Hikoilusta kärsivien pelastus: Rauhas - Ramit, paimenten lahja maailmalle

Me kaikkihan tunnemme uppopumpun, tuon pienen mutta tehokkaan pikku pumpun jota käytetään mm. silloin kun kellari tulvii, täytyy tyhjentää kaivo tai saada vettä järvestä rannalle nousevan kesämökin valutöitä varten. Tämä loistava keksintö oli lähtökohtana kun me täällä SHIT' issä (Shepherd's Handy & Idle Technology' ssä) aloimme suunnitella laitetta joka vapauttaisi ihmiset allergioita aiheuttavien deodoranttien, hajuvesien ja kaiken maailman ihmetatinoiden kahleista. Näin syntyi Rauhas – Rami (ulkomaille myytävien pumppujen tuotenimenä on Sweat - Simeon), tuo verraton hienpoistaja joka ei näy ulospäin mutta joka poistaa ikävät hikinorot todella tehokkaasti ja täysin huomaamattomasti.

Kyseessä on nimittäin mikroskooppisen pieni uppopumppu joka saa virtansa – kiitos huippukirurgian ja valokuitukaapelien – käyttäjänsä aivoissa sijaitsevista mitokondrioista, noista ihmeellisistä pikku pattereista jotka tuottavat virtaa väsyttämättömällä tahdilla. Paras lopputulos saadaan kun Rauhas – Rameja asennetaan molempiin kainaloihin, nivusiin ja kaksoisleuan alle. Oman erityisryhmänsä tuovat painoindeksinsä kanssa taistelevat ihmiset joille asennetaan ns. Makkara – Ramit (ulkom. Sausage - Richard) jotka asennetaan jenkkakahvojen väleihin ja hoitamatta jääneen palleatyrämöykyn alle ja toinen erityisryhmä ovat panikoijat tai normaalia enemmän jännittävät joille asennetaan Kämmen – Ramit (ulkom. Palm – Peter). Hien poistaminen tapahtuu aivan esikuvan mukaan eli Rauhas – Ramit imevät huokosista erittyvän hien ja pumppaavat ne mikroskooppisen pientä putkisto pitkin munuaisiin josta hiki poistuu edelleen virtsatiehyeisiin ja sitä kautta mäjelle elikkäs pois kropasta. Tämä pikku viemäriverkosto voidaan asentaa kulkemaan joko verisuonten sisällä (putkisto on niin pieni ettei se aiheuta tukkeutumisvaaraa) tai ihon alle käyttäen uusinta laser-tekniikkaa jolloin vältytään ikäviltä leikkausarvilta.

Hikoileva nainen
Hikoilusta kärsii yllättävän moni ihminen

Testasimme Rauhas – Ramien toimintaa äärisolosuhteissa ja lähetimme koehenkilön yleiseen saunaan jonne olimme etukäteen asentaneet kameroita jotta saisimme reaaliaikaista ääntä ja kuvaa testin aikana ja pääsisimme tallentamaan mahdolliset komplikaatiot sekä virhetilanteet. Koe onnistui kuitenkin enemmän kuin hyvin sillä tunnin kestäneen saunomisen aikana saimme todisteet siitä että niin mitokondrioiden tuottama virta, Rauhas-Ramien toiminta kuin postoputkistokin toimivat paremmin kuin uskalsimme etukäteen odottaa. Kenties ilahduttavinta oli havaita Rauhas – Ramien kyky vastata lisääntyvään kuumuuteen ja sitä kautta suurempaan hien eritykseen sillä ne toimivat invertteri – periaatteella eli mitä suurempi kuormitus, sitä suuremmat kierrokset. Ihan samaan tapaan kuin ihminen itsessäänkin: mitä enemmän meitä vituttaa, sen kovemmilla kierroksilla käymme ja omalta kohdaltani voin sanoa että viimeiset kaksi päivää ovat olleet juuri tällläisiä.
Videotallenteet saivat suurimman osan tutkijoistamme kyyneliin sillä ne sisältävät kiistattomat todisteet keksintömme käytännöllisyydestä ja erityisen merkille pantavaa on se että kun lämpötila oli + 100:ssa Celsius asteessa, koehenkilömme istui lauteilla ilman hikipisaraakaan vaikka muut saunoja valuivat hikeä aivan solkenaan. Todisteet Rauhas – Ramien hiljaisesta käyntiäänestä saatiin siinä vaiheessa kun ne kävivät äärikierroksilla (vihtominen +122 C° lämpötilassa), kuultiin muiden saunojien koehenkilöllemme osoittamia kommentteja kuten ”Mitä vittua sä hyriset?” tai ”Jo on jumalauta kova karju, meillä muilla paukahtelee vesikelloja selkään ja jätkä vaan hyräilee”. Meilllä oli kamerat myös pukuhuoneen puolella joten pääsimme kuuntelemaan mm. keskustelun joka meni tähän tapaan:

- ”Ei helvetti, nyt on lauteilla sellainen ukko ettei se hikoile lainkaan vaikka jätkät heittää löylyä kahdella kauhalla!”
- ”Puhut paskaa, ei sellaista äijää ole nussittukaan joka ei hikoilisi”.
- ” No menkää itse katsomaan. Huuskosen Kake kaatoi lauteilta lähtiessään kahdenkymmenen viiden litran saavin kiukaalle ja tämä ihmemies ei muuta kun alkoi hyrisemään hieman kovemmalla äänellä, ihan kuin joku saatanan karvaton kissa!”
- ”Mitä vittua, jos se on joku humanoidi?”
- ”Äites teki sut humanoidin kanssa, se on ihan tavallinen paimen tai näin se kerto kun jätkät kyseli siltä ja jos et usko niin haista sen pukukaapin ovea. Sisältä pukkaa sellainen lampaanpaskan käry että Synsamit sulaa nenälle”.

Kuva Väinämöis - asuisesta miehestä joka pitää kädessään kanteletta ja viinapulloa

Pukuhuoneessa käydyt keskustelut sekä lauteilta saatu data innostivat meitä siinä määrin että olemme päätimme laajentaa toimintaamme ja nyt on johtavien kosmetiikkatuotteiden valmistajien kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena valmistunut Kyynel – Kaket ( ulkom. Tear – Timothy) jotka nimensä mukaisesti asennetaan kyynelkanaviin ja näin ne tuovat suunnattoman helpotuksen surevan hautajaisväen naispuolisille osanottajille joiden ei enää tarvitse jatkossa ravata wc:n puolella korjailemassa meikkiään. Kyynel – Kaket sopivat myös moniin muihin tilanteisiin joissa tunnepuoli ottaa ylivallan kuten häät, suksien ristiin meno sen toisen osapuolen kanssa ja aivan erityisesti järjettömän vitutuksen kourissa jolloin ihminen lyyhistyy nurkkaan nyyhkyttävänä rauniokasana. Hinta näillä uskomattomilla hien- ja kyynelten poistajilla on vielä tässä vaiheessa aika perkeleen korkea johtuen heti helvetillisistä kirurgin palkkioista mutta me SHIT:issä teemme kaikkemme löytääkseemme keinoja millä hintaa saataisiin pudotettua siten että se olisi jokaisen kuluttajan ulottuvilla.

Muuta täällä tundralla ei oikeastaan olekaan tapahtunut tai paremminkin sanottuna en ole tietoinen hikisen kylämme viime tapahtumista koska en nykytilanteessa ehdi muuta kuin käymään kotona ja nukkumaan muutaman tunnin. Tosin viime yönä en nukkunut ja niinpä päätin siivota keittiön kaapit. Kaksi ja puoli jätesäkillistä turhia kippoja, kappoja ja ihme tupperware – purnukoita sekä eripariastioita lähti roskiin. Katsokaas kun pakkomielteisyyteni takia astioiden on oltava samaa sarjaa ja niiden on oltava vieläpä tietyssä järjestyksessä. Muuten tulee ruumiita ja sama koskee koko keittiötä ja erityisesti keittiötasoja; ei mitään ylimääräistä ja puhtaus on oltava sitä luokkaa että niiden pitää käydä leikkaussalin pöydästä. Hullu mikä hullu mutta tässä kohtaa hulluudesta on etua. Niin ja koska olen hurahtanut ruuanlaittoon sekä leipomiseen mutta olen perin vajavainen mitä kaulimen käyttöön tulee, niin tein eilen itselleni karjalanpiirakkamuotin. Materiaali ruostumatonta terästä joten se täyttää hygieniavaatimukset ja vaikka itse sanonkin, niin siit tuli varsin sievä ja mielestäni sopivan kokoinen. Testaamaan en ole luonnollisestikaan ehtinyt mutta heti kun sopiva välhö tulee, niin pyöräytän jokusen pellillisen koska karjalanpiirakoita kannattaa tehdä isosti silloin kun niitä tekee. Valmiitakin on saatavilla sillä löysin erittäin hyvän (ammattikäyttö) sivuston jonka tuotevalikoima on todella laaja eivätkä hinnat ole päätä huimaavia:

Tundra kiittää ja kuittaa – illemmalla nähdään. Muistakaa olla ihmisiksi.

Kyltti jossa on teksti "Finnish wife = Better life
Suomalaiset naiset ♥17 kommenttia :

 1. Kyynel- Kaken laittaisin tilaukseen välittömästi. Ei mulla meikkiä oo, mikä tuhriintuis, mutta jatkuva suolaveden hölvääminen naamalle kuivattaa älyttömästi.

  En ymmärrä, miten tuollainen muotti liittyy karjalanpiirakkaan. Sehän tehdään pyöreästä taikinalätystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muotit ovat meitä varten joiden leipominen on yhtä kädettömien kuusijuhlaa. Olen muutaman kerran elämässäni saanut syödäkseni täydellisiä karjalanpiirakoita (Joensuu, Ylämylly) ja ne olivat jotain sellaista mitä en sen jälkeen ole saanut. Mikäli joku kykenee rypyttämään täydellisen karjalanpiirakan pyöreästä taikinalätystä, niin se on hatunnoston arvoinen suoritus.

   Poista
  2. Se on AINA täydellinen, koska mallihan on... niin, sieltä, ja SEhän on täydellinen joka mallissa ja muodossa. Olen kuullut väitettävän. Ehkä puutteenalaisten suusta?
   Mun kotitalousopettaja sanoi rypytyksestä, että peukalot pysyy aina poissa niistä hommista. Mie suoritan henkilökohtaisesti sen aina nimettömillä.
   Siis sormilla, en alushousuilla. Olen tehnyt elämäni aikana ehkä yhden ns. täydellisen :)

   Poista
  3. Kait se niin on että jokaisella on oma mallinsa ja jos pystyy tekemään samanlaisia (mulla oli joka sirvakka eri muotoinen ja - kokoinen) niin hyvä. Mitä taasen malliin tulee, niin sehän on täydellinen joka iitalla - oli sitten nimettömät tai ei ;D

   Poista
 2. Meidän keittiöön sulla ei sitten ole asiaa :)
  Tarjoillaan edelleen juustotortut ruokasalin puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen!
   Tässä on ollut niin kiirettä etten ole ehtinyt poikkeamaan missään ja kaikki hommat jäävät retuperälle näiden omaan ammattiini liittyvien kiireiden vuoksi mutta eihän sitä koskaan tiedä milloin mä seison sun oven takana :D

   Poista
 3. Mä yhdyn Sannaan, pyöreähän se piirakankuori on. Mutta mä olenkin blondi.

  Valitettavasti en jaksanut lukea ihan kaikkia keksintöjä. Ihmettelen lähinnä sitä, kuinka helkutisti noita muovitissejä löytyy netistä. Aidot ei halua esille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos pyörestä kykenee tekemään niin se on osoitus huikeasta ammattitaidosta ja mun on koitettava vaan treenata että siihen pystyn. Olen nimittäin kokeillut ja pyöreistä lätkistä ei tule muuta kuin majavanhäntiä - tosin monet sanovat tekeleitään karjalanpiirakoiksi vaikka ne eivät ole lähelläkään aitoja ja täydellisiä piirakoita mikä on mielestä standardi siinä missä muutkin.

   Ei kait kenelläkään ole enää aitoja koska nykyään täytyy näyttää niin nuorelta ja dynaamiselta
   Sinänsä harmi koska aidot ovat parhaat.

   Poista
  2. Miten ne reunat liimataan kiinni pohjaan, jos pohja on tuollainen ovaali? Laita kuvasarja, sitten kun teet niitä :)

   Poista
  3. Ihan normaalisti? Katselin kuinka systeri teki eikä mulla itse rypyttämisessä ollut mitään ongelmia mutta kun jokainen taikinalätty oli mitä ihmeellisimmän muotoinen ja kokoinen, niin se aiheutti vaikeuksia...tai siis sen muodon saaminen kun en osannut käyttää sitä puikulakaulinta oikeaoppisesti.

   Kuvasarjaa tulee tuskin koskaan sillä noiden oppiminen voi kestää niin kauan ettei tätä blogiakaan ole enää olemassa.

   Poista
  4. Eeeh.. sehän on yksi helpoimmista leivonnaisista.. meillä appiukko opetti pojille vuosi asitten piirakoiden vääntämisen :)

   Poista
 4. Mulle kans yks kyynel-kake, kiitos! Sillä tuskin on väliä, onko se suolavesi ilosta vai surusta, kun molemmista syistä virtaa, mutta silmänalusista ne kyllä tekee aika kuivaa korppua. Josko voisi vielä saada jonkun pullotussysteemin, koska biisin mukaan siitä voisi saada muutaman roposen? Ainakin, jos myy Saharaan.
  Tsemppiä kyökki-innostukselle, siit mie piän!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyynel - Kakeja jaetaan sitten kun valmistus pääsee vauhtiin mutta sen mitä olen sun päivityksiä lukenut niin sulla on sellainen vauhti päällä ettet sä taida ehtiä vetistelemään. Nainen viilettää joka paikassa ja tekee töitä kuin hullu mikä on tietysti todella kunnioitettava juttu.

   Kyökki - innostusta piisaa, tein tänään omin päin lihapataa ihan vaan keitettyjen perunoiden kanssa mutta Valkyria oli kiitollinen ja koska se söi sitä, niin ei se voinut olla kovin pahaa. Valkyria kun ei syö säälistä vaan edustaa paremminkin tiukan linjan arvostelua :)

   Poista
 5. Saanen neuvon antaa?
  Tee piirakan pohjataikinasta paksuhko levy ja ota siitä juomalasilla lättyjä.Kaikki on samanlaisia ja niistä on helppo kaulita pohjat.
  Tällä tavoin pikkulikkana opettelin tekemään pohjat ja siitä on jo 100 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta, mä kokeilen heti kun kädet tottelee mua. Tänään ne ei sitä tee ;)

   Poista
 6. Onneks kohta on kesä, niin saa hikoila rauhassa. Vaikka tähän huusholliin onkin kaikenlaita tilpehööriä ja elektroniikkaa aika herkäsi hankittukin, niin ehkä tämä olisi kuitenkin hieman liikaa....Ja pysyttelempä kerrankin poissa neuvomasta - meikäläisen piirakat kun olisi mummo nähnyt, niin olisi nauranut itsensä tärviölle. Tai mistäs minä tiedän, vaikka olisi nauranutkin jostain tuolta puolen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kesä on hyvää aikaa tai itseasiassa parasta koska silloin saa (ja täytyy) tehdä mitä vaan!
   Mä olen asiaa pohtinut ja mun mielestä se on tärkeintä että piirakat maistuu hyvältä. Ulkonäöllä ei ole merkitystä.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins