Valintoja

Sain myöhään eilen illalla tiedon että asia jonka olemassa olo on häirinnyt jo kuukauden, päätetään tänään ja se on asia joka tulee määrittämään elämääni hyvin suurelta osin. Tämän ennakkoilmoituksen saamisesta ehti kulua vajaa tunti kun sain tekstiviestin jossa ilmoitettiin että hyvä ystäväni jonka olen tuntenut koko ikäni, oli löydetty pienen käsityöputiikkinsa lattialta kuolleena hieman puolen yön jälkeen. Myöhemmin yöllä tulleen, toisen tekstiviestin mukaan kuolinsyy ei ole vielä täysin selvillä mutta kaiketi kyseessä on sydämen pettäminen. Nämä kaksi uutista saivat minut miettimään omaa elämääni ja sitä mikä oikeasti on tärkeää. Varsinkin sitä miten käytän aikaani ja kun ajatellaan että päivästä riippuen istun koneella kahdesta neljään tuntiin, syntyi pakostakin ajatus siitä että kuinka paljon se (”virtuaalielämä”) loppujen lopuksi vaatii, paljonko se antaa ja onko näiden asioiden summa sellainen että se kannattaa uhrata oikean elämän kustannuksella? Tätä olen miettinyt aamuneljästä asti ja tulen miettimään päivän mittaan koska tämä asia on sellainen minkä haluan pois päiväjärjestyksestä. Ilmoitan asiasta joko illalla tai huomenna heti aamusta. 

Punainen kynttilä mustaa taustaa vasten
Pipsalle

32 kommenttia :

 1. Osanottooni suruun <3

  VastaaPoista
 2. Otan osaa sekä suruusi että aatoksiisi
  <3

  VastaaPoista
 3. Osanottoni!
  Ymmärrän hyvin nuo tuollaiset pohdinnat, varmasti jokainen niitä joskus on pyöritellyt mielessään. Jopa minä, jolla ei ole sitä muuta elämää juurikaan, ainakaan näin päivisin, kun perhe - elämäni tällä hetkellä - on maailmalla. Mutta on hyvä joskus miettiä ja panna asiat tärkeysjärjestykseen.
  Pidän peukkuja, että se asia päätetään hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Tässä tapahtuu nyt aika paljon ja kaikki on vielä auki koska mulle tarjottiin kolmea eri vaihtoehtoa.

   Poista
 4. Osanottoni.

  Täällä netin virtuaalimaailmassa voi viettää joskus turhan paljon aikaa. Toisaalta, monelle tämä on henkireikä maailmaan ja yhteys ihmisiin. Itse olen rajoittanut koneen käyttöni joihinkin hetkiin päivästä. Siis huvikäytön. Hyötykäyttöä tulee jonkun verran miehen avuksi yrityksessä.
  Toisaalta olen saanut täältä uusia ihmissuhteita, joita en olis ilman blogia saanut. Mitä erilaisimpiin ihmisin olen saanut tutustua, ympäri maailmaa. Juuri tuli kortti Meksikosta nomadipariskunnalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Internetin Suurissa Syövereissä hyvätkin puolensa, sitä en kiellä mutta omalla kohdallani en oikein tiedä. Liian moni asia kärsii mutta uudet ystävät ovat kuitenkin hieno juttu.

   Poista
 5. Anonyymi12.26

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=xcPLFOaRSFs

  hernenenässä

  VastaaPoista
 6. Otan osaa.

  Voimia päätösten kohtaamiseen ja tekemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aika isoja asioita tapahtuu jos kaikki toteutuu.

   Poista
 7. Anonyymi12.43

  Mitä on elämä? Ehkä se on vielä enemmän.

  hernenenässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Sitä kun ei kukaan meistä tiedä mikä toisaalta on ihan hyvä.

   Poista
 8. Niin vain tapahtuu; on se suuri tuleminen l. syntymä ja sitten se suuri meneminen l. kuoleman. Sillä välillä sitten kärvistellään kuka mitenkin...
  Minusta on parempi, että on edes virtuaalielämää kuin ei elämää tai kontakteja lainkaan! Itse olisin vielä enemmän hukassa eli missä lie sudessa, jollei nettiä olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee mutta kuolema on sellainen (siis hyvien ystävien) ettei siihen koskaan totu. Tuntuu jotenkin epäreilulta kun hieman yli kolmekymppinen joutuu lähtemään ja juuri sillä' hetkellä kun elämä vihdoin alkaa hymyilemään.

   Niinkuin Rantikselle sanoin niin netissä on hyvätkin puolensa ja itsekin vietän täällä enemmän aikaa kuin virallisen elämän sosiaalisella puolella koska minen jaksa noita jeesustelijoita.

   Poista
 9. Anonyymi13.53

  https://www.youtube.com/watch?v=co5gy_2uOEY&feature=player_detailpage&list=RDMqoANESQ4cQ

  mutta aika aikaansa kutakin
  ole rohkea päätöksissäsi
  ajattele itsekkäästi

  leikki on leikki
  ei taakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Biisi oli hyvä ja sanoissa järkeä - koko elämää ei kannata elää toisia varten.

   Poista
 10. Osanottoni.

  Itse ajattelen niin, että vaikka välillä inhoankin itseäni, kun jämähdän liian myöhään illalla koneelle, kun olisi parempi jo nukkua, niin loppupeleissä viivan alle jää enemmän kun bloggaan ja luen blogeja ja notkun netissä. Ainut mitä haluaisin sen suhteen muuttaa, on aikataulutus aina silloin tällöin. Toisaalta kuitenkin se menee myös automaattisesti niin, että kun live elämässä on jotain tärkeämpää, niin olen pitkiäkin aikoja pois koneelta ja etenkin hupihommista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netin vika on se että tänne "unohtuu" helposti liian pitkäksi aikaa ja monta asiaa jää tekemättä. Toisaalta täällä olevilta ihmisiltä on saanut apua, neuvoja ja kokemuksia jotka olisivat jääneet muuten saamatta ja se on asia jota ei voi sivuuttaa ihan noin vain.

   Poista
 11. Anonyymi22.45

  Sympatiani.
  -a

  VastaaPoista
 12. Osanottoni. Luin tämän jo päivällä töissä, mutta en silloin voinut kommentoida.

  VastaaPoista
 13. Otan osaa kohtaamaasi suruun. Läheisen poismeno on aina vaikeaa ja sen tekee varmasti vaikeammaksi se, jos se tulee yllätyksenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on vaikeaa ja varsinkin kun ystävä joutuu lähtemään alkutaipaleella, Pipsa ei ollut kuin hieman yli kolmenkymmenen.

   Poista
 14. Osanottoni. Toisen poislähtö on aina pysäyttävää. Sen jälkeen menee pitkät ajat, että asioita katsoo uusin silmin ja samalla tulee selvitettyä itselleen mikä on omien asioiden tärkeysjärjestys. Toivottavasti se tulevaisuuteen liittyvä asia menee enemmän kuin hyvään suuntaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja tämä nuori nainen oli vielä niin läheinen että tuntuu oudolta kun ei enää kohdata. Ennen nähtiin miltei päivittäin.

   Toivotaan että tulevaisuuteen liittyvät asiat sujuvat vähän paremmin koska ne ovat sellaisia että ne määrittävät aika paljon loppuelämää.

   Poista
 15. Voi. SURU. Osanottoni. Nämä jutut aina pysäyttävät. PS: Laitoin blogiiini verhot, mutta mielelläni avaan ne sinulle. Pistin viestiä asiasta yhden kommentin kautta, ei tainnut saavuttaa sinua. Mikäli haluat jatkaa elämäni seuraamista, laita viestiä. Kaikkea hyväá sinulle joka tapauksessa, olen uskollinen lukijasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   No minä laitoinkin sen s-postiosoitteeni sen kommentin vastaukseen ja mainitsin tästä asiasta 5. päivän postauksen vastauksessa koska mulla ei ole sun s-postin osoitetta niin en voi lähestyä sua sitä kautta.
   Laitan sen kuitenkin nyt tähän jos et ota yhteyttä tuolla sivun yläosan valikossa olevalla yhteydenottolomakkeella (Ota yhteyttä - sivu) eli outopaimen at gmail.com

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins