Malm, Myndig ja parit rekkeroot

Pääsin tutustumaan ruotsalaiseen noituuteen kun kävin vierailemassa melko uudehkossa IKEA:n myymälässä, sillä meitä pakkomielteisiä ei mikään muu vituta niin paljon kuin keskeneräiset asiat ja tällä kertaa se oli uudesta residenssistäni puuttuva tietokonepöytä.
Liike jossa vierailin on iso ja vaikka suhtaudunkin skeptisesti huonekaluihin joiden pääasialliset valmistusmateriaalit ovat puru ja erikeeper, niin nyt minun on pyydettävä anteeksi Kampradin papalta koska kenellekään IKEA:ssa käyneelle ei liene epäselvää se että ruotsalaiset ja erityisesti Mr. Kamprad ovat huonekalujen myynnin suhteen edellä meitä suomalaisia about neljäsataa valovuotta tahi parsekia, ihan miten vaan. Siinä missä suomalaisilla on muutaman hehtaarin halli jossa huonekalut on sijoitettu epämääräisiin saarekkeisiin teeman mukaan, on ruotsalaisilla valmiiksi kalustetut ”huoneet” jotka antavat paljon paremman kuvan siitä miltä ao. huonekalu näyttää ”oikeassa” ympäristössä ja plussaa on myös se että edellä mainittu tapa esitellä huonekaluja lisää myyntiä koska kaikki esittelytilan elikkäs ”huoneen” kalusteet ovat täysin yksi yhteen niin kokojensa, malliensa kuin väriensäkin suhteen. Kaiken lisäksi asiakaspalvelu on sen verran hyvää ettei sen kuvaamiseen riitä sanat ja tästä todisteena minua opastaneen naismyyjän ”Vad fan tyckar du?” - kysymys jonka hän joutui pakostakin esittämään koska lumouduin hänen ulkoisesta olemuksestaan ja aivan mielettömän upeista silmistään sen verran että jähmetyin paikalleni, huojuin hiljaa ja pidin aika saatanan omituista ininää. Suomeksi sanottuna rakastuin tähän ponnaripäiseen myyjään niin että liikkeestä lähtiessäni kiersin ensimmäisen liikenneympyrän tasan 84 kertaa. Minen voi sille mitään mutta jos naisella on tummahkot hiukset jotka ovat ponnarilla ja vihreät silmät niin se on kombinaatio joka saa mun diencephalonit vatkaaman hullun lailla ja sen tietää mitä siitä seuraa.

Siihen kehuminen sitten loppuukin koska IKEAT ei ole suunniteltu sitä tosiasiaa silmällä pitäen että niissä saatta vierailla paimenia jotka ovat koko ikänsä asuneet hieman syrjemmällä eivätkä näin ollen tiedä miten tämänkaltaisissa liikkeissä liikutaan, ostosten tekemisestä puhumattakaan. Minä katsokaas eksyin kahteen eri otteeseen, ensimmäinen tapahtui het sen jälkeen kun olin valinnut haluamani pöydän jonka löysin viikon harhailun jälkeen ja toinen tapahtui sen jälkeen kun tämä vihreäsilmäinen myyjä oli lykännyt käteeni pienen lyijykynän pätkän ja ihme ostoslistan joiden kanssa minun oli pitänyt mennä itsepalveluvarastoon joka sekin saatana tuntui vaihtavan koko ajan paikkaa. Oikeesti, kun olin saanut sen bloody ostoslapun käteeni ja kysynyt myyjältä että pääsenkö pois täältä kun seuraan lattiassa olevia viivoja, oli minun kysyttävä myyjältä kolmannen kerran hänet ohittaessani että josko hän tekisi seuraavalle kierrokselle jonkinlaiset eväät koska nämä perkeleen viivat ovat noiduttuja sillä palaan aina tähän samaan pisteeseen. Kuulin kuinka tämä vihreäsilmäinen enkeli huokasi raskaasti ja mumisi hiljaa jotain paimenista ja niiden älykkyysosamäärästä mutta sytytti soihdun ja lähti näyttämään tietä jotta mä pääsen sinne itsepalveluvarastoon jonka suunnitteluun on osallistunut itse Saatana sillä siinä on sellainen varasto joka ei ole tästä maailmasta.

scan

Hortoilin ostoslappuni kanssa kattoon asti ulottuvien hyllyjen välissä etsien oikeaa hyllyä, lokeroa ja tuotenumeroa ja tapasin aiemmin tulleita jotka makailivat hyllyjen juurella nyyhkyttävinä ihmisrauniokasoina. Eräskin Sysmäläinen perhe kertoi tulleensa lopputalvesta 2013 ostamaan Lack-pikkupöytää mutta he olivat eksyneet miltei heti ja ovat eläneet siitä lähtien pääasiassa saksalaisten turistien heille viskomilla maapähkinöillä. Heitä oli muitakin, Joensuulainen insinööri jonka tarkoituksena oli kipaista hakemassa Välbekant - kirjoitusalusta kevättalvella 2014 mutta tästä kipaisusta oli muodostunut selvitymistaistelu jolle ei näyttänyt tulevan loppua sillä hän oli hukannut ostoslappunsa ja kulllan arvoisen lyijykynänsä pätkän jo aikoja sitten taistellessaan pullanmuruista erään turkulaisen perheen kanssa. En välittänyt heistä vaan jatkoin vaellustani koska mä halusin sen tietokonepöydän ja laajoja tundria kiertäneenä uskoin selvityväni itsepalvevaraston synkistä holveista. Näin myös kävi, löysin kyllä mielestäni oikean hyllyn ja lokeron mutta tuotenumero ja paketin koko eivät oikein täsmänneet mikä sai minut hetkeksi epäilyksen valtaan mutta tiesin ruotsalaisten pakkaajien tehokkuuden joten kaappasin pahvisen mysteerilaatikon mukaani ja paienlin kassan kautta ulos. Kotiin päästyäni revin paketin auki ja kun huomasin omistavani melko saatanallisen läjän Myndig – leipälautasia, sain astetta voimakkaamman raivokohtauksen jonka aikana purin vasempaan käsivarteeni oka tapahtui välittömästi sen jälkeen kun olin tunkenut ostamani Myndigit pesukoneeseen ja laittanut linkouksen päälle. Sanottakoon että ruotsalainen leipälautanen pitää melko perkeellistä meteliä kun kierrokset nousevat 1800 kierrokseen minuutissa.

Spartalaiseen kasvatukseen kuuluu ettei periksi anneta joten tein toisen reissun ja ilokseni sain asioida saman jumalattaren kanssa kuin paria tuntia aikaisemmin, olkoonkin että ylpeyteni esti minua kertomasta asioiden todellista laitaa joten valehtelin että ystäväni oli tullut vierailulle juuri kun olin kasaamassa omaa pöytääni ja koska hän halusi todella paljon samanlaisen pöydän, niin minun oli toteuttava hänen pyyntönsä ja siksipä nyt olen täällä ostamassa sitä samaista pöytää toistamiseen. En ole varma miten ruotsiksi sanotaan ”Just joo” mutta ellen ihan väärin kuullut tai ymmärtänyt, niin uskon että vihreäsilmäisellä jumalattarella oli omat epäilyksensä koska eipä noita joo de ja parit rekkeroot päälle – sanontoja muuten viljellä. Eniveri, nyt mulla on musta Malm - pöytä liikkuvalla sivutasolla ja mä olen happy.

Siiten asiaa virallisen elämän ja nettihiljaisuuden syistä. Kuten muistanette, kerroin (muistaakseni) aiemmin keväällä että tälle kesälle oli sovittu kahdeksan eri projektia joista suurin osa peruuntui ja osaa siirrettiin myöhemmäksi ja nämä siirrot/peruutukset aiheuttivat taloudellisen kurimuksen joka on heijastunut lähes kaikkiin arkipäiväisiin toimintoihin. Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa että neljä täysin uutta kohdetta on käynnistynyt ja suurin niistä on erään vanhan, muutama vuosi sitten lakkautetun kyläkaupan täydellinen saneeraus sillä kauppa on tarkoitus avata vielä tänä sykysynä. Koska lattianeliöitä kaupassa on reilut kolmesataa ja kun kaikki pinnat niin sisältä kuin ulkoakin uusitaan, ei liene vaikea arvata että se tietää järjettömän pitkiä päiviä ja kun ohessa vielä pitäisi viedä kolmea muutakin projektia eteenpäin, ei kotona tai paremminkin kämpillä ehdi muuta kuin käydä kääntymässä ja tämä on se syy miksi en ole kyennyt päivittämään blogiani niin usein kuin olisin halunnnut. Kaupan suhteen viime viikko oli sangen epämiellyttävä koska lattiapinta-alasta 225 neliötä oli pinnoitettu vanhalla linoleum-laatalla (muovilaatta joiden vanhat kiinnitysliimat sisältävät asbestia) joiden poisto oli työläs, puhumattakaan alla olevan kiinnitysliiman poistamisesta joka suoritettiin hiomalla lattia puhtaalle betonipinnalle. Purku ei rajoitu pelkästään tähän sillä sekä laatat että hiontajäte on pakattava tiiviisti asbestialtistuksen välttämiseksi. Pakkaus aloitettiin perjantaina ja sitä jatkettiin eilen, loput pakataan maanantaina jolloin purkujäte aloittaa matkansa kohti jätteenkäsittelylaitosta. Positiivisena asiana on se että jätteenkäsittelylaitokset kannustavat ihmisiä tuomaan ongelmajätteensä heille sen sijaan että ne jätettäisiin tien varsien levähdyspaikoille tai peräti metsään sillä asbesti maksaa 110,- euroa /tonni kun taasen ”tavallisen” jätteen hinta on 150,- euroa tonnilta.

monday


Kiireistäni huolimatta olen päättänyt pitää ainakin yhden lepopäivän viikossa koska pyykit eivät peseydy itsestään ja viralliset asiat on hoidettava silloin kun virastot ovat auki eikä töistä tule pitemmän päälle mitään jos viikkotunnit ovat 100:n tunnin paremmalla puolella. Koitan myös pitää päivittäisen tahdin sillä kun alkuvaihe ja isot, monta muuttujaa sisältävät tekijät saadaan hoidetuksi niin hommat alavat elää omaa elämäänsä ja aikaa (toivottavasti) jää hieman enemmän.

Teille kaikille oikein mukavaa sunnuntaita ja muistakaa olla ihmisiksi.

Erityiset kiitokset Marjaanalle <3 font="">

35 kommenttia :

 1. Hyvä hyvä. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän tämä taas tästä ala suttaantumaan ko aikansa yrittää.

   Poista
 2. Ikea, oi, Ikea! Sain aikoinaan houkuteltua mummola matkalla niin miehen kuin vanhimman poikanikin pysähtymään Ikeassa. Ihka ensimmäinen reissu ja koko kauppa oli juostu läpi nopeusennätyksiä hipoen: vaille vartti ja jo olimme pihalla. Ilman ostoksia luonnollisestikin. Kukaan tutuistani ei voinut uskoa moista, mutta totta se on. Nykyään homma hoituu niin, että kuski kiertää mukana yläkerran ravintolaan asti, syö ja katoaa, ei aavistustakaan, minne - päivätorkuille näyttelyvuoteelle, ehkä? - palatakseen maisemiin siinä vaiheessa, kun perheen naiset etsiskelevät ajoneuvoa kaikenlaisten autojen viidakosta :-) Nice to have you back :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikea on mystinen paikka :D
   Jos totta puhutaan niin ko. kaupasta löytyy hyviä mutta myös täysin rimpuloita tuotteita joille ei voi odottaa kovin pitkää elinkaarta. Sisutuspuolen laaja valikoima kyllä houkutti ja aion tehdä uuden ristiretken jahka saan kerättyä rahaa ja mulla on aikaa.

   Poista
 3. Meillä ei ole yhtään Ikeasta ostettua huonekalua, eikä muuten tule. Jotenkin ne myymälätkin on sisustettu niin, että luulee tarvitsevansa kaikenlaista romua.

  Hyvä, että töitä riittää sinulla, mutta muista levätäkin välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja tuota tarvetta tarkoitin juuri näillä mallihuoneilla joissa kaikki sopivat yhteen. Tottakai siinä tulee helposti ajatelleeksi että no otetaan tuokin kun se ei maksa kovin paljoa ja siinä se juju piileekin, kohta on tavaraa enemmän kuin tarpeeksi.

   Joo, olen iloinen että on töitä mutta se ottaa ketuttaa kun kaikki haluavat projektinsa samaan aikaan.

   Poista
 4. Aika haipakkaa sulla näköjään pitää! Täällä raavittiin (helvetinmoista hommaa) viikonllopun aikana 1,5 rimoitettua ulkoseinää ja maalattiin myös, kyllä se maalaaminen vaan on palkitsevaa puuhaa! Vielä toinen kerros niin on täydellisen hieno!

  Tsemppiä kiireisiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Damn, vanhan maalin poistaminen on työlästä hommaa ja vielä kun se tehdään rimoitetulle seinälle, niin töitä riittää koska ripojen kulmat ovat se tärkein kohta. Niihin kun jää irtonaista tai huonosti kiinni olevaa maalia niin koko homma menee reisille mutta teikäläisen perusteellisuuden tuntien siitä ei ole huolta.
   Hieno juttu muuten että huolehditte huoltomaalauksesta koska se on tärkeä asia ja jää monelta hoitamatta mikä taasen johtaa siihen ettei pelkällä maalilla selvitä ja rahaa palaa uuteen ulkoverhoukseen.

   Tsemppiä myös sulle ja mukavaa heinäkuuta!

   Poista
 5. Mites se sanonta meni IKEA; Itku Karkaa Ennen Asennusta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti käy näin jos ei ole järjestelmällinen mutta kun kiinnitysosat lajittelee ennen asennusta ja seuraa riitninkiä tarkasti, niin homma sujuu melko vaivattomasti ilman turhia itkuja ja perkeleitä :)

   Poista
 6. Ai jaa!!! En mä sitten saanutkaan tulla niitä verhoja laittamaan????
  Muutama ihan hyväkin kalu on Ikeasta tullut ostettua, mutta moni on kyllä ollut just tota purua ja liimaa. Ja kasaan saaminen itkua ja hammastenkiristystä.
  Alakerran pikkusäläosastolta löytää edukkaasti välillä jotain tarpeellista , kunhan vaan pystyy kävelemään sen kaiken turhan ja himottavan ohi. Viime kerralla rakkaalle yhteensä noin 12 metriä kangasta, hintaa yhteensä noin 5o€. Ei paha metrihinta tukevalle ja hyvälle kankaalle.
  Koitahan jaksaa, kiireet (työt) on hyvästä, muttei liiaksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saat tulla!
   Keittiö verhot ovat aavistuksen liian pitkät ja jos minä investoin ompelukoneeseen ja yritän lyhentää ne, niin täällä on helvetti irti!

   Joo, Ikeassa on paljon krääsää mutta siellä on myös paljon hyvää ja kuten tuolla aiemmin sanoin, niin aion tehdä täsmäiskun alakerran sisustuspuolelle koska mä tartten muutamia juttuja kuten sälekaihtimet olkkarin ikkunaan, säilytyslootia etc.

   Poista
 7. Hola!
  Meillä ei tuota Ikea sanaa saa lausua, vaan kutsumme sitä Iskuksi. Gargamel saa näppylöitä siitä nimestäkin jo. Ei aina tajuakkaan kuinka paljon mökillä on Ikean tuotteita ;)
  Eräät miehet kiroavat Ikean kalusteiden kokoamista. Aivan turhaan. Ensin otetaan ohje ja ruuvipussi. Ne lajitellaan ja seurataan ohjeita. Jotka siis oikeasti ovat hyvät. Kaikki ei vaan tajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean nimi on kirottu monessa kodissa mutta sä olet oikeassa tuon kokoamisen suhteen: ruuvit ja osat järjestykseen, ohje käteen ja kaikki sujuu ilman perkeleitä.

   Poista
 8. Me oltiin kans Ikeassa miehen kanssa sunnuntaina. Siis mies shoppaili ja mä kuljeskelin mukana seuraneitinä. Osti se mun kylppärissä lojuville purnukoille ja koruillekin yhden lootan omien ostostensa lisäksi, kun ei siedä mun pesukoneen päällä lojuvia tököttejä. Hodarien ja kanelipullien syömiseen mäkin sentään otin osaa sillä reissulla. Ne kanelipullat on muuten ihan sairaan hyviä :) slurps

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeassa on paljon hyvää ja mitä naisten purkkeihin ja purnukoihin tulee, niin mä ymmärrän sun miestä. Jos ollaan rehellisiä niin taloudessa kuin taloudessa tulisi olla kaksi wc:tä: miehelle/miehelle ja sitten naisväelle - määrästä riippumatta :D

   Poista
 9. Ikeasta löytyy paljonkin kivaa, mutta ne sängyt ja kaapistot, joita olen sieltä pienen elämäni kulussa ostanut, ovat osoittautuneet...-koiksi. Ennen tykkäsin enemmän, mutta nyt tuosta paikasta on tullut pieni helvetti, jonne vältän menemistä, varsinkaan pariskuntani kanssa, niin pitkälle kun pystyn. Kynttilät on kyllä hyviä ja samoin peilit. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 10. Minulla muuten alkoi synnytys Ikean läpi marssittuani, pikahölkkää mentiin ja yöllä tuli lähtö :D

  Melkoista kiirettä pitää sitten sinullakin noiden työmaittesi kanssa. Koeta nyt hyvä mies jossain välissä nukkuakin. Näin pari päivää sitten paikallisen kolleegasi, leppoisasti nojaili paimen sauvaansa ja odotteli, että karja vetelehti suunnilleen oikeaan suuntaan. Niistä paimenkoirista ei näemmä ole vieläkään mihinkään. Kuseskelivat ympäriinsä ja päästivät lampaat autotiele. Laitan lähipäivinä pari kuvaa blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen! Sä olet sitten niitä harvoja Ikea - synnyttäjiä joista kuulee iltanuotioilla laulettavan :D

   Kiirettä pitää liiankin kanssa ja mä tulen poikkeamaan heti kun saan nämä kommat ja s-postin ajan tasalle.

   Poista
 11. Laitoin sulle kuvaterkkuja paikalliselta kolleegalta. Tämä meidän Paimen kyllä näyttää sangen lungilta tyypiltä, otti varmaan tirsat nojaillessaan sauvaansa. Ja ne perhanan lampaat ja vuohet loikkivat talojen pihoilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!
   Katsastan kuvat heti kun ehdin ja vaikka paimenet näyttävät laiskoilta ja toisinaan jopa nukkuvilta, niin muista että pääkoppa ei nuku ja ne miltei kiinni olevien luomien alla olevat silmät tarkkailevat ympäristöä herkeämättä. Varsinkin silloin kun lähistöllä on naarai...vieraita kaukaisilta mailta :P

   Poista
 12. Vau, olet selvinnyt kaupasta kohtuullisen hyvin ja siitä liikenneympyrästäkin lopulta pois ;-). Hienoa, että pöytä pelittää ja aiheuttaa hykerrysoireita. Toivottavasti työmaalla oireita ei tule, jollei se sitten liity paksuun lompakkoon!!

  Minä tuolla pitkällä matkallani kävelin eräänä päivänä parikymmentä kilometriä seuraten komeaa kulkijaa edelläni. Kyllä silmänilo on parasta, jollei se ole muuten oma.

  Oikein hyvää viikonloppua teille sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ne liikennejärjestelyt meinasivat olla liikaa tälläiselle vanhalle käävälle mutta loppu hyvin, kaikki hyvin :)

   Kesäisessä maisemassa on liikkeellä niin paljon sellaista mihin tahtoo jäädä silmät kiinni että saa olla tarkkana ettei telo itseään, olkoonkin että jumalaisen ilmestyksen takia sitä on valmis ottamaan mustelman jos toisenkin ;D

   Poista
 13. No höh, nyt on Paimenella kiirus. Nämä viikon hiljaiselot eivät yleensä hyvän eeltä ole. Toivottavasti olet ihan yhtenä kappaleena ja korkeintaan ravannut treffeillä sen vihreäsilmän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kiirusta joo enkä ole ehtinyt treffailla kenekään kanssa vaikka mieli toisinaan tekiskin mutta ei auta, hommat on hoidettava ensin ja vasta sitten nämä muut. Kyllä sä tiedät.

   Poista
 14. Ikea.. yksi niistä on tuossa vajaan kolmen kilometrin päässä. Me harrastamme sinne tehoiskuja eli katsomme netistä tuotteen valmiiksi ja sitten vain kipaisee hakemaan sen. Tämä tosin tapahtuu vasta erityistehokkaan psyykkauksen jälkeen.

  Työniloa sinne! Olehan huolelinen sen asbestin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daa, Ikeassa on kyllä äärettömän helppo asioida kun tajuaa miten systeemi pelaa ja sanonpahan vaan että siinäkin ruotsalaiset ovat edellä meitä suomalaisia - täällä kun mennään samalla konseptilla vuosisadasta toiseen.

   Kiitos! Työ on nyttemin sangen mukavaa kun on saatu suurin osa purkutöistä tehtyä mutta se neliöiden määrä on se joka tahtoo välillä ahdistaa.

   Poista
 15. Huhuu.... Onhan Paimenella kaikki oordningissa? Aina on pienoinen huoli, jos ei kavereista kuulu pitkään aikaan mitään.
  Mä toivon, että on nyt ihan vain sun normaaleista työkiireistä kyse, eikä mistään vakavasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on okei mutta kun päivissä ei riitä tunnit!
   Tulen poikkeamaan eti kun saan nämä blogin asiat ja s-postin järjestykseen
   Mukavaa nähdä sua <3

   Poista
 16. Täällä kaivataan. Ooksä hengissä muru ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin kaivataan ja hengissä ollaan :)

   Poista
 17. Sulla on kiirettä ja synttäritkin oli... onnea jälkikäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiirettä juu ja kiitos, synttärit oli ja meni ilman sen suurempia seremonioita. Vanhan tundran väki kyllä muisti mukavalla tavalla ja se oli hieno juttu.

   Poista
 18. Tulin kysäisemään, että onhan kaikki OK? Ja muuten, tuolla pahamaineisessa puodissa myydään myös sellaista nauhaa, jolla voi lyhentää verhot, toimii silittämällä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on ok ja todella suuri kiitos vinkistä!
   Onko tämä nauha missä päin tuota laitosta? Ala - vai yläkerrassa?
   On meinaten mieletön helpotus tälläiselle joka ei osaa ommella :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins