Hormistoja hinkkaava läski

Eilinen päivä oli yhtä tuskaa ja se johtui pelkästään siitä että unohdin torimuijia suojaavan Pyhän Nikolaoksen joka meillä täällä Suomessa tunnetaan Nikolauksena (muita nimiä ovat Nippe, Niksu, se saatana toriheebo ja Herra Ympäristörikos). Nikolaoshan on aika helvetin vanha heppeli koska hääp syntyi vuoden 270 paikkeilla Turkissa ja toimi aikoinaan mm. piispan tehtävissä Myrassa joka nykyisin tunnetaan Demrenä mutta on sittemmin kokenut amerikkalaisten markkinavoimien ja erityisesti Clement Clarke Moore'n väkisin vääntämän muodonmuutoksen ja tämän uuden hahmon tunnistaa jokainen kersa jota maa päällään kantaa. Nimittäin, amerikkalaisten oli pakko omia Nipsu itselleen ja taputella siitä savupiippua pitkin reissaava läski jonka vaatetus on törkeässä ristiriidassa hänen käyttämäänsä kulkureittiin nähden. Olen näet satavarma että se fucking palttoo roihahtaisi tuleen ainakin suomalaisessa hormistoissa joiden lämpötilat pyörivät tuolla 600 – 900 asteen välillä riippumatta siitä että onko kesä vai talvi. Niillä kun ei enää ole mitään eroa.

Se että Nikolaosta kutsutaan Herra Ympäristörikokseksi, johtuu siitä että maailmalla on reliikkejä, tarkemmin sanottuna ampulleja jotka sisältävät Pyhän Nikolaoksen haudasta valunutta pyhää öljyä. Se, mikä tekee tästä 5W – 40:sestä pyhän, on minulle vielä epäselvää mutta herää kysymys että miksi tämän Mr. Lubricant'in hautaan on jemmattu öljyä? Käsittääkseni 300 -luvulla ei kukaan ajellut autolla, eivät edes piispat joten kysymyksessä lienee jonkin amerikkalaisen öljy-yhtiön salajuoni sillä ei ole sanottu vaikka Mr.Moore olisi ollut tälläisen firman palkkalistoilla ja vääntänyt pikku ekokatastrofin jälkeen värssyn jossa pyhimyksestä veivataan joulupukki. Tämä on asia joka vituttaa erityisesti meitä suomalaisia sillä kuten kaikki maailman sivistyneet kansat tietävät, ainoa ja oikea joulupukki on suomalainen ja asuu Korvatunturilla eikä hän siis ole mikään turkkilainen virkamies tahi hormistoja hinkkaava läski. Ei vaikka 1804 New Yorkin historiallinen seura julisti Nikolauksen suojelupyhimyksekseen (ei siis riittänyt että americcalaiset tekivät Niksusta Santa Klasusen!). Tähän rikollista rikollisimpaan tranformeriin (no tottakai tämä tapahtuma on nykyisten Transformer – leffojen lähde) on jostain syystä osallistuneet myös hollantilaiset heille uskollisella ja heti perkeleen omituisella tavalla sillä he ovat a) nimenneet Nikolauksen Sinterklaas'iksi ja b) yhdistäneet tämän päin helvettiä olevan nimen itse Jeesus-lapseen. Olisivat nyt vaan olleet puuttumatta koko asiaan ja keskittyneet niiden helvetin tulppaanien hoitoon joiden alkuperämaa on muuten Turkki! Niin muuten, ei riitä että amerikkalaiset pöllivät Nikolauksen, vaan bloody hollantilaisten täytyy nussia tulppaanit ja väittää sen jälkeen olevansa joku stanan tulip-land! Ai jumalauta, täytyykö tässä laittaa pieksut jalkaan ja lähteä oikomaan asioita…

Mikäli haluatte tietää näistä rikoksista enemmän, informaatiota on saatavana täältä Tiede-lehden verkkosivulta, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran selonteosta tai lukemalla transformer- miehen itsensä eli Mr. ClementClarke Moore'n aihetta käsittelevän runon.

Santa

Näyttäisi siltä että taas mentiin jonkun verran sivuun aiheesta eli se Niksun langettama kirous oli kohdistui vasempaan käteen, toisin sanoen siihen iski sellainen hermopinne etten kyennyt liikuttamaan kättä yhtään mihinkään enkä saanut edes kättä nyrkkiin. Vasta tänään, aamuyön tunteina tämä vaiva on alkanut helpottamaan eikä siitä ole muistona kuin pistävä tunne niskassa. Loppupäätelmänä voidaankin sanoa ettei sun pidä torimuijia rienaaman tai rukkases kivettyy. Uskokaa pois, se tunne ei on kaikkea muuta kuin miellyttävä. Sitten postiiviisiin asioihin. Kävin katsomassa eilen uutta asuntoa ja mikäli kaikki menee ns. putkeen, allekirjoitan vuokrasopimuksen tänään. Itseasiassa mulla on audienssi tasan 09.00 joten tässä on kohta kiire sillä nämä välimatkat ovat sen verran pitkät että ne ottavat oman aikansa mutta enivei, kyseessä on kerrostalokaksio todella rauhalliselta paikalta (tai näin minulle on kerrottu), 60m2 toisessa kerroksessa ja omalla pikku parvekkeella. Mikä parasta, kämppä on sisäpihan puolella joten parverkkeelta aukeaa näkymä pieneen puistoalueeseen ja mikä vielä parempaa, keittiö on keittiö ja hyvänä puolena myös se että makuuhuoneeseen mahtuu muutakin kuin sänky (tolppa, kahleet ja about seitsemän rekillistä erilaisia nahka-asusteita joista erikoisuutena mainittakoon tyrolilais-vaikutteiset pilkkihaalarit).
Nyt on hemmetin kiire mutta päivän pitäisi mennä niin että pääsen lukulistan pariin viimeistään alkuillasta.


Kaikille oikein hyvää tiistaita. Muistakaa olla ihmisiksi.

12 kommenttia :

 1. Oi voi, mä pidän peukut ja varpaatkin pystyssä, että sä saisit sen! Kuulostaa tosi hyvältä.

  Halit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun pidit, torstaina käyn allekirjoittamassa vuokrasopimuksen ja maanantaina pääsee siivoamaan (kämppä on kylläkin siisti ja siivottu edellisen asukkaan toimesta mutta sä tiedät meidän pakkomielteisen jutut) :)

   Halit!

   Poista
  2. Oi, onpa hyvä uutinen!
   Sitten ei kun kohti uusia seikkaluja ;-)

   Poista
  3. Niin, mistä sitä tietää vaikka pitäisin joskus tulevaisuudessa sellaiset tuparit jossa tarvitaan tulkkia joka taitaa venäjän kielen....;)

   Poista
  4. O-ou... mä en oo sitten oikea ihminen, mutta jotain mä osaan kuiskia korvaan venäjäksi...

   Poista
  5. Ei kun se riittää vallan mainiosti !

   Poista
  6. No sit ei muuta kun äkkiä tupareita kehiin. Mulla on tankki toistaiseksi melkein täynnä bensaa ja pojatkin poissa viikonlopun.

   Eiku äh, sä pääsetkin vasta maanantaina siivoamaan ;-)

   Poista
  7. Niin ja se voi olla viisasta että ne tuparit pidtään vasta sitten kun ero on virallinen. Kyllähän sä tiedät, kinkerit kun ovat sellaisia että poikivat kaiken maailman huhuja ja sitten sitä saa olla selittelemässä..;D

   Poista
  8. Ymmärrän täysin!

   Mä tosin pidin tukevien naisten illan aika pian erilleenmuuton jälkeen (oli sinne pari laihaa luikkuakin päässyt sekaan livahtamaan) mutta kun niihin pippaloihin ei miehiä päästetty, niin oli ihan turvallista vähän ottaa et... tuota siis etuajassa.

   Poista
  9. Jaahas, vai että sellainen ilta :D
   Meillä paimenilla kun on nämä tuparit niinkuin muutkin kinkerit vähän outoja...noin niikus normaalien ihmisten vinkkelistä katsottuna ja koska niihin kuuluu...hmm...ei nyt ihan okkultismiin rinnastettavia menoja mutta tiettyjä urhi..rit...serem...tapoja niin pidetään ne tuparit syksymmällä. Voidaan vaikka yhdistää tuparit ja ferekh, juhla joka on kaikkien rapujuhlien isä ja johon kuuluu aika paljon muutakin kuin niiden bloody nilviäisten imeskelyä :D

   Poista
 2. Ou jee, hieno homma! Toivottavasti siellä on lämmitys kunnossa, eikä romahtelevia takkoja...

  Jospa se Ihmemaan Niksu olikin semmonen amerikkalaistyyppinen versio, jonka ihrat on nesteytyneet ja juosseet haudasta ulos... ja kuinka ollakaan joku kauppamies on sattunut oleen hollilla ampulli ojossa keräämässä ne talteen.

  Nää reliikkijutut on muutenkin huvittavia, kun eräiden pyhien miesten luita on maailmalla pyhäinjäänteinä niin paljon, että niiden on täytynyt eläessään olla siamilaiset viitoset, jotta niin monta luuta riittäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma on kaikestaan, kaukolämpö ja silleen.

   Daa, jotain tuon suuntaista on syytä epäillä ja koska on hauta josta valuu öljyä, on sen oltava myös pyhää koska peruslubricantit pysyy montussa - ainakin noin niinkus oletusarvoisesti.

   Muistan joskus lueskelleeni listausta jossa oli kaikki tunnetut reliikit ja niiden kaksoiskappaleet ja näiden kaksoikappaleiden välillä käydään kiistaa siitä kumpi on se oikea ja aito. Toisaalta ymmärrettävää koska maailmassa on keräilijöitä jotka maksavat näistä aivan järjettömiä summia.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins