Spartalainen lista

Päähän saamani isku aiheuttaa tällä hetkellä pientä häikkää niin motoriikan kuin itse komentokeskuksenkin puolella ja tästä syystä tämä kirjoitteluni hieman tökkii mikä on sinänsä harmillista koska muuten asiat rullaavat niin hyvin kuin näissä olosuhteissa on mahdollista. Täytyy vaan toivoa että tilanne on ohimenevä ja siksipä odotankin ensi viikon kontrollia sekä mielenkiinnolla että melkoisen jännittyneenä. Hyvistä asioista voisin mainita Spartalaisen listan jota olen noudattanut tammikuun toisesta viikosta lähtien. Saattaa kuulostaa typerältä mutta kyllästyin entiseen, saamattomaan itseeni joka mieluummin löhösi sohvalla ja siirsi odottavia töitä eteenpäin sen sijaan että olisi tehnyt ne heti varsinkin kun monet niistä olivat melko vähän aikaa vieviä (tunti tai alle). Spartalainen lista on itseasiassa lukujärjestys joka määrittää jokaisen tunnin vuorokaudesta viikon jokaisena päivänä ja syy tämän listan tekemiseen on se, että ihminen tarvitsee keskimäärin 66 toisintoa ennenkuin ”uudesta asiasta” tulee tapa ja listaa noudattamalla tavallaan pakotan itseni opettelemaan uuden päivärytmin ja suhtautumiseni kaikkeen mitä teen.

Kuulostaa helpolta mutta sitä se ei suinkaan ole sillä jokapäiväisessä elämässä on lukuisia muuttujia jotka ovat mahdutettava listaan mikä käytännön tasolla merkitsee usein sitä että päivä venähtää pidemmäksi kuin on tarkoitus. Näinä hetkinä joutuu käymään todellista Jaakobin painia oman, vahvasti mukana olevan ja laiskan minänsä kanssa joka houkuttelee siirtämään töitä huomiseen ja kehottaa asettumaan sohvalle ”koska onhan se päivä huomennakin”. Kuitenkin jokaisen onnistuneen päivän jälkeen on parempi fiilis siitä huolimatta että Valkyria väittääkin meikäläisen lopullisesti kajahtaneen. Myönnettäköön että lomareissu ja tämä nykyinen tilanne ovat hieman rajoittaneet listan noudattamista mutta sanottakoon että olen onnistunut enemmän kuin 80%:sesti orjuuttamaan itseäni ja olosuhteet huomioon ottaen pidän sitä ihan hyvänä saavutuksena. Parasta antia listan noudattamisessa on se kun kuulee muiden ihmisten ihmettelevän mihin päivät hukkuvat ja kuinka nopeasti aika menee eteenpäin sillä he ovat juuri niitä jotka tekevät sen välttämättömimmän ja vaipuvat sen jälkeen siihen tuttuun ja turvalliseen tekemättömyyden tilaan. Tiedän tunteen koska ennen saatoin istua näytön ääressä suurimman osan päivää ja alkuyöstä ihmetellä että mihin vittuun koko päivä hävisi?

Spartalaisten kuningas nimeltään Leonidas syömässä hampurilaista

Okei, myönnän että tämä kuulostaa oudolta mutta toivon teidän uskovan etten ole lyönyt lanttuani liian lujaa sillä tämän kaltainen suunnitelma oli mielessäni jo viime syksystä lähtien mutten saanut toteutetuksi sitä (koska oli niin paljon mukavampaa vaipua sohva uumeniin). Kannattaa muuten kokeilla jos uskoo omistavansa tarpeeksi lujan luonteen ja jos ensimmäisenä ajatuksena tämän luettua on se ettei minusta ole moiseen, en voi muuta kuin toivottaa hyvää loppuelämää joka menee ohi ilman että siitä pääse nauttimaan. Toisaalta minulla ei ole varaa arvostella ketään koska mulla on tekemättömiä töitä vino pino mutta jostain se on aloitettava joten ainakin oikeaan suuntaan ollaan menossa. Omaa listaani en aio paljastaa mutta kerrottakoon että päiväni alkaa suht aikaisin ja päättyy ennen puolta yötä ja vaikka en ole noudattanut Spartalaista listaa tämän kauemmin, olen saanut tehdyksi töitä joista osa on roikkunut jo lähes vuoden ja ne ovat olleet virallisen elämääni liittyviä juttuja koska ajattelin hoitaa ensin tärkeimmät ja siirtyä sen jälkeen niihin joilla ei ole suoranaista vaikutusta varsinaiseen elämiseen.Hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille – muistakaa olla ihmisiksi.

20 kommenttia :

 1. Anonyymi16.01

  Toivottaa kivaa virallista elämää - pakkaa stoalaisesti nasan vermeet konttiin, purkaa laavun ja hörppää viinimarjamehun.
  Katsoo rauhanpatsasta ja haistattaa pask.....porhoille :D Katoaa avaruuteen kera dionysoksen, apollon ja sfinksin.
  Lähtee ostamaan uutta naisellista kauhtanaa. Sinulle en toivota nyt mitään Kakkiainen.

  hernenenässä

  VastaaPoista
 2. Anonyymi16.12

  Palaa ovelta takaisin - kantaa mustaviinimarjamehua mukillisen työpöydälle ja rutistaa harteista ynm.
  Voi hyvin omppuseni.

  hernenenässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   *Rutistaa takaisin ja antaa pusun niskaan*

   Poista
  2. Anonyymi18.52

   Kiitos. Juuri oikeaan kohtaan pussasit. Seuraavaksi käden taipeeseen, se on myös herkkä kohta.

   hernenenässä

   Poista
  3. Anonyymi0.50

   * kirosana

   Poista
  4. Siispä kädentaipeeseen mutta miksi sä kiroilet?

   Poista
 3. Voi sua reppanaa.
  Ei mikään muu ole tärkeää kuin oma kuntosi ja oma elämä.
  Ottaa Paimenen pään käsien väliin ja silittää.
  Voit muuten usko ettei tämä ämmä vähästä säikähdä. On sen verran ikää ja kovia kokenut mieli.

  Mulla ei ole listaa. Olen se hylännyt jo aikaa sitten.Perkele kehtaa aina raataa ja anna sinäkin itsellesi armoa.

  Paranemista ja kivutonta aikaa vaikka se taitaa olla aika mahdoton tehtävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhmyydestä kärsi tällä kertaa pääkoppa ja hyvä niin, muistanpahan seuraavalla kerralla laittaa kunnon klobot jalkaan ennen kuin lähden liukastelemaan jäätiköllä.

   Mun on pakko pitää listaa, tai oikeammin laajennettua koska perusjutut tehdään automaattisesti mutta ne muut jäävät laiskuuden takia tekemättä ja mä päätin että siihen on tultava loppu.

   Poista
 4. Pedanttina ihmisenä elän tiedostamattani koko ajan tuollaisen listan kanssa. Sellainen on päässäni koko ajan, matemaattisen tarkka. Mielummin pyrin siitä eroon nyt eläkkeellä, vaan ei se niin vaan onnistukaan. Mutta jos siitä on sinulle apua, niin lycka till!
  Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Joo, niinkus Ritvalle sanoin niin tietyt asiat hoituvat automaattisesti mutta sitten on koko joukko hommia joiden tekemistä olen lykännyt tähän asti ja se touhu sai luvan loppua.

   Poista
 5. Pusu päällesi - jospa se parantaisi sut myös pakkomielteenomaisesta puuhastelemisesta ja voisit palata takaisin sohvalle ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mutta listaa ei parane hylätä koska elämä on ihan oikeasti parempaa nyt (siis ei nyt kun lanttu on sekaisin mutta yleisesti ottaen) kun noudatan listaa.

   Poista
 6. Mun mielestä vanha sanonta 'ensin työ, sitten huvi' on aika pätevä elämänohje :P

  Kävitkö katsomassa kakkuja mun blogista? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottapa tuo sanonta, samoin kuin mummovainajani viljelemä "laiska ihminen on perkeleen päänalunen" :D
   En ole kakkuja tsekannut, viimeisen kävin kyllä lukemassa mutta täytyy käydä katsastamassa. Ei kun hetkinen, se pääkallo.....?
   *Hyppää lampaan selkään ja karauttaa tarkistamaan asian*

   Poista
  2. Käyty katsastamassa ja esitetty vaatimaton toive :)

   (Itsepähän viettelit :D )

   Poista
 7. Oi, millaisia uutisia! Pikaisia paranemisia toivottelen. Listat ovat mainioita apuvälineitä monissa tilanteissa, kunhan muistaa, että jos koko elon laittaa listalle, sinne tarvitaan myös pieniä pausseja. Ääh, taas mä paasaan. *lähteelaatimaanlistaakisaeväistä.com*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea kisoihin!
   Toki sitä vapaa - aikaa täytyy järjestää ja siksipä tämä lista onkin hyvä: jokaiselle päivälle on omat hommansa ja kun ne on tehty niin se on sitten siinä. Voi vaan olla ja tälläiselle laiskalle ihmiselle kuten minä, se merkitsee sitä että koitan tehdä ne työt tietenkin mahdollisimman hyvin mutta myös suht nopeasti niin jää illasta enemmän omaa aikaa.

   Poista
 8. Hirmuisen hyvää ystävänpäivää Kikiltä, joka usein ajattelee sua kun mieleen tulee sopimaton tarina. Että jos kaikki lukijat olisi sun huumorintajulla varustettuja niin ei tarvitsisi antaa puolison käyttää sensuuriseulaa :D Halaus semmoiseen kohtaan mikä ei ole kipiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää ystävänpäivää myös sinulle <3

   No enpä tiiä tuosta huumorintajusta kun lääkärit sano sen olevan mielenvikaisuutta...mutta mie kiitän halaamisesta ja annan sulle pusun (kohtaan jota kaikkien ei tartte tietää) :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins