Jasha Seliverstov, Оймякон ja Pumpulikansan uudet määräykset

Maailma on ihmeellinen paikka sillä minulla oli eilen kunnia tutustua venäläiseen herrasmieheen nimeltä Jasha Seliverstov ja vietin hänen kanssaan kolmisen tuntia lähinnä Jashan kielitaidon vuoksi sillä hän puhui (kahden muun vieraan kielen lisäksi) englantia joka ainakin meikäläisen korvaan kuulosti täydelliseltä. Voidaankin siis sanoa että Jashalla on melkoinen kielipää ja tämän johdosta hän kykeni ymmärtämään tätä meikäläisen englantia joka ei ole sieltä parhaimmasta päästä. Herra Seliverstov on kuten suurin osa venäläisistä miehistä, varsin isokokoinen ja näin ollen hänellä on myös äänelleen kaikupohjaa sillä hänen rintakehänsä on suurin piirtein Datsunin sivuoven kokoinen ja vielä kun miehellä on sangen bassovoittoinen ääni, niin hänen puhuessaan tunsin kuinka Biltemasta ostetut silmälasini valuivat klyyvarin vartta alaspäin ja suuni täytti pienen pieni ropina amalgaamien tippuessa yläriviltä alas.

Jashan kokoa kuvastaa myös kahvitaukomme aikana (eräs rakennusalaan liittyvä messu/markkinointitapahtuma) tapahtunut tilanne jossa pöytäämme ängennyt livekala (suomalainen, nuori merkonomin paska) ryhtyi ensin moittimaan minua siitä etten ollut tarjonnut venäläiselle vieraalle kahvia ja kääntyi tämän jälkeen Jashaan päin jolloin herran Seliverstov avasi pöydällä lepäävän kouransa jonka uumenista paljastui kahvia täynnä oleva kertakäyttömuki. Jos katse voisi tappaa niin livelkala olisi kuollut siihen paikkaan. Kyseessä oli nimittäin tilaisuus jossa oli myynnissä niin tonttimaata kuin valmiita kohteitakin ympäri suomea ja suomalaisten alkuasukkaiden lisäksi paikalle oli saapunut myös huomattava määrä ulkolaisia ostajia/sijoittajia. Jashalle tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta suomessa sillä hän kertoi omistavansa kesämökin ja hieman metsää pohjoisessa. Kesämökin pohjapinta-ala on kuulemma 270 m2 joten jätin kysymättä paljonko se ”hieman metsää” on neliöissä tai neliökilometreissä. Sen sijaan valitin tuttuun tapaani suomen ankeita olosuhteita ja aivan perseestä olevaa sijaintia koska täällä on aina kylmä. Jasha kuunteli kärsivällisesti ja itkunsekaisen vuodatukseni päätteeksi hän kysyi että haluaisinko lähteä asustelemaan Venäjälle? Hän lupasi järkätä minulle tonttimaata Oimjakonin (Оймякон) pohjoispuolelta eivätkä rakennusluvatkaan kuulemma tuottaisi mitään ongelmia. Hetken aikaa löi tyhjää koska nimi paikan nimi tuntui tutulta mutta vasta kun Jasha ryhtyi hymyilemään niin tajusin että sehän on yksi maailman kylmimpiä paikkoja! Helvetti sentään. Sanoinkin Jashalle että tiedän kokemuksesta venäläisen huumorintajun mutta tämä oli julmuutta johon herra Seliverstov vastasi naurunremakalla joka lennätti lähipöydistä kertakäyttöastiat, sai nuorimmat kaupparatsut paskomaan housuunsa ja linnut lentämään väärinpäin. Oikeesti, ukosta lähti sen verran ryhtevästi ääntä ja sellaisella taajudella että jopa minun kolmen sillin siilitukkani vapisi monta minuuttia ja en usko että erään messurakennelman osittainen sortuminen oli sattumaa. Tarpeeksi matalat ääniaallot kun tekevät tuhoisaa jälkeä. Mukava mies kuitenkin ja voin sanoa että nuo kolmisen tuntia olivat oikeastaan mukavimmat mitä tässä kapisessa elämässäni on sattunut pitkään aikaan.

Sunnuntai – illan ja tämän aamun välisenä aikana olen ehtinyt olla kotona kaikestaan yhdeksän tuntia ja matka jatkuu kohta sillä mun pitää olla rautatieasemalla kello yksitoista. Onneksi reissu on vain päivän mittainen koska alan olla liian vanha sielu kiireessä reissaamiseen ja muutenkin, kaikki asiat jotka liittyvät pesueeseen ja tähän omaan elämään jäävät rempalleen eli kokonaan hoitamatta eikä se ole hyvä juttu se. Kesästä päätin kuitenkin sen että ainakin sunnuntait tulen olemaan kotona. Kesä on muutenkin lyhyt ja koska talvi meni enemmän tai vähemmän sairastellessa, niin loppusyksystä suunnittelemaani kesälomaa en voi pitää ja se jos mikä vituttaa. Jostain on pakko löytää viikko tai mieluummin kaksi sillä mun on vietävä Valkyria jonnekin että sekin pääsee pois näistä kuvioista, olkoonkin että sillä on omat hommansa jotka tulevat vaatimaan entistä enemmän aikaa kun kesä alkaa kunnolla.

Paimentolaisteltta jonka edustalla seisoo turkisliiveihin pukeutunut mies
Hääp on yks paimenkamu

Paljon jää kertomatta, mm. Pumpulikansaa koskevat uudet määräykset joista päätettiin tässä muutama viikko sitten pidetyssä Nikea – kokouksessa. Paljastan sen verran että määräykset koskevat lähinnä niitä ärsyttäviä sanoja ja sanontoja kuten masupäiväkirja (joka muuten mainitaan jo ensimmäisessä, 300 – luvulla pidetyssä Nikean kokouksessa että se tarkoittaa orjapäiväkirjaa ma – su eli maantaista sunnuntaihin eikä mitään vitun raskausajan liibalaabaa kanelin tuoksuista ”hei kattokaa, mun maha on pyöreä eikä mulla ole vitunkaan hajua kuka tän kääpiön faija on” - päiväkirjaa), natustella (ei ole sitten helvetinkään tekemistä syömisen kanssa koska natustella on naisilla brassailua, natu = naaras, nainen ja tätä natustella – termiä käyttivät ajanlaskumme alkupäivien suutenöörit esitellessään tarjolla olevia selkätyöntekijöitä elikkäs hookkereita kuten me täällä tundralla sanotaan) sekä monia muita jaa vähän saatanan ärsyttäviä sanoja. Lista tulee heti kun ehdin mutta nyt mun on mentävä.


Hyvää tiistaita kaikille – muistakaa olla ihmisiksi.

5 kommenttia :

 1. Ei mun miehen päähän kyllä pälkähdä, että akan vois tästä läävästä joskus viedä johonkin... ei, kyllä akan on pakko hoitaa se ite. Sitten kyllä ollaan närkästyneitä ja sanotaan, että "oltaishan me voitu yhdessäkin..." Olis vaan pitäny luottaa siihen vanhaan Nikean kokouspöytäkirjaan, jossa sanotaan, että ainoana lapsena kasvaneet ei aikuisenakaan näe kuin oman napansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh. Juttuhan on niin että vaimo on kuitenkin se joka pitää firmaa pystyssä ja tekee ne kaikki normaaliin arkeen kuuluvat jutut jonka takia homma toimii. Usein ilman kiitosta tai liian vähillä kiitoksilla koska me miehet sorrutaan aika usein siihen että me pidämme kaikkea itsestään selvinä asioina ja se on kuolemansynneistä suurimpia.

   Poista
 2. Nikealaiset pöytäkirjat kuulostavat mielenkiintoisilta. Itse olisin kuvitellut sanan "natustaa" tulevan sanasta "nato" eli käly ja liittyvät kälyn kanssa suoritettavaan vaakamamboon tai vast.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin päätelty mutta mistä sitä tietää jos suuri sotilasliitto onkin peitenimi parinvaihtajille ja sukulaisiaan paaksaville tyypeille?
   Hittolainen, kyseessä voi olla vuosituhannen suurin huijaus!

   Poista
  2. Niin, ajattele!

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins