Twilight Twitcher (aka pamicroissant)

Tänään se alkaa! Meidän kaikkien lintuystävien hartaasti odottama ja koko helvetin viikonlopun kestävä pihabongaus joka näillä selkosilla päättyy sunnuntai-iltana järjestettäviin tanssiaisiin ja nämä kinkerithän tunnetaan maailmanlaajuisesti bailuina joissa sattuu ja tapahtuu ja siksipä törkeät lehtimiehet ovatkin antaneet tanssiaisille täysin harhaan johtavan ”Lähet sie kottarainen veivaamaan niin mie hiplaan sun kloaakkias” - nimen. Korostan etteivät kyseiset iltariennot ole suinkaan mitkään lihamessut vaan meidän winglovereitten tapa juhlistaa tanssin merkeissä vereslihalla olevia silmiämme ja aivan tunnottomiksi puutuneita perseitämme. Hyvä hyvä.

Tänä vuonna olen panostanut tavallista enemmän sillä lopetin partani ajamisen jo viime heinäkuussa, samoin hiusten leikkaamisen ja vaihdoin +8,5 taitoilla olevat Nissenin piilolinssini pyöreisiin silmälaseihin jotka kuuluvat jokaisen itseään arvostavan bongarin asukokonaisuuteen siitäkin huolimatta vaikka näkisi hyttysen aivolisätumakkeen kolmen sadan metrin päästä. Jalkateriäni koristavat ylisuuret vaelluskengät joiden varrensuista tursuavat yhdeksän sisaren langasta kudotut villasukat, housuina mulla on aivan saatanan rispaantuneet ja lötköt oloasun pöksyt mutta uuttakin toki löytyy. Tällä kertaa paitaosastolta sillä varsinaiseen oksille mulkoilun ajaksi ajattelin laittaa toissapäivänä ostamani Sasta Kinos Pulloverin ja lihamess tanssiaisia varten vetäisen lakuaiseni yli niin ikään ihkauuden Devold Nordsjön koska se on kudottu erikoisvillalangasta jonka saa puhtaaksi vaikka siinä olisi verta. Ihan siksi että sitä verta tulee olemaan koska olen nyt bongaillut neljäkymmnetä vuotta, ts. sanoen melkein siitä lähtien kun aloitin ala – asteen opinnot enkä ole ollut vielä yksissäkään tanssiaisissa jossa ei joku olisi saanut turpaansa. Aina löytyy niitä jotka tulevat reteilemään jollain vitun västäräkki – otoksellaan ja se riittää; ilma on sakeana viuhuvia partoja, eriväristen villapaitojen hihoja, kiikareita, tripodeja ja jopa kukkavaaseja sillä me bongarit osaamme käyttää mitä tahansa käyttöesinettä tappavana astalona silloin kun tarve vaatii ja vaatihan se kun useiden yksilöiden (< - bongarikieltä) muodostama bongarijoukko mättää toisiaan lanttuun niin että morkoolit soi (< - tuo taasen on mummovainajani murretta eikä mulla ole mitään hajua mitä se tarkoittaa).

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että me olisimme väkivaltaan taipuvaisia yksilöitä vaan päinvastoin, me rakastamme rauhaa kenties eniten heti hippien jälkeen. Palataanpa asusteeseen; takkina mulla on vanha jugoslavian armeija parka -takki jonka modifioin eilen tätä nimenomaista bongaustapahtumaa varten siten että hallilla ollessani ripustin sen henkariin, suihkutin siihen spraylimaa ja välittömästi tämän jälkeen ”hiekkapuhalsin” takin ulkopinnan täyteen pullanmuruja. Oikeesti, hiekkapuhallin on todella kätevä laite mannasuurimoiden, auringonkukan siemenien ja korpun murusten levittämiseen sillä ne jäävät sprayliimaan niin lujaa kiinni ettei niitä ihan joka tiainen siitä vaan nappaakaan vaan ryyniä joutuu takomaan oikein urakalla. Oi kuulkaa kun vaan tietäisittekin kuinka hieno tunne se on kun 368 eri lintulajia on berberissä kiinni, nokkii niin saatanasti ja paskoo olkapäät valkoiseksi! Oikeastaan tuo tilanne on se ainoa hetki kun saan linnuista kunnon kuvia koska mulla ei ole käytössäni mitään hienoa järjestelmäkameraa vaan sellainen aivan paska, Anttilan alekorista ostettu ja hieman ulosottokuittia pienempi digikamera jonka zoomausominaisuus ei riitä edes varpaiden kuvaamiseen.

Lintubongarin suojana oleva tekojoutsen
Ei hyvää päivää....

Lakiksi valitsin tälle vuodelle sydvestin jonka päälaelle mä pulttasin kokonaisen limpun. Me ollaan sen verran yhteisöllistä porukkaa että ajattelin tarjota kavereille tilaisuuden napata hyviä otoksia linnuista jotka ovat käntyn kimpussa, joskin viime vuonna kävi pikku haveri kun otin pakkasesta vanhan rievän jonka välissä oli menneen joulun graavattua lohta ja kukapa muu sen aisti kuin lähijärvellä pesivä kalasääski eli Sääksi joka sitten lehahtikin mun kuulani päälle ja yritti ottaa rievän siinä kuitenkaan onnistumatta. Syynä tähän oli läheisestä kirkon tornista paikalle syöksynyt huuhkaja joka oli myös vainunnut tämän vit jokiemme petokalalta haisevan sirvakan ja näiden kahden linnun väännöstä muodostui eeppinen taistelu jonka aikana mä menetin rievän ja lakkini lisäksi myös melko uuden peruukkini ja se harmitti mua kovin sillä se peruukki maksoi maltaita. Muilla bongareilla oli kyllä hauskaa sillä ne sanoivat etteivät olleet koskaan nähneet kuinka Pekkarinen lentää ja ellen väärin muista niin Ylismäen Unski sai tästä harvinaisuudesta hienon otoksen. Siinä meinaten lentää lekuttaa helvetin iso huuhkaja peruukki päässä ja puolikas rievä suussa joten ei vastaavia kuvia ihan joka päivä tule vastaan eikä myöskään vihtaan mikäli etelämmäksi mennään. Sydvesti on kuitenkin siitä hyvä että mikäli vastaava tilanne syntyy tälläkin kertaa, niin se lähtee helposti päästä sillä solmin ne leuan alle menevät narut en ämmänsolmulla vaan ns. obduktiosolmulla joka on saanut nimensä siitä että se aukeaa kun sitä vähän nyppäsee. Samainen solmu tunnetaan myös samasta, helposti aukeavasta syystä kansanomaisella nimellä Ravinaarmu tahi Totojonotuikkaus.

Kiikareina mulla on ampumaurheilusta tutut ratakaukoputket (2kpl) jotka mä olen teipannut rinnakkain ja tämä samainen viritys mulla oli jo viime vuonna kun oltiin Mäntässä. Siellä kaverit alkoivat huutamaan että sä jätkä valehtelet kun mä sanoin bonganneeni kaksi selkälokkia mutta menivät hiljaiseksi kun mä sanoin että kuka vittu tässä on puhunut Mänttäläisistä lokeista mitään, nä'moon Kotkan edustalla. Kyllä niillä vaan niin hyvin näkee. Lapasia mä ne käytä tänä vuonna koska ne häirittee nortin vetämistä sen verran paljon, olkoonkin että meillä on ukkojen kanssa jatkuvaa närää tästä mun tupakoimisesta. Väittävät ettei savupilven keskeltä näe mitään mutta en mä nyt niin paljon polta eikä ne kyllä enää olekaan pahemmin motkottanut kun kolme vuotta sitten tarjosin niille hippaheinää jokusen piipullisen ja silloin niiden bongaamisesta ei tullut mitään. Melkonen parvi ukkoja möyrys pitkin ojan pohjia ja nauraa hihittivät vaikka Lehtosvaaran Anssin ihan uusi Nikoni vaipu tien vieressä olleeseen lehmänpaskaan niin syvälle ettei siitä näkynyt kun vähän objektiivin päätä ja Anssilla oli sentään nelisatanen putki siinä kiinni. Olen varma ettei se ole putsannut sitä vanhaa vaan on ostanut uuden, samaa mallia olevan vaikka äijä väitti että se muka hinkkas sen puhtaaksi mutta täkäläinen ammuntorttu on niin stydiä kamaa että kaikki mikä sen kanssa joutuu kosketuksiin, syöpyy noin kolmessa nanosekunissa siihen kuntoon ettei siitä saa enää toimivaa kalua eikä etes kikkeliä.

Ei vais, kait mä alan täytteleen noita termospulloja joita mulla on yhdeksän vaikka ihan tossa pihamaalla kytätäänkin mutta meillä on tapana reteillä eväillämme. Ehdotonta kärkisijaa pitää Loukasenlahden Usko joka toi vuoden 2009 bongaustapahtumaan täytetyn hirven joka kaiken huipuksi seisoi omilla jaloillaan!
Se oli kuulkaa ottanut kaverikseen yhden eläintentäyttäjän joka oli preparoinut hirvelle harjateräksen pätkistä tuet jalkojen sisään ja itse hirvi oli täytetty jos jonkinlaisilla herkuilla ja sarvipään uumenista löytyi mm. kaksi kokonaista palvattua sikaa, 14 kg savustettua lohta, kahdeksan kiloa keitettyjä kananmunia, Dumlen suklaakarkkeja, leivoksia ja ilmapähkinävoileipiä jotka on mun mielestä parempia kuin maapähkinävoileivät joita mä en ole koskaan syönyt. Edellä mainittujen lisäksi hirven vatsassa oli marttojen kahvinkeitin, sellainen heromalli sekä paljon, paljon muuta kuten nallekarkkeja vaaleanpunaisia croissantteja joiden väri oli saatu dippaamaalla ne 100:seen diapamiin (nk. pamicroissant) joka on kuten tiedämme, sitä ihanaa vaaleanpunaista litkua joka jytisee mitokondrioissa astetta tukevammin ja jonka avulla voi katsoa yhdeksän uutiset jo kello neljäntoista aikaan jos siltä tuntuu.

Nonni. Mä taas höpisen liikoja mutta kyllä varmaan kohta nähdään koska täytyyhän sitä käydä paskalla ja lämmittelemässä. Teille jotka ette harrasta tätä maailman parastaa lajia, haluan toivottaa oikein hyvää lauantaita – muistakaa pysyä sisällä koska me olemme ulkona.32 kommenttia :

 1. Tahtoo sellasen croissantin! Heti kun on bongannut pihan, sitä ennen ei passaa.

  Eikä tuloksia sitäpaitsi huolita kuin tunnin ajalta, että ihan turhaan ootte siellä koko viikonlopun silmät verestävänä bongailleet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BirdLifellä on tiukat säännöt mutta me ollaan aina bongattu koko viikonloppu koska se on hauskaa ajanvietettä ja väkeä on paljon liikkeellä.

   Herra Loukaslahti kärsii ajokeliongelmista eikä se ole vielä saapunut mutta jahka hän saapuu ja jos hänellä on ao. croissantteja niin mä lupaa toimittaa sulle.

   Poista
 2. Mmmm.... jos on bongi ja bongaa... tuota, ajatus sinänsä on hieno. Joka tapauksessa joku on high aina, on se sitten lintu eli bongin omistaja eli bongaaja. Jee, meidän pihalla ei bongata, koska poliisilaitos on liian lähellä. Sen sijaan käärimme jopomme sekä heitämme mopomme sisätiloissa hipihiljaa *köh, köh-köh*.
  Antoisaa pihan bongatusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin että sä Polga olet vannoutunut luontoaktivisti ja tiedät näistä jutuista!
   Meillä tämä bongaaminen menee vähän samaan tyyliin kuin bingossakin eli linnun bongaaja huutaa Bongi! ja tämän iloisen karjaisun jälkeen me muut keräännymme hänen ympärilleen bongailemaan. Toisinaan se on niin voimaannuttava kokemus että jotkut bongaavat jopa nelinkontin!

   Kiitos toivotuksista ;D

   Poista
 3. Hyvät varustelut on hoidettu, joten erittäin lajirikasta pihabongausta sinne tundralle =)
  Voitto kotiin!!!!!!
  Miksi tyytyä vähempään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten kaikessa, myöskään bongailussa me emme pelleile ja siksipä varustetaso on normaalia tuhdimpaa ja varsinaisista Bird Lifen säännoistä poiketen meillä huomioidaan jokainen kottarainen aina sunnuntai - iltapäivän klo 16.00 asti. Sen jälkeen on nopea saunominen ja sitten alkavat läpi yön kestävät Tiputanssit ;)

   Poista
  2. No hitsit, teillähän on oikein kunnon lintukemut siellä =) Mä ehdotankin ensi lintupikkujouluihin tuota Tiputanssia ohjelmaksi -sen mä osaan!
   t. pyryharakka-tarhapöllö-haahka-pullasorsa-sihteerilintu

   Poista
  3. Bileet ovat tänä vuonna poikkeuksellisen räväkät! Yleensä vasta puolen yön jälkeen on täytynyt tulla vaihtamaan kuteet mutta nyt on menossa jo kolmas vaatekerta koska Lemminbergin Gunther on tehnyt tästä nimenomaisesta Tiputanssista niin sairaan version ettei nämä mun alelaarin rätit tado kestää sitä veivaamista ;D

   Poista
 4. Bongin kanssa bongaillessa löytyy kyllä muutakin kun lintuja.
  Toi ilmapähkinävoileipä kiinnostaa kovasti, tosin en ole kyllä maapähkylävoikkariakaan koskaan maistanut.
  Mä toivottelen teille antoisaa bongailua ja toivon, ettei tulis tappelua tällä kertaa!
  Ja toki pussaan sua. Niinkun aina täällä käydessäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaaliolosuhteissa kyllä mutta nämä kinkerit vetävät niin paljon kottaraisia ettei siinä ehdi paljon muita bongailla eikä toisaalta tee mielekään sillä joka vuosi ilmestyy uusia ja todella hyvännäköisiä, parhaassa soidinmenoiässä olevia kottaraisia joiden vanavedessä tulee myös aikas parvi räähkiä. Räähkähän on täkäläinen lintulaji ja voin kertoa että jotkut tuon laji yksilöistä pitävät veret korvista lennättävää meteliä.

   *Pussaa takaisin, jo kolmannen kerran koska kaksi ensimmäistä meni hutiin horisontin heilumisen takia*

   Poista
 5. Mua huolestuttaa tuo joutsenbongari. Jos sattuu joku äkäinen tai kiimainen uros (onko linnuilla kiima?!?) niin siinä voi käydä hyvinkin huonosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Marjaana!
   Mikäli minun vanha muistini ei petä ihan totaalisesti niin sinullahan pitäisi olla melko tuoretta tietoa linnuista tai sitten mä taas muistelen omiani ;)

   Mitä taasen kiimaan tulee, niin kyllä linnuilla sellainen on mutta se verhottu sivistyneemmän "Soidinmenot" - tittelin alle ja tähän on syynä oopperoissa hyppäävät runkefäärdit jotka pitävät itseaään muita parempina. Nimi näetsen juontaa Joutsenlammesta ja muista sorsa -aiheisista baleteistä joissa tätä pariutumista pyritään kuvaamaan erilaisilla hyppelyillä ja muilla saatanan loikilla. Puhumattakaan siitä varpaillaa pyörimisestä ja muista demiblie'stä. Ärh.
   Eli joo, tyhmä bongari on kusessa mikäli kiimainen uros huomaa tuon virityksen - ei kestä pojan teltta joutsenen boneria ;D

   Poista
  2. Kyllä sä oikein muistat (sen luontokuvaajan) mutta ei päästy koskaan sille asteelle ttä oltais keskusteltu ...hmm... soidinmenoista. Niinhän se olikin. Jotenkin toi lähestyvä kevät sekoitti mun pääni ;-)

   Poista
  3. Niin, se olikin lluontokuvaaja eikä varsinainen lintumies mutta yhtä kaikki, tietämystä olisi varmaan löytynyt jos olisitte päässeet keskustelussanne niin pitkälle. Jumala meitä siunatkoon jos kevääsi alkaa jo nyt :D

   Ei vaan, sä olet oikeasti ansainnut mitä vauhdikkaimman, mukavimman ja soidinmenojakin sisältävän kevään koska sulla on ollut (ja on) tosi rankkaa. Kehotankin sua lähtemään ulos ja liittymään Taivaalle Tuijottelijoiden jaloon kaartiin sillä kukapa tietää millaisia pesän pöllyttäjiä osuu tiellesi! :D

   Poista
 6. Anonyymi11.59

  Hei knoppieenokki ( :D) tunsin kerran semmosen batonkisaksikäsikrutonkieedwarttia-eedwardin kellä oli semmonen kloaakkikottarainen alepumpuliburleskipuserossa aina tauotta korvanjuuressa nyhjäämässä ja kakkimassa. Se tuo ja hän justiinsa käytti paljon kaukoputkea. Ja ei se ole ihme eikkä mikkään, että tuommonen täyteenahettu hirvi pyssyy omilla jaloillaan pystyssä, herkkuja täys ku on, heh. Niin, ei mulla mittään sen tähellisempää taas olluna tässä jotta että kun ja vaikkakin jos sitten tuas huussiin patterin ääreen mennee sukkaset töhryssä ehkä ja tiijänne sitten.

  hernenenässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, teikäläinen siis tuntee alan harrastajia? Naisbongarit ovat mukavia mutta melkoisia liimaantujia!
   Jos hirvestä jää jotain jäljelle, niin pakkaan sulle kylmälaukullisen ja laitan FedExin mukana tulemaan sinne teille päin niin saat mährystää oikein kunnolla.
   Oles varovainen niiden sukkien kanssa ettei ne sotkeennu sillä töhnämönkerö nappaa kireeseen näillä pikkupakkasilla.
   Niin ja lopuks: sinä ja sun koppieenokkis ;D

   Poista
  2. Anonyymi19.20

   Ai mistä hirvestä? Vuosi 2009! Pane ne pipa ja tumput kunnolla, jotta pysyy mitokondriot jylläävinä kävellessäs tahi tanssiessas niiden kottaraisten pyrstösulkien tuntumassa. Ja tässä sulle vinkkiä (oi tundrantallaaja ) ihan kuvallista opetusta siihen kävelemiseen. Kahtoppa kuinka hauskaa suap siitä kävelystä ko liikkuupi monenmoisesti ja vappaamielisesti. Koetappa bongatessas vuaikka nelinkontinkin.

   https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iV2ViNJFZC8&x-yt-ts=1421914688&x-yt-cl=84503534

   hernenenässä

   Poista
  3. No hei, kyse olikin tämän vuotisesta hirvestä koska ennakkoteitojen mukaan Herra Loukaslahden piti tehdä sama temppu tänä vuonna mutta nyt näyttäis siltä että mies on jäänyt kinosten vangiksi koska sitä ei vieläkään kuulu. No, onhan näitä bailuja vielä koko yä ja huominenkin jäljellä joten ehtiihän tuo ja mitä taasen linkittämääsi videoon tulee, niin esitetty kävelytyyli muistuttaa hyvin paljon muutman vuoden takaisesta Lyrica - Kodin Putkimies - Truxal + one laiton raksu - kombinaatiosta aiheutunutta takaraajojen hallintavaikeutta. En tiedä oliko se Kodin Putkimies vai tuo laiton raksu joka sai hermoradat aivan setsuuriksi mutta ei ollut hyvä kokemus.

   Poista
  4. Anonyymi21.10

   Vai niin herra raksumaakari, toivon, että kyse on menneestä ajasta ja että nyt kaikki on hyvin. Koetin tuossa olla hauska sekä vaikuttaa älykkäältä, turhaahan se vain oli. Kirjoitat mieleenpainuvasti ja olet vastustamaton, siksi innostun. Kodinputkimies avaa hyvänlaatuiset tukkeumat ja lekuri loput. Lähtee kiroten pois, mutisten puhumattomista.....että voi ollakin......umpihangessa tarpoo......jääräpäinen takiainen........tietokirjat kaikki mukanaan......uppiniskainen on......uppiniskainen ja tietäväinen.......umpihangessa.........

   Voi hyvin

   hernenenässä

   Poista
  5. Äläs nyt masentele yhtään koska sä olet hauska ja kommenttien perusteella sua on myös siunattu älyn lahjalla ja tämä on kombinaatio minkä takia mä haluaisin tietää susta vähän enemmän. Toivon että ymmärrät tämän ja lopeta nyt hyvä ihminen se kiroileminen! Hymyä huuleen ja alat tekemään mua varten erittäin kattavaa selontekoa itsestäsi niin mun sieluni saa rauhan :D
   Jookos?

   Poista
  6. Anonyymi21.57

   Minullakin on sielu ja sekin tarvitsee rauhan........tai......kombinaation. Ottaisin sen konbinaation, kiitos. Ei tarvitse panna pakettiin, ottaisin sen heti :D
   Hyvä on, lohkolämmittimeni, hyvä on. Kantaa lämmittimen kotiinsa.

   hernenenässä

   Poista
  7. Anonyymi22.03

   Sytyttää lampun ja kehrää nautinnollisesti kuin kissa! Voi hyvää päivää sinua. Sorvinääressä sytytti ja nauratti mahdottomasti. Helliä ajatuksia sekä muunlaisiakin PALJON. Keveästi mieli liikkuu. Vai Nikoni ja 400 putki. :D Rouhii puolukoita ahmimalla ;D

   hernenenässä

   Poista
  8. :D
   Helliä ajatuksia <3

   Poista
 7. Jaahas,täällä sama harrastus kuin mulla.

  Kahlasin umpihangessa keräämässä puutarhan puista tippuneita oksia ja bongasin lintuja.
  Lunta haaroihin asti ja lintuja ei näkynyt.
  Paska reissu mutta tulipa tehtyä.

  Hyvää lauantai päivää ja pidä pipo päässä pakkasella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkialla bongataan tänä viikonloppuna!
   Meillä on kans tuota lunta tullut sen verran että mun puolesta piisaisi jo mutta eihän se niin mene, viime yönä tuli lisää vaatimattomat viisi senttiä joten taas saa tehdä lumitöitä.

   Minä lupaan pitää pipon päässä jos sinä lupaat olla reuhtomatta <3

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 8. Lintubongaus se on semmonen asia, jota en ole koskaan oppinut ymmärtään. Tunnen parikin alan harrastajaa, mutta en sitten kertakaikkiaan pysty innostumaan siitä itse. En edes tunne mitään lintuja, niin turhaa olis bongailu... Mieluummin bongailisin vaikka lentokoneita. Varsinkin isot rahtikoneet on kiehtovia, hercules ja antonov... ja kuinka ne nousee ilmaan, kun näyttää siltä, että noin hitaasti se ei ikinä onnistu :) No lintuja kai nekin on jollain tavalla :D Nimim. pahis-ympäristönsaastuttaja-wannanbe-lentokone-bongari-jos-olis-aikaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on liian tiukka ote bongaamiseen!
   Katsos kun tilhien tuijottelua voi tehdä monella tapaa ja se on niitä harvoja harrasteita joita voi buustata koska ei ole pelkoa että lentäisi seurasta ulos tai saisi kilpailukiellon ja sitäpaitsi mukaan pääsee varsin pienellä summalla koska halpiskiikarit ja pullon töpäkkää temppuvettä saa nykyään muutamalla kympillä!
   Ai niin, sadehousut ja takki kannattaa ostaa koska näin vuosin maaperä on melko märkää :D

   Poista
 9. Olen tuota omaa miestä painostanut modifioimaan mun fleecepitkiäkalsareita eikä se ryökäle suostu kun se vetoaa siihen, että niiden läpi näkee lukea paikallista ilmaisjakelulehteä :D Määhän aloitan sun painostamisen kun itselle nuo vaatteiden ompelut on tosi kaukana omasta osaamisalueesta :D Täytyy kyllä kehua, että nyt kun paino on sen verran tippunut, että kävi pari kertaa valmiiksi venuneiden pöksyen kanssa yllätyspaljastus niin olet tehnyt pienet reiät ja tuunannut sitten kuminauhalla rusettivirityksen joka estää vilautuksen vieraiden läsnäollessa. Jotain sentään osaan tuunata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän mua tarvita koska sä osaat itsekin tehdä tarvittavat korjaukset! :D
   Kuminauha on Hesusteipin jälkeen yksi parhaimmista tuunaustarvikkeista ja oikeastaan sen rinnalle yltää vain paalausnaru ja sillikoni.

   Niin ja onnittelut painon pudottamisesta!

   Poista
  2. Olen vältellyt Hesusteippiä kroppani lähellä sen jälkeen kun kokeilin miltä näyttäisin ilman kaksoisleukaa ja sain järkyttävän ihottuman :D

   Poista
  3. :D :D

   Okei, unohdetaan Hesusteippi :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins