Kaiken näkevä silmä ja parituhatta vuotta vanha kleptomaani

Nämä pyramidien rakentamiset ovat yhtä tyhjän kanssa. Tokihan niitä on muitakin orjasektoreita joissa töitä painetaan hyvin usein sen takia että pystytään hankkimaan joku helvetin himmeli joka on välttämättömyys jonkin tietyn työn tekemiselle mutta tällä pyramidipuolella kyseinen kirous on enemmän sääntö kuin poikkeus. Sen osoittaa kulunut viikko jonka orjahommista saatujen taatelien leijonan osa katoaa Quadrum 410 S:n – tuon kaiken näkevän silmän – ja sen lisävarusteiden hankitaan. Syynä tähän on se että seuraavat pyramidit (kaksi kappaletta) tullaan pystyttämään melko jyrkkään rinteeseen ja koska tontin koko on kolmisen hehtaaria, käy korkeusmerkkien siirto kyseisellä laitteella varsin kätevästi. Projektin aikana kun tullaan siirtämään/tarkistamaan erilaisia tasopintoja ja niiden vaakasuoruutta aika hemmetin monta kertaa. Plussana tässä laitteessa on hyvä tarkkuus 1mm/10m, IP-luokitus (66), kallistus – ja pystyasentotoiminnot ja ennen kaikkea kaukosäätimellä tapahtuva käyttö koska se säästää jalkoja todella paljon. Linkitin sen takia Netraudan sivun koska se sisältää esittelyvideon josta käy selville tämän laserin moninaiset toiminnot.

Vanhan laserini olen luvannut lahjoittaa eräälle nuorta sukupolvea edustavalle pyramidiorjalle joka on varsin lupaava nuori mies ja on nyt siinä vaiheessa missä koulut on saatu päätökseen ja se varsinainen työ alkaa. Nälkä tällä nuorella orjalla on kova mutta koska oman uran käynnistämiseen tarvittavien työkalujen hankinta on vasta aluillaan, niin päätin hieman helpottaa koska työkaluihin ja myöhemmässä vaiheessa siihen pakolliseen päivittämiseen uppoaa aivan älyttömästi rahaa. Mikään ei nimittäin ole niin turhauttavaa kuin se tilanne missä töitä olisi tarjolla mutta valmiudet niiden tekemiseen puuttuvat ja siksipä täällä näilläkin selkosilla on tapana että vanhempi orja ottaa kaverikseen alalle aikovan orjan joka saa oppia/itsevarmuutta, mainetta koska (hyvä) työnjälki on se paras käyntikortti ja tietysti sitä tärkeintä eli joko taalereita, neitsyitä, euroja tahi yksittäispakattuja rusinoita. Pyramidihommista saatava korvaus kun määräytyy sen mukaan missä päin tundraa orjaillaan. Nyt on kuitenkin tullut se hetki aamusta jolloin minä hyppään Syyrialaiseen ja lähden ajelemaan kohti Isojen Tonttien Laaksoa missä työn alla oleva pyramidi sijaitsee. Pakko mainita työmaalla oleva Lola, entisessä elämässään maalarin töitä tehnyt orja jonka sielu on nyt astetta uteliaammassa labbiksessa koska Lola on paitsi innokas remonttikoira, on hän myös parantumaton kleptomaani joka rakastaa maalausteloja. Auta armias jos maalaustarvikkeita sisältävä arkku (no se mikään arkku ole, iso vanerilaatikko) jää auki niin eikö tuo reinkarnaartiomaalarilabbis ole kiikuttamassa telaa tai sutia jonnekin päin tonttia ja se mikä tässä toisaalta on kiehtovaa, on se kun näkee miten pari tuhatta vuotta vanha sielu ei pääse tavoistaan eroon. Lola nimittäin pitää telaa niin että tela on on aina varren oikealla puolella mikä on merkki tunnollisesta maalarista.

"The reason old souls enjoy spending time alone, is because they never really are"

Ps. Tämän korahtelun opetus on se että ihminen tekee töitä hankkiakseen jotain mitä ilman hän ei voi tehdä töitä hankkiakseen jotain. Repikää siitä.


Niin, ja hyvää lauantaita kaikille. Muistakaa olla ihmisiksi.

12 kommenttia :

 1. Onni on työnantaja, jolla on antaa luutu ja ämpäri, eikä ite tarvi ostaa omia työkaluja... mutta kauas on tultu tavan vesivaa'an ajoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennusala on siitä omituinen ettei isoillakaan firmoilla ole käsityökaluja koska kaikki tehdään aliurakoidaan. Telineet, valaistus ja tälläiset löytyy mutta tekijöiden on tuotava oikeastaan kaikki mitä tekemiseen tarvitaan.
   Niitä harvoja tietotekniikan hyviä puolia ovat mm. nämä erilaiset mittalaitteet joiden hinnat tulevat koko ajan alaspäin. Helpottaa hommaa perkeleesti kun kone katsoo vaaterin ja vieläpä piirtää sen :)

   Poista
 2. Työ on se mitä tehdään, jotta voitaisiiin tehdä sitä mitä halutaan tehdä. Näinkin, antoisaa vkl jatkkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet ja työ on muuten aikas metka juttu kun sitä ajattelee hieman tarkemmin :)
   Kiitos mutta työn merkeissä se menee tämäkin päivä ja koska pelipaikalla täytyy olla heti aamusta, niin se tietää sitä etten ehdi edes tekstiä naputella :(

   Sulle sen sijaan haluan toivottaa oikein antoisaa sunnuntaita <3

   Poista
 3. Ensinnäkin: myöhästyneet onnittelut! Ja seuraavaksi: tuo kisälli/oppipoika -asetelma on sellainen, että sen soisi laajentuvan niin monelle muullekin alalle. Ja niin, että oppipoika (tai miksei -tyttökin) saa oikeasti niitä hommia myös tehdä, eikä vain joudu siivoilemaan kisällinsä jälkiä. Se on jännä, miten monella alalla nykyään pyörii varsinainen korttisirkus, ennen kuin työmaalle edes on asiaa...on korttia siitä ja tästä ja tuosta - ja joistakin tuplana, kun sininen kelpaa yhteen ja toiseen pitääkin olla musta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on sillä työ on se joka opettaa ja koska nykypäivänä pitää olla 25 vuoden kokemus alalta kuin alalta, niin ammattikoulusta valmistuvan on yksinkertaisesti mahdoton saada töitä. Siivoushommat ovat raksalla oleellinen asia jo pelkästään työturvallisuuden takia mutta jos sitä ja naulojen nyppimistä tehdään päivästä toiseen niin sillä tapetaan mielenkiinto heti alkuunsa.

   Paljon hedelmällisempää on lyödä juuri valmistuneelle piirustukset käteen ja sanoa että teepäs tuo niin minä teen tuon toisen jutun. Ne ovat nimittäin hetkiä jolloin nuorella miehellä otsa rypistyy ja päästä kuuluu helvetillinen rutina mutta myös niitä hetkiä jolloin selkä pamahtaa täysin suoraksi ja silmiin tulee tietty katse koska sitä ollaan timpuri!
   Varsinaisia piirustuksia ei tietenkään aina ole, varsinkaan pientalopuolen saneerauksissa mutta silloin kun niitä käytetään, nuori mies on päästettävä lukemaan niitä koska piirustusten ymmärtäminen on tärkeää ja siksi toisekseen, kuvien lukeminen "vauhdissa" on työtä nopeuttava juttu.
   Sokerina pohjalla on se että nuori mies oppii kysymään jos ei tiedä - se on se numero yksi joka jokaisen raksalle tulevan pitäisi opetella. Ei ole tyhmiä kysymyksiä mutta onnettoman näköistä on se jos kaveri seisoo tumput suorina kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä. Neuvoja saa aina kun niitä vaan kysyy.

   Tuo kortti/sertifiointihomma on lähtenyt lapasesta tai sanotaanko näin että hyvä asia on pilattu koulutuksen puuteella ja rahastamisella. Nykypäivänä kun systeemi on sellainen että istut ABC:lla sunnuntain tai kaksi ja maksat jokusen satasen, niin olet pätevä tutkimaan kosteutta, tekemään kuntoarviota, etc. ja nämä ovat kumminkin sellaisia asioita joihin ei pitäisi suhtautua kevyesti koska ihmiset investoivat suuria summia ostaessaan talon, mökin tms.

   Poista
 4. Lola on paras :)

  Allekirjoitan tuon PS-kohdassa lukevan osuuden. Nimimerkillä olen tällä hetkellä kuudennen ja seitsemännen työpäivän välissä 19 päivän työputkessa. Sitten on yhden päivän breikki ja homma jatkuu taas. Hitto! Mutta pakko on töitä tehdä, jotta on varaa autoon, jolla pääsee töihin ja ruokaan, jota syödä, että jaksaa tehdä töitä ja kotikin pitää olla, jotta voi levätä välillä, että jaksaa taas tehdä töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet Blogspheren kiistaton työnarkomaani ja respektit siitä!
   Työ on kirjaimellisesti nälän aiheuttamia pakkoliikkeitä joiden sivuvaikutuksina ovat monimuotoiset ja usein yöuneen vaikuttavat kouristukset jotka aiheutuvat muiden hyödykkeiden hankkimisesta. Lyhysti sanottuna mitä isompi hanke/ostos, sitä suuremmat vääntelyt ;)

   Poista
  2. Mä olen kyllä hullu, kun teen näin paljon töitä. Pitäis varmaan pyrkiä korkeampipalkkaisiin hommiin, ettei tarvis niin usein käydä töissä. Vaan mihin... Maksettaiskohan kuorma-autokuskeille hyvin, innostuin niin, kun pääsin pitkästä aikaa sellaisen vempaimen rattiin. Tjaah, päätä särkee, mutta onneksi pääsin tänään sen verran ajoissa töistä, että ehdin hevosenkin selkään, viikko tässä jo vierähtikin välissä, kun on pitänyt liikaa kiirettä :/

   Poista
  3. Mä en pidä sua hulluna koska ainakin mulla nämä jutut menee siten että silloin kun on töitä, niin silloin niitä tehdään vaikka se ei mitään mukavaa olekaan. Eikä varsinkaan raksalla jossa kaikkein paras vuodenaika pitää uhrata työlle. Kaiken lisäksi urakat ovat tänä päivänä niin kireitä - johtuu osaltaan kesäkuukausien vähyydestä - että normaali työpäivä on minimissään kymmenen tuntia mutta yleensä 12 - 14 tuntia mikä tietää sitä ettei muuhun riitä aika eikä jaksaminen. Meikäläisellä nyt ei ole mitään varsinaista harrastusta mutta pitkät päivät näkyvät tässä blogitouhussa: aamuisin ei aina ehdi/jaksa kirjoittaa uutta postausta joka päivä ja lukulistaa ei jaksa käydä läpi kun tulee kotiin joskus puolen yön aikaan. Paska juttu mutta kun on talven vähemmillä töillä ja näin ollen vähemmällä rahalla, töitä on tehtävä jotta saisi kerättyä rahaa hiljaisempien talvikuukausien varalle.

   Poista
  4. Joo niinhän se on, että töitä on tehtävä silloin kun niitä on ja valitettavasti se homma tuppaa itselläkin menemään monesti juuri niin, että aurinkoisena kesäaikana töissä saisi kyllä olla 13 tuntia päivässä, mutta paskakeleillä on sitten enempi vapaata, kun ei huvita ulkona harrastaa. Tyypillistä, mutta niin se vain menee... Mutta rahaa on pakko tehdä silloin kun sitä tarjotaan, koska sitten on niitäkin aikoja, kun niitä töitä ei niin paljon ole. Itsellä myös vaihtelee tulot aika paljon kuukausittain, vaikken millään raksa-alan kaltaisella sesonkialalla olekaan, mutta kuitenkin...

   Poista
  5. No just. Sä olet sitten vähän niinkus samassa veneessä ja toivottavasti ne jotka lukevat näitä kommentteja, ymmärtävät sen miksi me ei aina jakseta hymyillä.
   Jaksamista ja kevyitä polkuja <3

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins