Tundran rantamuoti 2015: Siweellisten Elämäntapain sekä Säädyllisen Waatehtimisen Wastainen

доброе утро товарищ!
Urakkalaskenta, tuo itsensä Saatanan langettama vitsaus joka muuten sijoittuu Wiimeisten Aikojen Witsaukset – listalla viidenneksi heti Intrum Justitian ja Kelan jälkeen, tuhosi alkuperäiset suunnitelmani vapaasta viikonlopusta jonka olin suunnitellut viettäväni tekemättä yhtään mitään. Tosin lauantai meni osittain työn merkeissä koska keli oli mitä mainioin ja mahdollisti erään kiinteistön katolle asennettavien laitteiden ja apurakenteiden asennuksen mutta tämän jälkeen ei pitänyt olla mitään ja kauan odotetun vapaan piti alkaa. Karma oli kuitenkin päättänyt toisin sillä puhelimeni pärähti juuri kun olin laskeutumassa katolta ja voi sitä riemua kun vastasin puhelimeen! Seuraavan pyramidityömaan kontrollihan se sieltä soitti ja ilmoitti että materiaaliluettelo pitää olla maanantaiksi tehtynä, samoin kuin alustava aikataulu ainakin viikon tarkkuudella ja jos mahdollista niin vieläkin tarkemmin eli luovutuspäivä kera.

Sitä ei monikaan usko millainen talkoo on luetteloida keskiverto asuinrakennuksen rakentamiseen tarvittavat lankut, laudat, panelit,listat, villat, laatat, teräkset, betonit, naulat, ruuvit,palkkikengät, höyrynsulkumuovit, tuulensuojalevyt, vesieristeet, lattiamateriaalit etc. ja vieläpä niin että puutavara saadaan hyödynnetyksi mahdollisimman tarkkaan. Voin kertoa että se on vitunmoinen homma ja itse kulutin siihen koko lauantain ja sunnuntain vastaisen yön ja muutaman tunnin torkkujen jälkeen koko sunnuntain aina kello 23.00:n asti koska kaikki laskelmat pitää tehdä kahteen tai mieluummin kolmeen kertaan virheiden välttämiseksi. Tälle päivälle jäi vielä puhtaaksikirjoitus jonka teen sen jälkeen kun pääsen sairaalasta jossa mun on oltava reilun tunnin kuluttua. Nyt nimittäin eletään niitä hetkiä jolloin päätetään se että leikataanko tuo selkä vai ei. Saamani informaation mukaan tämän mysteerisen pohtimiseen menee aikaa muutama viikko ja mikäli päätös on se ettei leikata (mikä on ennusteiden mukaan odotettavissa), niin se oli sitten siinä. Lennän sairaalan kirjoilta ja koitan sen jälkeen kikkailla miten parhaaksi näen.

Rakenteilla oleva kerrostalo jossa nosturi nostaa tetris - palikan näköistä elementtiä.

Täytyy tunnustaa että pää on tyhjä ja olo on samalla tapaa yhteiskunnasta syrjäytynyt kuin juopon elämäni aikoihin koska en ole ehtinyt enkä jaksanut paneutua siihen mitä maailmalla tai täällä hikisessä kylässämme tapahtuu eli olen pihalla kaikesta siitä mitä viime aikoina on ollut tapahtunut. Vaan liekö sillä väliäkään koska maailma pyörii eikä tämän kirotun kelin takia ole tietoakaan Pylpyräbeibeistä elikkäs riboista eikä mistään muustakaan mieltä piristävistä asioista. Jotain helpotusta sentään sillä tämän ja huomisen päivän jälkeen on vapaata aina ensi sunnuntaihin asti joten tulen viettämään suurimman osan ajastani koneen äärellä koska 4.5. alkaa Helvetti isolla H:lla. Kaikkiaan 65 päivää kestävä jakso jonka toteutuvaa tuntimäärää en edes viitsi lähteä edes arvailemaan mutta laskennallisesti tuon ajanjakson jokainen päivä tulee olla sellainen että se sisältää 10 tuntia intensiivistä rakentamista. Onnistumiseen suhteen on melkoisia paineita koska urakka on sanktioitu normaalista tavasta poiketen eikä tilanneta helpota yhtään se että kaikkien piirustusten lopulliset versiot eivät ole vielä valmiit joten arkkitehdin/rakennuttajan tekemät muutokset saattavat tuoda ikäviä yllätyksiä. Hullun hommaahan tämä tälläinen on mutta jutussa on se pointti että elämä ilman haasteista on tylsää ja mikäli keikka menee putkeen, niin siitä saatava korvauskin on sen mukainen ja tämä taasen tietää sitä että voin viedä Valkyrian vaikkapa jonnekin lämpimään paikkaan tai sitten Irlantiin jossa me molemmat haluaisimme käydä.

Taloudellinen tilannehan on viime syksystä lähtien ollut se etten ole saanut ootnan kopeekkaa yhtään mistään ja viime päivien pikku projektien tuotto on mennyt tavallaan tämän projektin valmistautumiseen erilaisine laitehankintoineen ym. joten ajatus onnistumisesta on ainoa vaihtoehto. Edellyttäen tietenkin etteivät jalat lähde alta vaikka en itse varsinaiseen fyysiseen työhön niin paljon osallistukaan mutta kun kiipeilyä ja korkeuksissa tehtävää lankkujen punnertamista on kuitenkin luvassa niin kaikki on mahdollista. Toisinaan kun ei tarvitse muuta kuin kumartua laittamaan Aljohille remmiä niin jalat lakkaavat pelaamasta eli ei se kovin paljon tarvitse ja kiertoliike johon yhdistyy selän ylös -tai alaspäin vienti on se kaikista pahin – siitä ei hermotus tykkää yhtään. Enivei, jahka saan tämän pääni taas toimimaan niin eiköhän sitä jotain positiivistakin saada aikaan koska kesän 2015 rantamuoti tulee olemaan täällä tundralla varsin ennakkoluuloton ja vanhurskasta termistöä käyttäen Siweellisten Elämäntapain sekä Säädyllisen Waatehtimisen Wastainen. Hyvä hyvä. Luvassa on myös katsaus EU:n uuteen säädökseen joka on otsikoitu ”Kottaraisen liikehdintä ja käyttäytyminen urbaanissa työympäristössä ja vähän sivummallakin” mikä käytännön tasolla tarkoittaa kesävaatetuksen ja siihen liittyvän, ns. Härnäyskäyttäymisen uusia asetuksia. Ennakkotietona voin paljastaa että vesirajan korkeuteen on tulossa syväyksen lisäys mikä tarkoittaa helman pidentymistä, tosin muutamalla millillä mutta kummiskin mutta vastapainona Boobtrap'pia elikkäs V – aukkoa voi laajentaa daisarikohtaisen rintamalinjan keskiosasta jopa 2” mikä mielestäni on aika paljon. Niin, ja possupuvut vai mitä helvetin onesia ne nyt ovatkaan, kielletään kokonaan mikäli niitä ei ole valmistettu DNR34 – luokan harsosta. Että semmosta.


Kaikille oikein hyvää maanataita ja alkavaa viikkoa. Muistakaa olla ihmisiksi. Myös Vappuna koska minen vanhana juoppona puhu vapusta tämän enempää ihan sen takia että se on amatöörien juhla. Samoin parempiparkaisten jotka antavat itselleen ”luvan” juopotella.

12 kommenttia :

 1. Hyvähän se on, että töitä riittää. Mutta toivottavasti ei terveyden kanssa tule isompaa ongelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Töitä onneksi riittää vaikkei tätä kyseistä keikkaa sitten tullutkaan ja ehkäpä hyvä niin koska selkä on alkanut kettuilemaan hieman enemmän.

   Poista
 2. Holahopsis!
  Huh mikä laskenta ja pähkäilyurakka. Hyvä kun sain itse laskettua kasvihuoneen ikkunat. Ja kuinka monta lekaharkkoa tarvitsen. En edes yrittänyt laskea puutavaran määrää. Luotan riittävyyteen.

  Ei mitään juhlaliikkeitä selän kanssa ja Aljohille jätskiä rapsutusten kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakan laskeminen on todella veemäistä hommaa koska kaikki pitää tarkistaa ja laskea yhä uudestaan. Virheitä ei saa olla tai siitä ei hyvä heilu.

   Poista
 3. The Isorojekti ONNISTUU!!!! Loitsin jo niin. Sen kun jaksaa, niin se palkitaan, uso pois. Loitsin senkin.
  Mikä vappu? Pyh, töitä silloin tehdään, ei muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi mutta se meni ohi, toisaalta sillä ei ole niin suurta merkitystä koska näitä töitä on muutenkin mutta tuo olisi kyllä korjannut taloudellista tilannetta aikas paljon ja olisin pystynyt hankkimaan sellaisia työkaluja joista olen jo pitkään haaveillut mutta jotka nyt menevät pitkälle listalle eli säästetään, säästetään.

   Poista
 4. Meillä oli pojalla onnettomuuden jäkeen sellainen härveli päällä, joka esti selän taivuttamisen ja kiertämisen. En kyllä muista nimeä, jonkinlainen selkätuki se oli, osin metallia, joten oikeasti esti kiertelyt ja taivuttelut. Puettiin vaatteiden päälle ja muunlainen liikkuminen oli mahdollista. Olisiko siitä tai jostain vastaavasta sulle apua, pohtii taas kerran dementiasta kärsivä mummeli....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä tukirankoja on kait monenlaisia ja ovattenkin hyviä jos selkä täytyy pitää paikoillaan mutta vielä kun ne kehittelisi sellaisen mikä päällä voi tehdä töitä niin hyvä. Tukiliiviä joudun käyttämään päivittäin ja olen viime aikoina metsästänyt korkeampaa mallia (nyk. 30 cm) mutta sellaista ei ole vielä tullut eteen.
   Korsetti ois tietysti yksi vaihtoehto mutta... ;)

   Poista
 5. No johan nyt taas viskasi elämä kierrepallon.
  Tsemppistä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä!
   Kierrepallo päätyi suoraan ohtaan eli keikka meni ohi. Oikeammin sanottuna rakennuttaja ei ottanut enää mitään yhteyttä joten hääp tais vaan laskettaa mulla tuon keikan. Mene ja tiedä.

   Poista
 6. Mä en tajua niitä onesia tai suomeksi sanottuna haalaria, että miks ne on naisten keskuudessa niin suosittuja, kun semmoisen kanssahan on kovin hankalaa käydä pissalla. En käsitä. Mutta ehkä olen vain liian käytännöllinen.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt!
   Oneisthan ovat.....hmmm...miten sen nyt sanoisi, varsin mielenkiintoisia asuja :)

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins