Harva tietää että äitienpäivä on RTGR

Harva tietää että äitienpäivä on RTGR (related to Grim Reaper) mutta näin se vaan on. Tapaus juontaa vuoteen 1905 ja Anna Jarvisin äidin kuolemaan joka sai Jarvisin miettimään ettei yhteiskunta ottanut huomioon äitien asemaa ja niinpä hän 1907 teki ehdotuksen jonka pohjalta järjestettiin muistojuhla kaikille äidieille 12. toukokuuta 1907 Andrewsin metodistikirkossa. Vuonna 1914 Yhdysvaltain presidentti Woodrow Wilson julisti äitienpäivän kansalliseksi juhlapyhäksi jota vietettäisiin toukokuun toisena sunnuntaina ja Suomeen nämä kinkerit toi Vilho Reima ja 1918 oli se vuosi kun äideille tarjoiltiin ensimmäistä kertaa sufeeta ja sirvakkaa suoraan punkkaan. Tämä ihme puolestaan tapahtui, ja on sen jälkeen tapahtunut yleensä jälkeläisten ja sen sohvalla makaavan möllin toimesta. Suomessa äitienpäivän paikkaa veivattiin tuttuun tapaan tajuttoman monta kertaa aina vuoteen 1927 saakka jolloin se  vihdosta viimein saavutti nykyisen paikkansa kalenterissa ja meidän kovapäisten mielissä.

Ryhtiä kinkereihin toi vanha pussihousu itse elikkäs meidän Mannerheim joka tuumasi vuonna 1942 että nyt ollaan sellaisessa kusessa että jos nyt ei ruveta jakamaan äideille renikoita, niin tämä homma jytkähti tähän ja siinä hän teki mielestäni oikein sillä kukaan ei ole niin sitkeä eikä kärsi niin paljon kuin suomalainen äiti. Tosin tämä ei johdu kakaroista vaan siitä että Taivaan Isä sääti aikoinaan suomalaiset miehet ihan eri taajudelle kuin naiset ja tuon kanavahaussa tapahtuneen virheen jälkeen tämä sukupuolten välinen ymmärrys on ollut astetta haastellisempaa. Jos joku on tilanteessa jossa mutsi on nostanut kytkintä ja asuu ulkomailla tai on muuten vaan ulkolainen äiti, niin Maheswar Satpathy on tehnyt listan josta tämä äitienpäivän toivotus löytyy aika helvetin monella kielellä.

Itse ajattelin hyökätä keittiöön välittömästi sen jälkeen kun saan tämän kiitollisuutta ja sivistävää tietoa sisältävän propuskan naputeltua koska meillä on Valkyrian kanssa perinne jonka mukaan minä teen täytekakun tiettyinä juhlapäivinä. Ehkäpä liioittelin hieman sillä en minä sitä kakkua varsinaisesti tee, kunhan läjään kasaan käyttäen valmiita kakkupohjia, purkitettuja hedelmiä (tuoreita kun ei vielä saa, ainakaan näillä selkosilla), suklaata, kermavaahtoa ja muita perseen levittäjiä. Valmiita kakkupohjia siksi ettei mun bakery – taidot ole vielä niin hyvät että leipoisin ne itse enkä ajatellut nytkään yrittää koska käsisirkkelin tahi rälläkän käyttö kakun leikkaamisessa ei ole soveliasta. Toisin sanoen aamu lähtee käyntiin niin että ensin käyn Aljohin kanssa eksymässä kyläämme ympäröivässä metsässä ja kun meidät on puolustusvoimien ja lämpökameroiden avulla löydetty (vapaaehtoisia on turha kysyä), teen kakun ja sitten kun päivä kääntyy iltaan ja Valkyria herää niin met syömme kakun. Mährystämisen jälkeen loppuilta menee miten menee, taidan tehdä loppuun 28 vuotta sitten aloittamani, 98765-osaisen jouluhimmelini johon tulee olkea sen verran paljon että sillä ruokkisi lauman villihevosia about kuukauden tai kaksi.

Jouluhimmeli
Jouluhimmeli.Himmelistä tulee aika lailla saman mallinen mutta 37664 kertaa isompi. 

Himmeli sai alkunsa tilanteesta jossa eräs paikallinen käsityöihme erehtyi sanomaan etten saa mitään aikaiseksi ja siitä suivantuneena mä päätin että odotas räähkä niin saat nähdä mihin nämä mun pulleat pikku kätöseni pysytyvät. Himmelin teko on ollut hankalaa ja niellyt todella paljon rahaa sillä jokainen himmeliin tuleva oljenpätkä on metrin mittainen ja tämän takia minä jouduin vuokraamaan erään lentokentän laidalta hangaarin eikä noin saatanallinen määrä olkea ole mikään halpa juttu. Tarkoituksenani on viedä himmeli tämän käsityöihmeen pihaan ensi jouluksi ja kiitos intensiivisen kyttäämiseni, satun tietämään että he ovat koko joulukuun alun lomareissulla Thaimaassa. Himmeli on näet vietävä osissa ja koottava paikalla mikä sekin tietää lisäkustannuksia lavetti – ja nosturivuokrina mutta se on pieni hinta siitä ilosta kun näen tämän itseään täynnä olevan ihmisen ilmeen. On meinaten semmoinen himmeli ettei sitä hetkessä pureta eikä polttamista voi edes ajatella naapuritalojen läheisyyden takia. Jos ois enemmän rahaa niin laittaisin led-valot mutta kun ei ole niin minkäs sille voi eikä se oikeastaan tarvitsekaan koska korkeutta himmelillä on sen verran että mä jouduin kysymään pystytysluvan ilmailuhallitukselta. Saatanan Cessna-kuskit kun pörräävät joka paikassa.


Vaan nyt minä halaun toivottaa hyvää äitienpäivää kaikille niille joille on siunaantunut perikuntaa ja kaikille muille toivotan oikein hyvää sunnuntaita. Muistakaa olla ihmisiksi.

12 kommenttia :

 1. Ja mie liikutuin googlen äitienpäiväanimaatiosta niin, että tirautin itkut kaikkien äidittömien lasten ja lapsettomien wannabeäitien takia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä teemaan sopiva tai niinhän ne tuppaa aina olemaan. Semmonen hellä äitienpäivän kunniaksi.

   Poista
 2. Makoisaa kakkua sinne! Mä pääsen valmiiseen pöytään meidän yhdelle kylätalolle jossa on tarjolla äitienpäivän menu kakkukahveineen. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja muistakin mährystää kunnolla kun kerran valmiiseen pöytään pääset ;)

   Poista
 3. Kiitos toivotuksista ja kyllä on olemassa kakkupohjia, joista sinäkin selviäisit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuuluu teille äideille koska te jaksatte.
   En menisi vannomaan mutta voihan se olla....tosin en viitsinyt lähteä kokeilemaan koska tiesin että tästä päivästä tulee muutenkin kiireinen.

   Poista
 4. Kiitos toivotuksista, nämä äitienpäivät täällä meillä senkun parantuvat vuosi vuodelta. Tänään mun ei tarvinnut tehdä yhtään kattausta, perikunta hoiti kaiken. Sain mesoa pihalla ihan koko päivän, välillä kävin valmiissa pöydässä.

  Omasta jälkikasvustani voin ylpeydellä sanoa, että täällä kasvaa kaksi vahvaa naista jotka taipuvat, mutteivat katkea. Ei ole vävyn osa helppo, mulla on hupaisa vanhuus edessä.

  Ja mitä tulee sun himmeliin, jos se nyt jostain syystä ei tulisi valmiiksi, voit toimittaa oljet tänne, mie tarviin ensi keväänä varsomiskarsinaan pehmeät patjat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman mitään bärseennuolemisia, niin mun mielestä äitejä pitäisi muistaa useamminkin kun ajattelee mitä kaikkea te teette. Joka hemmetin ainoa päivä ja ne ova niitä asioita mitä me muut sorrutaan pitämään itsestäänselvyytenä mitä se ei suinkaan ole.

   Se on hyvä että likoista löytyy luonnetta koska mun mielestä naisella pitää olla sitä, joskin yltiöpäisyyksiin menevänä tämä luonteenpiirre voi jouduttaa miesparan ennen aikaiseen hautaan.

   Mitä taasen himmeliin tulee, niin mä jaksan uskoa sen valmistumiseen koska mikään ei vituta niin paljon kuin itseään täynnä olevat ihmiset ja sitä tämä meidän kylän "taitaja" on sanan varsinaisessa merkityksessä. Kusta piässä niin että kohisoo :D

   Poista
 5. Tiiätkö, niitä kusikoskia on täälläkin. Niiden suku on turhan herkkä sikiämään :D

  Mulle riittää hienosti se yksi hortensia vuodessa, äiti on äiti joo, mutta onhan se upeaa kun huomaa, että oma kasvatustyö kantaa hedelmää ja perikunnan hartiat levenee vastuun osalta vuosi vuodelta. Äiti pääsee rauhassa bodailemaan omia hartioitaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, niitä nousee kun sieniä sateella :D

   Niinpä. Kun muksuille tulee ikää, niin huomaa että ne alkavat ajatella asioita vähän eri tavalla ja luonnollisesti tämä tapa perustuu pitkälti siihen mitä vanhemmat heille opettavt ja millaisia arvoja perheessä vaalitaan. Jossain kohtaa tulee myös se ikä kun ne tajuaa ettei äiskä tai iskä olekaan ylilunnollisia olentoja jotka voivat valvoa 24h, tehdä kaikki työt ja joilla menee rahaa muuhunkin kuin heidän (lasten) tarpeidensa tyydyttämiseen ja nämä taasen aiheuttaa sen että silloin aletaan pohtimaan sitä että voisinkohan mä tehdä jotain koska toi on niin väsynyt/kipee ettei se pysty.

   Poista
 6. Seuraavaksi sitten se täytskärin pohja siskolle oppimaan!!!
  Mä tykkään susta ihan vaan jo senkin takia että sä Ajattelet Valkyriaa, pointsit (taas) siitä!
  Sähän voit tarjota pikku himmeliäs kylän kirkkoon, sinne se saattais mahtua ja olla sokeammillekin kirkonkävijöille silmäilo. Ja tietty sitten kolehtirahat sulle...vai olikos se niin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea rahastaa kirkossa kävijöitä mutta en tiedä kuinka täkäläinen pappi suhtautuisi siihen koska porukkaa käy aika vähän eivätkä ne kolehditkaan päätä huimaa ;)

   Kyllä mun täytyy opetella se pohjan teko vaikkei nuo kaupassa paljon maksakaan.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins