Tippaleipä - mode

Selailin eilen Blogipolun laajaa valikoimaa ja löysin kaksi hyvää blogia, toinen näistä on Annan ylläpitämä Antipastaablogi josta löytyy reseptejä mutta ei mitä tahansa reseptejä sillä Anna on keskittynyt erityisruokavalioihin ja auttamaan moniallergisia ihmisiä joita minun käsittääkseni näinä aikoina on yhä enenevässä määrin. Jo olemassa olevien reseptien lisäksi Annalla on menossa jatkuva kehitystyö ja uusien juttujen kokeileminen joten kaikkien niiden joita nämä allergiat ja erityisruokavaliot koskevat, kannattaa suunnata sandaalinsa kohti Annan blogia.

Toista, Leivontakulma – nimistä blogia pyörittää nuor 18 – vuotias neitonen jonka nimi on minulle vielä tällä hetkellä hämärän peitossa mutta toivotaan että jatkossa sekin selviää. Enivei, Leivontakulma on blogi jossa kakkujen koristelu on viety astetta pidemmälle joskaan se ei ole osaamisen ainoa alue sillä blogin pitäjä on niitä jotka leipovat mitä haluavat joten ne, joita kiinnostaa se miten kakusta saadaan The Cake, niin ei muuta kuin kohti leivontakulmaa (ja koittakaa samalla onkia se nimi...katsokaas kun minä en ole utelias mutta ois vaan niin mukava tietää). Niin, ja kakkutaitelijan harrastuksiin kuuluu myös hevoset mikä Hirnakalle tiedoksi kerrottakoon.

Välikommenttina, hännän nostona ja jotta saataisiin mahdollisimman kappaleita, mainittakoon että edellämainitut sekä muut Blogspheren parhaat blogit löytyvät Talagh Malar' ista, tuosta kaiken tietämisen arvoisen tyyssijasta ja tämä Karman sekä Korkeimpien Voimien kiittämä mesta löytyy tuosta oikeanpuoleisesta sivupalkista. Kun klikkaa kohtaa ”kaikki blogit”, niin jo vain lennähtää Talagh Malarin puolelle ja viisaiden kääröjen ääreen.

Muuta mukavaa ei sitten juur olekaan tapahtunut, talvi tulla jolkottelee ja tänä aamuna täällä bloody rytökorpimiddleinthenowherejaavähänsyrjälässä saatiin herätä 145 boforin raikkaisiin tuuliin jotka tuntuivat perin virkistäviltä lämpömittarin näyttäessä -33 astetta. Minoon aina sanonut että on ollut onni syntyä Suomeen jota Taivaan Isä on suuressa viisaudessaan siunannut astetta tyhmemmillä päättäjillä ja vittumaisen kylmillä kesillä. Wuhuu ja niin eespäin sano taistolaisetkin jo 70-luvun alkutaipaleella tai mistä minä vaikka olisivat horisseet vastaavaa shaibaa jo aiemminkin mutta kätilöopistolla päähäni saamat laakit (kiireinen kätilö + ektoplasman peittämät kädet = betonilattia parilla pompulla) aiheuttavat sen etten muista kovinkaan paljoa iloisesta 60 – luvusta. Jotain kuitenkin...ainakin sen että se oli kurja vuosi partureille tai heitä ei ollut lainkaan sillä aikuisten pääkarvat elikkäs hiukset olivat luokattoman pitkiä ja muutenkin aikuisväestö tuntui...miten sen nyt sanoisi...niin, tuntui jotenkin poissaolevilta, ihan kuin he olisivat olleet jossain pilvessä tahi muussa, vastaavassa ilmastollisessa poikkeustilassa kuten sumussa, usvassa ja mitä näitä nyt onkaan. Volkkarille 60-luku oli kulta-aikaa koska katukuvat ja jopa syrjäkylien raitit olivat täynnä kleinbusseja, noita lesujen muiden seksuaalisesti aktiivisten ryhmittymien suosima pikku linja-autoja joiden etuosan sivuikkunoista tuprahteli makeaa savua koska pössytely – kuten nortin vetämistä tuohon aikaan kutsuttiin – oli suurta huutoa ja yleisin tupakkamerkki oli ilmeisesti tämä makealta tuoksuva röyhyke jonka nimeä en tiedä. Köyhyys oli yleistä ja tästä syystä aikuisväestö kulki käytännöllisesti katsoen alasti ja kylmyydestä johtuvan kausaalisuusperiaatteen mukaisesti he myös kietoutuivat toisiinsa, joskus jopa suuremmalla joukolla ja muistuttivat lähinnä tippaleipää joka voihkii liian kuumassa paistorasvassa mutta siihen minun muistikuvani sitten päättyvätkin. Olkoonkin että vanhana skeptikkona luulen juuri tämän tippaleipä-moden aiheuttaneen kätilöiden ylityöllistymisen ja minun lipsauttamisen lattialle. Perkele.

Hippies

Kaikille oikein hyvää torstaita. Muistakaa olla ihmisiksi ja jos leivotte, niin en laita pahakseni vaikka soittaisitte FedEx:iin ja pyytäisitte heiltä josko he toimittaisivat edes jonniin näköisen maistiaisen teidän leipomuksistanne tänne motherfuckkelinvalkoinenlänttikartallajunttiundheinäkenkäkeskittymään. Kiitos.
15 kommenttia :

 1. Leipomiset on jääny aika vähälle, kun ei itse viitsi syödä vehnää ja vehnättömät leipomukset on vähän ankeita. Ja tulee sitäpaitsi kalliiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, mä ymmärrän sun kantasi koska jos joku sisällä sitä mitä sen pitäisi, se ei välttämättä miellytä.

   Poista
 2. Ai että, sä olisit hyvä naapuri! Katos kun mun leivontasormea kolottaa ihan liian usein ja kaikki tuotokset, mitä mä haluaisin kokeilla ja tehdä, ei vaan millään uppoa täällä. Tai uppoaisi kai, mutta ei SAA upota. Olis kiva, kun naapurissa olis mylly, jonne sais aina kantaa kaikki onnistuneet tekeleensä. Muuta tänne hei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä yllytä! Ties vaikka aamulla heräät tilanteeseen jossa näet minut ja hikisen kamelinnahkatelttani keittiösi ikkunan alla ;)
   Jätemyllynä oleminen nimittäin houkuttaa koska tässä on menty aika pienillä eväillä ja no, minä nyt söisin vaikkei niin nälkä olisikaan.

   Poista
 3. Sulla on sen verran selvät koordinaatit, että mä laitan kyllä het kohta tulemaan jos jauhopeukalo viikonvaihteessa ilmiintyy.

  Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua joka tapauksessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua sinullekin mutta älä nyt lähetä mitään koska sä olet lähettänyt Emmanuellen palapelin ja suolaista suklaata etc. joten mä olen velan puolella ja se häiritsee mua. Kiitos kuitenkin <3

   Poista
 4. Mulla on satojen keittokirjojen kokoelma, tuhansien reseptien kokoelma koneella. Mutta jotain uutta kumma kyllä aina pitää kokeilla :) Muutamaa ruokablogia toisaalla seuraankin. Tästä tykkään erityisesti:
  http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä yhtään ihmettele koska sä loihdit jos jonkinlaisia herkkuja mutta uudet jutut (vaikken osaa niitä "vanhoja" perusjuttujakaan) kyllä kiehtovat - erityisesti makealla puolella.

   Kiitos linkistä, mä käyn tsekkaamassa sen.

   Poista
  2. Kävin katsomassa ja hienoja, vanhoja ohjeita pullollaan. Latioin sen kirjanmerkkeihin koska nyt on selkä siinä kunnossa etten pysty olemaan kovin kauaa koneella. Kiitos vielä kerran.

   Poista
 5. Aargh.. mä alan aina kokea kauheata alemmuudentunnetta noista leivontablogeista. Itse vaikka leivon, mutta mun koristeet on aina vähän sinnepäin enkä ole vielä kertaakaan uskaltanut kokeilla esmes kukkien tekemistä. Ruho sentään onnistuu valkosipulinpuristinta apuna käyttäen..

  Ja todellakin harmi, ettet asu naapurissa. Voisin leipoa ihan rauhassa koko ajan ja sä pysyisit kans kakuissa.

  Tässä vastineeksi yhden tuttavan blogi, jossa on vähän kaikenlaista mutta myös leivontaa: http://kivikakku.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teikäläisen ei tarvitse tuntea mitään alemmuutta koska ne sun sirvakat ovat hemmetin kauniita katsella ja varmasti myös todella hyvän makuisia.

   Kiitos linkistä ja mitä naapuruuteen tulee, niin muista että "Ne invoces expellere non possis" :D
   Hauskaa lauantaita!

   Poista
  2. Ruho.. ruoho. Huokaus.

   Poista
 6. Laita vaan osoitetta sähköpostiin niin laitan sulle pikapostina tulemaan sämpylän ja pikkupullan fuusion :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki!
   Tämä mä muistan ja tuota...miten mä tämän nyt sanoisin...älä ihmettele jos sun nimellä tulee melko iso postipaketti jonka sisältä kuuluu ähkimistä. Koska mitä lähempänä hellaa, sen parempi :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins