Tundralaiset!!

Maailma muljahtelee toisinaan sangen yllättävästi ja mikäli asiat etenevät niinkuin ne minulle eilen puhelimitse kerrottiin, niin minulla on ensi viikonloppuna lähes omakotitalollinen (+ 250m2 ulkovarasto/pihasauna) kalusteita, kirjoja, astioita ja muita normaaliin elämiseen kuuluvia tavaroita joista minun täytyy päästä eroon. Koska varastotilaa ei ole (meidän hallia en aio täyttää tällä tavaramäärällä), niin tulen todennäköisesti myymään kaikki kohteen irtaimiston ”Kuolinpesiä tyhjennetään” - tyypille mutta jos jollakulla on erityistä tarvetta/puutetta jostain ja sellainen kohteesta löytyy, niin ei ole suinkaan mahdoton ajatus että otatte yhteyttä ja katsotaan mitenkä homma sen jälkeen etenee. Jotenkin tähän tapaan:
- Onko siellä olohuoneen pöytää?
- On, mä laitan sulle kuvan
- Mä voisin ottaa tuon
- Keitä kahvit, mä oon parin tunnin päästä teillä
- Paljonko se maksaa?
- Tundran väeltä jotain (löytyy Blogeja! - otsikon alta) eikä muitakaan ole tarkoitus ryöstää
- Okei, käytätkö sä kahvissa maitoa/kermaa/sokeria?
- En, vaan Karjalanpaistia ja juustokakkua
- Ookke.

Edellä mainittu proseduuri oli hyvin pelkistetty versio tapahtumien mahdollisesta kulusta mutta tilanne on kuitenkin se että kun kerran ihmisillä on puutetta erilaisista jutuista, niin eipä tuota irtaimistoa viitsisi ”heittää menemään” koska tunnen kohteen sekä isäntäväen hyvin ja tiedän ettei kyseessä ole mitkään romuihin luokiteltavat tavarat/kalusteet. Vanhempi pariskunta, ei lemmikkieläimiä ja hyvin rauhallista eloa joten eiköhän tuokin jo kerro jotain. Kohde muuten tulee myyntiin tässä lähiaikoina ja uskotulle väelle (ne joilla on yhteystietoni) voin linkata kohteen niin pääsette katsomaan osaa tavaroista sillä välittäjä kameroineen kävi eilen ja näin kuvissa näkyy kaikki kalusteet ja tietysti osa muustakin irtaimistosta.
Mainittakoon ettei kyse ole mistään kuolinpesästä joten korppikotka -teorian voi unohtaa vaan siitä että kyseinen isäntäväki (ikä + palveluiden saatavuus) muuttaa toiselle paikkakunnalle kerrostalokaksioon ja kuten me kaikki tiedämme, tuollaista tavaramäärää on mahdoton tunkea uuteen ja huomattavasti pienempään kämppään. Ei onnistuisi vaikka tilaisi Turun satamasta joukon ahtaajia. Hommassa on kuitenkin edellä mainitun varastointiongelman lisäksi se haittapuoli että tyhjennys pitää tapahtua muutamien päivien sisään (alkuperäinen deadline ensi viikonloppu + mahdollisesti pari arkipäivää) mutta se tarkentuu tällä viikolla sillä isäntä lupasi ottaa yhteyttä heti alkavan viikon alkupäivinä. Kyseinen kohde olisi muuten loistava valinta uudeksi Majaksi (täysin peruskorjattu kiinteistö kaikilla mukavuuksilla med todella kaunis ja iso piha+puutarha jossa ei varmasti ole sisäilman kanssa mitään ongelmia)! Siis talossa, en suinkaan tarkoittanut puutarhaa...

Game of Thrones - hahmon esittämä varoitus flunssastaMitäs muuta...joo, tauti jatkuu mutta onneksi sain ensi viikon alkuun ajan omalta lääkäriltä joten toiveissa on saada muutakin kuin taudin katselua jota tarjottiin naapuritundralla. Kyllä minulle tämä kolmen viikon katselu, kuuntelu ja interaktiivinen osallistuminen riittää vallan mainiosti ja mitä itse tautiin tulee, niin jotain perkeleellistä on nyt liikkeellä sillä muutama päivä takaperin naapurin eukko joutui sairaalaan taudin takia ja eilen sain soiton jossa hyvä ystäväni kertoi että myös hänen vaimonsa oli joutunut sairaalaan, molemmat sairastettuaan muutaman viikon tätä samaista flunssaa. Eikä tästä ole kun viikon päivät kun yhtiökumppani pääsi sairaasta jossa vietti kaksi viikkoa flunssan ottaessa yliotteen hänen maailmaa nähneestä tomumajastaan. Ei ole mikään uutinen että täällä testataan kemiallisia aseita (olemme loistava kohderyhmä sillä me olemme saatanan sitkeitä ja toisekseen, kukaan ei huomaa jos me häivymme kartalta) mutta tämä menee jo naurettavuuksiin. Toista se oli silloin kun perunaruton uutta versiota testattiin, silloin menehtyivät kitumatta kaikki jota eivät ole Mähös Kalevin häissä koska Kallun pontikka on niin saatanan pahaa ja sisältää sen verran omituisia ainesosia ettei sitä nauttineisiin mikään perunarutto tartu. Elinvoimaisimpana säilyi morsian – Ruttuperän Lyylia – sillä hän oli koko helvetin toimituksen ajan about 3.2 promillen kierteessä. Päälle päin humalatila ei kylläkään näkynyt sillä Lyylia on voittanut lomittajien kuulantyönnön vuodesta 1951 lähtien ja olipa hänellä yhteen aikaan eräs turkkilainen valmentajakin. Valmennussuhde loppui siihen kun tämä valmentaja yritti työntää Lyyliaa takaapäin ja tästä Lyylia sai sellaiset siepit että turkin ihme on vieläkin teholla ja tapauksesta on sentään aikaa jokunen vuosikymmen. Että semmosta.

Hyvää lauantaita kaikille ja muistakaa olla ihmisiksi.

Niin perkele sentään, häpeäksi minun on tunnustettava että sain vasta eilen käsiini kaksi jouluista postia joten kiitokseni näille kahdelle varsin rakkaalle naisihmiselle tulee pahasti myöhässä. En ole siis jättänyt kiittämättä ylimielisyyttäni tai veemäisyyttäni vaan tosiasia on se ettei täällä korvessa posti kulje samaan tapaan kuin muualla maailmassa eli mitä suurin kiitos molemmille <3
12 kommenttia :

 1. Laitatko s-postiin linkin. Ei ollut vielä ainakaan myynnissä.


  Mä pistän varmuuden vuoksi juustotortun tulemaan :D

  VastaaPoista
 2. Tarkoitin, että alan leipoa sitä juustotorttua...

  VastaaPoista
 3. Laitan heti kun välittäjä ilmoittaa sen olevan netissä. Eilen kun oli perjantai ja hän kävi iltapäivällä niin en tiedä laittaako se hän vasta maanantaina mutta hullu on jos ei laita viikonlopuksi.

  VastaaPoista
 4. Ritva N14.46

  Tarvetta olisi uudelle keittiönpöydälle ja harmaalla sohvakalustolle ,jos sellaista siellä kaukana olis myytävänä.
  En nyt sitten tiedä miten ne tänne korpeen sitten saisi. No, tyttäret asuttaa Helsinkiä ja Maskua eli jotenkin silleeen sitten.
  Linkkiä kiitos mullekin.


  Vaniljapullaa olis tarjolla ja uunissa kypsyy juustolohi sekä porkkanalaatikko. Omin pikkukäsin väsättyjä.
  On tuossa vielä eilen tehtyjä karjalanpiirakoita ja puolukka on sulamassa marjapuuroon.
  Joko näillä flunssa saataisiin talttumaan.
  tai sitten tämä.....

  VastaaPoista
 5. Sanna16.49

  Multa ei puutu mitään, mutta olen kuullut, että Keski-Suomessa jyllää juurikin sairaalaanvievää flunssaa. Eli niitä (bio)kemiallisia aseita testataan siellä laajemminkin. Munuaiset prakaa ja semmosta pikkuvaivaa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos että tuli varmistusta tähän asiaan koska kuulin että eteläisessä suomessakin olisi näitä tapauksia mutta luulin ettei näillä selkosilla rieuhuvalla epidemialla ole mitään yhteyttä niihin tapauksiin mutta tämä näyttääkin olevan koko maata ravisteleva tauti.

  VastaaPoista
 7. Birgitta19.31

  Kamalan nopeaa toimintaa. Miten kukaan ehti mukaan tuollaiseen muuttamiseen ja tyhjentämiseen??
  Näen selvät ennusmerkit siitä, että tautitilanne laskeutuu sieltä alaspäin... täällä on jo yksi mies lakoontunut

  VastaaPoista
 8. Hapiaa touhua mutta kaikki varmistuu ensi viikolla. Käsittääkseni uusi asunto on jo ostettu (ts. kaupat varmistuneet) mutta tähän tyhjentämiseen voisi kyllä varata ainakin pari viikkoa. Ellei sitten vie suoraan kaatopaikalle joka maksaa ja on mielestäni typerää.


  Toivon totisesti että ennusmerkkisi pitää kutinsa sillä tätä on kestänyt ihan liian kauan - kaikki jää retuperälle ja on kuitenkin odottamassa...

  VastaaPoista
 9. Hirnakka23.14

  Tyrkkee linkki, olisiko siellä kunnollista senkkiä ja muuta matalaa kalustetta (suht samaa tyyliä) vinokattoiseen makuuhuoneeseen? Haku järjestetään. Ja tuon repullisen limppuja, munia ja hirvipaistin varauspalkkioksi.

  VastaaPoista
 10. Marra23.36

  Mäkin haluisin linkin. Jos on vanhan ajan huonekalua, niin semmoset kiinnostaa. Vaikka edelliseen keskelle olohuonetta raahattuun lipastoonkin on vielä vetimet ostamatta... ;)

  VastaaPoista
 11. Sä tulet saamaan sen heti kun mä saan tiedon siitä.
  Huonekaluista tulee varmaankin muutama kuva sillä mä menen käymään siellä nyt alkavalla viikolla. Saat sitten tsekata löytyykö mitään mielenkiintoista jos se vaikka innostais sua vetimien ostoon :D

  VastaaPoista
 12. Het tyrkkeen kun saan tiedon sen olemassaolosta. Käsittääkseni välittäjä laittaa kohteen heti myyntiin kun kerran tässä tyhjennystouhussakin tuntuu olevan sen verran kiire.

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins