Kiinnostaako 735?

Tämoon sitten ensimmäinen postaus uudelta kämpältä ja voin sanoa että mä olen aika hemmetin tyytyväinen. Takana kaksi todella kiireistä päivää mutta eilen illalla klo 21.45 kaikki oli siinä järjestyksessä ettei kenelläkään kuudestatoista sivupersoonastani ollut mitään huomautettavaa ja pääsin suihkuun. Keittelin vielä kahvit ja olisin tullut poikkeamaan Blogspheressäkin mutta jouduin taistelemaan tv:n kanssa. Ei kuvaa, ei ääntä eikä kanavien hakemisestakaan ollut apua sillä näytölle tuli ilmoitus ”tarkista antennikytkentä” - ilmoitus mikä tietää joko sitä että tv on hajonnut kuljetuksessa tai sitten kanavien näkymiseen vaaditaan jonkinlaisia noitamenoja tai ihmisuhreja. Isännöitsijän toimistolla ovet aukeavat klo 08.00 joten käyn kysymässä asiaa sieltä koska tv sekä antenninjohto ovat otettu suoraan käytöstä, tv kun oli sijaiskodissa eräällä kaverillani tämän lyhyehkön Syyrialais-aikakauden ajan.

Muuten kaikki on oikeastaan paremmin kuin toivoin, tietysti astioita puuttuu aika paljon ja kalusteista jonkinlainen yöpöytä. Tälle pöytäkoneelle jolla pääsääntöisesti työskentelen, pitäisi hommata jonkinlainen pöytä koska se vie olohuoneen pöydällä turhan paljon tilaa eikä sen paikka ole siinä nyt kun on tilaa ja mahdollisuus siirtää se makuuhuoneen puolelle jossa sitä löytyy sitäkin enemmän. Niin lattianeliöissä kuin sängyssäkin, jälkimmäisessä noin kuvaannollisesti koska siinä saa tällä hetkellä nukkua aivan yksin. Olisin voinut jopa ottaa muutaman valokuvankin koska se pariskunta jolta ostin kirjahyllyn, lahjoitti mulle digikameran oheistarvikkeineen mutta siinä olevat patterit olivat kaput joten kuvien ottaminen saa jäädä tuonnemmaksi. Vanha kamera ja syö pattereita mutta siihen saa sellaiset ”patteriakut” jollaiset siinä olikin mutta kuten sanottu, minulla ei ole näidenkään kestosta tietoa. Kyseessä on hp photosmart 735 ja sen mukan tuli telakka (hp photosmart 8886) mutta enpä tiedä, mä voisin vaikka lahjoittaa sen jos joku valokuvausta harrastava haluaa sen museokokoelmiinsa. Varmaan ihan hyvä kamera (aikanaan) mutta kun tämä minun valokuvaaminen on lähinnä työkohteiden ja - vaiheiden kuvaamista, niin ajattelin että ostaa päräytän tälläisen NIKON coolpix L330 black:in, tosin tämäkin hankinta tullaan tekemään täysin tuurilla koska minulla ei ole hajuakaan kameroista eikä valokuvaamisesta. Sen verran tiedän ettei valokuvien katselua suositella kylvyssä mutta mitä kameroihin tulee, niin mä olen niin vanhoillinen että mun mielestä kameran pitää näyttää kameralta ja siksi toisekseen tuosta Nikoninsta saa stiä paitsi paremman otteen ja tämä on merkittävä etu koska mielipidelääkitykseni on sen verran ryhtevä että mä vapisen koko jätkä eikä pelkästään kädet mikä taasen on ei toivottu ominaisuus valokuvaajien keskuudessa mutta minkäs teet.

Ja kameroista takaisin asuntoon ja asuinympäristöön. Erityisesti pidän siitä että tämä kämppä on ns. läpiasunto eli olohuone parvekkeineen ja makkari ovat talon julkisivun puolella kun taas keittiö on sisäpihan puolella mikä mahdollistaa läpivedon ja on kesäaikaan enemmän kuin tervetullut mahdollisuus, olettaen että niistä kesäisistä keleistä ja lämpötiloista päästään joskus nauttimaan sillä viime päivät ovat olleet kymmenen asteen tietämillä. No, eilen päästiin jopa +14 ja se tuntui varsin miellyttävältä. Sijainti on juuri sitä mitä toivoinkin eli hiljaista on kuin hautausmaalla, olkoonkin että talon toisella puolella menee valtaväylä mutta välissä on ensin maasta muokattu äänivalli ja sen jälkeen on kaistale metsää/joutomaata joten tieltä kantautuvan liikenteen ääni ei ole niin häiritsevää kuin sen kuvittelisi olevan. Suurin osa asukkaista on vanhempaa väkeä josta todisteena törmäystiheys eli olen näiden kolmen päivän (maanantai – keskiviikko) aikana päässyt sanomaan kolme kertaa ”hyvää päivää” ja näistäkin yksi tapahtui nyökkäämällä. Olin näet pervekkeella norttia polttelemassa kun alapuolella teputtava mummeli sattui vilkaisemaan ylöspäin ja vaihdoimme kohteliaat ”terve vaan terve” - nyökkäykset. Kaiken lisäksi ympärillä olevista kerrostaloista suurin osa on omistusasuntoja ja kun muutaman sadan metrin päässä vielä on vanhainkoti? / vanhusten palvelutalo, niin tämä on suorastaan paratiisi jos asiaa ajatellaan sekä hermojen kannalta ja selibatistisessa mielessä koska tyttöystävän hakeminen näissä ympyröissä on uskoakseni hieman haasteellisempaa kuin muualla. Tai mistä minä tiedän millaisia hurjapäitä täällä asuu, voihan se olla että kellarikerroksen kerhohuoneessa järjestettävät bingo-illat ovatkin todellisuudessa jotain ihan muuta sillä jos minä olen maailmalla kulkiessani jotain oppinut, niin se on se ettei pidä koskaan aliarvioida seniorikansalaisten kykyjä toteuttaa asioita ja tämä ihan positiivisessa mielessä. Olen nimittäin päässyt todistamaan useammin kuin kerran että heidän järkensä luistaa paremmin kuin nuoremmilla ja heidän taitonsa toteuttaa asioita tapahtuu huomattavasti nopeammin kuin nuoremmilla, itseään dynaamisiksi kutsuvilla runkefäärdeillä eli vanhuus ei välttämättä ole rasite vaan se on myös voima joka nuoremmalta väestöltä puuttuu.

old man

Tämän postauksen jälkeen palataankin sitten normaaleihin postauksiin ja normaaliin aikatauluun koska muutto on selvä ja uusi elämä alkaa. Mitä taasen tiistain peppu-postaukseen tulee, niin se sattuu olemaan totta koska a) minä olen varsin liikkuvaista lajia ja b) olen oppinut kuuntelemaan sellaisiakin puheita jotka eivät minulle kuulu joten katsokaapas tästä eteenpäin mitä siihen kännykkään puhutte (laittaisin tälle kohtaa hymiön mutta niitähän minä en teksteissäni viljele, kommenttilaatikoissa sitten sitäkin enemmän).

Hyvää torstaita kaikille ja muistakaa olla ihmisiksi.
17 kommenttia :

 1. Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 2. Mä olen iloinen, että vihdoinkin sulla on paikallaanpysyvä katto pään päällä!! (ei ajatella mitään kovia tuulia, tai sen sellaista, eihän..)
  Tuulettuvuuden lisäks läpitalon kämpät on myös valoisampia, siitäkin plussaa! Ja siitä, että nortilla käydään parvekkeella. Hiljaisuudesta kans.
  UUsi elämä aukaisee myös uusia ovia, sitten kun se punainen pumppu on pikkasen ehjääntynyt. Malttia muruseni (ou mai kaad, MINÄKÖ tässä malttia toivottelen..) mutta pakko myöntää, totta se vaan on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä kieltämättä on mukavaa kiertoliaselämän jälkeen vaikkei sitä tällä kertaa kovin pitkään jatkunutkaan. Eniten arvostan nykyisen asuntoni rauhaa, se on sellainen asia joka menee monen muun "mukavuuden" edelle sillä kiputilojen takia se vähäinenkin uni on herkässä joten rauhallinen ympäristö on ihan ykkösjuttu.

   Malttia on nyt mutta jos olisit nähnyt mut juhannuksena, niin....eli oli paljon parempi kun kukaan ei (asentajaa lukuunottamatta) näkemässä ;D

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin!!
  Ja hyvää Juhannusta.
  Täällä tiedossa suunnaton kokko ja sen ympärillä tanhuamista. Jopa ehkä hiillospomppimista. Tai sitä yritetään välttää. Se ei vaan aina onnistu.
  Ei muuta kun metrilaastarit taskuun ja juhannuksen viettoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja koska tämä tulee näin myöhään, niin toivon että sun juhannus on mennyt hyvin koska omani meni rasvamontussa. Tosin yhdessä kohtaa vitutti niin paljon että vedin kyllä pienet tanhut mutta eipä siellä montussa isommin pyörähdellä eli aika lyhyeksihän tuo jäi.

   Poista
 4. Saat sitten viettää juhannusta uusissa nurkissa. Tiedä minkälainen mummokatras sulla siellä onkaan seurana ja tanssitettavana.
  Me tullaan sitten tupareihin kun olet saanut tanssin väsyttämät (tai rollaattorien yliajamat) jalkasi parannelluksi. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tai meinasin saada viettää koska torstaiaamuna kun läksin, niin eilen illalla tulin yömyöhällä takaisin kun Karma taasen järjesti juhannusohjelmaa..

   Teretulemast vaan! Mun täytyy tosin hetki säästää että saan ostettua loput kalusteet ja vähän sirvakkaa kaappiin mutta sitten! ;)

   Poista
 5. Hienoa! Mahtavaa!
  Siehän oot aina ollu sitä mieltä, että naiset on kaikki kauniita iästä, painosta ja muusta ulkonaisesta huolimatta (jos ne on sheivattu) niin luulis siinä ihan naapurustossa olevan sitä tyttöystäväainesta paljonkin, naiset kun tuppaavat elämään miehiä kauemmin (ja karvatkin tippuu pois iän myötä) :D

  Mutta on se hienoa, että sulla on nyt kunnon katto pään päällä. Voin mieki lakata murehtimasta edes siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki naiset ovat kauniita vaikkeivat olisi sheivattuja mutta joku roti se on tyttökaverin haussakin. Vanhana metsäläisenä pidän tuohen tuoksusta mutta ei se ihan joka paikkaan sovi... :D

   Poista
 6. Passaako sitä nyt sitten toivottaa Onnea uuteen kotiin? No joka tapauksessa, onnea uuteen kotiin :D
  Mitä tulee kameraan niin hommaa käteensopivin. Minulle se on Canon, jollekulle muulle joku muu.

  Toivottavasti telkkarimurheetkin ovat historiaa ja saat nauttia mm. kaikista kokkiohjelmien kesäuusinnoista joita kaikki kanavat suoltavat aamusta iltaan.
  Ja kyllä, mikään ei ole sitä miltä näyttää. Etenkään jos naapurustoon tulee. Ne seniorikansalaisten rompetorit ja käsityökerhot voivat todellakin olla kaikkea muuta kuin mitä äkkinäinen luulisi. Erään pihapiirimme Seniorikansalaisen lempisanonnoista on 'kyllä aika tavaran kaupitsee' ja siihen päälle härski hihitys. Pula-ajan lapsilla on ketterä mielikuvitus -jos ymmärrät mitä tarkoitan.

  Säitten puolesta on ihan perinteinen Juhannus tulossa, kevytuntsikka ja kumpparit, melko karut juhannushepenet. Eikä tuonne märkään peltoon lähde hullukaan yrttejä keräämään.

  Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Uusi koti on melko hyvällä mallilla, joskin muutama kaluste ja pikku tilpehööriä puuttuu mutta ihan asuttava ja viihtyisä tämä on.
   Telkkamurheet johtuivat huonosta muististani ja ovat tätä kirjoitettaessa historiaa ja hyvä niin vaikkei tv:stä mitään katsottavaa oikein tulekaan mutta uutisia ja luontodokkareita on mukavampi katsella isolta näytöltä.

   Luojan lykky että Juhannus oli kylmä niin vältyttiin enemmiltä uhreilta. Olen kyllä ollut melkoisessa uutispimennossa mutta tietääkseni tänä juhannuksena ei mennyt kovinkaan montaa. liikenteessä sen paremmin kuin vesilläkään?

   Hyvää kesäkuun loppua ja heinäkuun alkua myös sulle <3

   Poista
 7. Onnea ja ILOA uuteen kotiin! Olen aika samoissa tunnelmissa kuin sinä, vaikka pariskunta onkin...no joo, on, mutta tapaan hänet joskus ensi lokakuussa. Uudessa asunnossa paljon tekemistä, hän ei ehtinyt, joten ns. miestenkin hommat teen minä-. Tuntuu tylsälle nukkua yksin sängyssä. Asianhaaroista johtuen on muutenkin suhde jotenkin tarkastuksessa. Mutta rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto.Eikös? TSEMPPIÄ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ja heti kärkeen, miten se kutsu? En tosin ole vielä s-postiani katsonut joten en tiedä mikä tilanne mutta vastasin sulle silloin ennen juhannusta....eli odottavalla kannalla.

   Onnea myös sulle uuteen kotiin ja uudessa paikassa on hyvä se kun pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä, ainakin noin sisustuksellisessa mielessä. Tsemppiä ja mukavaa kesää, toivon myös että suhdeasiat ovat ok.

   Poista
 8. Onko television lisäksi netti lagannut vai joku puuma Paimenen napannut?

  Mainiota juhannusta silti toivottelen, heilalla tai ilman ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusta- joskin tätä kirjoitettaessa mennyttä sellaista - myös sulle ja ei ole nettilagannut ja kanavatkin näkyy mutta kun Karman perkele taas järjesti oikein juhannuksen niin en ole päässyt Blogsphereen sitten viime torstain..vai oliko se keskiviikko?
   Pusuja <3

   Poista
 9. Onnea uuteen kotiin toivotan minäkin :)

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins