Minimalist Baker, Catoosa ja Olga

Olotila on ollut pari päivää niin surkea että piti turvautua pehmeään pulloon ja elimistölle oli suuri yllätys kun sisään ei virrannutkaan tuttua Lasolia vaan Gavisconia, tuota valkoista vatsojen pinnoittajaa jota eräs tietty ihmisryhmä käyttää omissa noitamenoissaan ihan eri tarkoitukseen joka on sen verran epäpyhä ettei siitä sen enempää. Luulin ensin että vatsani helvetilliset poltot johtuivat taco-täytteestäni mutta se tieto oli väärä, samoin kuin se että poltoilla olisi ollut tekemistä tundralla riehuvan vatsatautiepidemian kanssa mutta kun en kärsinyt pahoinvoinnista eikä paska lentänyt varpusparvena, lekuri epäili syyksi sellaista että rakas sisäkumini on saanut tarpeekseen lääkkeistä joita on viime aikoina mennyt tavallista enemmän. Jos tämä pitää paikkansa, on todettava ettei vanhuus tule yksin jos maha ei kestä muutamaa kourallista raksuja per päivä kun ajatellaan että ennen sama määrä huuhdeltiin kurkusta alas pirtun ja muiden ihastuttavien virvokkeiden avulla. Se oli sitä hullua aikaa jolloin silmät olivat siinä kunnossa että sunnuntaisin näki molemmat keskiviikot ja pikkuväkeä mennä jytyytti pitkin kämppää. Tosin raitistumisellani ei olllut kovinkaan suurta merkitystä sillä taistelut pikkuväen ja rabiekseen sairastuneiden karvalakkien kanssa jatkuvat eikä nämä silmätkään nyt niin suorassa ole.

Kyltti
Kyltti johon on kirjoitettu kiistaton totuus.

Poltot olivat kuitenkin sitä luokkaa etten ole kyennyt tiistai-illasta lähtien muuta kuin makaamaan punkan pohjalla. Ainoa aktiviteettini oli eilinen lekurireissu ja edestakaiset ajomatkat meinasivat muodostua ylipääsemättömän vaikeiksi linkkuun vetävien polttojen takia jo pelkästään sen takia että suurehkoa pakettiautoa on todella vaikea ajaa nenä perseessä, puhumattakaan siitä että ajoradan ja muun liikenteen seuraamiseen joutuu käyttämään ns. seitsemän peilin ihmettä jossa ensimmäinen peili asetetaan persläven ja nenän väliin, toinen istuinosan ja selkänojan kulmaan jotta nähdään katossa olevaan kolmanteen peiliin joka taasen saa heijastuksensa kojelaudan kahdesta, hieman kulmittain asetetusta peilistä jotka ovat suunnatut kojelaudan ääripäihin asetettuihin peileihin joiden välittämän kuvan avulla nähdään auton vasen – ja oikea etukulma. Tämä on erittäin tärkeää paikoitusta ajatellen. Mitä taasen pakittamiseen tulee, niin se vedetään ihan tuurilla ja tietäen että hevosvoimat jaksavat työntää takana mahdollisesti olevan riisikipon tms. tieltä pois. Se kuitenkin vatsakivuistani ja niiden hoidosta.

Iloisiin asioihin merkittäköön se että eilen saavutettiin 120 000:n kävijän raja ja nyt kun aamulla katsoin niin ollaan menty puolentoista tuhannen verran ylikin. Suuri kiitos teille kaikille ja erityisesti Ison Veden takana asuville amerikkalaisille joita poikkesi eilenkin vähän enemmän kuin mitä Oklaholmassa sijaitsevassa Catoosa'ssa on asukkaita (väkiluku vuonna 2010 mutta näytti olevan toisaalla samaa luokkaa vuonna 2013). Koitin etsiskellä amerikan mantereella asuvien ”tavallisten ihmisten blogeja” mutta se osoittautuikin vaikeammaksi kuin luulin. Jotain kuitenkin löysin, esim nämä kaksi listaus/hakukonetta joista ensimmäinen on BC eli blogcatalog ja toinen on Alltop. Nämä kaksi ja kahdeksan muuta löytyvät Mashablen sivustoltaJolie O'dell:in tekemästä listauksesta. Roilatessani pitkin nettiä löysin myös Johnin ja Danan Minimalist Baker'in joten niitä joita kiinnostaa hyvä ruoka, Minimalist Baker on osoite jossa kannattaa poiketa. Iso kiitos myös venäläisille joita käy myös hyvin paljon ja venäläisistä blogeista puheen ollen, niin kannattaa käydä lukemassa Olga'sFlavor Factory'n uusimmat kuulumiset sillä Olgan elämässä on tapahtunut suuria asioita joista hän kertoo pari päivää sitten ilmestyneessä postauksessaan.

Tälläistä tällä kertaa, yhdeksältä pitäisi alkaa katselmus jossa käydään läpi kaikki taloyhtiömme takat. Kuten muistanette, katselmus juontaa viime vuoden joulukuussa sattuneeseen takan romahtamiseen jonka seurauksena kaikki taloyhtiömme takat joutuivat lämmityskieltoon. Pääsen katselmuksen yhteydessä kysymään aikataulua joka on sovitettav omien hommien lomaan sillä se on sen verran iso operaatio että se vaatii kalusteiden siirtoa ja suojaseinien tekemistä joista viimeinen on tehtävä todella huolellisesti mikäli haluaa että kivipölyä ei löydy joka puolelta. Nyt siis Gavisconit ja raksut naamaan, tukisukkaa kireämmälle ja aamupalan tekoon jonka aion syödä kokonaan yksin. Normaalistihan Aljoh, tuo karvainen läskipää saa osansa mutta koska likka katsoi aiheelliseksi herättää mut kello kolme yöllä – puolentoista tunnin unien jälkeen – saa koira mun puolesta vaikkka hypätä humppaa pöydän vieressä mutta mitään ei se ei tule saamaan. Muistaapahan ensi kerralla (not) että mitä seuraa turhan aikaisista herätyksistä.

Kaikille oikein hyvää torstaita. Muistakaa olla ihmisiksi.

16 kommenttia :

 1. Tuo kivipöly ja lattioiden hiomisesta lähtevä pöly on niin pirullista, että sitä löytyy huushollista vuosienkin jälkeen mitä ihmeellisimmistä paikoista. Se kulkeutuu vaikka kuinka suojaisi.

  Parempaa vointia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kivipöly on itsestään saatanasta koska se on "raskasta" pölyä joka a) on veemäistä poistaa ja b) auta armias jos sitä menee esim. elektroniikkalaitteen sisään niin se on sitä myöten selvä. Näiden lisäksi se ei tarvitse kovinkaan paljon kosteutta kun se jytkähtää kiinni ja sitten sen poistamisessa vasta onkin hommaa.

   Poista
 2. Onko "fuck up mentally" suomeksi "vituttaa"?

  Terästähän sun maha on ollukin, kun tietää mitä se on saanut kestää... ei se ihme ole, jos vähän jo ruosteessa onkin.
  Ja koirien suorittamat liian aikaiset "aamu"herätykset ilman toiveitakaan saada uudestaan unen päästä kiinni on tuttuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kait se jotain sinnepäin on tai ainakin luulen niin.

   Joo, kovia on maha saanut kestää mutta aina on selvitty ja siksipä mä ihmettelenkin että mikä helvetti nyt on. Poltot ja kuolemanväsymys jatkuu, samoin todella vittumainen olo joka ei ole pahoinvointia mutta vähän sinnepäin.

   Sympatiat Sanna koska mä sun blogias seuranneena tiedän että ne teidän koiruudet tekee ihan samaa ja se on todella kurjaa varsinkin aamuyöstä kun ne siiihen aikaan nukutut tunnit ois aika tärkeitä.

   Poista
  2. Tänäaamuna kaiketi migreenilääkkeen takia nukuin tavallista sitkaammin, mutta kun koira raapi tyynyä mun naaman eessä että nouse nyt jo helvetissä, niin oli pakko. Naurattikin vähän se touhu. Onneksi ei naamaa tullu raaputtaan.

   Poista
  3. :D

   Mä voin kuvitella sen näyn! Jos et heti herää, niin koira kyllä pitää omilla toimillaan huolen ettei siinä kovin kauaa maata

   Poista
 3. No höh, parempaa oloa tälle päivälle.

  Ja Aljohille salaa pieni sympatiarapsutus... No sulle kans kun et saanut nukuttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kait tämä tästä jahka poltot loppuvat. On meinaten sen verran paska olo ettei kovin kauaa pysty olemaan istuvassa asennossa mutta lisää Gavisconia tai jotain muuta niin johan on ihme jos ei tauti taltu.

   Likka ei ansaitse mitään rapsutuksia koska se täämänkin aamun kusiherätyksen, aamulenkin ja - safkan jälkeen hyppäsi nojatuoliin ja ummisti silmänsä. Hetken päästä kämpän täytti elämäänsä tyytyväisen beaglen kuorsaus ja tunmustettakoon että sillä hetkellä mä tuijotin tuota jätemyllyä ei niin rakastava katse silmissäni :)

   Poista
 4. Kokeile pellavansiementä joko rouheena tai yön yli vedessä liotettuna. Se voisi auttaa vatsaan. J akiitos MinimalistiPaakarista, näyttää aika hyvältä.. *menee takaisin tutkimaan leivontareseptejä*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitää kokeilla jos kykenen huomenna lähtemään isoon kylään kaupoille sillä näiltä selkosilta ei pellavansiemeniä saa.

   Minimalist Bakerista löytyi aika monta sellaista reseptiä jota pitää kokeilla.

   Poista
 5. Mun täytyy kyllä antaa propsit Masalle, koska se ei herätä aikaisin, ellei sillä ole oikeasti joku ripaska tulossa ja silloin kyllä mieluummin heräänkin, kuin siivoan... Mutta muutoin herra saattaa vedellä mun kanssa sikeitä tarvittaessa jopa puoleen päivään <3 Mutta tässä on tietysti se ero, että Masa on poika ja Aljoh tyttö ja kyllähän nuo urokset on suoraviivaisempia, kuin nartut... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, olisipa Aljoh Masan kaltainen mutta kun ei; likka herää aikaisin ja on beagleille tyypilliseen tapaan sitä mieltä että silloin kun hän herää, on kaikkien muidenkin herättävä ja tämä on joskus aika raskasta. Erityisesti silloin kun lähes koko yö on mennyt selkäsärkyjen kanssa ja on päässyt juuri nukahtamaan...
   Toisaalta Aljoh on oikeassa koska kesäaamut ovat sellaisia joita ei pidä missata :D

   Poista
  2. No lohdutuksen sanana on sanottava, että tänä aamuna jouduin ennen töitä viemään Masan kaksi kertaa paskalle ulos ja meni siinä hyvät aamu-unet pilalle. Kotiin tullessa neljän jäljestä oli silti viisi löysää paskaa + oksennus odottamassa. Mutta oksennuksesta sen löysin, mikä oli syy. Äiteeni oli eilen syöttänyt Masalle omenan paloja kuorineen ja ne ei sitten olleet sulaneet. No, tulipa heitettyä kolme vanhaa rikkinäistä paitaani roskiin samalla, kun siivosin niitä vellipaskoja lattialta niiden avulla. Nimim. taloudessamme ei ikinä ole talouspaperia...

   Poista
  3. Sympatiat!
   Nuo ovat just niitä kivoja ylläreitä mit koiranomistaja joutuu silloin tällöin kohtaamaan ja mulla oli aika helvetin kova taistelu mutsin kanssa ennen kuin sille meni jakeluun ettei se saa antaa Aljohille mitään (koska siltä lähtee se syöttäminen lapasesta).

   Poista
 6. Voi sinua =( Toivottavasti olo paranee nopeasti ja saat mielen nousemaan Aljohinkin suhteen...

  Rakennuspöly on niin hurjaa kamaa, että sillä olen tuhonnut pari imuria ja saanut sormet rusinaksi. Miten ihmeessä sitä joutuu jokapaikkaan ja vielä monien siivouksien ja pesujen jälkeen pölyä löytyy aina vaan.

  Mutta uusi toimiva takka, sitä on sitten mieluinen katsella ja käyttää ensi talvena =)

  Voi hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poltot eivät ole hävinneet ja mä koitan saada lekurin alkuviikosta mutta kait se siitä.
   Rakennuspöly, oli sitten puu- tai kivipölyä, on niin hienojakoista että se pystyy tunkeutumaan joka paikkaan mutta kyllä sen kestää kun tietää ettei tarvitse palella ensi talvena. Tai paremminkin sanottuna ei tarvitse huudattaa sähköpattereita.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins