa kun ensimmäisen lautasellisen jälkeen ei ollut enää nälän tunnetta, oli mun otettava toinen lautasellinen ja vielä senkin jälkeen puolikas – ihan vain pelkän maun vuoksi. Jälkiruoka ei aiheuttanut mitään ongelmaa koska se oli makea ja näin ollen vastakohta ruualle joten se upposi helposti.

Näissä syömisissäni jotka muistuttavat bulimiaa – olkoonkin etten minä oksenna syömisiäni – on jotain mikä ei mene mulle jakeluun. Tiedän vanhastaan kuinka tulee käymään mutta silti sitä ruokaa on otettava lisää ja lisää ja tähän pitäisi tulla joku muutos tai tässä käy vielä ikävästi. Näiden ylensyöntien jälkeiset tilat kun eivät ole mitään oh hoh, olenpas minä täynnä – tuntemuksia, vaan ne ovat ihan jotain muuta. Esimerkiksi vatsanahka on niin piukeana tai tiukalla ettei se painu sormella painettaessa ja noissa tuskissa ei pysty kuin makaamaan hiljaa, hien valuessa isoina noroina ja toivoen että tuskat loppuisivat. Pelkään näet tilannetta jossa homma menee yli ja jotain konkreettista tapahtuu, vatsalaukku repeää tms. vaikka en kyllä tiedä onko moinen mahdollista mutta kuitenkin, se kuoleman pelko on hyvin suuri noiden ”kohtausten” aikana ja nuo olotilat ovat sellaisia joita en todellakaan haluaisi kokea enää koskaan.

Mutta se siitä. Tänään pitäisi lähteä ostoksille sillä olen aloitellut kaikessa hiljaisuudessa läskikuuria part 3 (part1 ja part2) ja painoni seuraamiseen tarvitsen vaa'an jota mulla ei ole. Vanha kun jäi eron yhteydessä Valkyrialle ja vaikka uskon ettei hääp sitä paljon käytä, niin en aio sitä häneltä pyytääkään koska….sanottakoon sitä nyt sitten vaikka ylpeydeksi, estää tämän enkä mä ole koskaan pitänyt kerjäämisestä. Mikä on mennyt, niin se on mennyt ja sillä hyvä. Koska on sunnuntai, kirjoittamattomiin sääntöihin kuuluu että sunnuntaisin saa pomppia aiheesta toiseen ja tähän liittyen, vanhimmat ja uskollisimmat lukijani voivat tästä päätellä että täällä Paimentolassa vietetään sunnuntaita joka jumalan päivä. Ei järjen hiventä missään ja aiheet vilahtelevat kuin popliinitakkisten vehkeet puistoissa. Enivei, heti pakkasten lauhduttua elikkäs eilen, ulkona saattoi haistaa kesän ja se on jotain mitä olen odottanut kuin kuuta nousevaa! Me kesän lapset kun emme erityisemmin pidä Valkoisesta Helvetistä ja aiheeseen liittyen, suuret sympatiat Yhdysvaltojen itärannikolla asuville joita kohtasi kuolonuhrejakin vaatinut lumimyrsky. Lopun ajan kelejä, sanon minä. Kevään ja kesän tulossa on huonojakin puolia sillä tuleva kesä vaikuttaa ihmisiin tietyllä tapaa eli suomeksi sanottuna lisääntymisvietti on paljon aktiivisempi ja tämänkin horinan voi sanoa paljon yksinkertaisemmin toteamalla että panettaa aivan helvetisti. Mitä se sitten onkaan kun mennään tuolla maalis – huhtikuulla, sitä en tiedä ja voi olla ettei mun tarvitsekaan koska on olemassa mahdollisuus etten muutaman päivän kuluttua pääse ulos täältä neitsytkammiostani. Jaa miten niin? No koska panettaa siihen malliin että se vetää silmiä kieroon ja jo muutaman päivän ajan esiintynyt huonekaluihin, seiniin ja ovenpieliin törmäily on elävä todiste siitä että mikäli tilanne pahenee, ovat silmäni niin kierossa että ne tuijottavat toinen toistaan ja tällöin kaikenlainen navigointi on mahdotonta enkä näin ollen löydä residenssistäni ulos johtavaa ovea, saati sitten että pääsisin hengissä alaovelle johtavat rappuset.

baby
Baby trainer


Eilen muuten bongasin tv:stä todella hauskan jutun! Siinä oli kolme ihmistä ja ehkäpä parin, kolmen vuoden ikäinen mukula ja paikkana tanssistudio tai vastaava tila ja homman idea oli se, että nämä kolme aikuista liikkuivat ja tekivät kaiken minkä tämä pieni lapsikin. Kersa siis toimi eräänlaisena ”vetäjänä” ja oli yllättävää kuinka paljon liikettä mahtui siihen noin kolmeen minuuttiin jonka tämä videoklippi kesti. Ympäri pyörimistä niin seisten kuin lattiallakin, käsien ja jalkojen ojentelua, kierähdyksiä selin makuulta konttausasentoon etc. ja kun tiedetään kuinka liikkuvaista väkeä kolmevuotiaat ovat, aikuisille ei jäänyt yhtään hetkeä jossa he olisivat olleet tekemättä mitään joten tuo voisi olla aika hauska tapa harrastaa liikuntaa. Monasti kun se tahtoo olla veren maku suussa tehtäviä liikesarjoja joista liikunnallinen hauskuus on kaukana. Harmi vaan että ne jotka näitä kersoja tehtailevat, kuuluvat niihin jotka eivät päästä kersaansa lattialle liikkumaan eikä varsinkaan lattialle jossa ei ole 80mm vahvaa tuftex – mattoa tahi muuta helvetin pehmustetta ja tämä porukkahan on meille kaikille tuttu Pumpulikansa. Olisi näet hirvittävää jos pikku Jolariini Misteli kaatuisi ja heläyttäisi lanttunsa liikuntahallin kovaan parkettiin! Tai jos pikku Simppu Jadiel tössähtäisi perseelleen ja old - fashion -erityis – pehmo – pellava – vaippohin turahtanut paska leviäsi alaselkään ja nivustaipeiden kautta aina polviin saakka! Ei jumalauta sitä talkin ja merilevä-uutteen määrää mitä Jadielin arseen ja sen ympäristöön jouduttaisi käyttämään! Eikä pidä unohtaa että merilevä kuivattaa pikkuihmisten nahkaa jopa siinä määrin että kolmen kuukauden yhtäjaksoisen käytön jälkeen nämä muistuttavat jättikokoisia lompakoita, tietäisi merilevän käyttö sitä että sen jälkeen Jadielin arttua olisi kylvetettävä aloe vera – kylvyillä ja aloe verahan on aivan vitullisissa hinnoissa näinä synkeinä aikoina. Kyseinen baby-trainer – jumppa sopii näin ollen vain ja ainoastaan normaalien ihmisten kersoille ja heidän vanhemmilleen, mikäli jälkimmäiset jaksavat nostaa sen tonnisen perseensä ylös ja lähteä liikunnallisten ilojen pariin. Minulle sen sijaan kävisi ihan minkä kansalaisuuden ilo tahansa.

trainer
Halleluja ja Amen.


Ookke, jätän enemmät korahtelut sikseen koska eilisen poissaolo tietää sitä että lukulistalla on ihan sairaasti lukemattomia postauksia ja näyttipä siellä olevan julkaisemattomia kommenttejakin joista iso kiitos, niin lienee parasta että sukellan Paimentolan asioiden hoitamisen jälkeen Talag'h Malar'iin minkä jälkeen taidan lähteä metsästämään sitä bloody vaakaa. Vielä yksi juttu, ihan sen taki etten voi hillitä pääni sisällä kuuluvia ääniä, kehotan teitä kokeilemaan aamupuuron joukossa apppelsiinimarmeladia (2 teelusikallista lautasellista kohti) koska se on hyy-yy-yy-yyy-yyyyvääää.

Kaikille oikein mukavaa sunnuntaita ja muistakaa olla ihmisiksi.

32 kommenttia :

 1. Se vauva-tanssivideo on kyllä aika hauska, kyllä siinä tulisi liikuntaa.

  Mulla on vähän samankaltainen ongelma syömisten kanssa, ei niinkään ruoan vaan leivonnaisten. Siinä, missä normaalille ihmiselle riittää esim. yksi joulutorttu, minä saatan viidettä syödessä pohtia mahtuisiko vielä kuudes.. Pään sisäistä elämää pitää yrittää säätää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet nähnyt sen? Siinä oli kyllä liikettä koko ajan mutta mä en ole varma puhutaanko me samasta koska tässä ei varsinaisesti tanssittu mutta onko sillä nyt niin väliä.

   Joo, sama juttu mulla on makealla puolella ja kenties viel pahempikin. Makealla puolella tulee bonuksena oksettava olo joten se lienee pahempi.

   Poista
  2. Se video, missä kolme aikuista tekee liikkeet vauvan/taaperon mallin mukaan? Sellaisen näin keväällä.

   Ei mua vaan okseta. Oksettaisikin, niin olisi helpompi olla ottamatta sitä seitsemättä.

   Poista
  3. Se video, missä kolme aikuista tekee liikkeet vauvan/taaperon mallin mukaan? Sellaisen näin keväällä.

   Ei mua vaan okseta. Oksettaisikin, niin olisi helpompi olla ottamatta sitä seitsemättä.

   Poista
  4. On sen pakko olla sama ja harmi kun en muista miltä kanavalta ao. pätkä eilen tuli mutta ei noita nyt niin montaa voi olla että kyllä me samasta puhutaan. Hauska video ja liikuntamuotona vielä parempi.

   No ehkä oksennuttaminen on liian ryhtevä ilmaisu mutta sellainen pirun huono olo kummiskin ja kaiketi se huono olo johtuu paremminkin insuliiniryöpystä kuin itse makeasta?

   Poista
  5. Siitähän se. Sori muuten tuo aiempi monistaminen, mulla meni ikkuna jumiin.

   Poista
  6. No niin minä arvelinkin. Monistamisesta ei mitään väliä ja katselin syötteestä että et ole oikein hyvällä hapella, joten olisinkin kysynyt että jäitkö himaan vai oletko työmaalla?
   Tuun poikkeamaan jahka saan postauksen tehtyä.

   Poista
  7. Kotona olin tänään ja pysyttelen huomisenkin.

   Poista
  8. Hyvä juttu. Koska mä välitän susta enkä halua että sun flunssas muuttuu joksikin pahemmaksi.

   Poista
  9. Mäkin välitän musta ;)

   Poista
 2. Hompsis!
  Meillä kuuluu sunnuntaiaamuijin mökillä ollessa mannapuuro. Näin ns kylminä aikoina siis. Ja siihen kunnon klimppi keltaista vadelmahilloa. Eikä mitään kaupan mäskiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hompsista vaan!
   Mannapuuro ois kyllä hyvää vaihtelua mutta jostain syystä se ei onnistu meikäläiseltä. Palaa pohjaan joka halvatun kerta ja vaikkei se ihan palaisikaan, niin se maistuu savustetulta ja savustettu mannapuuro on...no me kaikki tiedämme mitä se on.

   Poista
  2. Estääkseni sen savustetun maun, vispaan sitä koko ajan. Ei se niin montaa minuuttia tarvi porista.
   Ja tekee hyvää alleille ;)

   Poista
  3. Vaikka mä olen koittanut sitä hämmennellä, niin se voipi olla että liian hitaasti/harvakseltaan ja niinpä mun täytyy kokeilla ens kerralla vähän rivakampaa vauhtia koska mannapuuro on ihan jees.

   Poista
 3. Tää on tylsä ja tosikkomainen ohje safkaamiseen, mutta:
  1) vaihda ruokalautanen vähän pienempään (esim. 60-luvulla lautaset olivat pienempiä!)
  2) syö vain yksi annos, älä ota lisää (ainakaan heti) vaikka miten mieli tekisi - lue vaiks blögejä sillä aikaa tai jotain muuta
  3) jos on pakko syödä lisää, ota vain puoli annosta ja vasta n. tunnin päästä
  4) lisäsyömisen välttää myös sillä, että tekee vain yhden annoksen safkaa
  Tää vain siksi, että mun pää väittää myös etten ole syönyt tarpeeksi. Kylläisyysrefleksi tulee helkkarin myöhään eli siks tää toimii ainakin jkv (- 27 kg öbauttia). Tähän liittyy sitten se, että syöt jotakin n. 4 - 5 tunnin välein ja se jotakin ei ole leipää ja makkaraa! :) Esim. puuro, jugurtti ja mysli tms. käy hyvin, samoin toi pirtelö omana annoksena jne. Silloin sulle ei ehdi tulla sikanälkä ja verensokeri pysyy tasaisempana eikä tuu kiukkuhepuliraivareita. Mä tiedän, ett raskaassa duunissa tää on hankalaa, mutt jos pystyis järkkäämään kipot valmiiks jne.
  Jos alkoi vtuttaa raskaasti, poista tää. Jos tarviit kivaraksuja, privaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun noi on ihan hyviä ohjeita!
   Oikeesti, mun pitäisi opetella syämään useammin ja vähemmän koska mä olen huomannut että se on pirun vaikeaa laittaa pelkästään itselleen ruokaa. Pelkää että satseista tulee liian isoja ja ne menee vanhaksi sillä mitään en vihaa niin paljon kuin safkan roskiin heittämistä. Siksipä mä koitankin västä itselleni jonkinlaista viikon ruokalistaa parilla, kolmella vaihtoehdolla aina aamupalasta iltapalaan ja olen yrittänyt ostaa hedelmiä pikkunälän torjumiseen etc. mutta joskus ne unohtuu ja toisinaan on taas rahasta tiukkaa joten paljon on vielä opettelemista ja homma vaikeuttaa se ettei mulla ole vielä pakastinta.

   Mutta kiitos neuvoista ja mitä raksuihin tulee, niin se voipi olla että sä saat postia..

   Poista
 4. Öh, tuota, tuo sun syömisesti kuulostaa vähän samalta, mtiä mulle tapahtuu makean kanssa. Joskus ei vaan voi lopettaa. Ja sitten kun on yököttävä olo, pitää ottaa vähän suolaista tasoittaakseen tilannetta. Sitten pahimmassa tapauksessa taas jotain makeaa... puuh!

  Suloista sunnuntaita tundralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, me ollaan ihan samanlaisia varsinkin tuon suolainen - makea - suolainen jutun suhteen ja muutenkin, varsinkin suklaata menee tyyliin että no kun se levy/rasia on nyt auki, niin taidanpa syödä sen samantien ja tämä tapahtuu ihan automaattisesti, sen enempää miettimättä

   Suloista sunnuntaita Majallekin!

   Poista
 5. Ihan ekana mä mietin kun kerroit jälkkäristä, että minkä takia siihen sokeria piti lisätä? Banaanihan antaa makeutta jo ihan kivasti...vai? Tai ainakin jos haluaa terveellisemmän, niin sokrun vois ainakin puolittaa? Älä hermostu.....mää leikin ravitsemusterapeuttia ;)
  Muuten, ei kannata sitten tehdä maitopohjaista kiiwi-juttua, jota et syö heti. Tiesitkö, että kiiwi ja maitotuote saa aikaa kemiallisen raktion ja esim huomenna se maistuu ihan saa-ke-lin pa-hal-ta!! Tämäkin koettu kantapään kautta aikoinaan...
  Menipäs nyt jälkkärivoittoiseksi kommentiksi.
  Hyi, mä en ainakaan halua naapurin lapsen nahasta tehtyä lompakkoa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska jälkkärin pitää olla makea - kysy vaikka Kikiltä :D
   Mutta kiitos tosissaan tuosta vinkistä koska se on asia jota minä en tiennyt eikä varmaan moni muukaan. Ehkäpä ois ihan oikeesti syytä perehtyä ruuanlaiton kemiaan tai no, jos opettelis ensin tekemään sitä ruokaa mutta just tuommoiset asiat on niitä jotka merkkaavat eikä tällainen taidoton niitä tajua. Olisin varmaan mennyt haukkumaan kauppiaan ja valittanut pilaantuneista kamoista.

   No ei kai kukaan halua Uotilan Liisasta valmistettua lombuukia mutta jos merilevää käyttää liian paljon tai liian pitkään, iho todellakin alkaa näyttämään samalta kuin kolmesti aukeavan punkalaitumelaisen elikkäs lompakon kylki :D
   Ja tämä tieto on saatu nahkatehtailijoilta jotta asiassa on totuuden siemen mutta kuinka iso se siemen on, sitä minen kerro :P

   Poista
 6. Nappaa apteekista mukaan Simex 80 mg. Mulla on näitäkin säästöpaketti, laitanko niitäkin muutaman tulemaan :D Ne tuntuu auttavan mihin tahansa keskivartalon ongelmaan. (Panetukseen en tosin ole kokeillut :D) Pantterit ja Omaritkin on vastaruokaa niin täynnä ei koskaan olekkaan ettei kumpaakin menisi päälle vielä pussillinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simex on mitä ilmeisimmin ummetuslääke ja hei, siitähän taisi olla joskus taannoin juttuakin?
   Mutta joo, laita simexeja ja ranne raksuja tulemaan niin johan vain saadaan eloa näihinkin postauksiin ja lupaan laittaa sulle erikoislinkin tähän etusivulle jos pukkaat niitä raksuja. Ajatteles:

   "Kiki's Home - peristaltiikkapillereitä ja tajunnan sumentamista jo vuodesta 1988"

   Poista
 7. Mä oon kerran pelännyt oikeasti kuolevani ylensyöntiin, kun yhden tyhjennyksen jälkeenkin oli vielä sellainen olo, etten pystynyt istumaan enkä seisomaan enkä makaamaan vaan olin kaksi tuntia sellaisessa istumisen ja makaamisen välitilassa sohvan reunalla. Siis kaksi tuntia, ennen kuin helpotti sen verran, että pystyin makaamaan. Yritin ensin käydä ulkona oksentamassa hankeen, mutta hitto kun ei tullut oksennusta. Oli ihan hirveää! Olin siis saanut tämän tilan aikaan seisovassa pöydässä maistaen about ihan kaikkea ja reilusti.

  Nykyään osaan varoa seisovia pöytiä, mutta välillä ihan kotona vetäisen sellaisen jalkapallon masuun, että koko illan on niin turvonnut ja pinkeä olo, etten voi tehdä muuta kuin maata sängyssä.

  Yritän kovasti opetella syömään fiksummin ja nokkimaan salaatteja, mutta ylilyöntejä sattuu, kun etenkin epäterveellinen ja masussa kolminkertaiseksi turpoava ruoka on niin pirun hyvän makuista.

  Mutta neuvoja en jakele, koska niitä ei ole, on vain iso ongelma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just. Se on ihme juttu miten ihminen yksinkertaisesti pystyy syömään tällä tapaa ja mä voin kuvitella sun olotilas koska itselläni on näitä ollut kans jokunen.
   Se mitä kuolemanpelosta tekstissä mainitsin, on niiden pahimpien tuskien aikana todellista ja varsinkin kun ne tuskat eivät hellitä...

   Poista
 8. Olenko mää puhunut sulle ummetuslääkkeistäkin :D Simexi on kadonneiden pierujen paikallistamiseen mutta toimii liialliseen ravinnon saantiinkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minähän käytännöllissti katoen tiedän sun lääkekaapin ja muutaman salajemman sisällön joten vastaus on kyllä - sinä pidit Simexin ihanista ominaisuuksista miltei luentosarja - tasolle yltävän, sosialistiselle järjestelmälle tunnusomaista ylipaatoksellisuutta hipovan kiitospuheen jonka mä muistan vielä tänä päivänä, ainakin noin niinkus pääpiirteittäin :D

   Mutta joo, simexiä ja wipii! - raksuja postiin niin oon ikuisesti kiitollinen :P

   Poista
 9. Mannapuuro mainittu! Nyt on kaupassa sitä Valion Kiehu-maitoa, ja siitä tulee oiva puuro ilman, että keittäjä vuodattaa tuskanhikeä sitä maitoa veivatessa ja maidon silti tarttuessa pohjaan kiinni. En tosin ole kokeillut mannapuuroon (koska olen self-made-vehnävammainen) mutta maissiryynipuuroa ja riisijauhopuuroa. Edellinen on lähes kuin mannapuuroa ja jälkimmäinen hyvää samettista puuroa vaikka jälkiruokiin, kunhan SOKEROI. Ja kunhan sekoittaa sen jauhon ensin kylmään maitoon ja vasta sitten liruttaa kiehuvaan maitoon. Muuten saa syyä knöödelipuurona eikä sametista ole tietoakaan. Kantapään kautta opittu juttu... Rupes tekeen mieli puuroa... Kiehu loppui kyllä jo eilen.

  Ja nyt pitää tunnustaa: mie syön lähes aina liikaa juustonaksuja, jos alan niitä syömään. Jos niitä vain on. Jos on vain pussinpohjallinen, tulen pahalle päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos infosta!
   Taas uusia asioita joista en ole kuullutkaan ja nämä on just niitä mitä kaipaan koska mun taitoni on mitä on ja noi mainitsemas jutut kyllä helpottaa tätä mun tuskaista kokkaustaivaltani.

   Jostain syystä juustonaksut ovat sellaisia mihin mä en ole saanut makua, liekö se niiden tuoksu vai mikä mutta ne ovat niitä harvoja joita en syö.

   Poista
 10. Mun korviini nuo sun mahakivut kuulostavat kovin ärtyneeltä vatsakalvolta tai typerimmässä tapauksessa maha- tai pohjukaissuolihaavalta.
  Jos sulla ei niiden muiden lääkkeidesi kanssa jo mene jonkinlaista happosalpaajaa, niin kantsii varmaan sellaista miettiä. Varsinkin jos sulla menee kahvia ja norttia kovin paljon aamuisin tyhjään mahaan.

  Jassoo, että horoonit jyllää keväällä... Taisi se yksi poliisisetä aikoinaan olla ihan oikeassa, kun kävin poliisilaitoksella juttelemassa mua viikkoja seuranneesta autoilijasta (kyttäsi myös usein läheisillä parkkipaikoilla kunnes tulen talosta tai koulusta ulos).
  Tämä mukava poliisisetämies totesi yksioikeisesti:"No, kun sä olet tuollainen nätti nuori nainen, niin saattaa niillä miehillä näin keväällä hormonit vähän hyrrätä."
  Että kiitos ja näkemiin vain sinnekin suunnalle. Enpä olisi voinut tuntea oloani typerämmäksi sen viranomaiskäynnin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mikä oli mutta oikealla puolella, heti kylkiluista alaspäin ja miltei pystysuoraan tuntui niin h*lvetin kova kipu että mä ajattelin jonkun paikan repeävän. Samaisesta kohtaa muutoi pullistui kivasti kun mulle tehtiin tähystystä ja lekuri vaan tokaisi että letku se vaan vähän tökkii tässä mutkassa. Mikä lie mutka sitten ollut, sitä minä en tiedä ja mä en varsinaisia mahansuojalääkkeitä syö koska muutoin mulla maha toimii ihan kiitettävästi mutta mulla on...olikohan ne Pegorioneja?, sellaisia 12 gramman jauhepusseja jotka sekoitetaan veteen ja niiden pitäisi tavallaan pyörittää ruuansulatusta. Määrättiin silloin kun tämä syöminen oli huonompaa noiden kiireiden kanssa ja siihen aikaan söin panacodeja joten osittain niidenkin takia.

   Olipas typerää poliisin taholta, muuta en voi sanoa koska se mitä kerroit, on mun mielestä selkeä uhka joten poliisin ois pitänyt suhtautua aika paljon vakavammin. Varsinkin kun tänä päivänä maailma on täynnä toinen toistaan omituisempia hihhuleita.

   Poista
  2. Okei, nyt kun tarkemmin kuvailit, niin se on se varmaankin ollut "vain" se oikeanpuoleinen paksusuolen mutka. Se tekee hyvin monille (myös mulle) ajoittain ongelmia. Mä jotenkin käsitin sun kärsivän joka kerta syömisen jälkeen noista mahakivuista. Mutta jos ne ovat ajoittaisia ja tuonne oikealle sivulle meneviä, sitten se kuulostaa tosiaankin siltä suolenmutkalta.
   Mieheni pyysi viime vuonna jo sisätautien kolleegaansa tekemään ultran, kun kärsi jatkuvasti vastaavasta vaivasta. Kolleegansa oli heti sanonut, että varsin tyypillinen vaiva etenkin stressin yhteydessä. Ja sitä tuolla miekkosella todellakin sinä aikana oli. Ensimmäisenä kuitenkin oli mielessä, että ei kai siellä maksa ilmoittele olemassa olostaan. Se olisi sitten ollut huonompi juttu.

   Niin, nuo mahansuojalääkkeet ovat siis mahalaukun limakalvoa suojaavia lääkkeitä. Ei ole mitään tekemistä mahan toiminnan kanssa.
   Ovat tietääkseni aina reseptilääkeitä (yleensä Omepratzol tai Pantopratzol), eli kai ne olisivat niitä sulle jo tarjonneetkin, jos tarpeelliseksi näkevät.
   Menee yleensä aina esim. Voltarenin ja Ibuprofeiinin seurana. Mahalaukun suojan lisäksi, niillä ei ole minkäänlaista vaikutusta suoliston toimintaan tai mihinkään ravintoaineiden imeytymiseen.

   Kyllä, poliisin suhtautuminen oli suoraan peppasesta. Mutta semmoisia ne poliisisedät joskus ovat. Ei pidä nuorten naisten lähteä kotioveaan pidemäälle. Ei ainakaan keväällä. :-P

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta koska on aina huojentavaa kuulla alan ammattilaisen sanaa, nämä omat pohdinnat kun ovat sitä mutu - tuntumaa eikä niistä tule hullua hurskaammaksi.
   Onnekseni maha on muutoin hyvässä kunnossa eikä näitä ylensyömisiäkään satu kuin muutaman kerran vuodessa ja nekin sen takia että mun pääni on umpiluuta. Omepratzoleja olen aikoinani syönyt ja niitä taitaa olla vieläkin lääkearkkuni uumenissa mutta tuosta Pegorionista sen verran, että lekuri sanoi sen osaltaan ehkäisevän ummetusta jota silloiset lääkkeeni aiheuttivat mutta en tee tästä väittämää koska en tiedä. Nykyiselläänhän mulla menee 2x Targiniq ja läpilyönteihin (2 x vrk) on Oxynormit ja tuossa Targinqissa on 5mg naloksonia jonka sitten pitäisi ehkäistä ummetusta. Homma kyllä toimii jos pitää huolen siitä että päivän aikana tulee syötyä kunnolla.

   No on se ja siinä mielessä peppasesta että nuorten naisten pitäisi nimenomaan olla liikkeellä keväällä ja kesällä! Talvella sillä ei ole niin väliä :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins