Sadan ampeerin Syyrialainen

Ylpeys käy lankeemuksen edellä ja hyvä niin. Karma näet on hyvin tarkka näissä aioissa ja se antaa palautetta välittömästi kuten eilen, kun kehua retostelin Hirnakalle kuinka uskollinen Syyrialaiseni ei ole pettänyt minua kertaakaan ja niille lukijoille jotka kenties ovat tulleet ensimmäistä kertaa tänne hikiselle jurtalleni, mainittakoon että Syyrialainen on rakas autoni joka taannoin sai tämän historiankin lehdillä esiintyneen nimensä Marjaanalta. Brassailu Syyrialaisesta alkoi Hirnakan kertoessa ongelmistaan omien kiesiensä kanssa ja nyt kun näitä Valkoisen Helvetin mukanaan tuomia hero – luokan pakkasia on jo ollut useamman päivän, niin ongelmat ovat riivanneet yhtä sun toista Blogpsheren laajoilla aavikoilla asustelevaa ja tähän samaiseen pakkaseen liittyy myös Syyrialaisen pettäminen. Tai ei Syyrialainen minua pettänyt vaan syynä oli oma saamattomuus, tuo kirottu sana jonka äpärälapsista pahimpia ovat kaksoset nimeltään pitäis ja tarttis – nuo kirotut kaksoset jotka liimaavat uhrinsa tonnisen perseen kiinni sohvaan milloin milläkin verukkeella ja saavat tällä tapaa uhrinsa siirtämään tekemättömiä töitä hamaan tulevaisuuteen. Näin kävi myös tällä kertaa sillä minun on pitänyt jo syyskuun alusta lähtien ostaa uusi akku mutta aina on ollut mukamas jotain ja tämä tuiki tärkeä sijoitus on jäänyt tekemättä. No nyt kun Syyrilainen joutui seisomaan kolme päivää keskimäärin -25 asteen pakkasessa, ei sen startti suostunut edes kunnolla pyörähtämään kun olin aikeissa lähteä liikenteeseen ja lienee turha sanoa että kuulaan pakkasillan täytti perkeleiden tulva.

cold
Kylmä

Kylmänä en suinkaan yrittänyt vaan auto oli ollut roikan päässä noin nelisen tuntia koska autolle ei todellakaan tee hyvää jos sen tempaisee kylmiltään käyntiin ja olisihan Syyrilaisessa ollut webastokin mutta koska mulla oli tiedossa akun huono kunto, niin en edes ajatellut käyttäväni sitä. Koska laiskuudestani johtuva Karman vastaisku tapahtui iltapäivän loppupuolella, ajattelin että mitäs vittua nyt tehdään mutta hetken tuumailujen jälkeen soitin kummilikkani isälle ja tiedustelin josko hän ehtisi pelastamaan meikäläisen ja hän lupasi tulla muutaman tunnin päästä. Parin tunnin kuluttua olimmekin sitten ostoksilla ja pulleisiin pikku kätösiini tarttui uuden akun lisäksi myös reilun kokoinen wok-pannu, koska papin pää mutta paholaisen kädet – syndroomastani johtuen käteni ovat sekä nopeudeltaan että liikeradoiltaan sellaiset etteivät ne sovellu millekään matalareunaiselle peruspannulle. Katsokaas kun mikään ei ole sen turhauttavampaa kuin ostaa puoli kiloa jauhelihaa ja huomata että paiston jälkeen sitä on 130 grammaa pannulla ja 370 grammaa lattialla. PPPK -syndrooman haitat tulevat parhaiten esille kastikkeiden teossa ja siksipä mä tein kastikehommia varten omat sukat joiden käsittämättömän hieno innovatiivisuus tulee esiin sukkien kärjessä, joihin on liimattu kahden desilitran kupit minne nämä hellalta lentävät vehnäjauhot sitten tippuvat.

Mutta palataanpa Syyrialaiseen jossa on nyt siis uusi akku ja eilen kävin sitten ajamassa melko pitkä lenkin jotta saisin Syyrialaisen muutkin paikat notkistumaan koska se nyt on vaan sen verran ison kokoinen ettei se hetkessä lämpene. Kiitokset vielä kummilikan isälle ja kaikesta parasta operaatiossa oli se että näin rakasta kummilikkaani jonka isä oli ottanut mukaansa. On se vaan niin kiltti tyttö ja tyypillinen 2000-luvun kakara mitä kuvaa se että akun vaihto-operaation aikana likka istui isänsä lämpimässä autossa ja katseli (isänsä) puhelimen välityksellä Kaupungin Sankareita. Toisessa kädessä Jimi – pötkä ja toisessa luuri. Likan ja erityisesti isänsä kunniaksi on sanotttava se että isä vie mm. koko katrasta pari, kolme kertaa viikossa uimaan koska muksut (4 kpl) ovat hulluina tähän harrastukseen ja eilenkin ennen kuin tulivat meikäläistä pelastamaan, he olivat olleet luistelemassa pari tuntia ja nimenomaan ulkojäällä ettei missään hallissa joten ei lapsosten elämä ole pelkkää netissä surffailua/pelaamista.

Koska pakkanen ei näytä ainakaan vielä lauhtuvan, kävin noin tunti sitten laittamassa Syyrialaisen roikan päähän koska ajattelin lähteä meidän hallille jossa uuden vuoden aikaan päättyneen projekti kamat on vielä laittamatta hyllyille ja samalla kertaa asennan Syyrialaise keulaan ”visiirin” eli jäähdyttimen eteen tulee alumiipelti joka hieman jarruttaa ajoviiman eli jääkylmän ilman virtausta suoraan jäähdyttimen säleikköön. Lämppäri kyllä toimii riittävän hyvin mutta tällä konstilla se toimii vieläkin paremmin. Pelti on itseasiassa erään lehtipainon ”painopeltejä”, toisin sanoen n. O,5mm vahva alumiinpelti jonka pintaan painettava teksti ”filmataan” (en tiedä oikeaa termiä) ja tämä pelti sitten pyörii saatanallista vauhtia jättäen painojäljen. Jopas oli taas omituisesti selitetty mutta olen varma että te tajusitte mikä on homman nimi. Hyvää peltiä DIY – ihmisille koska tämä alumiinpellillä on kaikki pellin ominaisuudet eli se on kestävää ja kovaa mutta kuitenkin sellaista että sitä voi leikata vaikka normaaleilla saksilla. Peltien toinen puoli on tumman vihreä syystä jota minä en tiedä ja suurin osa pelleistä on uusia eli niissä ei ole mitään tekstiä. En tiedä miksi minä tästäkin aloin jaarittelemaan mutta onpahan nyt tämäkin asia selvä (ja olen tainnut horista tästä samaisesta aiheesta jo aiemminkin). Illemmalla kun kotiudun, on vuorossa uuden wok-pannuni neitsytpaisto ja ajattelin kokeilla kaikkien itämaisten kokkien kauhuksi että miten sillä onnistuu lätyn paisto ja tämä siksi että pannussa on heti helvetin korkeat reunat joten läytn pyöräyttämisen pitäisi onnistua helposti. Tässä vaiheessa lienee aika koputtaa puuta ettei huominen postaus ala tyyliin ”Joo, ajattelin paistaa lättyjä ja paistoinkin niin mutta nyt mun liesituulettimessani ei ole enää sitä lasia...”

Kaikille oikein hyvää sunnuntaita ja tiedoksi eräälle ihmisille ettei siinä perkeleen lotossakaan tullut yhtään mitään joten se on ens viikolla yritettävä uudestaan. Tässä joku aika sitten luulin onneni kääntynee kun mulla oli 4 + varanumero oikein ja sillä nettosi rapia 59,- euroa mutta kaiketi se oli joku vahinko koska viime viikonlopun kierros oli sitä tuttua blancoa.

Niin ja hei! Muistakaa olla ihmisiksi.


19 kommenttia :

 1. Kyllä see karma vaan osaa keppostella. Uskomaton kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Useimmiten sen keppostelu on vaan semmoista ettei sitä oikein jaksa.

   Poista
  2. Joo ei todellakaan jaksa. Mä en tajua mitä niin pahaa mä oon tehnyt, että mulle kävi TAAS näin (kts. blogi)

   Poista
  3. Joo. Mä kävin lukemassa enkä voi kuin ihmetellä.
   Miten helvetissä voi olla ihmisiä jotka eivät osaa puhua asioista tai edes saa suutaan ajoissa auki?

   Poista
 2. "sen verran ison kokoinen ettei se hetkessä lämpene".. mitä ihm...
  Ai niin Syyrialainen, siis auto on kyseessä :D :D

  Ole varovainen sen uuden paistin(wok)pannun kanssa, että pysyy pannu, keittiö ja sun kädet ehjänä. Muista paistaa ne letut niin, että valutat taikinaa reunoja myöten alaspäin hitaasti, tulee ihana rapeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Rantis!
   Siehän nyt olet villillä päällä ja kiitos muuten vinkistä, tulin just himaan ja aion testata pannua het kun olen saanut nämä jurtan asiat kuntoon ja lukulistan uudet jutut luettua :D

   Poista
 3. Mun täytyy koputella kovasti puuta, koska olen tähän saakka saannut nätisti pikkuPösöni käyntiin näistä jumalattomista pakkasista huolimatta. Eilen kävin kaupungissa edes takaisin sillä, että akku vähän latautuisi, kun muuten tulee ajettua sellaista pientä rinkiä täällä jumalan selän takana.

  Meille on luvattu lumisadetta ja lauhtuvaa, joten eiköhän tää taas tästä!

  Suloista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että Pösös on toiminut moitteetta!
   Nyt näyttäis siltä että pakkanen ois hieman lauhtumassa koska aamulla täällä oli -24 astetta mutta nyt ei ole enää "kuin" -19.
   Tosin ilo jäänee lyhyeksi koska alkavan viikon loppupuolella pitäis taas kiristyä ja sanonpahan että voi vee jos se on tämmöistä vaikkapa tuonne helmikuun loppuun.

   Suloista sunnuntaita sinnekin <3

   Poista
 4. Itsehän teen kastikkeet kattilassa, koska siellä voipi vatkailla hieman kiivaamminkin, jos ei meinaa tasaista tulla. Vinkin sain yli 30 vuotta sitten eräältä kokilta. Se olikin mukavaa aikaa, kun kokki poikkeili silloin tällöin toisinaan meillä kokkaamassa. Saatiin muuta kuin arkiruokaa.
  Alumiinipelti kuulostaa jo suorastaan hienostelulta: meillä on aina käytetty pahvia. Varmaan siksi, että on edullisempaa. Tai mistä minä tiedän, kun en autohommiin itseäni sotke. Etkä muuten arvaa, kuinka onnekas olit, että ylipäätään onnistuit akun saaamaan: poika kävi työkaverilleen etsimässä, eikä onnistunut täältä etelästä enää löytämään. Ei ainuttakaan ollut enää kaupoissa. Joten pakkaset ovat mitä ilmeisimmin kiusanneet muitakin kuin Syyrialaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattila on hyvä ja aikoinaan Valkyria teki kastikkeet just tuolla tavalla mutta mun tämän hetkiseen kattilavalikoimaan kuuluu vain yksi kolmen litran kattila ja se on kyllä niin pieni, että jos mä koitan tehdä siinä kastiketta niin sitä on kaikkialla muualla paitsi kattilassa mutta mä koitan muistaa tämän sun neuvon jahka seuraavan kerran käyn ostoksilla koska mä tartten joka tapauksessa uuden kattilan.

   Akkuja on mennyt ja menee - luin nimittäin juuri aamulla asiasta ja akkuja myyvien liikeiden edustajat sanoivat että vaihtobuumia jatkuu vielä n. pari viikkoa joten nyt niitä joutuu odottelemaan ennen kuin maahantuoja saa tilanteen päiväjärjestykseen.

   Poista
  2. Mutsi, mä kävin lukemassa sun uusimman postauksen ja mun on tunnustettava että mä vähän rakastuin suhun. Se kaappi ♥ ja varsinkin se lista ♥♥♥

   Poista
 5. Mun autossa on ekaa kertaa ever sellanen viimasuoja (ei pellistä mutta semmosesta jännästä muovista, joka on kuin aaltopahvia... aaltomuovia?)ja hitsit, kun lämpeni autossa äkkiä siitä pakkasesta huolimatta! Muuten onkin sitten auto saanut lepäillä kolme päivää.

  Jotenkin niin mukava ja valoisa oli aiheestaan huolimatta tämä postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syylärin edessä oleva suoja kyllä auttaa kovilla keleillä ja miksei lauhemmillakin keleillä mutta kannattaa tehdä jokunen reikä ettei ala keittämään (vaikkei se kyllä talvisaikaan tapahdu kovinkaan helposti). Syyrialaisen maskiin tein puskurin mallin takia yhdeksän (15mm) reikää, viisi yläriviin ja alas neljä. Suurin syy on se että joudun ajelemaan jonkun verran kaupungissa joten se ajoviima jää olemattomaksi.
   Mutta joo, ikkunat saa nopeamman lämpenemisen takia nopeammin mikä tietää vähemmän skrapaamista ja vähempi skarapaaminen taas tietää vähemmän naarmuuntuneita ikkunoita joten yksinkertaisesta läpykästä on loppujen lopuksi aika paljonkin hyötyä.

   En tiedä tuosta valoisasta mutta kun ottaa ilon irti niistä pienistäkin asioista niin tämä elämäkin tuntuu helpommalta. Tunnustettakoon etten tuota läheskään aina muista mutta olen koittanut opetella ajattelemaan positiivisemmin koska negatiivinen ja synkkä ajattelu vie aivan helvetisti voimia ja sitten sitä ei ainakaan jaksa tai huvita tehdä yhtään mitään ja se on hyvien päivien hukkaan heittämistä.

   Pusuja ♥

   Poista
 6. Meidän kohta 20 vuotta täyttävä Volvomme on toiminut ihmeen kiitettävästi, vaikka meinasi jo hiukan torstaina olla sitä mieltä ettei lähde. Sillä on joitakin hauskoja vikoja, esmes helteellä saattaa muodostaa kaasukuplan bensaletkuun tjsp siten, että sammuu ihan mihin sattuu :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa vara parempi ja siksipä niitä ei kannata hukata pois. Varsinkin kun nämä uudet mallit ovat ihan perseestä.

   Poista
  2. Jep, mies haluaa auton jota pystyy itse huoltamaan.

   Poista
  3. Ymmärrän hyvin koska olen itsekin samanlainen. Nykyisen elektroniikan hajotessa ei voi muuta kuin nostaa kädet ilmaan koska kaikki toimii vain ja ainoastaan vaihdettavien komponenttien kautta.

   Poista
 7. Nohnih, loppuu ne akut muiltakin kun multa ;) Mäkin sain silloin akunloppumisiltana lisäapua auton työntämiseen pois sakkopaikalta kun tarpeeksi lujaa huusin v***ua :D

  Mutta kyllä nyt on hyvä, kun on itse kullakin uusi akku :)

  Ja sun kirjoitus todistaa sen, mitä mieltä oon ollut aina, että autossa pitäis olla sekä webasto että lohkolämppäri. Mutta aina kun siitä haaveilen niin puolet kansasta väittää, että voi olla vain joko tai eikä molemmat. Mutta näköjään voi olla molemmat ja sitten kun mä seuraavan auton hommaan, niin hankin molemmat. Kiitos tästä faktasta, nyt mulla on kättä pitempää väittelyissä. "koska Paimenellakin on!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon sen koska se sun huutos on varmasti hyydyttänyt veret kaikilta jotka ovat olleet sen kotalokkaan viidenkymmenen metrin säteen sisäpuolella :D

   Kyllä, molemmat voi olla ja on hyvä kuten Syyrialaisessakin ja nyt on muuten saatavana sellaisia lohkolämppäreitä (hinta n. 250,- eur) jotka lohkon lämmittämisen lisäksi lataavat akkua (ns. ylläpitolaturi eli se ei porota virtaa akkuun koko ajan, vaan vain silloin kun akun jännite laskee) ja joista lähtee pistorasiayhde sisätiloihin. Kätevä pakkaus jonka voi asentaa vanhan lohkolämppärin paikalle (uutta reikää ei tarvita) ja laturin ansiosta webastoa voi pitää vaikka koko yön päällä edellyttäen että tolppaan tulee jatkuva virta (taloyhtiöissähän on yleensä ajastettu, kahden tunnin pätkä) ja tankissa naftaa. Pistorasiaan voi vielä tökätä sisätilan lämmittimenkin jos haluaa että auton kabiinissa on helvetilliset lämpötilat aamun kiireiseen lähtöön :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins