Laiton sonni, laiton matka ja juridisesti epäkelpo paimen

Ei mene kovinkaan montaa hetkeä kun lähden hakemaan uuden residenssini avaimia ja poikkean samalla poliisin ja parin muun viranomaisen tykönä varmistamassa että rytöhelvetistä takamaiden saviläntille johtava tie voidaan sulkea. Tilasin näet piruuttani oikein lavetin siirtämään maallista omaisuuttani joka koostuu kahdesta jätesäkillisestä ihokkaita ja sandaaleja, yhdestä 32” tv:stä, kolmesta arkullisesta erilaisia papereita, kahdesta tietokoneesta ja kolmesta suodatinpussista joihin mä jostain syystä rakastuin syystalvella 2010. Muistaakseni tuohon aikaan mulla oli lääkitys sen verran päin takavaltimoa että mä leimauduin lähes kaikkeen, mitä todistaa myös se että mulla oli erittäin vakava suhde yhden katuvalotolpan kanssa. Joo, se oli sillä tapaa platoninen elikkäs epäaistillinen etten mä suinkaan nylkyttänyt sitä tolppaa mutta halailin sitäkin enemmän. Jopa siinä määrin että sähköyhtiön miehet kävivät pieksemässä mut ja sanoivat että annahan olla sen tolpan hinkkaamisen tai ei hyvä heilu.
(Minen ole koskaan ymmärtänyt noita heilumiseen liittyviä vertauksia ja koska ne ovat myös äärimmäisen rumia, niin pyrin välttämään niitä viimeiseen asti. Vai mitä sanotte siitä heilumiseen viittavaasta lausahduksesta jossa vanhemman räähkän…..hmmm….huulista sanotaan että ne heiluvat kuin velhon hihat. Jessus sentään miten rumasti sanottu. Mulla on sentään monta velhoa kaveripiirissä ja tuo on kyllä loukkaus sieltä pahimmasta päästä).

moving

Mutta se siitä suhteesta ja palataan tähän muuttosaattueeseen jonka takia tie suljetaan. Lavetti seuraa kolmea etuajoneuvoa ja lavetin takana on vielä kaksi jeeppiä varmistamassa lavetin häiriöttömän etenemisen joka etenee samaa vauhtia kuin koko fucking karavaani eli noin 120 kilometrin tuntinopeutta (daa, lavetista on raksittu rajoittimet helvettiin) sillä convoyn kärjessä painattaa Topi paikallisen hautaustoimiston vanhalla Tsaikalla. Hääp halus tulla mukaan hyvästelemään koska me ei enää Topin kanssa nähdä paitti jos mä haen sen uudelle kämpälleni. Lääkintöhallitus otti aikoinaan Topilta ajokortin pois ja linja-autoihin se ei enää pääse. Syynä tähän on muutamat tempaukset joita se on elämänsä aikana tehnyt ja joista kenties on pahin Rytökylän eläkeläisten järjestämä retki Valamon luostariin. Topi änkes ittensä mukaan, valehteli että on just paikkakunnalle muuttanut eläkeläinen ja tämä meni läpi sen tähren ko sitä ei tunnistettu. Topi on nähkääs perusteellinen jäppinen silloin kun se päättää jotain ja tähänkin reissuun se valmistautui jo viikkoja etukäteen syömällä pelkkää suolaa. Voi vittu mutta menihän ukko vanhan näköiseksi! Iho oli melkosen harmaa ja se halkeili kuivuuden takia aivan saatanasti mikä sai nämä paikalliset eläkeläiset haukkomaan henkeään ja porukassa kuiskittiinkin että miten perkeelessä tuo sataviisikymmentä vuotias papparainen kuvittelee selviävänsä reissusta? Vipuun meni koko helvetin orkesteri koska pian Topi näytti mistä kunnon hullut on tehty ja esiintyi joka levähdyspaikalla linja-auton rahastajana vaikka semmonen virkahan lopetettiin jo aikoja sitten. Sillä oli muijansa musta olkalaukku toimittamassa rahastajan laukun virkaa ja se kulki niin oman porukan kuin muidenkin levähdyspaikalle pysähtyneiden eläkeläisten joukossa ja vaati fyffeä, kertoen että tämän matkan hinta on 80,- euroa (joka pysähdyspaikalla oli tietty eri hinta) ja keräsi melko muhkean potin koska senioreillahan sitä settua piisaa. Vasta vähän ennen Valamoa Topi paljastui ja eläkeläiset pieksivät sen siihen kuntoon että Topi vietti seuraavat kaksi viikkoa teho-osastolla. Harmi vaan että Tobias oli ehtinyt pelaamaan suurimman osan saalista erilaisiin hedelmäpeleihin joita näiden levähdyspaikkojen huoltoasemilla oli enemmän kuin Uotilassa lapsia.

Tämä päivä siis menee pienempien kamojen kuskaamisessa ja huomenna olis tarkoitus siirrellä hieman isompia sillä hommasin sängyn, kirjahyllyn, pesukoneen, kuivausrummun, keittiön pöydän tuoleineen, sohvan ja muuta tarpeellista ja niiden kuskaamiseen mun täytyy vuokrata pakettiauto sen takia koska mä en viitsi purkaa Syyrialaisen perään rakentamiani hyllyjä ja työpöytää. Se siis on sen verran täys työkaluja ynnä muuta tavaraa ettei sinne kovin paljon mahdu joten tyhjällä pakulla käy kamojen siirto paljon helpommin ja nopeammin. Se miksi mä en vie noita isoja kamoja tänään, johtuu siitä että kyseiset kalusteet on haettavissa vasta huomenna ja se on asia joka kuvastaa tätä mun tuuriani. Ei muuten mutta alkuperäinen päivä oli tänään ja kun se lauantaina muuttui tiistaille, niin se tietää sitä että on melko kallista kuskata muutamaa jätesäkkiä lavetilla jolla yleensä viedään helvetin isoja työkoneita. Miksikö en sitten perunut lavettia? Ei ne kuulkaa peru mitään kun kerran ovat saaneet rahansa joten lavetilla mennään ja koska Karma on mun kaveri, niin taivaalta tulee vettä kaatamalla eikä tuo tuulikaan ole sieltä leppoisimmasta päästä. En kuitenkaan aio vaipua synkkyyteen koska juuri saamani tiedon mukaan mun pitäisi ottaa kyytiin paikallisen maanviljelijän sonni, se on kuulemma myyty ja se pitäisi saada jollain opilla naapurikylään. No, mulla kun nyt sattui olemaan tämä lavetti niin me viedään se sitten sillä vaikka se on laitonta mutta onpahan taas jotain muisteltavaa kun lukee oikeuden pöytäkirjoja jossa käsitellään laittoman sonnin laitonta matkaa juridisesti epäkelvon paimenen hankkiman lavetin ja sillä olevan, vähintäänkin kyseenalaisesti sidotun muuttokuorman jatkeena (ADR-.345/HF778: asetus mullien, hirvien tahi muiden näihin rinnastettavien sorkkaeläinten kuljettamisesta ja sidonnasta plafongien, verhojen, tavanomaisten biblioiden ja muun vähäisen irtaimiston maakuljetuksissa).

iphone
Tämä on muuten asia joka on häirinnyt minua viime aikoina.

Teille kaikille oikein hyvää maanantaita ja alkavaa viikkoa. Muistakaa olla ihmisiksi.
19 kommenttia :

 1. Onnea ja malttia päivän koitoksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Päivä oli antoisa mutta varsinainen koitos on huomenna ja se tietää sitä että päivästä tulee todella pitkä.

   Poista
 2. Ei mullakaan oo aifounia. Niissähän on puolet lasia - hajois mun käytössä heti.
  Mutta onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Älypuhelimet" ovat ihan ok innovaatioita mutta ne saisivat olla kestävämpiä.

   Kiitos, tämä päivä meni lähinnä pintojen pesussa ja sen sellaisessa mutta kyllä jotain kamoja sain vietyäkin. Ostin uuden mikron, kahvinkeittimen, muutaman kattolampun ja astioita yms. pikkusälää.

   Poista
 3. Onnistunutta muutoa sulle. Ethän mihinkään 'väärään' kuntaan muuta? Jos ymmärrät mitä tarkoitan.

  Tupaantuliaiskutsua odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Varsinainen kamojen siirtely tapahtuu huomenna enkä muuta väärään kuntaan. Mä voin vaikka jollain kohtaa ilmoitella tarkempia koordinaatteja ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kämppä sijaitsee sellaisella alueella jota toivon ja itse taloyhtiökin on malliesimerkki tästä. Ei pihahdustakaan eikä ihme koska mä olen nuorin ja minusta seuraavaksi vanhin taitaa olla siinä seitsemänkympin kantissa. Taivaallinen rauha - i'm happy.

   Poista
 5. Mä toivottelen hyvää muuttoa. Sonnilla tahi lavetilla, kunhan se on kohta sulla katto pään päällä. Nih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Huomenna varsinainen rynnistys koska välimatkat pitkät ja kamoja haetaan kolmesta eri osoitteesta mutta keskiviikkoiltana voin sanoa että mulla on jonkinlainen "koti". Pakkomielteinen ja siisteysfriikki kun olen niin ne kamat laitetaan järjestykseen välittömästi.

   Poista
 6. Huhhuh, ihan tuli mieleen oma taannoinen muutto Espoon raukoilta rannoilta tänne Perä-Kurjalan kivisille kunnaille.
  Onnea vaan rutkasti matkaan, kyllä se siitä suttaantuu. Ja kerranhan sitä vaan tarvitsee suuntaansa muuttaa.

  Onko sulla omppuallergia ;-)
  Meinasin laittaa yhden kuvan omaan blogiini mutta tuon kuvan nähtyäni tulin toisiin ajatuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutot on aina kurjia ja mitä pidemmäksi välimatka kasvaa, sen ikävämmäksi touhu menee joten on sitäteilläkin ollut aika tahkoaminen koska kilometrejä on kertynyt melkoinen määrä. Niin ja kiitos sillä onnea tarvitaan jotta kaikki menis huomenna putkeen.

   Ei mulla mitään omppuallergiaa ole vaan mä olen paremminkin huolissani omppukansan haavoittuvuudesta. Tästä ei ole kuin muutama päivä kun digitaalinen maailma kehotti omppukansaa tekemään tiettyjä toimenpiteitä (koska taas palajstui yksi tietoturva-aukko).
   Asiasta vielä sen verran että vaikka windowsia pilkataan (puhun nyt puhelimista), niin sen tietoturva on parempi kuin iOS:n ja androidien vastaavat.
   Jos päättäisin ostaa "älypuhelimen", niin se olisi todennäköisesti Lumia 630 koska Gorillan lasi ja pari muuta juttua.

   Poista
  2. Näääh, vuosien omppukuurilla olleena voin kertoa, että ikinä ei ole ollut näin helppoa tietoturvan suhteen kuin ompuilla. Kun pitää automaattiset päivitykset päällä, saa olla melko huoletta. Androidit ovat kyllä haavoittuvaisia, eivätkä IOS:t säästy nekään tihulaisten ilkitöiltä mutta pääsääntöisesti ei hätäpäivää ole nähty.

   Poista
  3. No hyvä sitten. Minä kun jo luulin että te joudutte jatkuvasti painimaan noiden ongelmien kanssa.

   Poista
  4. Eip. Minä aina ihmettelen tietoviikkoa lukiessani, että mistä hiton trollitehtaasta ne kaiken sen applevastaisen informaation kaivavat.

   Poista
 7. Ekaan kuvaan viitaten myös real women do it in one trip. Oikeastaan mä olen meillä se, joka inhoaa montaa matkaa esim autolta kotiin ja kun leveäharteinen mieheni haluaisi kantaa vaikkapa kolme kassia kerralla, niin minä otan vaikka kahdeksan kassia kätösiini, kunhan ei tarvitse tulla toista kertaa. Ja sitten se on vielä eri juttu, mitä kaikkea minä kuljetan henkilöautoissa sisällä. Kunhan jotenkuten ajamaan mahtuu, vaikkei kaikki vaihteet meniskään päälle ja käsijarrun kanssa olisi vaikeuksia :D

  Ei ole mullakaan aifounia. Ei kestä meikäläisen käsittelyä. Mulla on vanha Samsung, joka kestää sitä, että pudotan puhelimen keskimäärin kerran viikossa... On siinä sentäs kosketusnäyttö, mutta ensimmäisen sukupolven sellainen, niin ei säry ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä eestaas kulkemisesta. Erityisesti talvella kaikki kantamukset on saatava kerralla koska parkkipaikalle on kuitenkin matkaa ja mikään ei ketuta niin paljon kuin sukkuloida auton ja kotioven välillä. Välillä tosin ahneus on sitä luokkaa että niitä tarjousmakkaroita saa etsiskellä hangesta :D

   Ei ole älypuhelinta ei varmastikaan tule ennen kuin niiden kestävyys on sitä luokkaa että niitä voi käyttää kuten puhelinta kuuluu käyttää. Toinen juttu on visuaalinen maailma joka keskittyy pelkästään kuviin ja videoihin. Se ominaisuus minkä takia puhelin ylipäätään keksittiin, on nyt lähinnä haittaohjelma ja on samalla ,yös osoitus siitä että kehitys kulkee taaksepäin.
   Summa summarum: puhelimet puhelimina ja kamerat kameroina - somesta puhumattakaan.

   Poista
 8. Voimia muuttourakkaan kera innostunut sonni tai toisinpäin ;) t:valtakunnan viimeisinpänä symbiansurffaajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kiitos <3

   Nyt on muutto takana ja voin sanoa että en muista koska olisin ollut näin tyytyväinen. Kaikkikamat ovat paikoillaan ja on vähän ruokaakin joten mikäs tässä on ollessa.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins