Talagh Malar

Tundralla tallaajia varten on perustettu Talagh Malar, tuo kaiken olevaisen, tulevan ja tietämisen arvoisten blogien luettelo jota ei tässä blogissa enää siis ole, vaan Talagh Malar'iin pääsee sivupalkissa olevan linkin kautta ihan samaan tapaan kuin silloin aikoinaan kun Luostarissa oli Socras Alimar. Nyt sitten, jos joku listalla olleista huomaa että on pudonnut pois listalta – joko allekirjoittaneen tai Bloggerin kämmin vuoksi – niin tulee reilusti sanomaan jotta saadaan kadonnut blogi takaisin listalle ja homma kuntoon. Erillinen blogilista on siitä hyvä että sen kautta on paljon helpompi lukea ja siksi toisekseen, erillinen lista mahdollistaa laajemman esittelyn kuvineen ja katkelmineen.

Talagh Malarin ulkoasu tulee todennäköisesti muuttumaan jahka mulla on aikaa tehdä se koska tämän nykyisen tein kaikista helpommalla tavalla. Mahdolliset listaan liittyvät kommentit tulee esittää täällä ”varsinaisen blogin” puolella sillä Talagh Malarin kommentit ovat piilotettu koska haluan pitää listan pelkkänä listana ja uskonpa että te tämän ymmärrätte. Daa...lisää tundran uutisia myöhemmin sillä mun täytyy tehdä muutamia juttuja joita aloitin tekemään jo eilen illalla ja siksipä tuo sosiaalinen puoli jäi melko olemattomaksi mutta eiköhän se taas tästä ja suuret kiitokset Marralle eiliseen postauksen kommenttilaatikkoon jättämästä puolukka – infosta, enpä olisi uskonut että tuo pieni ja punainen marja sisältää niinkin tuhteja ainesosia. Kyseinen informaatio liittyy siihen kun jäin perseestäni kiinni sen helvetin ulkohuusin reikään ja nyt odottelenkin kauhulla milloin rakkaat virtsatiehyeni ilmoittavat että ”Hei vaan, meillä on nyt tämä tulehdus ja me päätettiin leikkiä tämän kanssa ainakin pari kuukautta”. Ärh. Nou nou nou, toivottavasti sellaista tilannetta ei tule mutta aion kuitenkin noudattaa ihastuttavan poninaisen neuvoa ja hommaan jostakin sitä puolukkamehua koska sitä ei meillä ole. Sikäli kummallinen asia että me asumme keskellä ryteikköä eikä periaatteessa tarvitsisi kuin avata minkä tahansa ikkunan tuuletusluukku, heilauttaa marjapuimuria pitelevää kättä ja kas, tuo petrokemiallinen marjanpoimija olisi täynnä puolukoita, sammalta (järjetön voimakäyttöni = järjen ja voiman suhde on vakio), jäkälää ja hevimyrskyjen ryteikköön lennättämiä Anttilan postimyyntiluettelon sivuja mutta kun ei niin ei. Johan sen sanalaskukin sanoo että ”Suutarin lapsilla jne...” eli kun ihminen on niin älyttömän laiska ettei viitsi edes kerätä marjoja vaikka aarniomesä alkaa sokkelin juuresta niin siksi nämä jutut täytyy tehdä aina kalleimman kautta. Ärh.

All right eli kaikki oikeudet niinkuin lontoon kieltä puhuvat ulkomaan elävät ruukaavat sanoa, lisää houreita ja tuoreita mutta sangen omituisia tapahtumia jonniin ajan kuluttua sillä nyt mun on jatkettava uurastustani yhden ongelman parissa jonka soisin selviävän jo pelkäästään sen takia että mun verenpaineet on tapissa, alapainekin huitelee jossain 300:n paremmalla puolella ja pumppu hakkaa niin että kauluspaidasta lentelee napit.

Teille kuitenkin mitä parhainta keskiviikkoa ja viikon keskikohtaa eli sitä hetkeä jolloin oletusarvoisesti on molemmista sunnuntaista – sekä menneestä että tulevasta - yhtä pitkä matka tähän päivään. Niin ja hei okei hoi aye! Muistakaa olla ihmisiksi.

Lumen peittämä, jäätynyt tomaatti


Ps. Tundralla on niin kova pakkanen että mä jouduin laittamaan mun tomaatin taimet lohkolämmittimeen.

26 kommenttia :

 1. Meillä oli -28 aamulla. Hrrrrr!

  Mun piti laittaa lohkolämmitin sanonko minne... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paljon?!

   Täällä ei ollut kuin karvan alle -20 mutta sekin riittää, onneksi nyt näyttää siltä että lauhtuu koska pakkasta on muutama aste vähemmän. Eilen muuten huomasin että auringossa on jo voimaa sen verran että päivällä on selkeästi lämpimämpää kuin aamulla ja se on hieno juttu!

   Kuules, niinkuin siinä lasten virressä lauletaan että "Älä katso silmä pien ihan mitä vain" (tai jotain tuon suuntaista se muistaakseni oli), niin katsohan säkeistön 322 sanat sillä se alkaa sanoilla "älä käsi pieni laita lohkolämppäriä minne vain" ;D

   Oikein mukavaa keskiviikkoa ja koita pitää itsesi lämpimänä <3

   Poista
  2. Meillä on vieläkin -19 vaikka on lauhtumaan päin (paitsi yöksi). Huomenna siis riittää kun lämppäri on ollut penkillä. Ei tarvi ruveta virren veisuuseen ;-)

   Poista
  3. Tätä kirjoitettaessa mittari näyttää -10.1 astetta joten kovin ei olisi ellei kävisi niin hemmetin kova tuuli. Se saa kelin tuntumaan tosi kylmältä ja vielä kun ilma on kostea, niin vaikutus tuplaantuu.

   Siitä olen kuitenkin onnellinen ettei sun tarvinnut alkaa virren veisuuseen ,D

   Poista
 2. Virtsis mainittu! Mä syön karpaloa purkista, koska mun virtsatiehyilläni on skitsofrenia, eli ne kuvittelevat muuten koko ajan sairastavansa tulehdusta. Ovat kuitenkin nyt tyytyneet tähän lääkitykseen melkolailla mukisematta. Ilman karpaloita ne huutelevat mulle jatkuvasti, että pönttö kutsuu, enkä voi sille istuttuani lähteä mihkään enää sitten, kun tarraavat mokomat ovenpieliin kiinni. Välillä voisin kyllä antaa abduktoitavaksi koko helvetin female organistoni. Laittaisivat purkkiin koko höskän jonnekin Tsernobyl-museon naapuriin, ja purkin päälle teksti: "Täällä ei sitten toiminut mikään".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, näitähän alkaa löytymään ja se on hyvä koska virtsatietulehduksen (jota ei kait sitten tullutkaan) kanssa ei ole leikkimistä.
   Minen oikein osaa sanoa mitään teidän naisten juttuihin koska meillä miehillä on pelkistetty versio teidän koneistostanne mutta ei tuon vaivan kanssa ole helppoa, oli se sitten minkä asteinen tahansa.

   Poista
  2. Yleensä erittäin toimiva ratkaisu olla sanomatta mitään, jos ei ole kokemusta! :)

   Juu, musta tuntuu että näiltä osin naispuolisessa koneistossa on suunnitteluvirhe, ja täten v.2.0 ei aina ole parempi kuin se eka, jos Räämättyä olisi uskominen... :P Sen verran kirjaimellisesti kusinen vaiva, että sitähän voi sairastaa tietämättäänkin ja meitiltäkin löytyi vuosia sitten töihintulotarkastuksessa paha vt-tulehdus, joka ei ollut antanut mitään merkkiä itsestään! Pahimmillaanhan nuo leviää munuaisiin. Ehkä tuo paha tulehdus sai meitin putkistot sekaisin loppuiäksi :o Joo, mutta loppu nää kusiset puheet nyt tähän. Too Much Information!!! (Teki vaan mieli avautua, kun harva varmasti ymmärtää vuoroin itkevää ja nauravaa naista, joka väittää ettei pääse ulos vessasta...)

   Poista
  3. Totta. Mikäli erehtyy liialliseen viisauteen ja innostuu möläyttelemään teorioitaan. niin siinä tukka tutisee kun tulee ns. kynsille :D

   Doh (ei kuitenkaan Play), enpä tiedä miten tuohon vastaisi (ettei tule kynsille) mutta ilmeisesti se teidän koneistonne monimutkaisuus on osasyy piileeviin sairauksiin. Meillä miehillähän on monet asiat toisin, esim. munat ovat rinnan eikä sarjaan kytketyt kuten teillä naisilla eikä virtsatietulehdukset ole tästä rakenteellisesta erosta johtuen kovin yleisiä mutta sitten taas vastineeksi rinnan olevat munat aiheuttavat tylsäpäisyyttä, golf -nahan (fore) eri vaivoja joista pahimpana se että kärsimme eräästä syndroomasta joka tunnetaan kansan keskuudessa tautina "Nahkaa olisi vaikka kolmeen kynttilään mutta sydän ei riitä ensimmäisenkään".

   Mutta joo, mä kyllä ymmärrän sua enkä laita nauru/kyynel - reaktioita usein niin virheellisesti tulkitun lääktiyksen piikkiin vaan mä tiedän että sua pissittää :D

   Poista
  4. Helvetti sentään mikä määrä kirjoitusvirheitä kun tulee leikittyä Vuoden konekirjoittajaa. Ärh.

   Poista
 3. Kyllä se on vanha totuus, että luonnosta kaikki lääkkeet löytyy.
  Mulla se on pakastin vielä aika täysi luonnon antimia. Saisit kyllä puolukkasi jos oltas naapureita.

  Täällä pakkasherra naputteli aamun lukemiksi -30 eli perkeleen kylmää on ja aamulla pitää vielä volkkari saada käyntin. Kortisonia lisää polveen.

  Miten sun eilinen puutuminen jaksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, tässä se nähdään ettei kysyntä ja tarjonta taaskaan kohtaa. Olen varma että mun tuurilla tilanteessa jossa olisin hukkumassa, olisi maamme kaikki meripelastuseurat harjoittelemassa viereisellä järvellä eikä suinkaan sillä missä minä poloinen paimen nielen vettä, verkon polia ja vanhoja virvelinkuvia. Ärh.

   Jumaliste mutta teillä on ollut todella kylmää! Sun pitää laittaa volkkari lohkolämppäriin koko yöksi ja antaa sen käydä kunnolla tyhjäkäyntiä ennenkuin lähdet liikenteeseen.


   Mitä taasen puutumiseen tulee, niin tunto on palatunut mutta sielu on edelleen umpijäässä.

   Poista
 4. Laitoin mun blogiin kuvan siitä supermiehestä, jos et huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ???!
   Jaahas, taas on mennyt informaatiota juntin ohi kun en ole mokomaa huomannut mikä taasen tietää sitä että mun on tultava käymään ja katsottava minkälaiselta tämä ilmestys näyttää.

   Poista
 5. Sulla on kyllä hiano blogi, olet tehnyt töitä tän eteen. En mä osaisi. Meillä ei ole noita pakkasasteita mutta aivan riittävän kylmä, varsinkin kun nämä talot on rakennettu kesää varten eikä lámmitystä ole. Hyri hyr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onhan tätä aika paljon rassattu vaikka suurin osa ajasta menee kun koitan pitää tämän semmoisena nopeasti latautuvana ja siksipä täällä ei ole kovinkaan montaa "hienoa härpäkettä.

   Minen muuten ymmärrä espanjalaista enkä etelän rakentamista muutenkaan koska siellä talvisaikaan on kuitenkin melko viileää niin miksei taloihin tehdä kunnon eristystä. Ihan siksi että samainen, kunnollinen eristys pitäisi vastaavasti ulkona ne kesä'n paahtavat helteet eikä tarvitsisi niin paljoa turvautua tuulettimiin ynnä muihin viilennyskonsteihin.

   Poista
  2. Anonyymi20.43

   Sitä minäkin.

   Poista
 6. Anonyymi18.11

  Hei vinttipimeesauvoja - ulkomörskät ovat aina kliinikoidenkloonattujasisäpideeliianpuunattuintiimialuepaikka wc,tä parempi. Harmi, että tuntemasi muodonmuutos oli niin moninainen - joskin kumpi ja kampi siinä olivat ja kampi voitti, höh. Paineet ovat turhia, koska moni hyvin nopsakin spurttari ei ole tommoisista moksiskaan - vaikkakin olet kummaheebolammasfanaatikko kovin epäselväsanainen teksteinesi. Voi hyvin.

  hernenenässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ulkohuussit paljon tunnelmallisempia kuin sairaalatasoa olevat sisävessat mutta kyllä se kylmäsietoistakin pistäisi ketuttamaan jos jäisi pyrstöstään kiinni äärelän reiän reunaan.
   Hyviä vointeja sinullekin, rakas mielenkiintoisten termien viljelijäni <3

   Poista
 7. Anonyymi18.30

  Jatkaa tauotontamonologiaan ja, ja, ja huumoria saa yllättävän paljonkin mahtumaan pieniin kapseleihin sekä semmosta antaa toisen vintata omalla tosi vapaapainotteisella etenemisaskeltamisellaan asennoitumislaiffiasennetta tiimalasin hiekan virumisen tahtiin. Kato hiekkaa on elämä. Lähtee keittämään teetä villasukat vinossa ja jupisee mennessää, että vai tomaatti lohkolämmittimeen heheheheheheh - samperin tahvo ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaapainotteinen etenemisaskeltaminen! :D
   Tuon termin haluan ottaa käyntöön sillä ei ole parempaa tapaa kuvat asiakkaalle tulevaa/syntyvää tilannetta kun hän yrittää saada väen väkisin rinnerappuset niin omituiseen kulmaan ettei niiden käytöstä tulisi mitään. Nämä tapaukset kun kuuluvat niihin "maata ei muokata mutta rappuset on saatava".

   Kuules, näillä selkosilla lohkolämmittimiä on käytetty menestyksekkäästi niin tomaattien kasvatuksessa kuin muurarien työkaluihin kuuluvien saumarautojenkin lämmittämiseen. Muistan hyvin erittäin kylmän talven armon vuonna 1912, jolloin olimme muuraamassa Sebraskievitzin ala -astetta koska sillin elohopea vaipui niinkin alas kuin lukemiin -84 astetta ja tämän takia saumarautoja oli pidettävä lohkolämmittimissä hela tiden tai muutoin saumoista ei olisi tullut sileäpintaisia.

   Poista
 8. Anonyymi18.42

  palaa puuskuttaen takaisin huutamaan OLET JÄLLEEN KERRAN VÄÄRÄSSÄ herranautilus (hihihihiii)

  hernenenässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra Nautilus joka paremmin Nemona tunnetaan, asuu muuten muutaman poronkuseman päässä ja hänellä on valtava projekti menossa sillä tuo melko runsaan parran omistava heppeli on päättänyt rakentaa isomman sukellusveneen kuin mitä se useissa tarinoissakin esiintynyt oli. Tästä uudesta tulee suorastaan järetön ilman tarpeetonta j:tä.

   Poista
 9. Äh,nyt vasta huomasin sun verenpaineen.Se on jotain kamalaa sanoo nainen 100/65.
  Lääkettä,lääkettä peliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo vielä miestä kaada jos tee hyvää oloakaan mutta minen verenpainelääkkeitä syö koska niistä ei ole muuta kuin haittaa. Se on nimittäin tutkittu juttu.

   Poista
 10. Anonyymi19.21

  ...palaa kauempaa kuiskaamaan, että tuo edellinen huutaminen oli vaan sitä kun teki vaan niin mieli siis huutaa. (lupaa jättää tämän hihittelyn ja hauskan nyt vähemmälle)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karjahtele vaan ihan rauhassa koska sillä on terapeuttinen vaikutus. Ei ole harvassa ne tilanteet kun minäkin saapastelen telttani ulkopuolelle ja huudan kuin oikohöylä ihan sen takia että se tekee hyvää.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins