Turhaa työtä sekä Usinskin & Petšoran kaunottaret

Vituttaa niin paljon etten oikein tiedä miten tämän aloittaisi. No, kaikessa yksinkertaisuudessa juttu on niin että kulunut viikko tai oikeastaan reilu sellainen on mennyt tuuran perseeseen, harakoille, reisille, kiville tai päin helvettiä – miten sen nyt kukin haluaa sanoa tilanteessa jossa huomaa tehneensä turhaa työtä. Ei nimittäin riittänyt että tein sen materiaaliluettelon koska rakennuttaja halusi tietää myös hinnat joka materiaalille ja esim. laattojen ja muutamien muiden elementtien suhteen piti hakea useampi hinta, ts. sanoen verrokkihinnat jotta hän voisi miettiä mitä eroa on niin sanotulla ”laatutavaralla” (samaa paskaa laatatkin on, toisissa hinnat vaan sattuu olemaan kallimmat) ja mitä taasen himppa halvemmilla. Tämä tiesi sitä mä tein excelillä taulukon jossa ensimmäisessä sarakkeessa oli tuotteen elikkäs rakennusmateriaalin nimi, toisessa menekki (piirustuksista saatujen mittojen perusteella tehdyt laskelmat joka oli ilmoitettu joko juoksumetreinä, neliöinä, pakkauksina, litroina tms.), kolmannessa paljonko mitäkin materiaalia tarvitaan kun otetaan huomioon hukkaprosentit ja millaisissa erissä/pakkauksissa kyseistä materiaalia toimitetaan, neljännessä hinta ja viimeiseen elikkäs viidenteen sarakkeeseen tieto siitä mistä rautakaupasta/ puutavaraliikkeestä kyseinen hintatieto on saatu. Kaikki luonnollisesti vanhaan kunnon excel – henkeen eli jos muutit neliöitä niin menekki muuttui, samoin kuin sen muodostama osasumma ja viivan alla oleva loppusumma. Kaikki tämä rakennuttajalle toimitetulle usb - tikulle tallennettuna ja myös paperisena versiona koska pitäähän sitä kunnon kauppalappu olla.

Eikä tässä vielä kaikki kuten tv.n ostoskanavallakin sanotaan koska rakennuttajalle piti toimittaa havaintokuva (mittoineen) siitä millainen työmaan pitää olla, minä kun en salli sitä että puutavara/ muu materiaali roiskaistaan saviselle tontille koska se tietää sitä että materiaali kärsii ja esim. puutavaran kohdalla se on semmoinen juttu että sille pitää olla suora, tasainen alusta tai muuten joka helvetin lankku ja lauta on niin kierossa ettei niistä mitään rakenneta tai voidaan tietysti rakentaa mutta se näkyy lopputuloksessa tavalla jota en hyväksy. Rakennuksen pohjatöissä tulee ottaa huomioon myös se että sitä varsinaista pohjaa on rakennuksen ala + vähintään kaksi metriä suuntaansa niin routaeristyksen mutta myös rakennuksen ulkopuolisten telinetöiden takia. Kun nämä asiat olivat suurin piirtein selvät, seuraavaksi piti tehdä aikataulut missä järjestyksessä mikäkin materiaali tontille tuodaan ja tämä on muuten asia joka tulisi jokaisen rakentajan miettiä etukäteen tai tontilla vallitsee ennen pitkää kaaos jonka seurauksena tila loppuu ja materiaali kärsii. Listoja kun ei kannata tilata ensimmäisessä kuormassa vaikka ne tulisivat siitä samaisesta puutavaraliikkeestä mistä kaikki alkuvaiheen laudat ja runkotavara. Tiedustellessani kattoristikoiden toimittajaa, sain vastaukseksi ettei niitä ole edes tilattu ja sekös herätti suunnatonta hilpeyttä koska toimitusajat ovat näin sesongin alussa vähintään kolme viikkoa mutta saattavat venyä muutamaan kuukauteenkin, riippuu toimittajasta ja siitä millaiset ristikot tarvitaan.

Materiaalipuolen jälkeen alkokin sitten vääntäminen itse urakasta ja koska minä en suostunut alentamaan tuntihintaa enkä matkakuluja, rakennuttaja ryhtyi ehdottelemaan osaa töistä annettavaksi toisille urakoitsijoille ja yksinkertaisempien töiden osalta omalla porukalla tehtäväksi mutta se loppui siihen kun ilmoitin että jokaisesta päivästä jonka joudun odottelemaan toisia urakoitsijoita tai oman väen talkoohengen puutetta, veloitan summan joka olisi suurudeltaan sama kuin urakkaan kuuluvien työpäivien osalta. En tiedä loppuiko usko omaan aktivisuuteen tai muihin urakoitsijoihin mutta tästä asiasta ei keskusteltu kovinkaan pitkään joten se muuttui tinkaamiseksi jossa mun olisi pitänyt vähentää työpäiviä jo muutenkin kireästä urakasta. Näin myös tehtiin ja vähensin työpäiviä vaikka tiesin että se tietäisi pidempiä työpäiviä koska talon, jos se tehdään niin kuin se pitää tehdä, tekeminen vaatii tietyn tuntimäärän. Toissapäivänä lähetin viimeisen tarjouksen johon en ole vieläkään saanut vastausta vaikka sopimuksen mukaan työt piti/ pitäisi alkaa ensi maanantaina joten ainoaksi mahdollisuudekseni jäi eilen illalla ilmoittaa että vetäydyn koko projektista koska rakennuttajalla ei tunnu olevan halua toteuttaa projektia sovitun aikataulun puitteissa puhumattakaan siitä että saisin vastauksen tai informaatiota mikäli on sattunut jotain sellaista mitä ei ole voitu ennakoida. Jotenkin tuntuu siltä että kyseinen taho halusi vain että lasken urakan ja tarvittavat materiaalit tai ollakseni rehellinen, ei pelkästään tunnu vaan olen varma siitä ja se kyllä hieman vituttaa koska aiemmissa neuvotteluissa kaiken piti oli selvää.

Daa….näitä sattuu ja tämä on muistaakseni kolmas kerta tämän reilun kolmenkymmenen rakennusalalla viettämäni vuoden aikana joten vitutusjakauma antaa tulokseksi yhdet verisuonten katkeilut per kymmenen vuotta mitä ei voida pitää pahana kun muistetaan että suurin osa mun verisuonista on pneumatiikkaletkua. Tämähän ei ole mitenkään tavatonta meidän Suomen Stressiliittoon kuuluvien Juudas Kiivailijoiden keskuudessa ja tiedänpä muutaman tyypin jolla on edellä mainittujen pneumatiikkaletkuverisuonten lisäksi sinkkiämpäri vatsalaukun tilalla ja Brigs & Strattonin pikku moottori sydämen paikalla, sellainen samanlainen kuin useimmissa ruohonleikkureissa mutta he ovatkin tyyppejä jotka vetävät isompia projekteja joiden aiheuttama stressi on aivan toista luokkaa kuin tällä yksityisellä sektorilla.
Ei tässä muuta mutta kun tämä ”Iso Projekti” oli tiedossa jo talvella ja ilmoitin kaikille muille tämän kesän rakennuttajille/asiakkaille että tämä tehdään ensin ja sitten muut ja nyt kun tämä ei sitten toteudukaan, niin jouduin ilmoittamaan että rukataanpas taas aikatauluja ja se jos mikä on todella kurjaa.

Onneksi näillä selkosilla on aika ymmärtäväistä väkeä ja alkavan kesän aikataulu on saatu järjestykseen, mitä nyt muutama uusi kohde pitäisi saada survottua johonkin väliin mutta eiköhän se onnistu koska ainahan voi kuvitella että on kesä vaikka kalenteri väittäisi elettävän marraskuuta. Mikään kun ei ole niin helppoa kuin itsensä huijaaminen.

Kaikille oikein hyvää toukokuun ensimmäistä päivää vaikka mua harmittaakin se etten pääse vappumarssille. Syynä tähän ovat nämä mun jalkojeni kovettumat jotka viime vuoden marssilla löivät sen verran kipinää että meidän paikallisosaston banderollit roihahtivat tuleen ja koko marssi meni aivan perseelleen joten me sovittiin että mä jään tänä vuonna pois ja hoidatan jalkani. Yleinen mielipide oli näet että mikään ei vituta niin paljon kuin marssiminen asbestikaavussa. Tietämättömille muuten tiedoksi ettei meidän paikallisosastolla ole mitään tekemistä politiikan kanssa sillä Selibatistisia Lampaan Jahtaajia kiinnostaa ihan muut jutut. Noilla marsseilla on vaan kiva käydä koska siellä tapaa ulkomailta tulleita paimenia ja ennen kaikkea viehkeääkin viehkeämpiä, naispuolisia paimenia elikkäs paimenittaria joista mä rakastan eniten Usinskin ja Petšoran alueelta tulleita paimenittaria koska ne ovat a) jumalattoman nättejä ja b) niillä ei yleensä olle paimenkaavun alla mitään edes talvella koska näiden kaunottarien ruumiinlämpö on normaalisti +38,2 astetta. Te ette usko minkälainen näky on räntäsateessa (joka on normaali sää vappuna) höyryävä paimenitar jonka tummat silmät katselee hupun alta ja jonka kaavun...argh. Voi olla parempi että ompelen pääni mattoon hetkeksi aikaa tai ei, mä vien Aljohia lenkille ja käyn sitten lukulistani kimppuun.

Brunette kaunotar
Brunette kaunotar


Niin, ja muistakaa olla ihmisiksi.

23 kommenttia :

 1. Pitäishän sun saada tuntipalkka niistä laskelmientekotunneista. Tuollainen on kyllä ihan supertörkeää!

  VastaaPoista
 2. Olisihan se tietysti mukavaa mutta kyllä tuo kaikki oli ihan turhaa. Noita hommia on vaan pakko tehdä jos aikoo töitä saada.

  VastaaPoista
 3. Mä oon ihan samaa mieltä, että ei kyllä ole reilua joutua palkatta tekemään tuollaista. Ymmärrän kyllä, että työn saaminen sitä vaatii, mutta silti!

  Toivottavasti vitutus helpottaa ja tiellesi eksyy niitä tummasilmäisiä kulkijoita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mutta nämä menee just niinkus Rantis tuossa alla meinaa eli sen urakan saamiseksi on ensin tehtävä töitä, olkoonkin että tämänkertainen "tarjous" ei ollut tyypillinen koska homman piti tulla ja tein tuon kaiken ikäänkuin varmistaakseni.

   Vitutus kyllä helpottaa mutta täällä ei näy ketään. Ei tummasilmäisiä kaunottaria eikä kylän mummojakaan mikä on aika karmivaa. Koko kylä on ollut omituisen hiljainen jo pari, kolme päivää...

   Poista
  2. Eikä yhtään possupukuista naistakaan?

   Poista
  3. Ei vaikka nekin oli mielessä pitkin päivää. Meidän kylältä on ihmiset hävinneet - minne, sitä mä en tiedä.

   Poista
 4. Sellaista se tarjouksien ja urakkalaskelmien teko välillä on. Muillakin aloilla. Tekee viikkokaupalla töitä tarjouksen eteen ja sitten joku muu tarjoaja vie hommaan.Tai sitä ei tehdä lainkaan. Puhun siis kokemuksestani IT-alalta. Olen jokusen tarjouksen valmistellut.

  Wappuja kumminkin, vielä ei sada luntakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja Vappuja sinullekin!

   Juuri näinhän se menee mutta eniten vituttaa se että kun tavallaan sovitun homman eteen tekee hieman ekstraa niin siitä kiitetään sitten näin. En tiedä mikä tuli / mitä tapahtui toisessa päässä mutta sieltä ei ole kuulunut pihaustakaan (eikä sillä ole enää väliäkään).

   Poista
 5. Näin yrittäjänä kyllä ymmärrän tuskan ja vetutuksen, ei äärtä eikä määrää.
  Onko teidän hommissa tapana pistää asioita sopparille? Tuo sun tekemä materiaalilaskelmahan on ihan laskutuksen arvoista työtä, etenkin kun olet noin tarkasti ja perusteellisesti homman hoitanut.
  Perhana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän sopparit tehdään ja tämänkin homman piti käytännöllisesti katsoen olla sovittu joten materiaalilaskennat oli ekstraa joista kertyneet tunnit mun piti rahastaa myöhemmässä vaiheessa mutta sitten kävi näin ja se pistää vituttamaan. Varsinkin kun rakennuttajalla ei ole munaa ottaa yhteyttä ja edes kertoa miksi sopimusta ei syntynytkään. Perkeleen kekkuli.

   Poista
  2. "Käytännöllisesti katsoen sovittu" eli sitten vois kyllä ihan kyseenalaistaa... paitsi että jos sieki oot virallisesti työkyvytön, niin ehkei kuitenkaan...

   Poista
  3. Kyllähän sitä voisi lähteä vääntämään mutta se veisi aivan liikaa aikaa suhteessa saavutettuun hyötyyn.
   Virallisesti sikäli että lekruit ovat kieltäneet meikäläiseltä työnteon ja mulla on B - lausuntoa kesäkuun tai oikeastaan vuoden loppuun asti mutta en ole sen paremmin Kelan kuin minkään muunkaan instanssin kirjoilla joten väärinkäytöksistä ei voida syyttää. Pakko on vaan tehdä tai muuten loppuu leipä - halvaantumisen vaarasta huolimatta.

   Poista
  4. Lekruit elikkäs lekurit (stana näitä kirjoitusvirheitä)

   Poista
 6. ARGH!
  Lentopallomailalle töitä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä!
   Pienempi peliväline on aivan riittämätön.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Juu, tämä on tätä mun tuuriani :)

   Poista
 8. Voi helvetinperkele kun mua vituttaa sun puolesta ihan kybällä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tässä vituttaa kun ajattelee (paljastettakoon nyt) että oisin parin kuukauden aikana tehnyt parikymmentä tuhatta rahaa...

   Poista
  2. No niin... Toivottavasti tulee jotain muuta keikkaa tilalle! Nakkaapas mulle viestiä puolinainen78@gmail.com osoitteeseen, olis vähän asiaa enkä löytänyt sun sähköpostiosoitetta :)

   Poista
  3. Ajatustenlukija!
   Laitoin sulle s- postia ennen kuin laitoit tämän kommentin...jukoliste, noituuksia ei näemmä tapahdu ainoastaan pääsiäisenä vaan myös vappuna :O

   Siiten; sivun yläosan palkissa on aika helkkarin isolla "Ota Yhteyttä" ja sitä kun klikkaa niin pääseepi kirjoittamaan mulle viestin ja painamalla send - painiketta se myös lähtee ja saapuupi mun sähköpostiini :D

   Tosin sä näet sen nyt siitä viestistäkin minkä sulle laitoin, minen kun en viitsisi viljellä sitä täällä kommalootassa.

   Poista
  4. Onpas tosiaan spookya!!!! Mä katsoin sitä Ota yhteyttä osastoa, mutta kun ei niissä lootissa näkynyt mun koneella ainakaan mitään otsikoita niin en osannut toimia :D. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin!

   Poista
  5. No niin on!
   Jos olisin tiennyt sun noitavoimista niin olisin ottanut suhun yhteyttä tässä taannoin ja muuten eilenkin kun täytin eurojackpot - kuponkiani. Oisit voinut jeesata oikeiden numeroiden kanssa :D

   Minen tajua miksei ne näy koska mä olen testannut Chromella, Tuliketulla, IE:llä, Yandexilla (jota käytän) ja muutamalla muulla kuten esim. uudella Vivaldilla (tutustumisen arvoinen selain) ja kaikilla on toiminut. Jos teillä telepaatikoilla on joku esto :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins