Omituiset unet ja BlogBuz

Good morning Blogsphere! Jos nämä minun sangen lyhyiksi jäävät uneni ovat olleet viime aikoina omituisia, niin viime yönä ne vasta pimeiksi muuttuivat kun ajattelin tehostaa unen saantia Tenox'illa ja parilla muulla pikku raksulla joita löytyy meikäläisen lääkekaapista valikoima joka vastaa pienessä kylässä toimivan sivuapteekin valikoimaa. Heti kohta tajunnan himmennettyä huomasin tuijottavani onesuite elfcap'ia joka on sellainen päähine ettei mitään rajaa ja hetkeä myöhemmin istuin useamman metrin syvyydessä olevassa katiskassa vaanimassa salaravustajia. Tämä selittynee sillä että olen katsellut jokusen jakson Deadliest Catch – sarjaa mutta sitä minen ymmärrä että miks vitussa mun piti olla siellä katiskan sisällä. Samaiseen unisessioon kuuluu vielä joulutorttujen teko joka oli sikäli haastavaa että taikinaa piti viikata lakanoiden tapaan. Liekö kyseessä himoni ninjantähtiin eli niihin svastikaa muistuttaviin joululeivonnaisiin joka yhdistyi suuruudenhulluuteeni vai mikä mutta voin kertoa että sitä taikinaa oli sen verran että sitä olisi riittännyt Uotilan lapsillekin ja kuten me kaikki tiedämme, Uotilassa noita kakaroita riittää.

Mutta se siitä ja eteenpäin. Tullessani tänään rakkaalle jurtalleni, huomasin että hallintapaneelin yläkulmaan ilmestyi Blogger Buzz – sivuston vinkki uudesta Featured Post – gadget'ista jota päätin sitten kokeilla ja joka on nähtävissä oikean puolen sivupalkissa suomalaisella otsikolla Blogitekstisuositus. Koska joulu on tulossa, niin ajattelin promottaa taannoin kirjoittamaani Japanilaiset jouluterveiset: Kin Ku – postausta joka sisältää informaatiota (Kissanhiekka – innovaatio!) lisäksi Cake Central'in linkin ja pakettiauton määritelmän sekä kielimuureihin liittyviä ongelmia.
Edit 17.12 klo 12.52: gadgetin mainostama blogiteksti on vaihdettu ja tästä päivästä eteenpäin kyseisellä paikalla olevat blogitekstit vaihtuvat satunnaisella aikataululla.
  Tarkistin ao. gadgetin vaikutukset sivun latautumisnopeuteen via Webmasters Tools – sivustolla eikä tuo paljoa jarruttele sillä nopeus oli sekä .com että .fi päätteisenä 96/100 joten sitä kannattaa kokeilla. Helppo käyttää ja promotettavan tekstin voi vaihtaa todella näppärästi.

Kyttään tässä kelloa koska het kun se näyttää 08.00 (eli muutaman minuutin päästä), niin tilaan itselleni ajan lääkäriin koska eilen sain kuulla todella huolestuttavia uutisia tuolla toisaalla ja nämä kurjat uutiset pistivät tottakai miettimään asioita. Haluan toivottaa jaksamista ja tsemppiä sinne ison naapurin suuntaan. Ihminen kun on sellainen epeli – ja puhun nyt itsestäni – ettei se arvosta terveyttään ennenkuin joku paikka sprakaa ja tämähän ei ole se oikea tapa hoitaa omaa terveyttään. Päänsärkyyni liittyen olen ajatellut käydä tarkistuttamassa silmäni elikkäs näköni koska olen pähkäillyt että silläkin saattaa olla vaikutusta. Onhan mulla sellaiset muutaman euron lukulasit mutta mä suhtaudun niiden käyttöön skeptisesti, olkoonkin että niiden avulla näkee paremmin lukea mutta silti….

Hypätään takaisin arkeen ja säähän, täällä on tullut eilisestä asti lunta, tosin hiljalleen mutta kummiskin ja vaikka minä talvea vihaankin, niin on se vaan mukavaa kun tulee valoisempaa. Tosin hetkellisesti sillä jos sääennusteisiin on uskominen, niin loppuviikosta ollaan taas plussan puolella ja ne koko syksyn ja alkutalven vaivanneet paskakelit jatkuvat mikä tietyllä tavalla masentaa. Ajattelin nimittäin tehdä (koska Napoleon – tauti riivaa päätäni) tuohon parvekkeelle niin saatanallisen jäälyhdyn että sen sisään ei mahdu pelkästään kolmen kilon ulkotuli vaan myös minä. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin istua tupakoimassa jääklimpin sisällä jo pelkästään sen takia että läheiseltä järveltä puhaltaa aivan helvetin kylmä tuuli. Täytyy laskea paljonko parvekelaatta kestää sillä jos painoa voi laittaa enemmän, niin saatan tehdä jäälyhdystä ovellisen version ja asentaa sinne nojatuolin sekä pienen jääkaapin. Näin siksi että sieltä käsin olisi ihan sairaan kiva kytätä naapureita ja kadulla liikkuvia ihmisiä koska tämä käy helposti siten että jäälyhdyn kyljestä kiillottaa kuuman veden ja rätin avulla pienen alueen joka toimii ikkunana. Vielä parempi on jos ottaa paskapaperirullan tötterön ja asettaa sen jäälyhtyä vasten ja tämän jälkeen puhaltaa föönillä tötterön sisään kuumaa ilmaa. Näitä kun tekee kaksi rinnakkain niin vot! Siinäpä kaksi kirkasta läpeä josta kelpaa tälläisen lehmän silmillä varustetun runkefäärdin kuten minä, kytätä kaikkea mitä ympäristössä tapahtuu. Lisähupia kyttäämiseen tuo se jos poraa ikkunan/tähytysläpien alapuolelle reiän koska tästä reiästä voi päästellä jouluisia mutta täysin järjettömiä ääniä. Kannattaa kokeilla.

ice


Hyvää maantaita ja alkavaa viikkoa. Muistakaa olla ihmisiksi.

22 kommenttia :

 1. Mä näen sieluni silmillä miten sun jääkuutiosta nousee nortin savu ja ehkä vähän korvistakin tai jopa sieraimista, jos joitain oikein kiihdyttävää on näköpiirissä. Kuten onepiecessä kipitteleviä otuksia.

  Meidän kylällä on mahtileipuri joka tekee maailman parhaat tortut (tai siis se taikina on niin nannaa että). Kun kehuin hälle torttujaan niin selvisi, että ko. taikinaa saa ostaa ja meille tulee tänä jouluna maailman parhaat tortut. Huomenna on tilipäivä ja aion poikien kanssa tehdä sekä luumu- että omenahillollisia versioita, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Oikeesti, mun ei pidä enää käyttää mitään unen saantiin liittyvää lääkitystä koska tämä mun komentokeskukseni on jo muutenkin siinä kunnossa että laitoshoito on huudettu.

   Ah, mä voin vain kuvitella miltä ne tortut maistuvat! Mun mielestä esim. ninjantähdet ovat parhaita silloin kun niitä ei ole paistettu liikaa, vaan taikina on just ja just kypsää. Silloin niitä menee helposti pellillinen yhtä soittoa (totta) ja kaupan torttutaikinassa on myös se hyvä puoli että tälläisen taidoiltaan vajavaisen kokin on helppo valmistaa myös suolaisen eli ruokaisan puolen juttuja. Ei muuta kuin täytteet sisään ja uuniin.

   Poista
 2. Tortut on hyviä, mutta mie joudun syömään yksin kaikki jos niitä teen, kun kukaan muu täällä niitä ei juuri syö. Koskee myös pipareita. Mikä on ankeaa, koska yritän välttää vehnää, ja tortut ja piparit on suurimmaksi osaksi just sitä. Täytyy ehkä yrittää jotain vehnätöntä torttua vääntää jouluksi.
  Hyvä, että oot menossa lääkäriin - paitsi että tohtiiko kovin suuria toivoa, kun kokemukset on mitä on... siis nimenomaan sun kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan on jos ei väki joulutortuista pidä!
   Toisaalta minen ymmärrä miks noita pitää sanoa joulutortuiksi koska ihan hyvin niitä voi tehdä vaikka läpi vuoden ja sama on monen muun jouluna syötävän jutun kanssa.

   Niin, tokkopa lekuri suorilta käsiltä mitään kivuille voi mutta josko siltä sais ruinattua jotain mikä vie tajunnan useammaksi tunniksi niin ei tarttis valvoa näitä öitä.

   Poista
 3. Joulutorttu mainittu!!! Ja heti valuu kuola. Samoin täällä, melkein "raakaa" tai kuutamolla paistettua sen olla pitää. Slurps! Ei hitsi, huomisen tilipäivän kunniaksi on ehkä pakko leipasta muutama torttu.
  Sitten kun se megajääkuutio on valmis, saisko siitä kuvan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!
   Paiston suhteen ollaan samaa mieltä ja voin kaiketi tässä tunnustaa etten minä niitä ninjantähtiä mitenkään hienostuneesti syö (silloin kun olen yksin) vaan tungen koko sirvakan kerralla koska se nyt vaan on niin hyvää. Samaa yritin kerran pomadamunkin kanssa mutta meinasin jumalauta tukehtua eli ei piä olla liian ahne :D

   No minä koitan järjestää mutta tässä täytyy miettiä että mitenkä mä sen muotin teen. Ajattelin ensin että teen sen 50 litran saaveista sillä tapaa että täytän keskiosan joillain jotta saan lieriöitä mutta saas nähdä nyt...josko sitä keksis jotain parempaa ja helpompaa :P

   Poista
 4. Ensin jo ajattelin, että ulkovessaako sä siitä jäälyhdystäsi suunnittelet, kun luin sanan "paskapaperitötterö".

  Mä olen parina vuotena tehtaillut perinteisiä suomalaisia lumilyhtyjä ja niistäkös ovat saksalaiset olleet haltioissaan. Typerää vain, että täällä on tarpeeksi lunta vain kerran 10 vuodessa. Aiemmin asuimme lähempänä Saksan alppeja ja siellä oli ihan mukavasti lunta. Sai Simpukkakin heittäytyä takaisin lapsen maailmaan lumilyhtyineen kaikkineen. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sentään mutta paskispaparurullan ja föönin avulla sais kaksi kirkasta tähystysreikää koska jää tuppaa monasti olemaan samea pinnaltaan.

   Sun täytyy ruveta teollisesti valmistamaan lunta!
   Pakotat Mr. Simpukan ostamaan lumitykin ja heti kun ensimmäiset pakkaset tulevat, niin tykität (tietysti ryhtevää korvausta vastaan) oman ja pari seuraavaa korttelia täyteen lunta. Oih, siitä muksut tykkäisivät ja tietysti jos asiaa viedään pidemmälle, niin pakotat Mr. Simpukan ostamaan lumitykin lisäksi isohkon lava-auton jotta lavalle saadaan sekä lumitykki ja lumen valmistamiseen tarvittavat vedet tai äh, parempi että sä ajat lava-autolla edellä ja Mr. Simpukka tulee perässä säiliöautolla :D

   Poista
 5. Se lumilyhtyhän pitäisi tehdä lumipalloista. Sieltä rakosista nkee läpi :D

  Torttuja leivon, omenahilloversiolla. Pipareita ei meillä enää tehdä kun ei niitä kukaan syö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kun jäälyhty!
   Sellainen...kyllä sä tiedät. Ämpäriversio mutta hemmetin paljon isompi sillä sisämitankin pitäisi olla himppa päälle metrin että sinne sais tungettua jonkinlaisen jakkaran :D

   Pipari....hmmmmm...joo, en minäkään niistä perinteisistä, ruskeista joulupipareista niin perusta. Ne kun ei oikein maistu miltään mutta joulutortut - ne on jotain mitä sieluni halajaa!

   Poista
 6. Nyt mä ymmärrän... Sun kautta nuo arabiblogit koettavat tunkea mulle.
  Sun jurttasi vetää niitä puoleensa!
  Sano heille, etten ymmärrä kieltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on valitettavasti todettava ettei täällä ole näkynyt yhtään arabeja eikä ketään muutakaan siltä suunnalta. Ison veden takaa ja idän isosta naapurista sitäkin enemmän :D

   Niin ja jos sulla käy itämaista porukkaa niin onneksi olkoon - sun blogias seuraa myös muutama Isovelikin :D :D

   Poista
 7. Mä menen siis tekeen vain torttuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torttuja!
   Minä tekisin myös mutta mulla ei ole tarpeita enkä mä varmaankaan (siis taaskaan) muistais ottaa niitä uunista :/

   Poista
 8. Saakheli soikhoon, jonkin aikaa sain vain kovin kryptisiä tekstejä. :-D
  Nyt on taas kaikki ok. Ei mulle kyllä pitäisi päästä ketään ulkopuolisia kylään. Ovi on kiinni ja tiukasti onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Simpukka sellainen juttu että meillä kaikilla on pimeä puolemme ja nyt kun kerroit noista kryptisistä teksteistä, niin meikäläisestä tuntuu ettet sä ole kertonut meille ihan kaikkea.... :D

   Poista
 9. Hyvä, hyvä kun soitit ja sait lääkäriajan. Noi nyt vaan on semmoisia juttuja (hitto kun toi pukinhiippari häiritsee), että better safe than sorry.

  <--- tuossa se pukkipirulainen taas kyylää

  *en voi keskittyä*

  *perkele*

  Niin, että noita päänsärkyjä ja päänvaivoja ei kannata vähätellä. Itse mietin tässä, että kun oikean käden pikkusormesta ja nimettömästä lähti tänään tunto, "onko tämä nyt 'sellainen' tilanne?" mutta kotimatkalla ajoin sairaalanmäen kautta ja kun ei enää ollut tunnoton, painoin kaasua ja kurvasin kotiin.

  Joulutortut omppukanelihillolla on niin hyviä. Toki luumuversioitakin pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se on parempi kun käy lääkärin pakeilla. Saa ainakin itselleen rauhan jos ei muuta ja kyllähän (tai toivottavasti) lekuri näkee jos jotain on pielessä.
   Toi tunnottomaksi meneminen on kyllä semmoinen asia että oisko sitä kuitenkin viisainta käydä näyttämässä/kysymässä että liittykö asiaan...ihan vaan varmuuden vuoksi.

   Minoon kyllästynyt luumuversioihin mutta omenahillo - ja varsinkin kanelinen sellainen - on helkutin hyvää.
   Pusuja Hirnakka ja käy nyt kysymässä sitä puutumisjuttua, jooko?

   Poista
 10. No ylihuomenna on jo se Savonmuan eka keikaus niin kysyn sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Palaamme silloin asiaan ja toivotaan että kaikki menee ok.

   Poista
 11. Alkoi kiinnostaa tuo jäälyhty, ehdottomasti haluan kuvan jos sen toteutat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis oikeesti hieno toteuttaa mutta siinä on aika homma. Ensin pitää odotella kunnon pakkasjaksoa koska näillä selkosillaan mennään jouluun asti nollan, korkeintaan parin pakkasasteen lukemissa.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins