Tälläistä on elämä Valkyrian kanssa (Minäkin rakastan sinua)

Paimen/Valkyria – avioliitot ovat kautta aikain olleet delong'haita, toisin sanoen liittoja joissa omituinen kommunikointi, jäätävät tilanteet (Valkyriat pystyvät suuttuessaan pudottamaan huoneiston lämpötilaa useita kymmeniä asteita) ja monet mystiset, paranormaalit asiat ovat normaalia arkipäivää. Vappuna tulee viisitoista vuotta kuluneeksi päivästä jolloin olin paimentamassa lampaitani itäisellä sektorilla ja tapasin tämän Walhallasta kotoisin olevan…..sanotaanko nyt vaikka kohtaloni. Siinä se istui kannon nokassa ja lirkutteli kaikenlaista, väläytteli kieltään jonka pituus sai jopa lampaat äännähtämään niille tavanomaisen ”bah” (voi vittu) – äänen ja koska ilma oli kohtaamishetkellä hyvin lämmin, silloin vielä niin perin syntiset silmäni päätyivät tuijottamaan tämän jumalaisen ilmestyksen haarniskaa jossa oli aivan liian paljon aukkoja ainakin sellaisen paimenen silmille joka on elänyt eristyksissä elikkäs selibaatissa lähes koko ikänsä.

Olin aivan haltioissani, ei riittänyt että pelkkä näky oli vaikuttava sillä kun tämä Valkyria alkoi puhua, niin ilahduin suuresti kun huomasin ettei minun tarvinnut ruuvata kuulolaitettani täysille vaan kuulin aivan selvästi tämän jumalaisen olennon joka sanan ja se oli jotain mikä lumosi minut sydänjuuriani myöten. Eikä pelkkä ääni vaan se ilmanpaine millä sanat saatettiin matkaan! Olin jo siinä vaiheessa (itseasiassa koko ajan) ihastellut hänen keuhkojensa tilavuutta mutta en voinut uskoa että niistä palkeista lähtisi ääni joka saa jakaukseni eri puolelle päätä ja lennättää laitumella loikkivat jänikset helvetin kuuseen, puhumattakaan taivaalta tippuvista linnuista tai säröille menneistä silmälaseistani joissa – luojan kiitos – oli vielä takuuta jäljellä. Valkyriat ovat sellaisia että ne tunnistaa heti vaikkei sellaiseen olisi törmannyt koskaan aikaisemmin ja vaikka se alkuaikojen fantasia taivaalla liitelevästä Walhallan kuolemanenkelistä vaihtuukin myöhempien aikojen korkeajännitelinjaan lentäneeseen huuhkajaan, ei se ihastuminen eikä rakkaus siitä mihinkään katoa. Ei vaikka keskinäisten mielipide-erojen jälkeen herää tajuttomana tai huomaa että Valkyria on loihtinut lompakkoon mustan aukon jonka tapahtumahorisontti on sen verran laaja että se imee varallisuutta jopa tulevaisuuden tienesteistä.

Valkyria joka on tullut noutamaan taistelussa kaatunutta soturia Walhallaan.

Huolimatta ensitapaamisen sulosävelistä jotka nyttemin ovat vaituneet veret korvista lennättäviin tulikomentoihin, en voi olla ihailematta Valkyrian kykyä ryydittää suusta purkautuvia ja usein imperatiivissa olevia sanoja Matrix – tyyppisillä tapahtumilla. Nimittäin, ei ole ollenkaan tavatonta että näiden ”kiihkeiden keskustelujen” aikana ilmassa lentää kirjoja, astioita tahi muuta pienikokoista irtaimistoa ja varsinkin kirjojen suhteen se tapahtuu niin että opuksen lento hidastuu sen verran että ehdin lukea kirjan nimen ennen sen osumista kovia kokeneeseen päähäni. Näistä keskusteluista on mieleeni painunut väittely kiihkeä keskustelu auton uusimisen tarpeesta koska tämän keskustelun aikana minuun osui 287 – sivuinen, Esther Gullenwladin kirjoittama teos ”Mikä miehissä oikein mättää” voimalla joka sai kirjan selkämyksessä olevan kohokuvioisen tekstin painumaan otsanahkaani jossa se näkyi useiden viikkojen ajan. Merkittävää siksi että sain jälkeen turpaani muilta paimenilta koska he luulivat minun olevan feministien äänitorvi joka ajaa naisväen asiaa ja vaatimuksia. Typerä kun olen, kysyin syytä moiseen epäilyyn ja sain vastaukseksi ettei kai kukaan muu mene tatuoimaan otsaansa tuollaista tekstiä.

Laitan tähän loppuun muutaman sanan Valkyrioiden arkielämässä käyttämässä kielestä jolla ei ole mitään tekemistä lirkuttelu – moden kanssa. Viettelystilanteissa niistä kyllä lähtee jos jonkinlaista sulosointua ja kujerrusta, samoin kuin silloin kun he haluavat jotain mutta normaalisti Valkyriat lähinnä urahtelevat tai puhisevat muutaman tavun mittaisia sanoja joiden tulkitseminen on suurimmaksi osaksi Korkeimman Kädessä ja tämä tulkitsemisen vaikeus on juuri se asia mikä useimmin aiheuttaa edellä mainitut kiihkeät keskustelut.

Vaan tässäpä Valkyrioiden arkisia korahteluja ja niiden merkitys:

Huh huh
Lyhyt huokaus joka ilmoittaa että Valkyrialle tehty ehdotus on täysin järjetön ja osoittaa ehdotuksen tehneen kärsivän mielenterveyteen ja ällylliseen vajavuuteen kohdistuvista ongelmista.

(Totaalinen hiljaisuus)
Yleisin kommunikointimuoto tai vastaus mikä osoittaa keskustelun aiheen olevan niin mottipäinen ettei siihen kannata reagoida tai sen, että keskustelu/kysymys ajoitetaan kohtaan jolloin Valkyria on keskittynyt virtuaalivihannesten istutukseen, tv:n katseluun tahi muuhun elämää suurempaan toimintoon.

Trrrtt!
Sisätiloissa hyvin harvoin mutta ulkona sitäkin useammin kuultu äännähdys joka kertoo läsnäoleville Valkyrian kärsivän kylmyydestä. Sinänsä omituinen äännähdys sillä sisätiloissa oltaessa Valkyriat pitävät huoneiston lämpötilan noin kolmessa Kelvinissä (koska eivät sanojensa mukaan voi muuten nukkua mutta minen usko vaan luulen että kyseessä on syntymästä asti riivaavat vaihdevuodet tms.) mutta ulkona ei tarvitse olla kuin pari astetta (Celsius) pakkasta niin jo vain he palelevat.

Miksi Taivaan Isä ei kuule mua
Tämä on ilmeisesti Valkyrioiden maanpäällinen ja meitä luterilaisia kunnioittava versio ”Øeh Odin, aelh sygmyr larym gaer!” - huuhdahduksesta (Odin! Soturisi huutaa sinua!) joka ilmaisee Valkyrian tyytymättömyyttä erityisesti silloin kun hänen kanssaan elävä maanpäällinen heppeli on mennyt tekemään suurehkon investoinnin kysymättä hänen mielipidettään. Kuulin tämän lauseen viimeksi silloin kun sijoitin suurehkon summan työkaluihin vaikka hän olisi halunnut kalustaa uusiksi koko olohuoneen. Väitin että hän oli käyttänyt Hiljaista kieltä puhuessaan kalustamisesta joten en voinut olla tietoinen tästä asiasta mutta eihän Valkyria sitä myöntänyt. Tietämättömille tiedoksi että Hiljainen Kieli on se jolla Valkyriat puhuvat silloin kun he haluavat ilmoittaa asioista joiden tiimoilta on odotettavissa vastustusta (esim. sisustaminen, laajamittaiset vaateostokset, pimpelipom – tavaroiden hankkiminen tahi muu aivan järjen vastainen rahankäyttö sekä astetta omituisemmat mutta elämään radikaalisti vaikuttavat päätökset).

Minäkin rakastan sinua
Kolmen sanan fataali kombinaatio jonka merkitys vaihtelee vuorokauden ajan mukaan ja tämä triplahelvetti on kenties kaunein (mutta ah, niin harhaan johtava) Valkyrioiden käyttämä käskytysmuoto. Muutama esimerkki ajankohdista ja MRS:n merkityksestä:
Aamulla: keitä kahvia ja tee muutama leipä siihen oheen ja jos intoa riittää, niin en laittaisi pahakseni vaikka vääntäisit about kolme litraa mehua joka on tehty tuoreista hedelmistä.
Päivällä, varsinkin huonon kelin sattuessa: joo, on siellä niin kurja keli että se on hyvä kun sä viet Aljohia lenkille
Illalla: No tässä on kyllä niin hyvä ohjelma menossa etten millään viittis nousta kesken kaiken joten kyllä kiitos, kahvia, pikku purtavaa ja muutama makea leivonnainen ja mikäli jääkaapista löytyy suklaata niin sitäkin tai sitten vaihtoehtoisesti jäätelöä.
Yöllä: Joko (sensuroitu) tai sitten makuuhuoneen lämpötilan pudottava, jäätävä huomautus liiallisesta kuorsaamisesta.

Okei, tälläistä on elämä Valkyrian kanssa ja yllä oleva on vain pienen pieni pintaraapaisu siitä mitä kaikkea elämä toisesta ulottuvuudesta tulleen Kuoleman Enkelin kanssa pitää sisällään. Lyhyesti sanottuna Valkyria on parasta mitä minulle on koskaan sattunut tämän kapisen elämäni aikana ja huolimatta siitä että hengen lähtö on lähellä lähes päivittäin, niin minä rakastan ja jumaloin omaa Valkyriaani yli kaiken. Tarpeen vaatiessa olen valmis uusimaan taannoisen tekoni joka nykyisen,  selvän elämäni takia kylläkin tietäisi pidempää tuomiota koska osumatarkkuus on parantunut näiden neljän vuoden aikana huomattavasti.

Syynä tähän hieman poikkeukselliseen postaukseen on suuri rakkkaus ja se että mulla oli tälle aamulle aikaa, mulla on aika lääkärille reilun tunnin päästä jonka jälkeen menenkin sitten suoraan pyramidille. Jos hyvin käy, niin saan ao. projektin loppuun huomenna ja sitten pitäisi olla pari helpompaa päivää.
Kaikille kuitenkin oikein hyvää maanataita ja alkavaa viikkoa. Muistakaa olla ihmisiksi.


Ps. Pahoitteluni mahdollisista kirjoitusvirheistä koska en ehdi oikolukea/korjata tekstiä.

10 kommenttia :

 1. Olipas kaunis teksti <3 Arvostan tätä etenkin siksi, että veikkaanpa, että jos mieheni päättäisi kirjoittaa minusta jotakin, niin se menisi suunnilleen noilla linjoilla kans. En nimittäin ole mikään sulosointuinen kumppani, mutta rakastaahan se mua silti ja tekee paljon mun vuoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Mun mielestä naisella pitää olla luonnetta koska se osoittaa mm. sen että nainen on sinut itsensä kanssa ja kun nainen on sinut itsensä kanssa, jää ne turhat kotkotukset ja omituiset tempaukset vähemmälle.

   Poista
 2. Oi tuota "nuorta" rakkautta!! Näin helminäkökulmasta Valkyria kuulostaa hiukan jopa pelottavalta, mutta väliäkö tuolla, jos sinä nautit! Me kun nautitaan niin monenlaisista/erilaisista asioista.
  Pointsit myös Valkyrian miekkoselle, joka ainakin täälä tundralla muistaa kivan usein mainita, miten ihana ja rakas Valkyria on! Haluan ehdottomasti uskoa, että näin on myös live-elämässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkyria on itseasiassa hyvinkin herkkä nainen ja nuo meidän pikkku väännöt ja vähän isommatkin sodat ovat oikeastaan testaustapa jolla katsotaan että onko toinen kartalla ja onko kaikki muutenkin ok. Täällä Spartassa kun periksi antaminen on merkki siitä ettei kaikki ole kohdillaan ;)

   Jokaisen miehen tulisi kiittää naistaan silloin tällöin. Erityisesti safkasta, pyykin pesusta ja kaikista muistakin "pienistä" asioista joista se elämä muodostuu koska esim. puhtaat vaatteet ovat vähän kuin sähkö tai vesi; niitä pitää itsestään selvyyksinä mutta sitten kun niitä ei ole, on maailma paljon hankalampi paikka elää.
   Yksinkertaisesti sanottuna parisuhteessa ei saisi olla mitään oletuksia koska rakkaus on sellainen asia joka pysyy parhaiten hegissä kun sitä muistaa ruokkia.

   Poista
 3. Samaa tuumin kuin muutkin, kauniisti kirjoitettu ja ihan oli aitoa tunnetta ajatuksessa. Kiitos.
  Huvittelen joskus ajatuksella, mitä oma puolisoni mahtaa muistosanoissaan lausua mikäli jollain ihmeellä sinnittelee minua vanhemmaksi. Varmaan sanoo, että 'olihan se melkoinen emäntä, tyhjä on talo ilman tuota pientä ihmisentynkää'.

  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan ja totuushan on muuten se että te rakkaat aviovaimot olette kaiken olevaisen perusta. Huolimatta siitä että teillä on ärsyttäviä tapoja ja ihme oikkuja sillä kaikki se mitä te meidän miesten elämään tuotte ja sen eteen teette, on niin iso asia ettei sen selittämiseen ole sanoja.

   Poista
 4. Oi miten herkkä ja ihana kuvaus Valkyriasta. Liekö syynä sijoittautuminen, mutta täällä sisätiloissakin pidetään villasukkia tai mitä tahansa teippejä jaloissa, jotta kylmyys ei iske sisuksiin...

  Nopea ja kova Täh!! on lähes litsarin oloinen läimäys silloin kun etelänmiehen suusta pääsee käsittämätöntä. Onneksi kuitenkin ikä on tehnyt minusta myötätuntoisen ja olen lyhentänyt sekä Täh! sanan voimaa että kirpeää sanansäilääni. Sillä niin rakas sekin mies on. Ei sen parempaa olekaan!

  Olkoon siis niin, että hidas mies ja nopea nainen on parasta mitä tässä talossa tapahtuu ;-) Ja olkoon niin, että sinun sulottaresi saa sinut syttymään rakkauden tunnustuksillaan. Taidatte olla mitä komein/hekumallisin yhdistelmä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parisuhteessa kenties hienointa on just se erovaisuus, olkoonkin että tietyt asiat saavat raivon partaalle mutta silti. Kaiken lisäksi te vaimot osaatte yllättää - juuri kun luulee oppineensa teidän oikut ja juonet, te paljastatte jotain mikä yllättää täysin ja nämä hetket ovat ne kaikista kriittisimmät koska ne ovat hetkiä jolloin te saatte tahtonne läpi - oli kysymyksessä sitten mikä asia tahansa :D

   Poista
 5. Tässä oli niin paljon aitoa rakkautta etten nyt saa kommentoitua mitään kun herkistyin pillittämään vuolaasti. Ihanaa kun viidentoista vuoden jälkeenkin löytyy noin iso lataus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskonpa että se sama lataus löytyy teiltäkin tai itseasiassa mä tiedän koska se näkyy aika usein sun postauksissa ja se on hieno asia.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins