Teşekkür ederim Turkki ja kaikki te mukavat ihmiset siellä – me tapaamme vielä.

Kaunis maa, uskomattomia nähtävyyksiä ja ystävällisiä ihmisiä. Siinä on kiteytettynä Turkin reissu joka oli ensinnäkin sään puolesta enemmän kuin onnistunut sillä aurinko paistoi reissun jokaisena päivänä ei taivaalta tullut vettä tai räntää tipan tippaa vaikka Taurus-vuoriston sisämaan puolisella osuudella lämpötila laski öisin pakkasen puolelle eikä päivälläkään päästy kuin +10 - +15 asteen lukemiin. Myös oppaat ihmettelivät tilannetta sillä edellisviikolla oli ollut perin sateista ja myös tälle viikolle luvattiin vesisadetta rannikolle ja räntää sisämaahan joten täytyy olla kiitollinen tästä harvinaisen hyvästä tuurista. Erityisesti viime keskiviikon osalta jolloin olimme sisämaan puolella Göremen alueella ja pääsimme kuumailmapallosta käsin näkemään Kappadokian kuuluisat luola-asumukset. Toki kävimme näissä myös ihan jalkapatikassa pariinkin eri otteeseen koska alue on todella laaja ja käsittää monta erilaista kohdetta. Laitan tähän linkin  (Unesco) joka on pituudeltaan 52 min. mutta koska se ei ole mikään matkatoimiston mainospätkä, antaa se parhaan kuvan alueesta koska videossa on ilmakuvien lisäksi hyvin paljon materiaalia ”maan alta” eli itse asunnoista erilaisine yksityiskohtineen. Göremen alue ja tarkemmin sanottuna tämä maanalaisten asuntojen aluehan kuuluu Unescon suojelukohteisiin ja on Egyptin pyramidien ja Grand Canyonin lisäksi ”kolmen suuren” joukossa eli kyseessä ovat kohteet joista ei saa kunnon käsitystä ilman lintuperspektiiviä.
Kuumailmapallo matkustajineen
Mikäli jollain tulee mahdollisuus päästä kuumailmapallon kyytiin  niin  älkää hyvä ihmiset  jättäkö käyttämättä tätä mahdollisuutta.

Kuumailmapallolla lentäminen oli muutenkin huikea kokemus ja täytyy antaa tunnustus meitä kuljettaneen Kaya – Balloons'in Tolga Varol 'ille jolla on (tätä kirjoitettaessa) 27 vuoden kokemus sillä hän kyyditsi meitä välillä kallioita hipoen (hän kysyi että kuka haluaa koskettaa kalliota eli kori oli todella lähellä ohi lipuvaa kalliota) ja tarjosi informaation lisäksi erittäin tasaisen lennon joka huipentui nousuun jonka lakipisteessä olimme viidensadan metrin korkeudessa ja se oli jotain uskomatonta se koska matkustajien ja maankamaran välissä ei ollut oikeastaan mitään, vain bambukori jonka kaide ulottui rintakehän alapuolelle joten reunan ylitse katsellessa sitä tunsi todellakin lentävänsä. Joten suuret kiitokset koko Kaya – Balloon' sin porukalle. Noin tunnin kestäneen lennon päätteeksi oli tyylikäs laskeutuminen alhaalla odottavan peräkärryn päälle ilman äkkipysähdyksiä, kaatumisia tms. mikä on osoitus Tolgan huikeasta ammattitaidosta. Noustuamme korista juotiiin shamppanjat tai no, minä tyydyin tuoremehuun koska en viitsi vanhana alkoholistina herättää nukkuvaa petoa ja saimme diplomit todisteeksi tästä hienosta reissusta. Lisäksi ostin Kaya-Balloons'in porukalta komean pilottitakin sekä sellaisen pipon jota he käyttävä eli kyseessä on fleece – kankaasta tehty ”putki” jonka toisessa päässä on erilaisista, kankaisista suojapusseista tuttu kiritysnauha tai -naru joka lukitaan sillä pompulalla (kyllä te tiedätte, pientä lukitusnappia painalla pompula liikkuu ja napin vapauttaminen lukitsee pompulan paikalleen) ja täytyy sanoa että kyseinen päähine on todella lämmin ja mikä parasta, sitä voi käyttää myös kaulurina. Sekä takissa että pipossa on luonnollisesti logot ja takin oikeaa hihaa koristaa Turkin lippu josta seurasi myöhemmin pelkästään hyviä asioita. Oikeesti, niin paikan päällä kuin myös eilisellä kotimatkalla sillä muutamien ihmisten nähtyä lipun, he tulivat keskustelemaan ja keskustelut johti ensin yhteen asiaan ja sitten toiseen joiden lopputuloksena oli pelkkää hyvää mieltä. Mainittakoon vielä että molemmat – niin takki kuin pipokin – ovat laadullisesti jotain ihan muuta kuin mitä varsinaisissa turistipaikoissa myytävien jäljitelmien laatu edustaa. Toki hintakin oli sen mukainen mutta aivan sama koska me happy.

Uskomattomiin elämyksiin kuuluvat myös käynti ”Kahdentoista kirkon” alueella ja varsinkin vierailu kristittyjen ensimmäisessä kirkossa jonka kattoon sekä seiniin maalatut ikonit/kuvat ovat peräisin 300 – luvulta. Tosin niitä on restauroitu 1000 – luvulla mutta yhtä kaikki, oli melko vaikuttavaa nähdä jotain niin vanhaa ja aistia se tunnelma mikä kirkossa vallitsi. Maalausten hyvä kunto selittyy osittain ilmastolla mutta myös sillä että turkkilaisten vallatessa alueen, he eivät suinkaan tuhonneet maalauksia vaan peittivät ne laastilla jonka alta ne sittemmin on kaivettu esiin. Hieno kokemus oli myös Dervissien tanssiesitys joka oli suorastaan hypnoottinen sekä käynti Turkin vanhimmassa kapakassa erään linnoituksen alla, tee-hetki turkkilaisessa talossa ja vierailu kervansaray' ssa (karavaanikievari) joka oli restauroitu alkuperäiseen kuntoon. Matkaan mahtui toki paljon muutakin mutta en käy listaamaan niitä tähän tai tai tästä tekstistä tulisi noin neljän tuhannen sanan postaus ja kyllä, otin myös yli kaksisataa kuvaa jotka ovat osittain puhelimen, osittain kameran uumenissa ja voi olla että laitan tulevaisuudessa muutaman kuvan parista hauskasta yksityiskohdasta mutta muuten en ala niitä viljelemään koska varsinkin vanhalla puhelimellani otetut kuvat eivät tee oikeutta kohteille eikä minun mielestäni valokuvista välity se kaikki kauneus ja suuruus mitä kuvauskohteet edustivat joten mitäpä niiden loistoa himmentämään jollain huonoilla valokuvilla. Netistä kyllä löytyy järjetön määrä kuvia jos niitä joku haluaa tutkia.

Lopuksi kannanotto joka liittyy näihin ”halpismatkoihin” joilla reissataan melkoisen paljon ja joiden aikataulu on melko tiukka, meilläkin kilometrejä kertyi n. 1600 kilometriä mutta oikeastaan reissussa ei ollut kuin kaksi rankempaa päivää eli ne päivät jolloin siirryttiin Antalyasta Taurus-vuoriston yli sisämaahan (Konya, Kappadokia) ja sieltä takaisin. Molempina päivänä bussissa istumista tuli kahdeksan tuntia mikä kylläkin osittain selittyy ruoka-, kuvaus- ja levähdystauoilla sekä matkana aikana tehdyillä kohdevierailuilla. Muuten ajomatkat olivat suhteellisen lyhyitä siirtymiä eli puolesta tunnista noin noin puoleentoista ja tämä oli kyllä kerrottu ennen matkaa postitetussa infromaatiossa joten siihen osasi varautua. Kuitenkin, sain kuulla matkan aikana erilaisista internetissä (itse olin täydellisessä informaatiopimennossa koska en viitsinyt kalliiden yhteyksien takia raahata läppäriä enkä käyttää puhelinta vaikka hotelleissa yhteydet olivat ilmaisia) liikkuvista ja hyvinkin negatiivisista kommenteista jotka kohdistuivat sekä oppaisiin että itse matkanjärjestäjään (jonka nimeä en aio tuoda julki, sen paremmin kuin oppaidemmekaan). Me nimittäin pysähdyimme myös sellaisissa paikoissa kuin mattotehtaalla, kulta/hopea/timanttikoru”tehtaalla” (pajasta ei voi puhua koska tuotanto sekä itse laitos olivat jotain uskomatonta) ja nahkatakkeja/asusteita valmistavassa yrityksessä jossa meille muuten järjestettiin heti helvetin hieno show kauniine naismalleineen. Esiintyjinä oli myös miehiäkin mutta kukapa nyt niistä välittää kun kerran tarjolla on kauniita naisia jotka ilmeisesti elivät pelkillä apppelsiineilla ja tämä otaksuma perustuu sekä naismallien vartaloon että visuaalisiin havaintohin appelsiinien syönnistä ( se oli jotain mitä näin vanhan paimenen ei olisi pitänyt nähdä koska ne huulet...).

Jos nyt vihdoinkin sitten asiaan: netissä liikkuu hyvin negatiivisia kommentteja siitä että matkustajia olisi suorastaan pakotettu ostamaan näistä liikkeistä jotain ja voin kertoa että se ei todellakaan pidä paikkaansa tai ei ainakaan me emme kohdanneet minkäänlaista painostusta sen paremmin oppaiden kuin kuin itse yritysten myyjienkään taholta. Toki on muistettava se että turkkilaiset ovat kovia kauppamiehiä mikä saattaa tuntua introvertista suomalaisesta hyvin ahdistavalta mutta oikealla ja ennen kaikkea asiallisella suhtautumisella tilanteessa kuin tilanteessa ei ole mitään ongelmallista. Mainitsen pari esimerkkiä joista ensimmäisenä mattotehdas: ilmoitin että toki ostaisin kauniin ja käsin tehdyn maton jos minulla olisi siihen varaa, niin kaupanteko loppui siihen ja minulta kysyttiin että haluanko käyttää heidän kahvilansa palveluita sillä aikaa kun muut tekevät ostoksia. Vastasin että evet (kyllä) ja homma oli sillä selvä. Sama juttu ”kultatehtaalla” jossa meidät ohjattiin ensin kultapuolelle jossa korujen hintataso oli sitä luokkaa ettei minun ja Valkyrian matkakassa olisi riittänyt ostosten tekoon (olkoonkin ettei hinnat olleet päätä huimaavia), niin meiltä kysyttiin että haluammeko siirtyä heti hopeapuolelle josta Valkyria sitten ostikin komeat korvikset ( lähtöhinta 89,- euroa, tinkaamisen jälkeen ostohinnaksi tuli 60,- euroa) minkä jälkeen siirryimme lahjatavarapuodin kautta yrityksen tiloissa olevaan kahvilaan odottelemaan muita. Näin myös kävi nahkatakkeja/asusteita valmistavassa yrityksessä jossa ei ollut puhettakaan pakkomyynnistä mutta jossa kylläkin kävin ihan mielenkiinnosta pitkällisen uuvutustaistelun erään myyjän kanssa
.
Kuva turkkilaisesta kaupungista joka kylpee iltavalaistuksessa.
Turkki on todella kaunis maa

Katsokaas, ihastuin erääseen nahkatakkiin jota luonnollisesti sovitin ja kun kaupantekoon osallistui myös toinen myyjä niin oli selvääkin selvempi asia että takki näytti hänen mukaansa ylläni jumalallisen hyvältä ja olisi näin ollen suoranainen synti jos en ostaisi sitä. Mainittakoon tällä kohtaa että takin lähtöhinta oli 1270,- euroa. No minäpä heitin siihen että matka on vaimoni lahja minulle (totta) ja koska hän sanoi että minä en tarvitse matkalla yhtään rahaa, olen aivan perse auki ja kaupanteko ei tästä syystä onnistu. Kuinka ollakaan. Takin hinta putosi 800,- euroon ja kehotukseen kysyä vaimolta ostaisiko hän tämän tyylikkään takin minulle lahjaksi. Suomalainen kun olen ja vieläpä patologinen valehtelija, niin enhän minä muijaani löytänyt joten minun oli soitettava hänelle (no kunhan jolisin joutavia kiinni olevaan puhelimeen) ja puhelun aikana tuli selväksi että eilisen tappelumme (rakastelun) johdosta takia hän ei enää rakasta minua, niin ei hän myöskään osta mitään vitun takkia näin ikävälle ihmiselle. Okei, takin hinta putosi 300,- euroon ja uuteen kehotukseen soittaa vaimolle minkä teinkin sitten yhtä huonolla menestyksellä (tosin Valkyria sanoi että lopeta se veivaaminen ja tule kahvilaan koska hänellä ei ollut sytkää ei kahvlan valikoimissa ollut myytävänä minkäälaisia tulentekovälineitä). Pahoittelin tapahtunutta ja valittelin että olen vienyt myyjän kallisarvoista aikaa mihin hän ystävällisesti tokaisi että näitä sattuu eikä tässä tarvitse pyydellä anteeksi. Poistuin kahville minkä jälkeen sirryimme ulos tupakoimaan/odottelemaan ja kas vain, tämä kyseinen myyjä tuli vielä kerran luokseni ja kysyi että kuka näistä paikalla olevista naisista on vaimoni? Osoitin Valkyriaa ja sanoin että tuo perkeleen vittumaisella tuulella oleva räähkä jolloin myyjä sanoi että saan takin 200,- euroon josta hän ei halua kuin 50,- euroa paikan päällä ja loput voin maksaa myöhemmin netin kautta. No niin, polvistuin (totta) Valkyrian eteen ja kuiskasin (koska paikallisten suomenkielen taito on erittäin korkeatasoista näissä paikoissa) että hänen tulisi karjahdella minulle ja kenties lyödäkin kerran niin saadaa tämä homma saadaan päätökseen ja näin tapahtuikin: Valkyria huusi kuin oikohöylä ja tinttasi sellaisen avarin että näin tähtiä vielä seuraavanakin päivänä ja tämä pienimuotoinen teatteriesitys sai myyjän vakuuttuneeksi siitä Valkyria todellakin on çılgın (hullu) jonka päätä ei käännetä ja niinpä hän loi meikäläiseen säälivän katseen ja poistui paikalta kohteliaiden, parempaan elämään liittyvien toivotusten kera.

Summa summarum: Nämä halpismatkat perustuvat puhtaasti ”rapsuta minun selkääni niin minä rapsutan sinun selkääsi” - periaatteeseen ja se on asia joka jokaisen tulisi ymmärtää. Esim. mattotehtaalta sai hyvät alennukset lähinnä sen takia että he myivät pois vanhaa varastoa jonka osittaisena tarkoituksena oli taata ympäri vuoden jatkuva työllisyys mikä on täysin ymmärrettävää. Sama juttu koskee levähdyspaikkojen myytnikojujen rivistöä joissa köyhät paikalliset yrittävät myydä tuotteitaan mistä suomalaiset (sekä monet muutkaan kansallisuudet) eivät pidä koska ne eivät vastaa heidän tarpeitaan. Sen sijaan jaksetaan kehua halpoja juomia sekä vessoja koska ne taasen ovat niitä jotka vastaavat itsekeskeisten, heti mulle nyt kaikki ja ilmaiseksi matkaavien paskaturistien tarpeita jotka eivät ajattele muuta kuin omaa napaansa ja kyllä, voin sanoa että usemman kuin kerran minua hävetti olla suomalainen. Kaikki kehuivat kuinka ovat kiertäneet maapalloa mutta heidän asenteensa osoitti sen ettei he olleet käyneet juuri autotallia pidemällä ja se on asia joka pisti vituttamaan astetta enemmän. Sama koski itse matkaa jonka ehtoja hyvin monet eivät olleet lukeneet lainkaan ennen lähtöä eikä heillä näin ollut mitään hajua mistä he ovat maksaneet ja mistä taasen eivät (vaihtoehtoina kun oli peruspaketin lisäksi kaksi lisäpakettia = erilaiset tapahtumat/käynnit ja niihin kuuluvat ateriat sekä sisäänpääsynmaksut). Tämä aiheutti jos jonkinlaista kitinää ja valitusta sekä tarpeettomia kommentteja rahastuksesta ynnä muusta.
Kuitenkin, matka oli todella hyvä ja porukka mukavaa joten me jo Valkyrian kanssa suunnittelimmekin matkaa syksylle, tällä kertaa Turkin pohjoisosaan jonne olisi tarjolla vastaanvanlainen turnee.
Erittäin positiivista oli oppaan suomenkielen taito (mm. Oulun yliopistossa kaksi vuotta) sekä toisen, englanninkielisen oppaan (molemmat mukana koko ajan vaikka porukka oli suomalainen muutamaa virolaisvahvistusta lukuun ottamatta) helvetin hyvä huumorintaju.Teşekkür ederim Turkki ja kaikki te mukavat ihmiset siellä – me tapaamme vielä.

31 kommenttia :

 1. Kiva, kun olet takaisin. Mietin jo, että olet jäänyt (kaapattu) joidenkin turkkilaisten lampaiden paimeneksi.

  Oliko tuo sellainen bussiretkue-tyyppinen eli siirryitte aina joak päivä jonnekin? Erään ystäväni mies oli nimittäin juuri sellaisella reissulla Turkissa viime viikon ja mietiskelin, josko olette olleet samalla reissulla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläistä ei kaapattu mutta en olisi laittanut hanttiin vaikka niin olisi tehtykin koska on parljon mukavamapaa olla Turkissa kaapattuna kuin telineillä Suomessa ;D

   Joo, tuo matka oli just sellainen eli aamulla lähdettiin, tehtiin kierros eri kohteissa ja siirryttiin uuteen paikkaan sekä hotelliin. Tosin yhdessä hotellissa oltiin kolme yötä ja kolme päivää ja toisessa vastaavasti kaksi yötä ja kaksi päivää. Muuten yksi päivä ja uusi hotelli. Ihan hyvä koska meikäläisestä ei olisi siihen että makaan viikon samassa hotellissa / rannalla ja katselen kun juopot örveltää.

   Poista
  2. Sitten olet varmaan ollut samalla reissulla. Tämä mies on sellainen aika isokokoinen ja hän oli iäkkään tätinsä (80v?) seurana. En tiedä auttaako tunnistamaan :)

   Mehän ei miehen kanssa kestetä ollenkaan juuri sellaisia reissuja, mitä kuvailit ;)

   Poista
  3. Voipi olla että sama reissu mutta eri porukka koska en muista tuollaista paria. Meitä tuli samana päivänä koneellinen ja lähtöpäivänä koneeseen ängettiin vielä yksi bussillinen joten samoja latuja kiersi melkoinen orkesteri.

   No mun mielestä rantabaarilla notkuminen ja pää jäässä hiihteleminen on yksi typerimmistä tavoista viettää loma ja varsinkin kun ajattelee että sitä ryyppäämistä voi tehdä kotonakin ja paljon halvemmalla :)

   Poista
 2. Mä luen postauksen kotoa käsin ajan kanssa mutta nyt vain poikkesin toivottamaan teidät tervetulleiksi kotimaan kamaralle.

  Aljoh lienee innoissaan myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan, ehjinä ollaan ja kaikki ok, tosin Aljoh sekosi kun se haettiin hoidosta ja nyt likka on viettänyt päivänsä eilisestä lähtien melkeinpä pelkästään nukkumalla.

   Poista
 3. Tervetuloa minunkin puolestani, teen samoin kuin Marjaana paitsi että olen jo kotona mutta nyt pitää mennä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja ehtiihän näitä lukea siiten kun ehtii/huvittaa. Tulin itsekin vasta hetki sitten kotiin koska viikon aikana kertyy hoidettavaa melko perkeleesti ja vielä jäi aika paljon huomisellekin.

   Poista
 4. Tervetuloa takaisin ♥
  I´m so happy kun matkanne onnistui ja sitä eityisen happy kun vastustit taas ViinaPirua onnistuneesti. Pusi.

  Se tässä kiinnostaa kovasti oliko olosi hyvä siellä lämmössä. Ei kipuja jne.
  Joskus kun tuntuu ettei meitä heinäkuun lapsia ole tarkoitettu jään ja lumen maahan vaan aurinkoon ja lämpöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Daa, ei tuo viinasta kieltäytyminen tuota enää mitään tuskaa koska ei tee yhtään mieli mutta mitä kiputiloihin tulee, niin eivät ne jätä lomillakaan. Niihin on vaan suhtauduttava eri lailla ja pidettävä mölyt mahassa ettei pilaa toisen/toisten lomaa. Oikeassa olet myös siinä että Leijonan Klaaniin kuuluvien paikka on ehdottomasti jossain lämpimässä paikassa eikä suinkaa tälläisessä jääkarhun perseessä kuin mitä tämä hemmetin suomi on.

   Poista
 5. Hauska kuulla, että matka oli onnistunut! Meillä oli tarkoitus lähteäs amanmoiselle tuossa tammikuun puolella, mutta sitten tilanteet muuttuivat torpalla ja matka jäi tekemättä. Noissa matkoissa on se mukava puoli, että ei tarvitse itse päätään vaivata, kun kaikki viihde on valmiiksi suunniteltu. Ja oikeasti, tuonkin matkan hinta on todellakin sellainen, että jos uskoo kaiken siihen ensimmäiseen hintaan kuuluvan, niin jo on jotain jäänyt matkasta. Tervetuloa kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja matka oli tosi mukava aina säätä myöten. Toivottavasti pääsette reissuun koska matka itsessään on elämys ja ihmiselle jolla on vähääkään kiertolaisen sielua, niin se sopi enemmän kuin paremmin!
   Matkan hinnasta sen verran että jos neljällä sataa saa viikon asua hienoissa hotelleissa, syödä todella hyvin (pelkästään aamupalat käsittivät 30 - 50 erilaista elementtiä tai syötävää, miten se nyt sitten ilmaistaankaan) ja käydä katsomassa kaikkia hienoja esityksiä ja kohteita niin reissaamista ei voi pitää pahana ja mahdolliset pikku heitot aikatauluissa sun muissa on mitätön seikka kokonaisuuden rinnalla.

   Meillä on tarkoitus lähteä syksyllä Aigeian ja Välimeren kierrokselle josta saimme tarjouksen tämän reissun loppupuolella. Sama hinta ja sama systeemi mutta uudet nähtävyydet ja uudet maisemat :)

   Poista
 6. Pahoittelen antisosiaalisuuttani mutta tulin vasta hetki sitten kotiin ja vielä on naputeltava yksi valitus (Torppauspiha, kuinkas muuten), laskettava yksi urakka alustavasti ja tehtävä eräs anomus koska kaikkien pitää olla postissa huomenna ja ne on lähetettävä paperiversiona joten "hauskuutta" riittää pitkälle yöhön.

  VastaaPoista
 7. Teretulemast takaisin tundralle! :-)
  Reissu kuulostaa varsin onnistuneelta. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Reissu onnistui enemmän kuin hyvin ja olen melko varma että teemme syksyllä matkan joko Turkin itäiseen osaa tai sitten pohjoiseen.

   Poista
 8. Minä vielä uudelleen... Mun on pitänyt jo pidemmän aikaa kysyä, että oliko Aljoh syönyt kenties suklaata sen taannoisen mässysession yhteydessä?
  Suklaahan on koirille myrkyllistä. Mitä tummempaa, sitä myrkyllisempää.

  http://www.elainlaakariin.fi/koiran-suklaamyrkytys/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut, luojan kiitos!
   Meillä on muutenkin tiukka kuri suklaan suhteen koska ymmärtämättömille ihmisille saa olla todella tiukkana koiran lellimisen suhteen. Kun heille sanoo että suklaa ei ole hyväksi koiralle, se saa silmät vuotamaan etc., niin nämä viis veisaavaat ja sanovat että kyllä sille voi ýhden palan antaa. Ei voi ja olen useammalta kuin yhdeltä ihmiseltä saanut vihat päälleni koska artikulointi on ollut sitä luokkaa ettei epäselvyyksiä suklaan vaarallisuudesta jää.

   Poista
 9. Mulla oli jo ikävä <3
  Wau, kuumailmailut ja kaikki muu upea, kuulostaa ihan huippureissulta. Mäkin mietin, että helpottiko kivut lämpimässä yhtään, tai jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunne on molemminpuolinen ♥

   Ehkäpä hienoin kokemus oli kolmen vartin napatanssi esitys koska se nuori ja kaikin puolin silmään sopiva nainen oli käärmeille sukua - se notkeus ja kiemurtelu!
   Oikeesti, ne liikkeet olivat jotain uskomattomia ja se perseen liikuttelu.....no, sen kuvaamiseen ei löydy termiä mistään tunnetuista kielistä.

   Ja koska Turkissa on talvi, niin ei siellä ollut mitenkään erityisen lämmintä joten kivut oli matkakumppanina samaan tapaan kuin täällä kotosallakin.

   Poista
 10. Mä olen ollut kerran jo kuumailmapallon korissa, mutta ei saatu lennonjohdolta lupaa nousta ilmaan. Harmi, koska tuolloin en vielä kärsinyt niin pahasta korkeanpaikan kammosta kuin nykyään. Viimeisen parin vuoden aikana olen kehitellyt niin järkyttävän korkeanpaikankammon, ettei mitään rajaa, enkä tiedä uskaltaisinko enää sitä kuumapalloiluakaan. Tosin siellä ei EHKÄ tunne olevansa niin korkealla kuin jossain korkeassa rakennuksessa. Tai siis tarkoitan, että tuntuu ehkä erilaiselta. Tai sitten kuolisin siellä sydänkohtaukseen.

  Toi nahkatakkiepisodi oli paras :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettette päässyt lentämään mutta tehdään niin että lähdette käymään Kappadokiassa niin pääset pelostasi koska kuumailmapallon kyydissä ei korkeus tunnu samalta kuin esim. jossain näköalatasanteella tms. Itse asiassa kyseisellä reissulla eräs vanhempi nainen pääsi häntä vuosikymmeniä vaivanneesta korkeanpaikan kammosta ja voi sitä riemua!
   Oli hienoa olla näkemässä kuinka hän nautti tästä tilanteesta ja mitä taasen nahkatakkiin tulee, niin Valkyrian ja minun esitystäni voidaan pitää eräänlaisena kulttuurin vaihtona :D

   Poista
 11. Tervetuloa Suomen kevääseen,eilen +7 C ja tänään samanlaista. Kura roiskuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Jep, oli se melko ankea näkymä kun kone laskeutui pilvistä ja lentokenttä ympäristöineen alkoi näkyä. Teki mieli kysyä kapteenilta että paljonko maksaa jos viet mut saman tien takaisin :D

   Poista
 12. Anonyymi12.14

  Katsoin videon, kosketti minua - maa, kivet, luolat, taide, hevoset .......kuumailmapallo - lentäminen.
  Tuntee janoa ja pistää takkia päälle.
  Ps. ei se samuli vaan ne sanat

  hernenenässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo maisemat ovat niin vaikuttavia että ne pitää itse kokea koska sen "iäisyyden tunteen" pystyy aistimaan vain ja ainoastaan paikan päällä.

   Samaa mieltä, ei itse mies vaan ne sanat.

   Poista
 13. Kiva kun loma oli onnistunut ja antoisa. Sitähän se matkailu parhaimmillaan antaa, näkökulmia ja muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kyllä oli joka euron arvoinen reissu ja kuten jo tuossa muillekin jo sanoin, niin syksymmällä uudestaan mutta ehkäpä idempään tai pohjoiseen ja ehkäpä sesonkiajan ulkopuolella koska silloin kaikki on järjettömän halpaa.

   Poista
 14. Vau, matka kuullosti hienolta Valkyrian läpsäilynkin osalta ;-). Olen kuullut Kappadokiasta pelkkää hyvää ja tuosta kiertomatkastakin. Niinpä ehkä ensivuonna suostun siipan ehdotukseen ja lähden sen kanssa matkaan. Näitä kiertoajeluita tukee Turkin valtio ja sen vuoksi hinnat on osan vuotta todella edullisia. Ja kuten kirjoitit, niin osasta palveluita saa maksaa, jottei tarvitse valitella =D.

  Mä kuulun niihin tylsiin tyyppeihin, jotka ei osta kotimaastakaan paljoa mitään. Kerran löysin ostoshimoni, se oli nuorena Egyptissä Luxorissa, jossa tein hampaattoman ja vähän kopeloivankin papan kanssa kauppoja tuntikausia, kunnes mulle tuli niin kova vessahätä, että kaupat oli lyötävä lukkoon... Mutta muuten pärjään oikein hyvin sujuvalla hymyilemisellä ja kevyellä ei-pään liikkeellä ;-)

  Oikein mukavaa viikonloppua sinne tundralle =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olette menossa tuonne Kappadokian reissuun niin en voi muuta kuin suositella!
   Tätä kirjoitettaessa Kappadoikian kierrosta ei vedä kuin yksi suomenkieltä osaava opas (suomenkielisistä kova puute, opiskelemassa kuulemma on joten en tiedä ensi vuoden tilanteesta) ja tästä nuoresta miehestä ei opas enää parane! Osasi todella hyvin suomea ja erittäin asiallinen, samoin kuin toisena oppaana oleva ja englanniksi tulkkaava kaveri.

   Joo, tuo valtion tekemä matkailun tukeminen on hieno homma koska sillä pyritään säilyttämään työllisyys sillä sä et usko mikä määrä siellä on hotelleja kiinni näin sesonkiajan ulkopuolella!
   No kun käytte korumestassa (ns. kultatehdas) niin suattaapi olla että mielsi muuttuu koska niin kulta- kuin hopeakorutkin (myös timanteilla varustetut) olivat todella halpoja kun vertaa siihen mitä ne täällä suomessa maksavat. Samoin nahkatakit.

   Mukavaa viikonalkua ja suosittelen reissua jo nyt ennen kuin sesonki toukokuussa alkaa :D

   Poista
 15. Timantithan on aina hyviä ostoksia, varsinkin jos joku toinen maksaa ne... Että pitää sitten ottaa matkalle mukaan paksua lompakkoa kantava kaveri ;-)

  Mulla on ollut tiukka säästökuuri jo kohta kaksi vuotta. Olen sitkeästi säästellyt rahaa matkailuun ja tehnyt kamalasti aikaa vievää netti-hinta-vertailua niille varusteille, joita joudun matkaa varten hankkimaan. Eli niinhän se on, että osaat lukea rivien välit, minulla mieli tekisi jo matkalle ja lomalle -ja kovasti tekeekin. Lomailua on viimeksi ollut elokuun puolivälissä (jos kahta irtolomapäivää ei lueta mukaan), joten tarvetta kaikelle vapaalle on suuri.

  Kunhan tässä taas saan hengähdystaukoa tulen katsomaan mitä kaikkea olet touhunnut. Kai sä olet ollut kiltisti?? Et kai kuitenkaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timantit ovat hyviä ja kauniita eikä ne tuolla maksaneet suhteettomasti koska lähdössä saa 28 pinnaa pois ja loppu on kiinni omista tinkimistaidoista. Jopa ne kultakoruihin istutetut olivat järjellisissä hinnoissa mutta olihan ökyvalikoimissa sitten niitäkin johon tavallisen kuolevaisen rahat eivät yksinkertaisesti riitä.

   Pikkuhiljaa säästämällä Valkyria tämän meidänkin matkan järkkäsi, olkoonkin että maksoin puolet varsinaisesta matkasta mutta meneehän sitä rahaa paikan päällä ja muutenkin. Itse matkathan eivät ole nykyisellään kovin kalliita mutta se miten paljon aikoo tuoda tuliaisia tai ostella muuten, onkin sitten ihan toinen juttu. Toivottavasti pääsette pian reissuun ja mikäli aioitte Turkkiin, kannattaa lähteä ennen toukokuuta koska silloin alkaa sesonki ja hinnat pomppaavat huimasti ylöspäin.

   MInhän olen aina kiltisti ;D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins