Googleltakin löytyy huumoria (+sensational lätynpaisto ja W10 10041-versio)

Eilinen meni sen oven kanssa josta eilen puhuin koska nämä ovat sellaisia keikkoja jotka sisältävät aina sen ”Kun sä olet saanut sen tehdyksi, niin olisiko sulla aikaa vilkaista yhtä toista juttua” ja kun se toinen juttu on saatu valmiiksi, sitä seuraa kolmas jne. Toisaalta tuon ymmärtääkin ja ainahan sitä voi sanoa ettei käy mutta sellainen asenne todistaa vittumaisesta luonteesta ja minä koska minä olen tarpeeksi mulkku jo muutenkin, niin en viitsi lisätä tätä taakkaa enempää. Niinpä se sunnuntain vapaapäivä meni erilaisten pikkuvikojen korjaamisessa ja muutamien kalusteiden asentamisessa. Kotiin päästyäni odotti se minkä olin suunnitellut tekeväni aamulla eli päivitin tämän Windows Technical Preview'n uudempaan versioon. Vanha oli nimeltään testiversio 9926 ja tämä uusi on testiversio 10041. Mitään konkreettisia muutoksia en näin käyttäjän kannalta huomannut. Aloitusnäyttö (sisään kirjautuminen) on hieman erilainen ja aloitusnäytön vasempaan alakulmaan on ilmestynyt etsintäpalkki tai paremminkin hakupalkki ja ihmettelen sen paikkaa koska se peittää juuri sillä kohtaa koneessa olevien ohjelmien luettelokohdan ”Kaikki sovellukset”, jota klikkaamalla saa näkyviin kaikki koneessa olevat systeemit. Muuten kun aloitusnäytön listauksessa on näkyvissä ne yleisimmin käytetyt (kaikkihan olisi tietysti mahdollista kiinnittää aloitusnäyttöön omiksi pikku ”laatikoiksi” mutta eihän siinä ole mitään järkeä eikä tuo nyt ole mikään eeppinen ongelma koska tämän ”Kaikki sovellukset” kohdasta näkyy hakupalkin yläosassa ohuen ohut viiva jota klikkaamalla listauksen saa auki.

Enemmän harmittaa se että päivityksen yhteydessä menetin sähköposti-, kalenteri- ja ihmiset appsit eikä niitä saa ladattua/asennettua uudestaan vaikka kaupassa tämä kaiken kattava appsi onkin tarjolla. Aina kun asennusta yrittää, käy niin että asennus loppuu virheilmoitukseen joka ilmoittaa asennuksen epäonnistumisesta ja kun tarkastelee lisätietoja, niin sieltä löytyy virhekoodi 0x80073cff. Tietoa siitä mikä tuo virhekoodi mahtaa olla, minulla ei ole koska en lähtenyt asiaa tutkimaan vaan odottelen mitä tapahtuu koska Outlook kaikkine palveluineen pelaa selaimen kautta. Olis vaan ollut niin helvetin helppoa käyttää noita kaikkia suoraan työpöydältä. Kuitenkin, beta – versioita käytettäessä on hyväksyttävä se että niissä on säätämistä ja kehitystä tapahtuu päivitysten myötä joten turha valittaminen pois. Näistä muutamasta asiasta huolimatta olen erittäin tyytyväinen W10:n toimintaan jo pelkästään sen takia että se toimii noin kolme miljoonaa kertaa nopeammin kuin vanha windows seitsemäni ja on noin tuhat kertaa mukavampi käyttää joten suosittelen tätä uutta versiota kaikille ja varsinkin kun muistaa että sen mukana tulee Rollback jonka avulla voi palata vanhaan käyttöjärjestelmään mikäli ei ole tyytyväinen. Testattu on tämäkin asia ja kaikki asetukset, tiedostot ja muut systeemit olivat säilyneet juuri sellaisina kuin mitä ne olivat ennen 10:n asentamista.

Tämä nyt meni enemmänkin tekniselle puolelle joten laitetaanpa loppuun pieni kevennys joka todistaa että Googleltakin löytyy huumoria.
Sen sijaan tälläinen hikinen, järkyttävällä tavalla syrjäytynyt ja lampaiden perässä kipittävä paimen kavahtaa sitä mihin maailma on menossa.
Jotta saataisiin tähänkin kappaleeseen pituutta, niin kerrottakoon kaksi uutista jotka ovat herättivät viime yönä maailman johtavien uutistoimistojen kiinnostuksen ja ensimmäinen niistä on se että tein lättyjä puolen yön aikaan! Eikä tässä vielä kaikki sillä tiskasinkin kaikki astiat koska sotkuinen keittiö on itsestään saatanasta.
Toinen ja historiankirjoihin päätyvä tieto on se että tämä on 400. postaus joten enää ei ole matkaa kuin reilu sata postausta niin ollaan niissä lukemissa mihin Luostarissa aikoinaan jäätiin.
Juhlan kunniaksi teltalla on tarjolla paimen-strippausta, kovaa teetä, kolmen ristin sienisalaattia ja lammasajeluja koko perheelle! Ja jos tämän aamuinen logistiikka toimii kuten sen pitäisi, niin tiedä vaikka päästäisiin ampumaan uudella aseellani jonka ostin tulevaa sorsastuskautta varten. Sillä kun tuuppaa niin jo vain on tavi kyljellään ja puolisukeltajat pannulla. Pewkewe!

Kuorma-auto jonka lavalle on asennettu iso tykki.
"Duck's Nightmare"

Kaikille oikein hyvää maanantaita. Muistakaa olla ihmisiksi.


Ps. Niin, ja ehdin mä eilen lukulistanikin pariin notta ei tässä ihan antisossuja olla. 

16 kommenttia :

 1. Ei lettuja mutta täällä olikin sitten vielä parempaa: lupaus paimenstrippauksesta. Aika ja paikka kehiin niin voin varata bensaa tankkiin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy katsoa sitä aikaa myöhemmin koska nyt on sen verran tiukkaa että oli nettikin pimeänä muutaman päivän (enkä tiedä kuinka se jatkossakaan on auki..)

   Poista
 2. Strippaus ja kova tee kelpais... ainakin vähän illemmalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä alkaa pikku hiljaa tekemään mieli kovaa teetä. Mikään ei oikein onnistu.

   Poista
 3. Meillä syötiin ankankoipia eilen, mutta letut kelpaisivat kovan teen ja paimen strippauksen kera. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsellaan näitä huvituksia vähän myöhemmällä jahka (jos) saan virallisen elämän ruotuun.

   Poista
 4. Paimen-strippausta? Ei kai se ole jo ollut kun olin mahataudissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ei ja näillä näkymin niihin kisoihin menee jokunen tovi.

   Poista
 5. Jep, koordinaatteja odotellessa! Niin, siis sitä teetähän mä vaan.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koordinaatit tulevat sitten kun on sen hetki. Nyt ei pysty.

   Poista
 6. No hmm... lettuja. Vaan ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lettuja mutta tänään purin tuskaani tekemällä moussakaa ja eclair'eja. Jälkimmäisiä neljä pellillistä koska ne ovat taivaallisia.

   Poista
  2. Piti katsoa oikein googlesta mitä noi jälkimmäiset on. Lienevät juu hyviä :) Ei tosin sovi mun dieettiin. Tosin on tässä ollut vähän rikkomuksia muutenkin, kun viime viikolla oli häät ja tänään käytiin pääsiäislounaalla äiteen pöydässä. En tosin vieläkään ole päässyt yli siitä, että niissä viime viikon häissä oli kolmen eri sortin kakkuakin :D

   Poista
  3. Mä luin sen postauksesi ja se tais olla hieno tapahtuma niinkus häät tuppaa olemaan. Parasta häissä, hautajaisissa ja muissa kinkereissä on kuitenkin ne jumalattoman hyvät serviisit ;D

   Tee ihmeessä eclaireja vaikka ne ovatkin melkoisia perseenlevittäjiä mutta kerran täällä vaan eletään! (tämän illan saldo on kymmenen ja se taitaa riittää....ehkä..)

   Poista
  4. Kymmenen... sähän syöt kuin mä! Mä rupean syömään nyt jäätelökakkua med valkosuklaa. Hitto! No, pitkänäperjantaina voi mässäillä kun dieetti meni tänään jo muutenkin pilalle...

   Poista
  5. Aaahhh, jäätelökakkua ja valkosuklaata...sä olet Marra niitä harvoja naisia jotka ymmärtävät miten tämä elämä tulee elää! :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins