Kuume, putkirikko ja Puskiksen sukat

Yritin eilen tehdä tätä postausta kolmeen eri otteeseen ennenkuin tajusin että kuumetta on liikaa. Tauti alkoi oikeastaan keskiviikkona, lihaksia särki ja tuntui siltä että olisin jäässä sielua myöten. Torstaina aamulla olikin sitten kuumetta 38,9 astetta mikä on poikkeuksellista sillä meikäläiseen iskee harvoin noin kova kuume. Siirryin punkasta olohuoneen sohvalle, tropit naamaan, kuumaa juotavaa ja päätös etten astuisi ovesta ulos koko päivänä. Just. Noin puoli kymmenen aikaan tuli soitto ja puhelimen toisessa päässä hätääntynyt ääni kertoi heidän kellarinsa olevan veden vallassa aamulla sattuneen putkirikon vuoksi. Kysyin että onko hän mahdollisesti saanut putkimiestä paikalle ja kun vastaus oli ettei kukaan vastaa puhelimeen, nousin istualleni ja kerroin olevani kohteessa niin nopeasti kuin vain kykenen tulemaan. Perille päästyäni kiitin korkeimpia voimia siitä että alakerran siinä varastotilassa missä putkirikko sijaitsi, oli lattiakaivo joka oli imenyt sen mitä pystyi. Kaikkea ei kuitenkaan koska lattiakaivo oli osittain tukossa ja niin taisi olla itse viemärikin joten alakerran lattiat olivat noin kolmenkymmenen senttimetrin vesikerroksen peitossa.

Pääsulku oli tuon ajan taloille tyypilliseen tapaan sellaisen putkiviidakon ja tavarapaljouden saartama että sen sulkeminen otti vajaat kymmenen minuuttia mutta kun sain sulun kiinni, veden pinta alkoi hiljalleen pudota ja ryhdyin keräämään lattialta veden mukanaan kuljettamia roskia ja pikkutavaraa. Suurimmat roinat kerättyäni lähdin hakemaan kuivainta ja muutamaa lämpöpuhallinta, järkkäilin ilmastoinnin tuuletusta varten siten ettei mahdollinen lämpötilan lasku ulkona aiheuttaisi ongelmia ja soitin tutulle putkimiehelle joka lupasi tulla vielä samana iltana. Talon omistaja oli sen verran järkkyttynyt tapahtuneesta ettei oikein tiennyt mitä olisi tehnyt joten mun oli soitettava toinen puhelu ja sain langan pähän kaverin joka tekee vahinkotarkastuksia, ts. on vakuutusyhtiöllä hommissa ja sovittiin että hän tulee kartoittamaan tilanteen koska vakuutukset ok ja nämä tälläiset ovat korvauksen piiriin kuuluvia asioita. Lupasin tulla uudestaan muutaman päivän kuluttua joten sitä on ensi viikolla käytävä katsomassa mikä tilanne on. Nämä yleensä näyttävät pahemmilta kuin ovat, sillä tässäkin tapauksessa alakerta on maan alla ja näin ollen seinärakenteet ovat betonia jotka kestävät hetkellistä vesikuormaa huomattavasti paremmin kuin puiset rakenteet.

Rehellisesti sanottuna minä en oikein muista viimeisistä tunneista oikein mitään ja kotimatkasta vielä vähemmän koska lähes läpimärät vaatteen takasivat sen ettei vilunväristyksiä puuttunut. Kotona, sen jälkeen kun olin saanut märät vaatteet pois ja otettuani tulikuuman suihkun, kuumemittari näytti 39,4 joten eipä siinä ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä vaakatasoon ja toivoa että olo helpottuisi mahdollisimman pian. Tänä aamuna pieni toivonkipinä heräsi kuumemittarin näyttäessä enää reilua 38 astetta mutta ilo oli ennenaikaista. Iltapäivällä kuume kohosi taas ja koko päivä on mennyt punkan pohjalla eikä mitään yleishyödyllistä ole tullut tehtyä. Vaan aina kun maailma kohtelee kaltoin, on olemassa vastavoima ja tällä kertaa se saapui postipaketin muodossa. Iso ja paksu kirjekuori jonka sisältö tuntui pehmeältä ja niinhän se olikin; Puskis oli tehnyt mulle villasukat eikä mitkä tahansa villasukat vaan polviin ulottuvat ja niin jumalauta sopivat että kiitosviestissäni kerroin Puskikselle ihmetteleväni sitä että miten joku joka on satojen kilometrien päässä, voi tehdä niin sopivat sukat. Ei, kyse ei ole perseen nuolemisesta koska mulla on ollut jokusia tämän mallisia villasukkia joiden tekijät ovat ottaneet mittoja ja käskeneet välillä sovittamaan mutta silti lopputulos on ollut joko sellainen että varret valahtavat nilkkoihin tai sitten niin saatanan kireät että sääriin ja jalkateriin on ilmaantut kuolion ensioireet jo parin minuutin käytön jälkeen. Nämä sukat taasen ovat kuin valetut ja siitä iso kiitos Puskikselle ♥

villasukat
Puskiksen tekemät villasukat


Kuume on nyt illan mittaan hellittänyt ja uskonpa että huomenissa jatketaan vanhaan malliin eikä näitä valitusvirsiä tule vaan ihan jotian muuta koska maailmassa on tapahtuu koko ajan outoja asioita. Kuten tämäkin Anttilan munapannu.

Kaikille oikein hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua.
Muistakaa olla ihmisiksi.


Ps. Kuutta kävijää vajaa 160.000 eli suuret kiitokseni teille kaikille jotka jaksatte käydä täällä Paimentolassa!

13 kommenttia :

 1. Kiva, että niistä tuli sopivat :) Toivottavasti laitoit ne lämmittämään koipiasi heti kotiuduttuasi :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!
   Itse asiassa mä laitoin ne jalkaan heti kun ne kolahti postiluukusta :D

   Poista
  2. Hyvä! Se on paras kiitos neulojalle.

   Poista
 2. Hienot sukat! Mullakin on jämälangoista tulossa pitkävartiset tyttöinsukat justiin nyt, olleet jo jonkin aikaa tulossa ja ovat tulossa luultavasti vielä pitkän aikaa...

  Mutta olet sie kyllä laupias samarialainen... tiedän kyllä, minkälaista on olla kovassa kuumeessa, ja putkirikon setviminen ei taatusti ole sitä mukavinta hommaa siinä tilassa. Lieköhän tuo nyt sitä influenssaa, mitä on liikkeellä? Enimmäkseen kuulemma sikainfluenssavirusta, olin jostain lukevinani. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vaan olein ja mä en voi kuin ihmetellä teitä jotka osaatte tuollaisia juttuja. Talon rakentaa kuka vaan mutta sukkien tekemiseen vaaditaan taitoa!

   Kait tämä oli/on jotain flunssaa ja sitä en tiedä onko A-virusta vai zikaa (vai onko ne sama asia?) mutta onneksi mulla ei nämä taudit kestä kovin kauaa joten toivon tälläkin kertaa että tämä oli tässä.

   Se mitä töihin ja jumalattomaan kuumeeseen tulee, niin kyseessä oli 74 - vuotias naisihminen jonka ukko on kuollut kolme vuosikymmentä sitten, tytär muutti jonnekin ulkomaille (ranskaan muistaakseni) vuosituhanne vaihteessa ja poikansa joi ittensä hengiltä 2008 joten eipä hänellä ole ketään joka jeesaisi. Jos joku muu - ihna kuka tahansa muu - olisi soittanut, niin en olisi lähtenyt mutta nämä ovat niitä juttuja jolloin toisen avun tarve menee kaiken muun edelle.

   Ja kiitos! Kyllä nyt on paljon parempi olo kuin eilen.

   Poista
 3. Komiat sukat!

  Toivottelen paranemisia ja koitahan pysyä aloillasi, sie Paimen, niin tokenet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Puskis on aika haka näissä kutomisjutuissa.

   Kiitosta vaan, kyllä tästä vielä selvitään ja aion ottaa rauhallisesti tämän päivän vaikka ulkona ois aika hyvä keli. Kaiken lisäksi tämä monen päivän sisällä oleminen/sairastaminen käy hermon päälle niinkus tiedät.

   Mukavaa lauantaita myös sulle <3

   Poista
  2. Täällä tuulee niin että tukka lähtee, joten ulos ei tee mieli!

   Poista
  3. Hitonmoinen myräkkä oli täälläkin vaan nyt näyttäis siltä että selkenee. Pakkastahan se lupaili ens viikolla jota perjantaina pitäis näillä selkosilla olla vajaa kymmenen astetta.

   Poista
 4. Kyllä on hienot sukat. Upeaa Puskis =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä hyvät ja pirun mukavat jalkaan.

   Poista
 5. Toivottavasti siellä on jo tauti hellittänyt otteensa. En ymmärrä tuota munakaspannua kun siellä on toisenlainenkin "munapannu" myynnissä ja se on kyllä mun makuuni paljon törkeämpi kuin tuo Mikki Hiiren korvan näköisiä tekevä missä ei ole muuta törkeää kuin hinta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tauti hellittää niin v-käyrä kohoaa korkeuksiin. Et jumalauta usko millainen päivä tänään (02.01) oli!

   Joo, toi munapannu on taas näitä paljon porua tyhjästä - juttuja. Eilen nauratti kun kaalimato markkinoi uutta hieromasauvaansa lähes apteekkimaisella mainoksella ja mun mielestä taustabiisinä oli se sama mitä käytetään Burana - mainoksissa (vai oliko se joku vitun flunssalääke, minen muista) :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins