Paleleva sika ja maagiset tangot

On tosi mahtavaa aloittaa uusi päivä kun oletuksena on se että herää makuhermoja kutkuttaviin tuoksuihin mutta huomaakin seisovansa pelkät bokserit jalassa tuijottaen epätodellista näkyä jossa vähävaraisille tarkoitettu, kenties jonkin miniatyrismiin erikoistuneen lihanleikkaajan käsistä lähtenyt taidonnäyte kyyhöttää uunin perukoilla siinä perkeleen rapisevassa pussissaan ja näyttää palelevan. Se on kuulkaa näky joka vie psyykkeen takaisin pimeälle keskiajalle ja vähän taaemmaksikin. Näky on itseasiassa niin voimakas että se jopa aiheuttaa fyysisiä reaktioita; ensin pää taipuu taaksepäin, suustaa pursuaa vaahtoa johon sekottuu kurluttavalla äänellä lausuttuja kirosanoja, ohimoista kuuluu tasainen napsahtelu verisuonten katkeillessa ja silmät, jotka ovat suurentuneet lähes kaksinkertaisiksi, verestävät kuin Närpiöläisellä kaupparatsulla armon vuonna 1984 jolloin Närpiössä pidettiin 13. Konklaavi (kauppamatkustajien salainen konferenssi jossa esitellään alan uutuudet joista mainittakoon Helge Sundsvallin ”Kuinka sujautan sandaalini ovenrakoon” – niminen teos joka on sittemmin niittänyt mainetta sekä kunniaa lähinnä pölynimurikauppiaiden keskuudessa)

Eli: Eilinen päivä meni päin helvettiä kiputilojen takia ja makasin punkassa koko päivän. Iltaa tullen olotila hieman koheni joten päätin tehdä puoliväkisin hommia jotka olis pitänyt tehdä päivällä. Siivoilin, järjestelin kaappeja ja kaikenlaista tällaista pientä sekä pesin pari koneellista pyykkiä. Illan viimeiseksi hommaksi oli jättänyt kinkun paistamisen. Kyseessä oli koevedos koska kesällä päättyneen avioliiton aikana Valkyria oli pääsääntöisesti hoitanut tämän homman joten halusin varmistua että paisto menee niinkuin pitääkin sillä olen ajatellut hankkia jouluksi Hero – luokkaa olevan kinkun. Sellaisen, josta riittää syötävää vielä vappunakin ja josta jäänee jotain tulevaisuuden arkeologeille ihmeteltäväksi. No, kaikki meni hyvin; hankin jokunen viikko sitten tarkoitusta varten kunnon vuoan, erikokokoisia paistopusseja ja muut tykötarpeet. Paistomittarin olen saanut eräältä ruuanlaittoa harrastavalta rakennuttajalta jolle kävin laatoitamassa pesuhuoneen ja asentelemassa kalusteita. Kun olin laittanut kinkun uuniin, muistin muutaman pikku homman jotka päätin tehdä saman tien vaikka motivaatio oli aivan nollissa mutta tuumin että herätys on paljon mukavampi kun ao. työt eivät ole muistuttamassa itsestään. Vielä iltapesu, melko ryhtevä kourallinen erilaisia kipu – ja tainnutuspillereitä naamaan ja eikun punkkaan mielessä ajatus että kun herään tavanomaisten muutaman tunnin yöunien jälkeen, niin kämpän täyttää paistuvan sian herkullinen tuoksu. Olkoonkin että kyseessä oli se syrjäytyneille tarkoitettu, ilmeisesti vetoon tapettu hikinen pikku sika tai paremmin sen kappale mutta yhtä kaikki, tuo mustikkaleimainen pieni saatana tulisi täyttämään vatsani seuraavana iltana.

Vaan mitä vi...wifiä! Havahduin koomasta noin puoli yhden aikaan ja residenssissäni ei todellakaan tuoksunut herkulliselta sialta, vaan käry muistutti sitä tavallista comboa jossa yhdistyy peristaltiikan loihtima aistituntemus itämaisen basaarin ja jätevedenpuhdistamon yhdistelmästä ja tämä kylmä totuus sai minut singahtamaan (lue: nousemaan omituisen liikesarjan avulla) ylös sängystä ja rientämään (lue: hiihtämään niska kyssässä) kohti keittiötä. Se, mitä näin, sai kaikki tämän sekä muiden ulottuvuuksien demonit kokoontumaan residenssiini sillä latelin kaikki tunnetut sekä koko joukon tuntemattomia belsebuubbeleiden nimiä ja ellen väärin muista, niin messusin muutaman latinankielisen kirouksenkin. Uunissa kyllä loimotti valo mutta itse sika näytti palelevan ja kun vihdoin pääsin hellan nappuloiden ääreen, tajusin että olin kyllä laittanut uunin tasalämmölle mutta se helvetin astenamikka seistä jökötti nolla – asennossa ja uuni oli yhtä kylmä kuin tämä Bestovskajan tundra helmikuussa. Raivokohtauksen jälkeen lyyhistyin lattialle ja itkin raskaita, melko helvetillisiä lääkejäämiä sisältäviä kyyneleitä jotka tippuivat raskaina kohti vuokrakämppäni kiiltävää lattiaa. Oikeesti kiiltävää sillä pidän lattiat sen verran puhtaina että läheinen sairaala käyttää kämppääni leikkaussalina silloin kun heillä on ruuhkaa tahi jossain päin on sattunut suuronnettomuus jonka potilaita roudataan ympäri maata. Oliko se syyskuussa kun erään ohitusleikkauspotilaan kanssa katseltiin Warp – nimistä ohjelmaa ja hääp piti niistä suurnopeuskameralla toteutetuista videopätkistä niin paljon että hän antoi mulle (myöhemmin, sairaalasta päästyään) neljä kiloa kuivattuja, kirkkaan keltaisiksi värjättyjä perunankuoria. Ei mitään vitun hajua mitä niillä pitäis tehdä mutta tuolla ne nyt on kaapissa.

huuru
Herra Huuru


Kun olin itkenyt itseni kuiviin (mulla vetää naama omituisille rypyille), kohottauduin sen verran että asetin lämpötilan jota olen jo kerran käynyt säätämässäkin ja tässä sitä odotellaan että koska tuolle psyykevinoumia aiheuttaneelle nasulle voi tarjota lihaveistä. Suutuin niin paljon tästä mokastani että jos olotilat sallivat, niin teen astetta erilaisemman piparkakkutalon. Nimittäin, rakennusalan ihmisenä olen ajatellut tehdä suhteellisen ison rakennuskompleksin jonka osat valmistetaan torttutaikinasta. Kyseinen taikinahan ei turpoa niin paljon jos siihen pistelee haarukalla reikiä joten eri osista ei tule liian paksuja ja toisekseen, torttutaikinaa (tai mitä lie lehtitaikinaa) on helppo muotoilla. Suunnitelmissa on joku ydinvoimalan kaltainen laitos sen tähden että reaktorit (lieriöt) on paistamisen jälkeen helppo täyttää esim. juustokakun täytteen tapaisella tatinalla. Täydellistä saa kun ydinvoimalaan kuuluvien muiden rakennusten kattoelementit pinnoittaa Elosen leipomon valmistamien piparipullien täyteellä. Muutama päivä sitten ostin ko. pullia jotka ovat perinteisiä voipullia joihin on tehty reikä jonka täytteenä on piparkakkutaikinalle maistuvaa ”hilloa”. Ihan sairaan hyviä ja kyseisiä sirvakoita myydään kolmen käntyn pakkauksissa. Katsokaas kun kattoelementit voitelisi/pinnoittaisi tällä jumalaisella täytteellä niin koko helvetin roofista tulisi sellainen että se olisi syötävä yhtä soittoa! On se vaan niin hyvää. Toisekseen, torttutaikinasta voisi tehdä myös putkia jotka olisivat täynnä tätä jumalaista täytettä...ajatelkaas mitä perseen levittäjiä...aaahhhh…..eikä ketään kinuamassa vaan kaikki saisi syödä itse...välillä jääkylmää miniatyristi-sikaa...aaahhh….


Hyvää torstaita kaikille. Muistakaa olla ihmisiksi.

Ps. Terveisiä Suomeen palvelin/datakeskuksia rakentaville Googlelle ja Microsoftille:
Koittakaa nyt hei ihan oikeesti ottaa Suomi tuettujen kielien listalle. Ei ole paljon pyydetty ja olis ihan reilua – ainakin mun mielestä.
Edit 17.12.2015 klo 19.34: Helvetti, klikkasin hiiren oikean puoleisella painikkeella ja valitsin "translate to english" jolloin pyyntöni ottaa Suomi tuettujen kielten listalle oli käännöksessä seuraavasti: "Please try to now hey, seriously, take English supported languages list". Ei, ei mikään english vaan suomi, suomenkieli. Jo nyt on saatana.

25 kommenttia :

 1. Me satuttiin ihan vahingossa paikalliselle huoltsikalle kun siellä oli joulukahvitarjoilu asiakkaille. Tarjosivat juuri niitä ihanalla mönjällä täytettyjä piparipullia ja mulla kävi mäihä, kun kuopus ei tykännyt siitä täytteestä Slurps, arvaa kuka sai syödä senkin.

  Ahneus saattaa tosin kostautua, koska kuopus oli silloin jo flunssassa ja nyt se on tarttunut esikoiseenkin. Ja mä pöljä vielä tänään kurppasin esikoisen kahvinkin kun sille ei maistunutkaan ("Äiti mun makuaisti on muuttunut, aamukahvi maistuu kauhealle"). Jään odottamaan onko ahneella (ja pihillä) se kuuluisa paskainen loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni!
   Sitten sä tiedät mitä mä tarkoitan! Nee on jotain älyttömän hyvää... sellaista, ettei sen kolmen pullan paketin kanssa ole muuta vaihtoehtoa kuin syödä ne kaikki kerralla.

   Sympatiat sairastuneille ja toivotaan ettei tauti tartu teikäläiseen, tuota flunssaa tuntuu taas olevan liikkeellä ja kait se on tätä nykyaikaa että flunssat ovat joka vuosi entistä äreämpiä. Ihmiset syövät liikaa lääkkeitä ja pöpöt mutatoituu sen mukaan. Pian ei enää tepsi mikään ja silloin ollaan k:lla alkavassa usessa.
   Jaksamista ja hvää torstaita <3

   Poista
  2. Sinne kans, toiveikasta torstaita. Mä en muista milloin olisin ollut tavallisessa flunssassa, joten olen toiveikas sen suhteen, että tääkin kiertää mut.

   Poista
  3. Toivottavasti kiertää ja jos nyt käy niin kurjasti että joudut kirotun flunssan kouriin, niin sitten pitää tehdä T'anagh. Se on eräs paimenten omista konsteista mutta se on aikas hyvä keino ;)

   Poista
  4. Ja mikähän se mahtaa olla jos sopii näin varmuuden varalta tiedustella?!?

   Poista
  5. Se on kuuluu niihin paimenten konsteihin jota ei näin hurskaan blogin kommalootassa voi kertoa mutta jos sä haluat tietää, niin mä voin joskus vihjaista vaikkapa s-postitse:D

   Poista
  6. Mulla ihan selvästi on kuume nousemassa ;-D

   Poista
  7. No helvetti, sitten pitää panna toimeksi. Mulla on huominen täys kun ne taas tutkii tota mun päätä ja sit pitäis kuskata systereitä mutta lauantai ja sunnuntai...eiköhän siinä ehditä tehdä T'anagh jos toinenkin ;D

   Poista
  8. Niin ja sulle on muuten postia. Ihan virallista (kerettiläisille tiedoksi).

   Poista
 2. Kuules nyt, pulu - onhan se parempi, että sika on palellut kuin se, että sä olisit vahingossa vääntänyt 300 asteeseen ja herännyt palohälyttimeen. Sieltä olisi kurkannut musta, savuava siankäkkänä! :o Eikö vaan ole mukavampaa odotella veitset tanassa syötävää hellan vieressä? :) Oikeasti, minä olen olevinani positiivinen *pois se minusta, mutta sika-asiassa kyllä* =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta.
   Vaan kun minä olen ahne paska joka elää syödäkseen niin kyllä jääkylmä sika on sen luokan pettymys ettei mitään rajaa.

   Totta myös sekin että jahka sika on kypsynyt ja mä vaihdan tän kuolan kasteleman paidan, niin voi sitä riemua ja niitä ilon kiljahduksia :D
   Se voipi olla että on aikas hiljasta loppupäivän...tai no ainakin jonkin aikaa :P

   Poista
 3. No eipä mennyt ihan putkeen tuo kinkunpaistosi. Polga puhuu asiaa, parempi se kuin käryävä musta nokare uunin perällä.

  Noista pullista en tiedä mitään, kun en osta kaupan pullia. Niissä saa samalla syötyä kaikenmaailman lisä- ja säilöntöaineita. Minä syön vain itse leipomaani.

  *katselee murhanhimoisena tekstin kohdalla hyppivää pukkia*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mennyt ei mutta kyllä se siitä ja olihan se hyvä ettei käynyt toisinpäin.

   No höh, nuo sirvakat ovat todella hyviä! En mä muuten niitä promottaisikaan mutta se täyte on jotain aivan uskomatonta, olkoonkin että se varmasti sisältää esansseja sun muita lisäaineita mutta hei - kerranhan täällä vaan eletään! ;)

   Elä sie pukkia murhanhimoisesti kattele koska aatto on tuota hätää ja sillä on ihan sairaasti töitä. Kyllä se siitä lähtee kesälomille heti aaton jälkeen.

   Poista
 4. Mirä se sässö niissö pulleissa on,,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on koostumukseltaan kuin hilloa mutta maistuu piparkakkutaikinalle potenssiin sata!
   Se on varmaan jonkun yliluonnollisen kehittämä tatina koska se on niiiiin taivaallista.

   Poista
 5. Mä komppaan noita edellisiä, että onneksi ei mustaa kinkkua. Mustaa makkaraa sä varmaan saatkin aika helpolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, parempi kylmä kuin musta mutta mustaa makkaraa en syö vaikka sitä on tarjolla miltei tuossa nurkan takana. Johtuu siitä että yhden kesän - joka ainoa ruokatunti - mä söin 300 grammaa mustaa makkaraa ja join puolen litran maidon. Siitä on nyt kaksikymmentä vuotta ja mulle riittää jos mä kerran vuodessa maistan ao. makkaraa. Liika on aina liikaa ja OD:sta jää ikuiset arvet :D

   Poista
 6. Mä kattelin tota kuvaa, että ootko jusupliut käynyt pöllimässä ton sianpään mun arkkupakkasesta. Mulla kun saattaa olla sille pientä mafiakäyttöö, jotta onneks mulla on vielä toisen sian pää tallella ;)

  Mistä tulikin mieleeni kun sattui pari viikkoa sitten, että yksi isompi korsto asiakas tuli lesoamaan jätesäkkejä ostaessaan, että upottaa näissä ihmisiä järveen, että paikka on jo katottu. No minä siihen, että "ai jaa, mä kuljettelen noissa säkeissä vaan sianpäitä". Asiakas siihen, että "ai eksää saanutkaan traumoja". No minä siihen, että "ei tunnu missään". Kului viikko ja asiakas tuli uudestaan mun kassalle ja totesi, että "mä oon katsellut sua, kun sä näytät aina niin rauhalliselta ja levolliselta, mutta että sianpäitä!!" Edellä ollut rouvashenkilö kyllä katseli hiukan kummissaan, kun mä vaan naureskelin tuolle kaljulle korstolle ja sianpäille.

  Mutta joo, näin meillä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen! Enhän minä muistanut että meillä on täällä blogspheressä Rouva Hurme, veristen tappojen kuningatar :D
   Sinä oot kyllä mainio esimerkki siitä että koskaan ihmistä ei pidä arvostella ulkonäön/olemmuksen perusteella mutta toisaalta, niinhän se on luonnossakin että ne kauneimmat naaraseläimet ovat niitä julmimpia tappajia :P

   No on siinä äijällä huvit jos tuollaisia tarttee puhua mutta eipä kutale tiennyt kenelle puhuu :D
   Ai saatana, sille tekis hyvää osallistua sun siantappajaisiin....kuvittele nyt: synkkä, myrskyinen alkuyö ja sä heilut kirveen kanssa. Vaatetuksena psykopaateille ominainen poplari (no sun tapauksessa pitkähkö sadetakki), päässä sydvesti ja pitkät, sateen kastelemat hiukset osittain kasvojen päällä ja ne silmät - niiden järkähtämätön, kuolemaa ennustava katse....
   (helkkari, loin sellaisen mielikuvan että multa tais tulla pooppeli housuun)

   Poista
 7. Jos taikinavannikkeen täyttää tatinalla, niin se on paree syödä nopeasti tai säilyttää reunallisessa astiassa, muuten se lyyhistyy. Mutta ihanan kuulonen ajatus; juustokakku voitaikinassa :) mun äiti teki joskus tuulihattumaisia leipomuksia voitaikinasta, täytti ne jollain kermavaahtojutskalla paistamisen (ja jäähdyttämisen) jälkeen. Hitsi, tulee nälkä. Ei auta, mentävä saunan lämmitykseen läpi tuulen ja tuiskun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa lyyhistyy? Kiitos tiedosta koska kyllä mä vakavissani aion kokeilla, jos en muuta niin ainakin niitä putkia. Mietin että osaisikohan tuollaista täytettä tehdä ihan omin nokkineen? Niin, ja miksei leivontapuolella ole canellonien tapaisia tötteröitä joita voi täytellä mielensä mukaan?

   Koitahan pärjätä siellä ulkoilmassa - tulin just ison kaupungin toiselta puolen ja jumalaisee sitä lumituiskua. Ajokeli suoraan helvetistä, sanon minä!

   Poista
 8. Jaa sian päitä, niitä on onneksi nähty vain tuossa naapurityynyllä joskus pikkujoulujen jälkeisenä aamuna. No onneksi ei ollut vieras sika. Sen sijaan siasta ja sen korvista tulee mieleen edesmennyt lapsuuden tessu, joka niitä mielellään natusteli. Muistan elävästi miltä tuntuu astua sellaiseen märäksi imeksittyyn korvanlörtäkkeeseen paljaalla jalalla. Rauha koirakaiffarin muistolle! Ja vaikka sen possunkin...

  Meillä äippä leipoi joskus sellaisia niinkin muodikkaita känttyjä (hiukan voipullan rakennetta muistuttavia, ilman sitä voisilmää), joissa oli pieni pipari päällä. Tupperwarelta sai muistaakseni jopa ihan oman spesiaalipiparimuotin tätä tarkoitusta varten. Silti nuo mainitsemasi pullat menevät ostoslistalle, niin eksoottiselta kuulostavat!

  Höh, en voi valittaa pukista kun mobiilissa se ei näy. Sovitaan siis että pukki on ihan hyvä hemmo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni mä olen nähnyt ja syönytkin tommosia pullia missä on se pieni pipari päällä!
   Elämääni on tätä nykyistä tilannetta lukuun ottamatta kuulunut aina beagle ja niiden jäljiltä jäi pureskeltuja ja mälvättyjä siankorvia pentuvaiheessa mutta ei enää sen jälkeen. On ne niin helvetin ahneita tai no, toisinaan jos kyseessä oli isompi puruluu, niin siitä saattoi jäädä esim. toinen pää solmuineen.

   Poista
 9. Eräs miespuolinen työkaveri kertoi juuri miltei aiheuttaneensa paikallisessa lihakaupassaan kanssa-asiakkaan hengenlähdön pyytäessään kauppiaalta 'anopin kuumemittaria', jolloin vieressä asioinut mummeli alkoi hinkua (nauroi siis). Onnea kinkulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D
   Tuo oli perin hauskasti sanottu ja vielä enemmän mua alkoi naurattamaan kun sieluni korvin kuuntelin sen mummon vinkumista :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins