Pudottaja Kyntövaossa (engl. The Batcher in My Eye)

Hei vaan te kaikki ihgut! Mulla on tosi kivoja uutisia sillä tulevaisuudessa ilmestyy ns. sisarteos kuuluisalle romaanille nimeltä Sieppari Ruispellossa. Olen varma että me kaikki tiedämme teoksen ja lähes kaikki ovat sen lukeneet paitsi minä ja sen takia se innoittikin mua tähän massiiviseen urakkaan. Koska tuo Sieppari Ruispellossa -  linkki johtaa wikipedian aihetta käsittelevälle sivulle, niin mä katsoin velvollisuudekseni laittaa Paimenpediasta vastaavan sivun, siis siten kuten se tulee siellä olemaan ja tyhmempikin huomaa että mä olen matkinut todella törkeällä tavalla Wikipedian ao. sivua.
Eli:

Pudottaja Kyntövaossa
fman
Pudottaja Kyntövaossa

Pudottaja Kyntövaossa (engl. The Batcher in My Eye) on Bestovskajalaisen Outo Paimen nimisen paimenen vuonna 2028 ilmestyvä, täysin lyttyyn haukuttu romaani.
Teos käsittelee hourupäisen, vanhuuseläkettä odottelevan Leaver Pithmoundin tarkkaan harkittuja siirtoja Keravalla ja hänen valituksiaan sekä mielipiteitään Kelan lääkäreistä.

Teoksen ensimmäinen oikolukija tulee olemaan Ethel Wanker – Vesala ja oikoluettu teos ilmestynee 2030. Toinen oikolukija on Aaro Uunijoki ja ilmestymisajankohdaksi on uumoiltu vuotta 2075.

Sisällysluettelo:
Mitä järkeä laittaa kun kaikki jutut on tuossa alempana?

Aihe ja teema
Kirjan aiheena ei vain voisi olla vaan se on vanhentuminen ja aivotoimintojen kalkkeutuminen sekä riiauskulttuuri ja teemana jatkuva turhaan jaloillaan olo. Kirjan kieli on kirjoitettu kokonaan lääkityksessä.

Juoni
Päähenkilö Leaver Pithmound kutsuttiin jo päiväkoti-ikäisenä ei pelkästään yhteen, vaan maan viiteen arvostetuimpaan yliopistoon johtamaan kaikkia tiedekuntia yhtä aikaa ja päällekkäin. Nyt hän opiskelee kansalaisopistossa, joka sijaitsee Messukylästä vähän eteenpäin. Häntä vituttaa olla sielläkin koska hän sai joulubonusta vain neljä tonnia viidestä mahdollisesta. Muutama päivä ennenkuin hän päättää mennä bingoon luukuttamaan hikiset pennonsensa, hän saakin kuningasajatuksen ja matkustaa Keravalle missä ei hänellä ei todellakaan ole yhtään ainutta sukulaista.

Leaver ei tiedä minne hän menisi koska hänen vainoharhansa ovat yltäneet sille tasolle että hän pelkää kohtaavansa vanhempansa vaikka molemmat ovat päästäneet kylmän pierun jo vuosia sitten. Hän ei pääse edes matkustajakotiin vaan joutuu teppaamaan kadulla kunnes hänet nappaa mukaansa martta jonka seurauksena on koko yön kestävä maamiesseuralle tarkoitetun ohjekirjan pänttääminen. Sitten hän tapaa Mollyn, olkoonkin etteivät he vietä yhdessä aikaa sen takia että Leaver on herkässä mielentilassa mutta Molly pitää kioskin tiukasti kiinni. Leaver ehdottaa että Molly menisi terapeutille mutta Molly lyö Leaveria käsilaukulla ja he erovat parempina ystävinä kuin koskaan. Leaver menee asuntonäyttöön ja ei voi välttyä kohtaamasta Kari Sinimailasta. Leaverille on tullut pakkomielle vanhemmistaan ja hän jättää suntiolle pilkkivehkeensä koska hän ilmoittaa menevänsä maailmannäyttelyn Hollanti – osastolle. Suntio änkeää mukaan maailmannäyttelyyn ja haluaisi että hän ja Leaver lähtisivät pilkille mutta kun Leaver haistattaa suntiolla pitkät paskat, tämä suuttuu ja lähtee paukuttamaan kirkonkelloja. Leaver koittaa saada suntion oikein kunnolla raivoihinsa ja onnistuukin sillä suntio ui liiveihin eikä päästä irti vaikka Leaverin on mentävä vessaan. Leaver on löysällä ja pian alkaakin tavaraa ropista katosta alas mutta suntio joka on jaa vähän himmee, alkaa juosta ympyrää puolen neliön kopissa jolloin Leaverin päässä alkaa heittämään ja hän unohtaa suntion ärsyttämisen.

Päähenkilö
Kirjasen päähenkilö on Leaver Pithmound, joka on 50 – vuotias kansalaisopistoa käyvä ja psyykkisesti mitä parhaimmassa kunnossa oleva paimen. Hänen elämässään ei ole ollut juuri minkäänlaisia vaikeuksia sillä kaikki on mennyt niin sanotusti putkeen, varsinkin terveyden osalta. Hänelle syntyy veljiä jatkuvasti ja häntä on pyydetty eri opinahjoihin jatkuvalla syötöllä. Kirjan aikana hän kuitenkin saa kilarit ja lähtee litomaan kansalaisopistosta sillä hänellä on täysi työ pitää järjestyksessä lukuisat eri identiteettitodistuksensa joita hänellä on lähemmäs kahdeksankymmentä kappaletta. Jokainen eri nimellä, tiedoilla ja kuvalla. Leaver tuntee olevansa läsnä kaikkialla.

Sivuhenkilöt
Melko mitättömässä roolissa ovat Leaverin syntymättömät veljet jotka kuitenkin esiintyvät joka sivulla vaikkei niin pitänyt käydä. Veljillä ei ole mitään merkitystä Leaverille joka on itsekäs paskiainen. Muita sivupersoonia ovat Molly ja siihen se sitten jääkin koska muita dooriksia Leaver ei tunne ja sekös Leaveria vituttaa. Yksi vähäpätöisimmistä sivuhenkilöistä on Leaverin sisko josta hän ei ole kuullutkaan.

Miljöö
Ympäristönä toimii koko Kerava ja myös messukylän alue. Yksi paikoista on oikeassa takahampaassa yksi housujen vasemmassa persposkessa. Muita tapahtumapaikkoja ovat kirkot, erilaiset hyväntekeväisyysmyyjäiset ja muut, hyvään pyrkivät kinkerit. Miljöö on kuvailtu perkeleen tarkkaan ja paikanmääritystä auttavat GoogleMap'sin linkit, oletuksena että lukija sallii sijainnin paikannuksen. Esim. Leaver olisi halunnut nähdä vanhempansa ja suntion härnääminen toi vallan mahdottoman hilpeän tunteen.

Tapahtuma – aika
Sijoittuu 2000 – luvulle. Kirjan tapahtumat sijoittuvat kartalla niin, että kun teksti on oikeinpäin niin myös tapahtumat tuntuvat noudattavan kronologista järjestystä. Leaverilla ei lääkityksen takia ole mitään muistikuvia joten hän koittaa teenlehtiä kyttäämäällä nähdä mistä sitä paskaa tulee silmille seuraavan kerran.

Kuuluisuus
Kirjan väitetään olevan yksi paskimmista teoksista sitten Guttenbergin painomenetelmän keksimisen ja tästä syystä se on esiluennassa saanut monet salaliittoja ja salamurhia suunnittelevat ihmiset vaipumaan katatoniseen tilaan. Kirja ei sisällä mitään piilomerkityksiä vaan kaikki kehotukset, komentosanat ja ohjeistukset on painettu kunkin sivun sivumarginaaliin josta ne saa näppärästi näkyviin kirjaa 90 astetta kääntämällä. Kirjaa ovat haukkuneet myös monet merkittävät lääkärit ja mielenterveyshuollon psykiatrit; esim. Niuvassa jo ennen sen aukeamista toiminut E.G. Röhrenberg sanoo teoksen olevan niin perseestä, että juuri tämän syyn takia hän miltei valitsi gastroenterologin likaisena pidetyn työn kallonkutistamisen sijaan!
Pudottaja Kyntövaossa tullaan mainitsemaan yhdeksi 2000 – luvun suurista flopeista ja se ei todellakaan tule olemaan mukana sen paremmin Yleisradion, Suomen Kirjasäätiön tahi Kirjakauppaliiton Sata Kesää–Tuhat Yötä – hoilotuslistalla tai muullakaan kampaajalla.

Plagiaatti
Kirjan tulee plagioimaan norjalainen kalastaja Erik Hålttenshammar kalastajanimellä ”Yks vitun Eemeli” teoksella 50 Dagen - kommar tillbaka min ögön, jonka kevääksi 2029 suunniteltu rypistäminen tullaan sallimaan Yhdysvaltalaise tuomioistuimen päätöksellä siitä syystä että teos aiheuttaa närästystä myös Atlantin toisella puolen. Kehuttavana on Hålttenshammarin lisäksi hänen kalanjalostamonsa Lax Lax ja sen venäläinen tytäryhtiö Absolutely Calm Down Fox, joka haluaisi rypistää teoksen myös venäjän puolella.

Suomennokset
Outo Paimen; Pudottaja Kyntövaossa. Suomentanut Ethel Wanker – Vesala. Pihlaja, Joensuu 2028
Outo Paimen; Pudottaja Kyntövaossa. Suomentanut Aaro Uunijoki. Koivu, Rauma 2075.

Lähteet:
THL: Miten on mahdollista että näitä on vapaalla? (Sisäinen jakelu, erikoisnumero)
Suomen Psykiatrien liitto: Larcantil ja pakkoannostukset – nyt on tarvetta (Aika Uusi Suomi)
Lakiasian valiokunta: Niuvalle ja Mustasaarelle sekä Kellokoskelle lisää tonttimaata, rakennusluvat läpihuutojuttu (valtioneuvoston kansliaan jätetty memo)

Aiheesta muualla

?

23 kommenttia :

 1. Kuopus rakastui pukkiin ihan todella (äitinsä poika)!

  Suhasimme täällä edes takaisin ja nautiskelimme.

  Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis hienoa päästä Kuopuksen pään sisään katsomaan mitä siellä liikkuu kun aukeni täysin uusi maailma :)

   <3

   Poista
 2. Kyllä ostan heti, kun ilmestyy!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiitos!
   Sä saat sellaisen erikoispainoksen ;D

   Poista
  2. Oii, ihanaa!!!

   Poista
  3. Omistuskirjoituksia on neljä: meikäläiseltä, Rikulta ja W:n veljeksiltä :D

   Poista
  4. Wohoo!!

   Tässä sulle se video, mistä mainitsin :) https://youtu.be/J5gCeWEGiQI

   Poista
  5. Kiitos - se oli tosi hauska pätkä! :D :D

   Poista
 3. Tuleeko yhtä paljon teoksia kun Päätalo teki..??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä mutta en tiiä kun tämä ensimmäinenkin haukuttiin lyttyyn jo ennen ilmestymistään ;)

   Poista
 4. Hola!
  Näin aamulla en keksi yhtäkään hutetaa aasinsiltaa, joten kysyn suoraan. Mites ne tomaatit pärjäs villakasvatuksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuules, niin tuli isoja mötiköitä ettei mitään rajaa!
   Ens kesänä kasvatetaan myös kurkkuja.

   Poista
 5. Pakko kommata ihan muuta, kun etsin Elosen piparipullaa... Asutteko hobittien kolossa? Naapurissa örkkejä? Tolkien oli Suomesta jne. S-kanavalla: "Keskimaan kanssa Elosella on pitkät ja sujuvat yhteistyöperinteet. Kun Keskimaassa tarjotaan asiakkaille kakkukahvit =D =D =D .."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D
   Elonen ei taida mikään paskempi firma ollakaan :D

   Poista
 6. Tässä olisi yksi ennakkotilaus kirjasta. Saahan siihen sitten tekijän omistuskirjoituksen? Ja jos en ole hengissä enää silloin, kun kirja ilmestyy, niin laita perikunnalle (=hukkuneet merimiehet).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai rakkaani saat.
   Etkä sä tule kuolemaan sillä jos olosi tuntuu heikolta, niin mulla on meidän omasta (siis paimenten) nuoruudenlähteestä pullotettua vettä joka kiskaisee elämää taaksepäin aina 20 vuotta per huikka joten ei mitään hätää.

   Poista
 7. Sinä senkin keppostelija! Täällä on pukin pelkoisella lannoitetta kyntövaossa kun yhtään arvaamatta ruutuun heilahti järkytys :D Oikein hyvää joulua kuitenkin, halauksen kera <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D

   Oikein hyvää Joulua sulle rakas Kiki ♥

   Poista
 8. Mitä mielenkiintoisin teos on siis tulossa. Teen tässä samantien tilauksen. Mesenaatin kautta voit hakea vielä lisätukea =) Muuten, Keravalla on lihapalvaamo hautuumaan vieressä. Siellä kannattaa käydä hakemassa lisäfiilareita kyntö- sekä kirjoitustöihin.

  Kuten näkyy Kerava on jättänyt minuunkin jälkensä. Mutta kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu. Ensin lähden syömään iltapalaa ja sitten jään odottamaan livepukkia tämän pienen pullukan punaisen sedän innoittamana.

  Oikein antoisaa huomista päivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilauksennne on vastaanotettu ja kiitos paikkavinkeistä!
   Hautausmaat ovat itseasiassa hyviä paikkoja psyykelle koska niissä on tietynlainen rauha ja tästä syystä sitä on tullut nukuttua muutama yö hautausmaalla.

   Hyvää ja Ranuhallista mutta samalla myös antoisaa joulua sulle!

   Poista
  2. Tilauksennne on vastaanotettu ja kiitos paikkavinkeistä!
   Hautausmaat ovat itseasiassa hyviä paikkoja psyykelle koska niissä on tietynlainen rauha ja tästä syystä sitä on tullut nukuttua muutama yö hautausmaalla.

   Hyvää ja Ranuhallista mutta samalla myös antoisaa joulua sulle!

   Poista
 9. Odotan siis tuota isoa säkkiä ja paljon lahjoja, tai edes vähän lahjoja. No, onneksi olen ostanut yhden itselleni varmuuden vuoksi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon että sä tulet saamaan paljon lahjoja. Jo pelkästään sen takia kun sä olet hyvin paljon mieltä askarruttava nainen että tiedän pukinkin tarkkailevan sua enemmän kuin meitä muita :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins