Tobu Odori ja ensi kesän muotivillitys: Paleltumarajat

Mikäli erehdyt puhumaan rusketusrajoista tai siitä ettei niitä ole, todistat olevasi ihminen joka ei seuraa aikaansa sillä tämä kevään ja ensi kesän seuratuin trendi on pakkasrajat. Nivea ja Lipsil tekevät kauppansa, samoin hypotermian ehkäisyyn tarkoitetut, foliopintaiset pultsarin lakanat sekä Viidentoista Sisaren villalangasta kudotut bikinit. Rannoilla miesten ei tarvitse piiloutua peililasiensa taakse kytätessään kottaraisten muotoja, vaan he voivat käyttää lämpökameraa joka kyllä kertoo kenellä on rannan kuumimmat daisarit ja perse. Rantahiekkaan jäätyneillä mojitoilla voi heittää lokkia koska jokaisen muotitietoisen rantavarustukseen kuuluu heti vitun iso samovaari tai vanha kunnon nokipannu, viidenkymmenen litran säkki koksia tahi klapeja ja about viisi litraa bensaa sekä tietysti teetä tai kahvia jota jokainen terästää oman makunsa mukaan. Vanhana juoppona voin suositella normi kupin elikkäs noin kahden desilitran kahviannosta jossa kahvia on 0,2dl, glykolia 0,1dl ja loput 1,7dl pirtua koska tässä teille on kahviannos joka ei vedä ihan heti jäähän ja se myös sekoittaa pään ensimmäisestä mukillisesta lähtien. Kaiken lisäksi jää se turha lörpöttely pois sillä glykoli on sen verran tahmeaa kamaa että se tarttuu huuliin ja tästä syystä artikulointi käy melko työlääksi mutta kukapa sitä rannalle lähtee paskaa jauhamaan koska villabikineissä viuhtovaa silmänruokaa on tarjolla yllin kyllin!

Ja jotta te tietäisitte mistä puhutaan ettekä nolaisi itseänne, paljastan teille eri paleltumarajat ja niiden tunnusmerkit:

Hypo 1:
Niiltä osin mitä villabikinit eivät peitä, iho on aavemaisen valkoinen ja ihokarvat yhdessä nännien kanssa sojottavat kuin saatanat. Huulien väri aavistuksen sinertävä.

Hypo 2:
Ihon väri on lähes yhtä valkoinen kuin kolme viikkoa rantavedessä lionneella ruumiilla ja huulet näyttävät siltä kuin et olisi kolmeen viikkoon syönyt mitään muuta kuin mustikoita.

Hypo 3:
Ihon valkoisuus saa väistyä seksikkäiden, sinipunaisten laikkujen tieltä ja huulten sininen väri alkaa taittumaan aavistuksen harmaan puolelle. Ihokarvat ja nännit vetävät omituiselle kiharalle siten että nännit muistuttavat aikas paljon sian saparoita.

Hypo 4:
Huulet ovat tuhkanharmaat, samoin ihossa näkyy tummia läiskiä kun taas korvalehdet jotka tätä ennen punersivat, ovat muuttuneet tumman sinisiksi ja silmiä peittää hämähäkin verkon kaltainen kuvio joka johtuu siitä että silmämunat ovat kilahtaneet jäähän ja niiden pintaan paukahtalee railoja tasaisin väliajoin.

Tundra:
Iho on muuttunut täysin mustaksi ja ihon pinnalle on noussut lilan värisiä vesikelloja niille osin, joissa iho ei ole halkeillut. Huulet ovat tippuneet jo aikoja sitten, samoin korvat eivätkä miespuolisten pakkasen palvojien sukuelimet ole voineet välttyä tältä ikävältä tilanteelta vaan ne ovat rapisseet maahan kuin ylivuotiset taatelit joita ne myös erehdyttävästi muistuttavat. Silmämunat ova haljenneet joko kahteen tai useampaan osaan ja ne sormet jotka tässä vaiheessa ei ole vielä tippuneet, muistuttavat yhdeksän vuotta vanhoja vanilijatankoja. Mikäli Tundra – rusketuksen paleltuman saanutta katsottaisiin suuhun, voitaisiin suun kautta nähdä hänen alavartaloaan peittävän villabikinin virkkauksessa käytetty nurin/oikein – järjestelmä. Näin siksi että alkava rigor mortis saa suun aukeamaan ja sekärangan taittumaan niin luonnottomaan asentoon että se vaikuttaa myös tahdosta riippumattomiin lihaksiin jolloin myös persläpi aukeaa kuin saunan räppänä ja näin kuoleman portteja kolisteleva peristaltiikka tarjoaa ”suoran putken” josta voipi sitten jokainen utelias tähtäillä miltä pystyyn jäätyneen kalsarit villabikinit näyttävät.

Frozen man
Frozen man. Tässä on kuva eiliseltä kun makailen takapihalla ja otan pakkasta.

Kuten varmaan huomasitte, minua ei juurikaan vituta nämä lähes nolla – asteiset kelit joita sääennusteen mukaan riittää pitkälle tulevaisuuteen. On se jumalauta ettei kesä, joka näillä selkosilla on muutenkin lyhyt, voi olla kesä vaan senkin pitää olla joku helvetin semitalvi pikku räntäsateineen ja vesisateineen joiden aikana taivaalta tulee alijäähtynyttä vettä 1988330m³/ sekunti. Eniten vituttaa se että me Valkyrian kanssa laitettiin linnuille kaksi ruokinta – automaattia joista toinen tarjoili jyviä ja toinen talipalloja mutta kas vain, pakkasta -48 astetta eikä tirpan tirppaa mutta nyt kun on kesä, niin noita saatanan siivekkäitä pyörii enemmän kuin Daphnedu Maurierin kirjoittamassa ja teoksen pohjalta Alfred Hitchcockin väkästelemässä Linnuissa. Linnun paskaa ja siementen roippeita on pitkin olohuoneen ikkunaa ja vesipeltiä vaikka tästä ei ole kuin muutama viikko kun mä ne kohmeisin sormin pesin. Ei ole sanottua vaikka hakisin vanhan kaksipiippuiseni ja tööttäisin molemmat piiput siihen helvetin muovihimmeliin jota myös lintulaudaksi kutsutaan.

Kaikesta huolimatta haluan toivottaa teille seksikkäitä paleltumarajoja sekä menestyksekästä lauantaita. Muistakaa olla ihmisiksi.

Niin ja jos joku tulee natisemaan teille kylmistä keleistä niin sanokaa sille että:

跳ぶ (tobu) 踊り(odori) eli hyppää humppaa. Oikeesti toi on kyllä hypätä tanssi koska japanilaiset eivät tanssi humppaa sillä sen mitä olen kuullut, niin siellä ei kovin paljoa tykätä Erkki Junkkarisesta eikä näistä muista vanhan liiton vikisijöistä. Hyvä hyvä.

12 kommenttia :

 1. Minä taidan olla noille paleltumille immuuni, koska treenaan jäiden keskellä koko talven. En siis voi paleltumarajoilla kerskailla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii - in! :D
   Sä olet Jääkäsi jolla on rohkeutta vaikka muille jakaa, tosin se että sä käyt kovillakin pakkasilla uimassa on sellainen asia mikä..hmmm.... pistää ajattelemaan sun miel..eikun...harkintakykyä :P

   Poista
  2. Saahan sitä ajatella!!
   Mutta uskotko, että on sitä hullumpiakin harrastuksia, kai?

   Poista
  3. Jos totta puhutaan niin mua miehenä hävettää etten rohkene harrastaa avantouintia. Aivan liian kylmää mun vartalolle vaikka se varmasti auttaisi ainakin osaan näitä kroppaa repivistä taudeista.

   Totta. Ihmiset harrastavat älyttömän kalliita harrastuksia joiden mielekkyyys/järkevyys saa miettimään sitä että miksi nämä ihmiset ovat sellaisia kuin ovat.

   Poista
 2. Mä olen ilmeisesti aina tässä kotomaan kesässä tasoa Hypo2... hmm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hypo 2 on varmaan se taso mistä me vaihtolämpöiset kärsimme jos näin voidaan sanoa mutta minkäs teet kun veri ei kierrä niin se ei kierrä. Vituttaa vaan tämä jatkuva paleleminen.

   Poista
  2. Niin tekee. Onneksi pääsemme taas kesällä lämmittelemään luitamme rapakon taakse.

   Poista
  3. Te onnelliset. Meidän muiden on investoitava pultsarinlakanoihin ja kerättävä polttopuita :)

   Poista
 3. Kieltämättä olisi kiva saada hieman lämpöisempiä kelejä. Tai jos edes tuo tuuli laantuisi. Jotain ryönää tuolta taivaalta on taas alas tulossa täälläkin suunnalla. Ihan hellekelejä en henkilökohtaisesti kaipaa, mutta sellainen normaalin huoneenlämmön verran olisi mukava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon minä. Sellainen kahdenkympin kantissa oleva lämpötila riittäisi mutta jotenkin meikäläisestä tuntuu että kesää joudutaan odottelemaan pitkään. Viime vuosi oli samanlainen, leuto talvi jota seurasi kolea kevät ja tästä näyttäisi tulevan samanlainen. Sillä erotuksella että tämä kevät tuntuu olevan viime kevättä huomattavasti kylmempi.

   Poista
 4. Jees, ihan sama juttu meillä lintujen kans - tosin oli niitä muutama talvellakin (ehkä hyvät talvimökkeilymahdollisuudet houkuttaa niitä?) mutta nyt sitä siementä on saanu olla alvariinsa lisäämässä, ja isäntä manas kun auto oli paskottu, kun oli parkkeerannu sen puiden lähelle, ku mie olin törkeesti vieny sen parkkeerauspaikan, mutta oikeestaan rumba alkaa olla täällä loppumassa, kun otin koko himmelin pois. En ihan onnistunu yhteen virkkeeseen kaikkea saamaan... mutta luin jostain, että kun linnuilla alkaa olla poikaset, niin ei saa enää syöttää, etteivät ala kantaan sitä jyvämössöä poikasilleenkin, terveellisen hyönteisravinnon sijasta. Mutta kai ne hyönteisetkin on jo ihan jonkin asteen hypo-tilassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä tietää että tämä ilmiö ei ole poikkeuksellinen, minä kun jo pelkäsin että meidät on kirottu tai jotain. Me otettiin kans lintulauta pois mutta talipalloautomaatti jäi ja siinä riittää vierailijoita aamusta iltaan. Pistää pakostakin miettimään että onko linnuista tullut laiskoja vai onko ne kenties urbaninisoitunut koska olisihan tuolla maaperässä matoja sun muuta syötävää. Hyönteisiä tosin ei ole koska nämä helvetin kelit ovat mitä ovat. Saas muuten nähdä mitä tämä kylmyys tekee hyytiäisille.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins