Stephenin kana vai May Day?

Ihana May Day! Kalenteri kyllä väittää että nyt on Stephen's Day jolla virheellisesti tarkoitetaan Tapaninpäivää sillä Stephen's day on tarkalleen ottaen yhdysvaltalaista alkuperää oleva pakanallinen juhla joka lain voimalla kiellettiin 1633. Kiellon takana oli sikäläinen EVR:n eli eläinten vapautusarmeija jolla oli virheellinen käsitys tämän pakanajuhlan päärituaalista joka tulee juhlan nimestä eli Step Hen:istä. EVR näet luuli että juhlassa tallotaan kanoja mutta eihän se näin mennyt, vaan kyseisissä ja ympäri yhdysvaltoja vietettävissä menoissa poljettiin naaraita (kottaraiset eli babet). Ei auttanut vaikka tämän pakanallisen juhlan nimi muutettiin 1592 Astu Anitaa – festivaaliksi sillä vahinko oli jo tapahtunut ja Korkein Oikeus päätti että nyt riitti dooriksien polkeminen noin niinkuin julkisesti ja isommalla porukalla. Tiesittekö muuten sitä että tästä nimenomaisesta juhlasta on saanut alkunsa niin ikään amerikkalaista alkuperää olevat Barbecue – tilaisuudet? No ette varmaan tienneet mutta vanhimmat paimenten kirjoitukset kertovat että mukana on ollut – tarkemmin sanottuna huhtikuussa 1698 – myös bestovskajalaisia paimenia jotka toivat kyseisen grillausmuodon tänne kylmään pohjoiseen ja silloin siitä käytettiin tarkkaa ”Tangolla olet biljardikeppi - käännöstä (bar – be - cue) mutta se siitä historiasta ja palataan takaisin tähän ihanaan May Dayhin jota mä olen viettänyt melko hyvässä lääkityksessä ainakin mitä on uskominen niihin töherryksiin ja muistiinpanoihin joita on nähtävissä seiniä koristavissa tapeteissa ja tarkemmin sanottuna noin 15, 20cm korkeudella lattiasta. On meinaten ollut melkoinen homma näytellä täyspäistä ja koittaa saada aikaan suht järjellisiä postauksia kun päässä jytisee niin että olen joutunut teippaamaan kaks näyttöä päällekkäin jotta mä pysyn edes samassa kappaleessa, riveistä nyt puhumattakaan mutta on tässä sentään jotain saatu aikaan.

labour
Kuvan tekstissä on virhe. Ylimmällä rivillä pitäisi lukea "help them finnish their job (auta heitä tekemään suomalaisten työt)

Okei, aloin jo kaks päivää sitten vääntämään tippaleipätaikinaa josta tuli sanomista koska olen ottanut periaatteekseni sen että jos kerran jotain kokataan, niin sitä kokataan sen verran että sitä riittää pakastimeen pantavaksi mutta tästä olen sen verran luistanut että olen tyytynyt pelkkään laittamiseen (no nus with food). Tarkoitusta varten raahasin kämpääni betonimyllyn jota virittämällä sain kunnon taikinakoneen. Katsokaas kun betonimyllyssä on muuten suht hitaat kierrokset, niin mä jouduin vaihtamaan kehän elikkäs itse myllyosaa pyörittävän hammasrattaan isommaksi ja koska hammasratas oli ISO, niin kiitos keskipakovoiman, taikina singahti myllyn reunoille joten mä jouduin hitsaamaan kaks metallista nuolijaa joista toinen tuli myllyn yläsosaan ja toinen alas. Voi vittu mitä lätinää taikina piti! Äänimaailma oli ihan samanlainen kuin rakennustyömaalla jossa melko ryhtevästä ylipainosta kärsivä putkimies täyttää vuosia ja kaikki kamut – vastaava mestari mukaanlukien – käy läpsimässä tätä synttärisankaria selkään. Jos olette joskus päässyt seuraamaan metrin etäisyydeltä kun mursut pariutuvat niin tiedätte millainen lässähtely on kyseessä.

fplumb
...ja monille niin tuttu "putkimiehen hymy" ..1,2,...

Taikinan valmistuttua mä aloin kaatamaan sitä martoilta lainassa olevaan alfa-keittimeen jonne oli kaatanut 68 litraa neitsyt – ja vähän kokeneemmankin naisen öljyä ja joka oli tässä vaiheessa lähes kiehuvaa ja oli aikakin sillä oli käyttänyt öljyn lämmittämiseen about 22 pullollista karavaanarin henkeä elikkäs kaasua. Tiedättehän te karavaanarit, nuo 3 – tien pahimmat tukokset heti tietöiden jälkeen. Tippaleivistä tuli suloisia mutta aivan helvetin isoja sillä mä kaadoin valmiin taikinan reilun metrin korkeudelta (seisoin keittiön pöydällä) alfakeittimeen ja katselin kuinka taikina kovettui suorastaan hypnoottisiksi kiemuroiksi jotka kietoutuivat toisiinsa. Samanlainen ilmiö on muuten nähtävissä ns. Suvipäivillä if you know what i mean. Siellä on serkut ja siskot samaas läjääs, niinkus sanotaan. Samaisilta festeiltä on peräisin myös sanonta ”ympäri käydään, yhteen tullaan” ja tämä kyseinen liikesarja tunnetaan pakanallisessa maailmassa Doggy Style:nä if you still know what i mean.

Kun tippaleivät tai no, yksi ja noin 115 kilon painoinen tippaleipä oli valmis, siirryin koristelemaan kämppää May Day – nauhoilla joiden virallinen nimi lienee serpentiini. Vaan eipä ole serpentiinin saaminen tähän vuodenaikaan mitään helppoa joten katsoin parhaaksi tehdä omat serpentiinit itse ja se kävi kätevästi leikkaamalla ne lakanoista. Tarkkuutta vaativa homma koska pesun jäljiltä ryppyisessä lakanasta (ne menee ryppyyn vaikka kuinka koitan viikata) on todella vaikeata leikata tasan 9mm:n soiroa joka on serpentiinin virallinen leveys mutta kärsivällisyys palkittiin ja yhdeksän tunnin uurastuksen jälkeen mulla oli noin kolmesataa metriä tosi ihgua serppaa jotka siivoan huomenissa pois koska sunnuntaina alkaa valmistautuminen MidSummerJohanOnJus – juhlaan jota vietetään tänä vuonna poikkeuksellisesti Itä – juhlan paikalla (Eastern). Kuulin muuten että länsirannikolla oltaisiin järjestämässä omaa, Pääsiäistä markkeraavaa juhlaa jonka nimi on Kääriäinen (Western) mutta mene ja tiedä, minen usko ennenkuin pääsen osallistumaan. May Day meni muutenkin mukavasti sillä oli kutsunut tänne saatanan hikiseen vuokrakoppiini koko joukon työläisiä (87) joiden kanssa lauloimme simapäissämme Kansainvälistä ja muita kapinalauluja yhden varoituksen verran. Juhlaa luonnollisesti korosti se että itse isännöitsijä kävi antamassa varoituksen sillä normaalistihan nuo vittumaiset uhkailut tulevat kirjekuoren muodossa ja ovat täten kovin persoonattomia mutta kun ovella huutaa läski äijä naama punaisena niin siinä on sitä jotakin joka lämmittää korvien lisäksi tätä niin kovin vajavaista mieltä.


Sellaista on siis ollut elo täällä pikku kopperossa näinä hei hei holiday päivinä ja eiliseen postaukseen liittyen, kiitokset Polgalle joka jatkoi Wizard of Aus – teemaa tällä, Rage of Thrones – klipillä!
Lopuksi pieni varoituksen sana. Koska te kerettiläiset olette unohtaneet joulun perimmäisen merkityksen, on sen seurauksena käynnistynyt Universumin Vanhimpien toimet ja tästä esimerkkinä  tämä jossa pöllö ajatti poliisiauton ojaan. Tuomiopäivän meininkiä, sanon minä.

Hyvää Stephen's tai May Dayta kaikille. Muistakaa olla ihmisiksi.

Ps. Pukki sai sitten lähtöpassit mutta hän kiittää kaikkia tästä joulusta!

Pss, Oli muuten 480. postaus!14 kommenttia :

 1. Levätköön rauhassa ensi vuoteen. Pukki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Valkopartainen läski on leponsa ansainnut.

   Poista
 2. Jos ampiainenkin ajattaa auton ojaan, niin kuinka ei sitten pöllö...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Pöllö on helkkarin paljon isompi öttiäinen.

   Poista
 3. Mankeli, hyvä Paimen, mankeli. Se auttaa ryppyisiin lakanoihin, niin on helpompaa ensi kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakas Mutsi...minä ja mankeli :D
   Litistyneitä sormia, paljon demonien etunimiä ja vielä enemmän repeytynyttä kangasta. Uskotko jos sanon ettei ole mun lajini? :D

   Poista
 4. Pukki ei pahemmin hillunut kun se ei mobiiliin löytänyt. Mutta ihan kiva oli välillä läppärillä katsoa sen vanhan pukin hippalointia.

  Nämä pyhät alkavat käydä kunnon päälle. Monta päivää suklaata, tuhtia ruokaa, punaviiniä ja muita herkkuja med minimaalinen liikunta tietää raskasta taakkaa ensi viikolla alkavalle kurinpalautusjaksolle joka jatkuu hamaan sairaalajaksoon saakka. Mä bulkkaan nyt, siispä revin vielä yhden konvehtilaatikon auki, pienet sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukki sai eilen lähdöt mutta hääp käski kiittämään joulunpyhistä ja kertoi tulevansa ens jouluna taas, kenties entistä ryhtevämmässä kunnossa ja pahemmin häiriköivänä mutta täynnä joulumieltä ja omituista liihottelua.

   Sanos muuta, jatkuva sokerihumala yhdistettynä ylenpalttiseen läskin imuroimiseen saa ihmisen luokattoman veteläksi ja se on huono asia se. Koska Sparta, niin ensi viikko menee henk.kohtaisen läskileirin ja muun kurituksen merkeissä.

   Poista
 5. Sulla on sitten tippaleipäkin valmiina, kun juhlistat May the Fourth-päivää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm...tämä May the Fourth on sitten se oikea "Vappu" ison veden takana vai juhlistetaanko sillä jotain muuta? Olen näet luullut että Labour Day on kaikkialla muualla (sivistyneessä maailmassa) vstine meidän kommunisti-juhlalle mutta mä en ole enää varma ja niin hemmetin laiska googlettamaan etten tiedä mikä on asiain oikea laita mutta sä varmaan viisaat mua tässä asiassa?

   Meidän täytyis joskus leipoa yhdessä ja mulla on siihen hyvä työjako:
   Sä leivot ja mä ojentelen jauhopussia siinä samalla kun katson miten ne jumalaiset sirvakat valmistuvat. Miltäs kuulostaa? :D

   Poista
  2. May the 4th on TähtienSota-päivä, jolloin toivotetaan Voimaa kaikille :)

   Joo, mun puolesta vain sopii :D

   Poista
  3. Nonni. Tässä se nähdään että mä olen pudonnut kelkasta jo aikoja sitten mutta onneksi et tyrmännyt tuota leipomishommaa :D

   Poista
  4. En toki, syötän kaikki tuotokset sulle sit.

   Poista
  5. Aaaah...enpä olekaan ennen tullut etelästä kierimällä mutta ties vaikka tämänkin ihmeen pääsis vielä kokeilemaan :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins