Koteloinnovaatio, Rissla - sarja ja Microsoftin Sculpt

Täällä ollaan eletty hieman huolestuneissa tunnelmissa viime keskiviikosta lähtien koska suvun päänaisen, rakkaan klaanimme johtajan ja minut synnyttäneen naisen sydän ilmoitteli itsestään tavalla jonka johdosta kiidätin hänet tutkimuksiin myöhään illalla. Onneksi reissusta selvittiin pelkällä säihkähdyksellä mutta klaanipäällikkö on ollut siitä lähtien tarkkailussa, pääosin lähellä asuvien siskojeni toimesta koska klaanipäälliköllekin on tuota ikää siunaantunut ja nämä tämmöiset jutut ottavat sen verran koville ettei paluuta entiseen ole.Tässä siis pääsyy poissaolooni Blogspheren laajoilta aavikoilta, olkoonkin että loppu menee väsymyksen/laiskuuden piikkiin.

Niinpä pahoittelen sitä ettei geneettinen sukupuu ole vieläkään valmis mutta nyt kun elän uutta ja punap psykiat rakkaus-toiveikaista elämää, niin saatte nähtäväksenne poikkeuksellista kuvamateriaalia tästä poikamieskämpästäni. Tarkemmin sanottuna erään innovaation jonka synnytti silkka vitutus aiheeseen, joka kenties on tuttu niille jotka asuvat kerrostaloissa jotka on rakennettu 80 – tai 90-luvulla. Näissä kerrostaloissa (ei tietenkään kaikissa) asunnon tuloilman saanti on toteutettu aivan älyttömällä, yleensä olohuoneen ulkoseinään asennetulla venttiilillä joka on varustettu pienen pienellä säätövivulla. Aivan paska idea sinänsä että ao. venttiilin kautta tulee tasan niin lämmintä/kylmää ilmaa kuin mitä ulkona sattuu olemaan ja vielä kun asunnon poistoilmastointi on hoidettu useamman venttiilin voimin, on selvää että tuosta olohuoneessa sijaitsevasta tuomiopäivän räppänästä todella vetää. En tiedä mistä johtuu mutta tässä taloyhtiössä jossa minä asun, on poistoilmastointi todella isolla, jopa niin isolla että sekä parvekkeelle että asunnosta rappukäytävään johtavaa ovea saa tosissaan työntää auki eli alipaine on melkoinen. Enivei, kyllästyin tuloilmaräppänän vittumaiseen suhinaan, jatkuvaan vedon tunteeseen ja kylmiin lattioihin siinä määrin että päätin tehdä asialle jotain.

Vaikka kaikissa tämäntyyppisissä ratkaisuissa toiminnallisuus on se ykkösjuttu, niin kyllähän se esteettisyyskin on otettava huomioon ja tämä aiheutti hieman ongelmia koska mitään rakenteellisia muutoksia ei näihin vuokra-asuntoihin pidä mennä tekemään tai siitä ei hyvää seuraa. En väitä että innovaationi edustaa ratkaisua joka tyydyttäisi sisustussuunnittelijaa mutta ainakin se toimii. Kyseessä on nimittäin 110mm leveä sähkökotelo, ts. muovinen kotelo jota käytetään silloin kun johdotuksia ei saada seinän sisään. Käteviä kapistuksia koska ne ovat verraittain siistejä kansineen ja päätykappaleineen ja ovatpa vielä helppo pitää puhtaanakin. Annan tässä lyhyen selonteon jottei mun tartte laittaa kuvateksteihin niin paljon informaatiota eli alla näkyvissä kuvissa on pystykotelon yläpäähän, tarkemmin sanottuna kotelon pohjaan, (kuvassa kannen alla, ei näy) tehty 95mm rasiaterällä reikä joka on hieman isompi kuin seinässä oleva tuuletusräppänä joten räppänässä olevaa säätövipua pääsee käyttämään sillä reikä on vain muutama sentti kotelon yläpäästä ja kotelon yläpäätä oleva päätykappale irrallinen (pysyy kyllä hyvin paikallaan ilman ruuvaustakin). Pystykotelon alapäässä olevaan poikittaiskotelon kylkeen on tehty aukko joka on hieman pienempi kuin pystykotelon sisämitat ja näin liitoskohdasta on saatu tiivis. Lyhyen vaakakotelon vasen pääty on suljettu päätykappaleella ja näin seinässä olevasta tuloilmaventtiilistä saapuva kylmä ilma kulkee ensin pystykoteloa alas ja purkautuu vaakakotelon ohjaamana oikealla olevan patterin taakse jolloin kylmä ilma lämpiää ennen huoneeseen/asuntoon leviämistään. Kesäaikaan voidaan vaakakotelon vasemmassa päässä oleva päätykappale poistaa ja (kun seinässä olevaa räppänää säädetään isommalle) näin saadaan tuloilma jakautumaan laajemmalti. Voidaankin siis puhua köyhän miehen innovaatiosta sillä näin saadaan tuloilman lämmitys ilman mitään kalliitta koneita sillä tarvikkeet tähän ratkaisuun maksoivat n. 37,- euroa. Luonnollisestikaan en laskenut palkkakustannuksia koska mitäpä minä itselleni palkkaa maksamaan ja eipä noiden kahden kotelon asentamiseen mennyt kuin puolisen tuntia.
Kotelo 1
Valkoinen kotelo ja valkoinen seinä, livenä kontrastia ei ole oikeastaan yhtään. Yläpuolella oleva reikä ei ole meikäläisen tekosia vaan niitä riittää edellisten asukkaiden jäljiltä enemmän kuin tarpeeksi.

Kotelo 2
Vaakakotelo. Kylmä tuloilma ohjautuu suoraan oikealla näkyvään (lämpimpään) patteriin.Seuraavana onkin sitten vuorossa komentokeskukseni johon kävin tänään hakemassa täydennystä eli Rissla – sarjan kirjoitusalustan sekä kaksi pientäsäilytyskoteloa +”mappikotelon” und kynä/pientarvikelokerikon koska Internet – pyhättöni pöydällä ajelehti jos jonkinlaista lippua ja lappua, kyniä, virustorjuntaohjelmien koteloita etc. roinaa ja sehän ei käy laatuun. Hankintoja täydensi Microsoftin SculptComfort Keyboard And Mousesetin joka on hintansa väärti. Varsinkin hiiressä olevan Windows – kosketuslevyn moninaiset ominaisuudet helpottavat työskentelyä todella paljon. Lopullinen ratkaisu näppiksen suhteen tulee olemaan esim. toimistotarvikkeita myyvän Proficient'n Rollermouse Free 2. Just nyt ei ole varaa koska kalustamiseen, talvirenkaisiin ja laskuihin on mennyt rahaa sen verran paljon mutta josko mä koittaisin olla kiltisti ja toivoa että se punapukuinen läski elikkäs itse Santasen Clasu toisi sen mulle. Saattaa olla että Joulupukki kiertää meikäläisen kaukaa mutta joulupukista tulikin mieleen ettei mene enää kovin pitkää aikaa kun saan taas laittaa sen bloody pukin liihottelemaan blogini etusivulle, samaan tapaan kuin viime joulunakin. Ties vaikka siitä olisi tehty päivitetty versio ja se olisi vieläkin mukavampi (niin no, joidenkin mielestä aivan helvetin ärsyttävä mutta pukki tulee liihottelemaan, piditte te siitä tai ette).


Rissla 1
Hyvä ja kookas (pöydän syvyys 75cm) kirjoitusalusta jonka materiaali tuoteselosteen mukaan kestää kulutusta ja mm. kahviroiskeita.

Sculpt - näppäimistö
Sculpt - näppäimistö. Äärimmäisenä oikealla näkyy näppäimistön mukana tulevan hiiren Windows - levyke/painike

Windows 10
Windows 10, taustavalo ja näppis (kahvimukin jätin pois kuvasta. Samoin eväät)

Tämmöistä tällä kertaa, innovaatioita ja hankintoja jotka eivät nyt kovin kummoisia ole mutta lisää sisutuskuvia on tulossa jahka mä saan kaikki verhot ompelijalta. Ensi viikon aikana pitäisi tulla olkkarin verhot (niissä oli käynyt pieni fiba ja ne olivat vain 65cm leveät per kappale joten uusiks meni) sekä keittiön verhot + kappa ja olohuoneen sohvalle tarkoitettu peite (fleece, harmaa jossa oli muistaakseni jotain saatanan poroja tai mitä lie mutta livenä ihan mukavan näköinen).
Niin, ja kyllä se geneettinen sukupuukin jossain vaiheessa tulee mutta klaanipäällikön sairastelu ja muut jutut ovat vieneet mun aikani niin etten ole ehtinyt sitä tehdä ja sitäpaitsi mä tein lauantaina syntiä koska mä olin pyramidilla vaikkei mun pitänyt mutta tilanteet ovat joskus sellaisia että myönnytyksiä on tehtävä.

Oikein hyvää illanjatkoa kaikille!

Ps. Muistakaa olla ihmisiksi varsinkin tästä päivästä eteenpäin sillä niitä tonttuja on muuallakin kuin hallituksessa...
28 kommenttia :

 1. Hyvin sanottu tuo tonttuja on muuallakin kuin hallituksessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen, eikös se asia näin ole sillä niitähän on hallituksessa enemmän kuin Korvatunturilla!

   Poista
 2. En ymmärtänyt juuri mitään (migreeni+lääke=pää ei toimi) mutta kommentoin silti. Toivottavasti klaanin päähenkilö kuntoutuu hyvin. Olisin voinu värjätä tukkani ja tulla sun kyökkiin psykologioimaan, mutta erolappu jäi tuohon pöydälle pyörimään eikä lähtenytkään eteenpäin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on kuntoutumaan päin ja se on hyvä juttu se.
   Hmm...sitä on sitten teilläkin ollut niitä pohdintoja...voi hemmetti sentään. Aina sitä toivoo ettei sen paremmin omalle kuin toistenkaan kohdalle sattus näitä juttuja mutta elämä on sitä ettei koskaan tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Tsemppiä kuitenkin vaikka se hieman kornilta kuulostaakin mutta kyllä sä tiedät mitä mä meinaan.

   Poista
 3. Hii, mulla onkin jo ollut pukkia ikävä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi rakas Marjaana!
   On todella mukava kuulla että edes joku kaipaa sitä liihottelijaa ja olen tästä sun kommentista niin mielissäni että pukki saattaa hypätä kehiin päivänä minä hyvänsä. Helvetti kun löytäis vielä joulumuorin jostain niin laittaisin ne molemmat ;)

   Poista
  2. Ja sit ne vois kohdata jossain kohtaa ruutua! Joulu on romanttista aikaa ;-)

   Poista
  3. Pukki on nyt palannut ja toivotaan että se muorikin jostain löytyy, edellyttäen että osaavat käyttäytyä koska tämä mun blogini on aika hurskas kuten tietänet ;)

   Poista
 4. Nyt meni kyllä tonttujen halveeraamiseksi!! Ja mä tykkäsin pukista, ja tykkään vastakin, lupaan sen <3
  Sä se kyllä osaat, suit sait tosta vaan tollaset ilmastoitihässäkkäsysteemit. Mun naisensilmäni vaan vaatii tohon vaakakoteloon lisäksi jotkut tuikkukynttilät ;)
  Toivotaan, että mami siitä taas vetreytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. tonttuja ei saa verrata Arkadianmäen runkefäärdeihin ja anteeksi kun sanoin että Marjaana on ainoa joka tykkää pukista sillä olethan sinäkin niitä joilla on oikea asenne jouluun ja pukkiin, olkoonkin että se tuppaa lentelemään sangen holtittomasti mutta josko saatais täksi jouluksi hieman rauhallisempi pukki.

   Vaakakoteloon en uskalla laittaa tuikkukynttilöitä koska mun tuurilla verhot roihahtaisivat tuleen sillä jos tuikkukynttilöitä käytetään, niiden pitää olla aitoja eikä mitään helvatan ledivirityksiä.

   Päämies on sitkeää lajia ja kyllä hääp on lähes entisensä. Äänen käyttö on näet entisellä, noin 140 desibelin tasolla ja se on sen merkki että elämä jatkuu :D

   Poista
 5. Miehekkään tumma tuo pöytä :P Ja kivasti olet innovoinut, nimimerkillä "Ilmstointiin täysin kypsä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen on todella miehekkään tumma koska se on aivan sysimusta :D
   Huonoja kokemuksia ilmastoinnista? Kipeä kurkku ja vuotavat silmät? No worries, tervetuloa Laputaan (pimeä kun olen päästäni, niin olen ristinyt kämppäni [koska 2. kerros] sen japanilaisen piirrosleffan mukaan...oootas... eli tämän: http://www.gamereactor.fi/elokuvat/74551/Laputa+-+Linna+taivaalla/

   Täällä ei ole vetoa, lämpötila taivaalliset +24 astetta ja Laputassa on runsaasti erilaisia herkkuja koska täällä ei kilot kerry. Erikoisuutena mainittakoon se että Laputassa tarjoilaan heti hemmetin paljon salmiakkia joten maalliset murheet voi unohtaa. Laputassa sua palvelee jo hieman vanhempi, lampaiden kanssa nuoruutensa huisin helvettiin heittänyt miespalvelija joka on valmis toteuttamaan ihan minkä tahansa sun toiveesi.
   Ainoa mitä sun tarvitsee ilmoittaa tulostasi on silloin jos saapumisesi sattuu yöaikaan sillä Laputan alaporttia pidetään lukittuna joten mun täytyy tulla aukaisemaan se sulle ;)

   Poista
  2. Aijai, salmiakki kuulostaa houkuttelevalta :) Ja kyllä mä tiedän, mikä on Laputa..

   Täällä säädetään ilmastointeja vielä loppuvuosi. Nyt tilanne on se, että tuo imu kiihtyy nollasta sataan puolen minsan välein. Hiukan ärsyttävä.

   Poista
  3. No olisi mun pitänyt tietää että sä tiedät mikä Laputa on - tyhmä minä.
   Mä olen jostain syystä alkanut syömään salmiakkia piiitkän tauon jälkeen, en mitenkään yltiöpäisesti mutta jonniin verran kumminkin ja täytyy myöntää että jonkin verran se koukuttaa.

   Ah, teillä on sellainen tilanne. Täällä ilmastointi (nimenomaan poisto koska varsinaista tulopuolta ei ole kuin se hemmetin reikä seinässä) on jostain syystä tajuttoman isolla ja vaikka mä olen koittanut pohtia syitä tähän, ei yhtään järkevää selitystä tunnu löytyvän.

   Poista
  4. Jossain vaiheessa mä totesin, että päänsärkyihin auttoi tosi hyvin salmiakki yhdistettynä Rammsteinin kuunteluun kovahkolla volyymilla ;)

   No se poisto meilläkin vetää niin, ettei meinaa kirjaston ovea saada auki ja tukka hulmuaa tuulessa, kun osuu oikeaan kohtaan seisomaan. Lisäksi se pitää jumalattoman metelin :/

   Poista
  5. Nyt on päänsäryt sitä luokkaa ettei koskaan ole ollut tälläistä..en tiedä, välillä tuntuu että taitaa olla viimeinen talvi menossa mutta keväällähän sen sitten näkee.

   Meidän taloyhtiössä on nyt "talven" tultua siirrytty pois hero-luokkaa olevasta ilmastoinnista joten olosuhteet siltä osin ovat parantuneet huomattavasti. Kaikista kurjimpia ovat nollakelit koska silloin patterit eivät todellakaan lämmitä ja kostea kylmyys tuntuu kurjemmalta.

   Poista
 6. minä ostin 999e pöytäkoneen, ovh lähempänä 1500e.. edellistä pöytöäkonetta piti jäähdyttää välillä, loppu tehot, meni niinsanotusti hermo.. nyt ei lopu tehot vuosiin...pelikone, painaakin 12kg ja tarvii 500wattia virtasta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa! Äijä on ruvennnut hifistelemään ja ostanut vimpan päälle olevan myllyn.
   Tuo wirtasmäärä hirvittää...sähän tarttet jonkun rasvaamaan sähkömittaria - siitä huolimatta että eletään digitaalisen mittauksen aikakautta!

   (Paino muuten selittyy sillä että sun konees on tehty kilareitten kestäväksi :D )

   Poista
 7. Koteloinnovaatio: TYKKÄÄ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos, simppeli mutta toimii, totesin asian tänään kotiin tullessani koska patterit olivat kylmenneen kelien takia lämpimämmät kuin eilen. Tuloilma todellakin lämpiää patterin avulla!

   Poista
 8. Veto on jonkun pukkiin uskomattoman pahin keksintö ja hyvä, että sen kotelointiin löytyy hyvä innovaatiopaimen. Jään innolla odottamaan sitä innokasta pikkupukkia.
  Klaanin johtajalle paljon hyvää vointia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron Klaanin johtajalle terveiset ja kyllä tuo kotelointi on siinä mielessä ok että se ohjaa kylmän tuloilman suoraan patteriin - eipä tunnu kintuissa enää sitä veemäistä vetoa.

   Pukki is Back! Kenties aktiivisempana kuin koskaan ja se saa olla ainakin aattoon asti :D

   Poista
 9. Minä yritin tajuta tuosta kotelokeksinnöstä jotain, mutta päätä kivistää heti kun pitää ajatella joten uskon, että sanot sen olevan hyvä ja toimiva. Siistiä jälkeä olet värkännyt, propsit siitä.

  Ai niin SE Joulupukki.... hmmmm.... no tulkoon nyt sitten tänne liihottelemaan, minä nimittäin tilasin KAKSI palomieskalenteria :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi palomieskalenteria!
   Jessus, minen uskalla ees ajatella... :D

   Poista
 10. No nyt on niin pitkä hiljaisuus, että on pakko kysyä; onko jotain vakavaa tapahtunut?
  Jaxuhali ja voimajoutsen, muutakaan en nyt keksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olotilat lähinnä, kroppa alkaa ainakin pään osalta olla loppusuoralla koska ne säryt ovat jotain sellaisia mikä ei ole tästä maailmasta. Muuten suht ok paitti selkä mutta eiköhön se siitä ala pelittämään nyt kun pyramidi valmistui ja alkaa talven hiljaisempi aika. Kiitos kuitenniin kun kysyit ♥

   Poista
 11. Onko Tundralla kaikki ok??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuossa Hirnakalle jo vastasinkin että tämä kapinen tomumaja tahtoo kettuilla siihen malliin ettei mistään tule oikein mitään mutta josko se tästä.
   Kiitos kysymästä ♥

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins