Hyvä taiteilija/valokuvaaja: Zoomaa kuvat (ja teet monta sielua onnelliseksi)

Rakkaat taiteilijat, valokuvaajat ja te joilla on valokuvia postauksissanne. Niin paljon minä teitä rakastan että huolimatta helvetillisistä päänsäryistä jotka tällä hetkellä riivaavat tätä komentokeskusta ja jonka pinta on jo niin pahoin kulunut että sisäkumi paistaa joka kohdassa, niin minä rämmin pitkin Netin Suuria Syövereitä pelkästään te ja teidän työnne mielessäni (< - ja voiko lausetta saada enää yhtään pidemmäksi?)
Katsokaas kun minä katselen teidän visuaalista tuotantoanne erittäin mielelläni mutta koska minulla on jaa vähän hemmetin hitaat yhteydet ja ihan sairaan lyhyt pinna, niin ajattelin että josko te olisitte niin ystävällisiä (nou houp, mä tiedän jo minkä vastalausemyrskyn mä saan) että edes vilkaisisitte näitä aika päteviä tapoja esitellä/esittää niitä kuvia taideteoksista, valokuvista ja niin pois päin. Kaikki ovat varsin simppeleitä eivätkä vaadi mitään ihmeellisiä koodauskykyjä joten nämä onnistuu kaikilta ja sitäpaitsi mä tiedän että useimmat teistä ovat velhoja vai luuletteko te etten ole vakoillut koodejanne? :D ( historiallinen, ensimmäinen hymiö! [muistaakseni])

Kaikki ovat kotoisin Spice up Your Blog 'in sivustolta ja vaikka useimmat ajattelevat että turhaa kikkailua, niin mielestäni nämä toisivat paremmin esiin teidän tuotantonne eikä näitä kaikkia ominaisuuksia luonnollisestikaan tarvitse survoa koska yksikin auttaisi asiaa ja paljon, pelkästään jo sen takia ettei niitä kuvia tarvitsisi ladata niin hemmetin isoina koska kvuat muutenkin vaikuttavat sivun latautumisnopeuteen ja vielä jos ne ovat suht isossa koossa, niin esim. meikäläinen joutuu käymään parranajolla ja sukulaispoikien rippijuhlissa sillä välin sivu latautuu ja se on lievästi sanottuna lantion siltä puolelta missä majaansa pitää mm. os sacrum.

* Vaihtaa paimenkaapunsa tulenkestävään malliin koska tietää että kohta sataa polttopulloja, napalmia ja jopa vanhanmallisia päreitä med lepattava liekki *

Sitten asiaan:

Any size jQuery Easy Slider jonka avulla voi kätevästi esitellä kuvia ilman että ne ovat kaikki peräjälkeen itse sivulla ja varsinkin tässä on mahdollisuus rukata kuvien kokoa isommaksi kuin mitä se linkin takana ja sieltä edelleen avautuvassa demossa on.

Amazing jquery Image Zoom Effect jota käytetään esim. monen verkkokaupan sivulla kun asiakkaalle halutaan tarjota mahdollisuus tutkia tuotetta tarkemmin. Toisin sanoen kun hiiren kursorin vie kuvan päälle, se ilmiintyy viereen isompana ja tämä kuva ”siirtyy” sitä mukaa kun kursoria liikuttaa. Suosittelen tätä lämpimästi.

Css auto Zoom-effect to Post joka on todella helppo lisätä, vain pieni pätkä Css:n puolelle ja se on siinä.
Eli:
- käy kopioimassa koodi
- siirry bloggerin hallintapaneelin puolelle
- malli 
- mukauta
- lisäasetukset
- lisää Css
-liitä koodi
- paina "käytä blogissa" painiketta
...ja näin saat käyttöösi tämän. Kyllästyttyäsi poistat vain kyseisen css- muotoilun ja näkymät palautuvat ennalleen. Yksinkertaista.
 Älkää kavahtako sillä minä joka olen sairaalloisen vainoharhainen omasta koodistani, lupaan esitellä tätä oman blogini etusivulla mutta vain ja ainoastaan tämän (14.01.2015) päivän jonka jälkeen tulen poistamaan sen. Sanoin tuon ”älkää kavahtako” siksi että meikäläisellä on nämä jutut aika lailla eri tavalla kuin esim. bloggerin omissa malleissa joten tämä hieno systeemi ”vääristyy” koska etusivuni kuvat ovat esitettyinä kuten ovat (pyöreät, freimit kuvien ympärillä) mutta normaalistihan tämä työntää/zoomaa kuvat isommiksi kuten pitääkin ja se on hieno juttu se.

Edit hetkeä myöhemmin: Unohtui sano että täällä varsinaisen postauksen puolella tämä zoomaus -toiminto näkyy vielä paremmin (mikäli et älynnyt jo kokeilla)
Edit vieläkin myöhemmin: Ei muuten zoomaa joka kuvaa eikä varsinkaan compressoituja (pakattuja) mutta esim. eilisen Quickedit postauksen W14 - hotellikuvan ja Outo beaver - postauksen frozen - kuvaa klikattaessa tämä zoomausefekti tulee hyvin esille mutta kuten sanottu, tämä meikäläisen blogi poikkeaa bloggerin omista malleista, kuvat on pakattu erilaisin tavoin joten kaikki ei näy  "normaalisti". Kannattaa kuitenkin käydä arkiston puolella tutustumassa vanhoihin postauksiin joiden kuvissa tämä zoomaus - toiminto tulee esille erittäin hyvin.

Edit 14.01.2015 klo 23.17: kyseinen koodinpätkä eli auto zoom - toiminto poistettu joten efekti ei toimi enää.

Hakuna ma 'vodka ja käännös: no more memories for rest of your your night

Okei, nyt saa ryhtyä kivittämään ja pistelemään talikolla mutta tein tämän postauksen siksi että ainahan sitä voi esittää toiveita koska myös omalta kohdaltani toivon palautetta kaikista jutuista. Ilman niitä ei blogin pitäjä voi tietää mitä muut ajattelevat ja toisekseen, se on taivaan tosiasia että hitaalla sivun latautumisella karsii mahdollista lukijakuntaa (olkoonkin että teillä kaikilla on sitä aivan helvetisti) eikä se huono ajatus jos uhraa muutaman hetken lukijakunnan viihtyvyyteen. Tämä siis noin yleisesti, teillä (joiden taide/valokuvablogeja seuraan) nuo sivut latautuvat suht nopeasti enkä aio jatkossakaan jättää käymättä mutta ajatelkaas jollain joka rakastaa taidetta/ valokuvia, on vielä hitaammat yhteydet kuin minulla niin hääp saattaa jättää poikkeamatta ihan sen takia. En pidä itseäni minään guruna sillä mikäpä minä olen toisia neuvomaan mutta sanotaan että tämä oli yhden lukijan pyyntö/mielipide josta ei pidä vetää Pisum sativum'ia nenäontelon sisäpuolelle.

Loppuun vielä korpilontoolla huudahdettu tervehdys:
”Lav ja - rimembör bii humaniks!”


15 kommenttia :

 1. Marjaana15.59

  Onneks mulla ei ole valokuvia, joita tarvisi sen kummemmin katella ;-)

  VastaaPoista
 2. Helmi Nainen16.12

  Voi Ritva, sä oot just niinkun mä :-D

  VastaaPoista
 3. Helmi Nainen16.13

  Onneks mä oon blondi, eikä mun siis tartte osata...

  VastaaPoista
 4. No no! Sulla on hemmetin hienoja kuvia joita katselee mielellään!

  VastaaPoista
 5. Minä niin jotenkin arvasin tämän...yhyy....kaikkensa sitä yrittää ja nyt yht'äkkiä kenelläkään ei ole valokuvia blogeissaan ja sitten ihmiset jotka ovat kaikkea muuta kuin blondeja, väittävät etteivät osaa mitään ;D

  VastaaPoista
 6. Sanna17.58

  No tein viimeksi sen, mitä pyysit, ja rupesin laitteleen niitä kuvia vain normikoossa, luovuin isoista kuvista kokonaan...

  VastaaPoista
 7. Suuri kiitos siitä enkä mä tarkoittanut tätä postausta millään pahalla koska kyllä niin sinun kuin muidenkin sivut aukeaa ihan riittävän nopeasti mutta on myös paljon niitä joiden latautuminen kestää todella kauan ja se on sääli koska postaukset sisältäisivät upeita kuvia jotka jäävät katsomatta juuri tämän ongelman takia.

  VastaaPoista
 8. Ritva N19.25

  Niin me ollaan Helmi kuin kaksi marjaa :D

  VastaaPoista
 9. Marjaana19.59

  Niin kun tää?

  VastaaPoista
 10. Kyllä!
  Ilman muuta!
  Tätä on promotettava!

  VastaaPoista
 11. Marjaana21.54

  Sä oot hassu, ota se pois sieltä!

  VastaaPoista
 12. Höh.
  Mutta jos sä kerran haluat...

  VastaaPoista
 13. Älä välitä sillä eipä tuo niin tärkeää ollut varsinkaan nyt kun kenelläkään ei ole valokuvia blogissaan eikä kukaan ole niitä koskaan julkaissut :D

  VastaaPoista
 14. Birgitta19.31

  No, tuo zoomaus-juttu voisi kyllä olla aika kiva idea. Mä olen yrittänyt pienentää Skoolauksen kuvat pienemmiksi, sillä mua ei huvita maksaa isoista kuvista (se päivä tulee jossain vaiheessa kuitenkin eteen). Maalauspuolen kuvat ovat kyllä isoja, mahtaako ne olla niitä käy-sukuloimassa-ja-vietä-viikko-vieraissa ennenkuin aukeaa sulle?

  VastaaPoista
 15. Kyllä sulla kummankin blogin kuvat ovat ihan ok eikä sivujen latautumisessakaan ole mitään isompaa viivettä mutta kuvien pakkaaminen ja varsinkin lossless - periaatteen mukaisesti on pelkkää plussaa. Niissä kun on mukana aika paljon turhaa dataa.

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins