Ei Kivenpyörittäjän vaan Tädinnussijoiden kylä

Mä olen niin täynnä rakkautta että mä ajattelin listata muutamia asioita joiden takia me ollaan täällä Tuuranperseessä niin kovin onnellisia. On suorastaan etuoikeus asua tälläisessä paratiisissa jossa ei ole muun maailman tuntemia puutteita tai vastuksia kuten palveluiden puuttuminen, ihan saatanan surkeat julkiset kulkuyhteydet ja vielä surkeammat tiet, vastuuntuntoiset ihmiset tms.
Ei, meillä kaikki on toisin ja haluaisinkin kiittää Taivaan Isää siitä että Hän istutti politiikoiden päähän kuntaliitosidean joka mahdollisti aikamatkustuksen sillä oli aivan uskomaton tunne siirtyä 2000 – luvulta keskelle pimeintä keskiaikaa koska olemme oppineet mm. sen mitä on kulkea teillä jotka käytännöllisesti katsoen ovat Sarajevo -92 höystettynä puolenmetrin korkuisella, melko ryhtevästi paskalta haisevalla sohjolla ja kuinka jännittävää on odotella ambulanssia jonka tulee kenties parin tunnin päästä tai sitten seuraavana päivänä. Poikkeuksena sunnuntait jolloin asukkaita ohjeistetaan kärvistelemään maanataihin tai tulemaan omalla kyydillä sairaalaan (totta, kaksi tapausta neljän kuukauden sisään).

Me emme myöskään tunne aikaa siinä muodossa kuin se muualla tunnetaan. Meillä ei ole minuutteja, ei tunteja eikä päiviä, viikoista tai kuukausista puhumattakaan. On vain ”Täytyy katsoa sitä sitten paremmalla aikaa” ja tuo loistavan yksinkertainen ajanmääritys kattaa kaiken ajan seuraavasta sekunnista maailman loppuun. Oi, mikään ei ole niin kiehtovaa kuin seurata milloin myrskyssä kaatunut ja kaksi kolmasosaa kylästä pimentänyt sähkölinja korjataan. Lisäjännitystä tuo se että kuinka moni saa sähkönsä takaisin sillä osa johdoista voi olla niin vittumaisen ryteikön takana ettei niitä katsota aiheelliseksi korjata vaan ne jätetään marjastajien ja muiden ryteikköön eksyneiden iloksi. Historia on näet opettanut ettei mikään piristä marjastaa niin paljon kuin yht'äkkiä jännitteelliseksi muuttuva, maassa perin harmittoman näköisenä makaava johto. Siihen kun kolauttaa metallisella marjapuimurilla niin voi sitä riemua ja valonkaarten leiskuntaa! Ilmassa kieppuvat, mustina sinkoilevat puolukat ja helvetillisissä kouristuksissa sätkivä marjastaja tarjoaa sellaista viihdykettä muulle marjaporukalle ettei sellaista löydä mistään! On olemassa HD – laatuista kuvaa mutta kun tähän lisätään palavan lihan ja silmiin sulavien piilolinssien tuoksu, niin vasta silloin voidaan puhua visuaalisesta elämyksestä sen varsinaisessa merkityksessä.

Kolme keskiaikaista ratsumiestä täydessä sotisovassa.
Kunnanhallituksen jäseniä matkalla kokoukseen.

Vaikka elämme aidatulla ja täysin eristetyllä alueella, on tämä hikinen tädinnussijoiden kylä lähitulevaisuudessa suurin pikajuoksijoiden valmennusleiri. Voi sitä nuorten jalkojen töminää kun tädin kanssa nussitut äpärät kiihdyttävät itsensä kiivaaseen juoksuun jotta he ehtisivät niihin muutamaan, rytöselkosille jätettyyn palveluun jotka päättäjät (valmennusjohto) ovat ripotelleet ympäri perähikiää noin kymmenen, viidentoista kilometrin päähän toisistaan. Tällä hetkellä juoksutreenit ovat torstaisin jolloin pankintäti pitää oveaan auki about kaksikymmentä minuuttia joista vain kymmenen minuutin aikana on mahdollisuus nostaa käteistä. Aukiolopäiviä vähennettiin, samoin talvisaikaan tapahtuvia aurauksia koska vanhukset tukkivat pankin sisätilat tullessaan viidenkymmenen kilometrin päässä sijaitsevasta terveyskeskuksesta ja siellä tapahtuvasta Drive in – verikokeesta. Varmistaakseen huonojalkaisten ja ilman autoa olevien ihmisten pääsyn pankkiin, palvelut muutettiin suurimmalta osalta sähköiseen muotoon jonka johdosta lakkautettujen kyläkoulujen luokkahuoneita kansoittavat nyt +90 mammat ja papat jotka koittavat oppia verkkopankin mysteerisen maailman. Erityistreeniviikolla äpärät – nuo tartanien tulevat sankarit – kiitävät kohden ainoata kyläkauppaa taistellakseen huikeasta kolmen artikkelin valikoimasta joista vähintään yksi on ns. Snow White – tuote mikä tarkoittaa sitä että tuotteen pintaa peittää niin vitullinen homekerros ettei harjaantumaton silmä kykene tekemään eroa sen ja lumipallon välillä. Nämä Snow White – tuotteet eivät suinkaan ole perinteisiä punaisten lappujen tuotteita vaan maksavat enemmän omituisen ulkomuotonsa vuoksi.

Aina asilloin kun päättäjät maanveljelystöiltään ja siskonsa nussimiselta ehtivät, he kokoontuvat tekemään kyläämme koskevia päätöksiä joita ei tehdä. Ihan sen takia että kaikki ovat sukua keskenään ja pahin virhe mitä päättäjä voi tehdä, on se että hän suututtaa kälynsä, setänsä tahi muun samasta siemennesteestä alkunsa saaneen sukulaisensa koska silloin on vaara ettei tätä geenikummajaista nähdä tyttären rippijuhlissa. Olkoonkin että se oma tytär on itseasiassa tämän geenikummajaisen oma täti, vähän Kauniiden ja Rohkeiden tapaan paitti ettei näillä selkosilla ole Big Bearin mökkiä tahi sitä ihmeellistä moottoripyörää jonka selässä parta kasvaa muutamassa sekunnissa. Puhumattkaan siitä helikopterista jolla voi tippua kolme kertaa menettämättä henkeään. Enivei, kaikkinainen päätöksenteko on jumissa eikä kontrollia ole. Ei siitäkään huolimatta että omat siskot ja veljet (urakoitsijat) kusevat silmään rahastamalla töistä joita he eivät tee. Tässä on kuitenkin mielenkiintoinen pointti sillä aika ajoin sattuu niin että jokus sanoo sukulaiselleen pahasti ja silloin alkaa sota. Heinähankojen, erilaisten nuijien ja lehmänpaskaa lennättävien katapultein varustautuneet heimot elikkäs sukuhaarat ottavat mittaa toisistaan ja yötaivaista valaisevat lukuisten soihtujen aikaan saama loimotus – ne sähköt kun ovat vielä pimeänä. Taivaankantta halkovat ammunshaiba – ammukset ujeltavat kuin tuomiopäivän enkelit ja tuskanhuudot hyydyttävät herkiempien vajakkien veret. Aamun valjetessa kaatuneita aurataan pienillä Massey Fergusoneilla isoihin läjiin, syödään eväitä ja vittuillaan rajalinjojen molemmin puolin ja illan hämärtyessä sama saatanan veivaus taas alkaa. Yleensä nämä sodat loppuvat siihen kun pahasti sanonut erotetaan virastaan tai noin sadanviidenkymmenen kilometrin päässä sijaitsevassa Prismassa on joku Hero – tarjous jota kaikkien on saatavat siitäkin huolimatta että lasikuistilla olevat seitsemän pakastinta ovat täynnä sian – ja lehmänlihaa tahi muita EU – tukien avulla huijattuja hyödykkeitä. Vittu mitä meininkiä.

Keskiaikainen hirsirakennusmiljöö
Keskelle kyläämme viime viikolla valmistunut uusi, todella hyvin varusteltu rivitalo


Jos joku nyt erehtyy luulemaan että olisin katkera tai minulla ei ole muuta tekemistä kuin valittaa, niin hän erehtyy pahasti. Minen voisi olla tämän onnellisempi kuin nyt ja tämänhetkinen tunnetilani on niin voimallinen että minun on pakko lähteä jakamaan tätä euforista tunnettani maailmalle. Nähkäämme siis illalla.

Kaikille hyvää keskiviikkoa. Muistakaa olla ihmiksi.8 kommenttia :

 1. Aika yksiin meni meillä ajatukset tämän päivän jutuissa... mistäköhän syystä :D :D
  Mutta eikös olekin kiva olla onnellinen? Täytyy ihan leipoa sen kunniaksi. Laitanko kahvin tippumaan klo mikä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa menee?
   Tulin just enkä ole ehtinyt lukulistan kimppuun mutta saapasetelenkin heti käymään sun tykönä joten voit laittaa tippumaan koska tulen yhdessä hujauksessa :D

   Ps. On todella huono päivä...

   Poista
 2. Onnellisuus on hyvä juttu, siitä laulaa Ismokin.

  Pohdin tässä, että lieneekö teillä ämpäreitä tarpeeksi?
  http://iltapaska.fi/lottoarvonta-uudistuu-voita-135-miljoonaa-amparia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnelisuus on tärkeää ja sä teit mut juuri onnellisemmaksi ton linkin takia. Tuntui aika hauskalta ja täytyy perehtyä siihen heti kun ehdin ;D

   Poista
 3. hahah, asuin nuoruuteni Taivalkoskella, lähin alko yli 60 kilsaa, Pudasjärvi tai Kuusamo... kaljaaei saanu kaupasta ku joskus -90 luvulla.. heti ku intistä pääsin -89 poistuin hevon kuuseen sieltä, ei ole ikävä ollut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sä sitten ymmärrät hyvin!
   Koitan kanssa saada asiat järkättyä niin että täältä pääsisi lähtemään - vielä kun se on mahdollista.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins