Hei, mä olen Beaver. Outo Beaver

Enpä tiiä, taas tuntuu että kaik' kyntää ja urakalla. Pakkasta on -62 astetta ja oli tosi kiva käydä heti aamusta yhden kunnanmiehen kanssa piikkaamassa muksuja irti paikallisen jääkiekkokaukalon pinnasta. Olivat onnettomat pelanneet taas liian innokkaasti ja siellähän niitä oli räkätapeistaan kiinni, no kaks oli kussut housuunsa ja ne oli jäätyneet laitaan kiinni mutta enivei, yhtä pökelöitä kaikki mutta onneksi näitten selkosten mukulat on hieman kovempaa tekoa kuin urbanisoituneet joten me kannettiin ne viereisen koulun pannuhuoneeseen sulamaan ja veikkaanpa että jo iltapäivällä pannuhuoneesta kuuluu aika kälätys. Näitä sattuu joka talvi ja yhtenä syksynä kävi Maho – Kutturan emännälle (se mikään emäntä ole vaan juoppohullu pyryharakka) semmoinen juttu että heidän nuorin poikansa Ryti – Petteri (joo, ne on Risto – presindentin suuria faneja) oli jostain syystä mennyt pakastimeen mammittelemaan ja kun äitee tuli viinakaupasta, niin hääp latas koko sen jumalattoman arsenaalin pakastimen kannen päälle ja näin Ryti – Petteri jotu olemaan pakastimessa kolme päivää elikkäs just sen ajan mitä mamman eväät kesti. No eipä mitään, tuleehan sitä ankarammallekin densolle joskus nälkä ja niinpä Kutturaska kurkkasi pakastimeen ruokaa ettiessään ja riemastu vallan perkeleesti ko näki että heijän Ryti – Petterinsä mammittelee siellä eikä ole koulussa vaikka pitäsi.

Frozen man thinking
Näinkin voi käydä...


Muija kiskaisee jälkikasvunsa keittiön permannolle, kolistelee isommat jääpuikot flanellipaidasta irti, vetää auton jääskarapalla huurut pois poskilta ja komentaa pojan kouluun. Lähtihän R-P vaikka meno olikin astetta nykivämpää eikä artikulointikaan onnistunut mutta jälkeenpäin poika kerto että hääp ajatteli mennä koska koulussa sai lämmintä soppaa jonka toivo ees vähän sulattavan kohmeessa olevia sisäelimiään. Kuitenkin ennen ruokatuntia hänen opettajansa, sellainen ponnaripäinen sivarirunkefäärd ja varsinainen elämäntapaintiaani, oli ottanut Ryti – Petterin puhutteluun ja sanonut tälle että ”Jos sulla saatanan Rytin kloonilla ei ole täällä muka muuta tekemistä kun kuljeskella harmaana ja ärsyttävän hitaasti, niin on ehkä parempi että lähdet helvettiin siitä nykimästä”. Vallan kovaa kielenkäyttöä mutta opettaja joka tunnettiin myös nimellä Hra Lojsnopp, oli kuuleman mukaan perustellut kauhistusta herättävää kielenkäyttöään eräissä kyläyhdistyksen tanssiaissa sanomalla että kun kädet sidotaan, niin kieli kovenee ja tällä hän varmaan tarkoitti ruumiillisen rangaistuksen kieltävää pykälää mutta hänen vaimonsa, varsinainen hihhuli, oli nolannut Lojsnopp'in sanomalla että tämän kun näkisi ja ennenkaikkea tuntisi. Vanhat ukot puhu jälkeenpäin kylällä ettei Lojsnopp taida olla kovinkaan hyvä beaverin nuolija ja tämä oli semmoinen aihe mikä minun piti tarkistaa oikein sanakirjasta ja nyt mä vasta ihmeissäni olen! Ei hyvää päivää....olenkohan mä nyt tajunnut tai kuullut ihan oikein koska mitä helvetin järkeä on kahlata pitkin rantavesiä ja nuoleskella majavia? Johan ne karvaiset pikku otukset perkele suuttuu jos niitä menee nuoleskelemaan ja tohdinpa eppäillä ettei kukaan pääse ees niin lähelle että vois niille kieltä tarjota. Innostuin siinä sitten lukemaan enemmänkin majavista ja huomasin yhden yhtäläisyyden mun ja noiden ahkerien pikku padonrakentajien välillä. Niillä on ihan samanlainen häntä kuin mun se palkeenkieli joka roikkuu jalkojen välissä ja kun mä ammeessa koitin, niin voi vehviläinen että mä ilostuin huomatessani että mä osaan läpsyttää sillä vettä ihan samalla lailla kun ne hännällään. Mä taidan muuttaa sukunimeni Paimenesta beaveriksi koska olis aika makeeta esitellä ittensä jollekin naiselle näin: ”Hei, mä olen Beaver. Outo Beaver.”

vanilla

No hittolainen!Sitten terveysasiaa. Olisin vaan tiedustellut että onkohan muilla ollut tämä flunssa yhtä sitkeessä kun meikäläisellä, nyt mennään kolmatta viikkoa eikä tauti tunnu hellittävän vaan se silleen seilaa edestakaisin. Pari tosi paskaa päivää, väliin yks parempi ja taas on kuumetta med ihan sairas vuoto ylemmistä hengitysaukoista. Tosi kurjaa ja olisin jo hakenut antibiootteja mutta täällähän dokaa näin jouluna ja vuoden vaihteessa terveyskeskustenkin väki ittensä siihen kuntoon että ukset aukeaa vasta 7. päivä elikkäs huomenna joten mä joudun odottamaan ainakin ens viikon alkuun sillä torstaina ja perjantaina terppari on sellaisen mummoinvaasion ikeessä ettei mitään rajaa; respoja uusitaan, kuulolaitteisiin vaihdetaan pattereita ja verta lorotetaan pussitolkulla minkä mä kyllä ymmärrän ja se on ihan okei koska täytyyhän heidän pysyä kunnossa. Siks toisekseen ne on tehneet tämän maan eteen niin paljon töitä että hoitojen sekä lääkkeiden pitäisi olla heille ilmaisia mutta minkäs teet kun Arkadianmäki on miehitetty selfiemulkkumotherfukkuloilla jotka eivät tämän kansan asioista välitä hevon vittua.


Lisää terveysasiaa. Ihmeitä tapahtuu jos jaksaa odottaa, mun tapauksessa tämän ihmeen toteutumisessa meni kolme vuotta, vähän vajaa kaks tuhatta euroa ja 410 litraa naftaa (joka tietysti maksoi mutta se on eri juttu, tuo vajaa kaks tonnia meni kokeilulääkkeisiin). Kahtokees kun mulle ei ole vanhan juoppotaustani takia määrätty ryhtevämpiä raksuja mutta nyt oli sitten aluesairaalan puolelta uinut tieto keskussairaalan puolelle että hyö ovat antaneet mulle panacodeja maaliskuussa leikatun nivustyrän jäkihoitoon tai lähinnä niihin olotiloihin mitä kävelemisestä seuraa. Sain meinaten eilen soiton jonka aikana puhuttiin paljon muutakin, mm. se että nyt alkaa kuntoutuspolilla toteuttava haastattelukierros ja loppuelämää määrittävä lausunto taputellaan ennen kesää – mitä se sitten onkaan, jää nähtäväksi. Kummiskin, kysyessäni lääkkeistä joita mulla ei ollut pitkään aikaan, lääkäri sanoi että sulla on mennyt lyricoiden, gabapentiinien,noritrenien sun muiden lisäksi panacodejakin johon minä onneton vastasin että koskas semmosta on tapahtunut kun en älynnyt yhdistää sitä leikkausta tähän keskussairaalan puolella käytyyn ja kolme vuotta kestäneeseen vääntöön. No hääp kerto että sä olet saanut sen leikkauksen aikana joten kun muut on kokeiltu, niin aloitetaanpa niiden kokeilu jota voidaan sitten tarpeen vaatiessa tarkentaa (seurasi litania lääkkeiden nimiä). Näin myös tapahtu, tosin en ole tämän pyhän takia vielä hakenut näitä raksuja mutta haen kyllä ja varsin kiitollisena siitä että ehkäpä yövalvomiseni vähenee. Mietin vaan että olis kannattanut käydä leikkauksessa jo kolme vuotta sitten niin siinä olis säästänyt aika paljon....
Kuitenniin, oikein hyvää Loppiaista kaikille ja hei, muistakaa olla ihmisiksi koska maa on jäässä ja me voidaan pitää perunabileet maaliskuun alussa kun minun ihana Ruttukalev – satoni valmistuu. Siiklit ja rosamundat ovat lantion varjoisammalta puolelta – se on nyt Ruttukalev joka suussa pyörii.

22 kommenttia :

 1. Marjaana11.53

  Tässä sulle lisää faktaa majavasta ja sen peräpäästä (siis oikean majavan) jollet jo netin syövereissä tähän törmännyt:

  selitys sille, miksi tuon kuvan majana perä maistuu vaniljalle. Sitä on hyvä miettiä kun seuraavan kerran ostaa vaniljajätskiä ;-)

  http://www.taloussanomat.fi/paivittaistavarat/2012/04/04/majava-merkitsee-silla-reviirin-sina-syot-sita-herkussa/201226743/12

  VastaaPoista
 2. Mä olen kerran lukenut aiheesta mutta en "virallisella" puolella ja luulin että se on ihan huuhaata. No, oppia ikä kaikki :D

  VastaaPoista
 3. Marjaana13.20

  Että nautinnollisia jäätelönlipomisia vaan ;-)


  Mä en onneks koskaan oo ollu mikään jäätelöihminen.

  VastaaPoista
 4. Sanna14.06

  Kuulostaa olevan liikkeellä sitkeää, rankkaoireista ja pitkäkestoista flunssaa. Vanhemmat ihmiset joutuu sairaalahoitoonkin. Kokeilin googlata sitä, että onko kyseessä vain mutu- päätelmä, vai onko se yleisempikin päätelmä, mutta en löytänyt perusteita. Löysin kylläkin erittäin neuroottisesti terveyttään kyttäävän kyselijän (http://www.terve.fi/kysy-asiantuntijalta/pitkittynyt-flunssa-sydanoireita-huminaa-paassa-unettomia-oita) jonka kysymystä lukiessani totesin, että mun hypokondria sentään on aika iisi tapaus tähän verrattuna... en kuitenkaan pidä päiväkirjaa siitä, millon yskittää ja millon on nenä tukossa.

  VastaaPoista
 5. Sanna14.08

  Ei muuten toimi tuo linkki suoraan klikatessa, kun se ymppää viimeisen sulkumerkin siihen linkin jatkeeksi...

  VastaaPoista
 6. P.Olganovits15.46

  Majava, tuo veikeä otus! :D
  Vai Pannareilla yritetään nyt - ei paha, mä selvisin niillä alkuvuodet kohtuullisesti (n. 11 v. sitten aloitettuna ja söin jokusen vuoden, sen jälkeen muihin lääkkeisiin vaihtaessa välillä palasin näihin). Kunhan muistat, että väli pitää olla yli 6 h tai seuraavat ei oikeen tehoa ja että puolalaista jugurttia tms pitää olla tarjolla, muuten python ei tuu kuin kurkkaamaan eikä uskalla sukeltaa tukkimaan pyttyä! :)

  VastaaPoista
 7. sirpa18.48

  Jessus, teillähän on pakkasta ;D Täällä vain -20. Toi sun tautis on kyllä kestänyt aika kauan, joten sinne lääkäriin vain, neuvoo tämä terveydenhoitaja.
  Hyvää Loppiaista sinne myös! Ps.Kyllä näitä sun juttujasi saa lukea vedet silmissä Ja se on hyvä, naurua tässä maailmassa ei ole koskaan liikaa :)

  VastaaPoista
 8. Näillä selkosilla ei pelleillä edes pakkasten kanssa! Mitään lapsellisia parinkympin hiihtelykelejä...ne on vielä niitä lämpötiloja jossa takapihalla grillattaan ja kuunnellaan Juksevan veden Olavia yhtä vanhasta radiosta..stana ;D


  Tauti on kyllä sitkeässä ja aamulla piti lopettaa Blogspheren kierroskin kesken kun olo meni niin heikoksi. Nousin hetki sitten ylös jonniin moisen näläntunteen hätyyttämänä mutta eipä täällä mitään ruokaa ole kun Valkyria on vielä huonommassa jamassa ja makaa sängynpohjalla. Menin sitten ja söin suutuspäissäni talit naapurin lintulaudalta ja täytyy huomenna ohjeistaa sitä että ostaa perkele hieman laadukkaampaa läskiä. Oli näet niin jänteistä että vieläkin sattuu leukoihin ja jos en pahasti erehdy niin mun ylärivi tais jäädä yhteen talipalloon kiinni...no, haen sen sitten samalla kun poikkeen tämän kitupiikin luona


  Meen lääkäriin sitten kun mummoinvaasio helittää ja hyvää Loppiaista teillekin!


  Niin, ja oletkos muuten ostellut viime aikoina kiinteistöjä? En minä mikään utelias ole, kunhan muuten vaan kyselen :P

  VastaaPoista
 9. Majava on todella yllättävä otus ja niinkuin Marjaanalle sanoin, niin tuon persejutun tiesin aikaisemmin mutta en uskonut koska se tuntu sen verran älyttömältä.


  No juu ja pannarit oli ihan positiivinen askel koska sä tiedät kuinka vainoharhainen asenne sairaalalla on ollut tähän asiaan ja en viittinyt tuohon postaukseen laittaa mutta vaihtoehtolääkkeinä mainittiin suurin osa niistä mitkä ovat tähän asti olleet "kiellettyjen aineiden" listalla.


  Ummetus on sikäli tuttua että Sardiinialtailla mä sain pannareita voi pojat...normaalisti melkosen väljä rectum tuumasi että vot! pietääpäs inventaaria välillä ja se oli sitten inventaarin lopussa sellaista tuskaa tuskaa että taisin luetella kaikkien demonien nimet sekä etu - että takaperin :D
  Oikeesti, minä luulin että nyt se arttu perkele repee niskaan asti!

  VastaaPoista
 10. Tämä on sitkeessä mutta niin ovat muutkin täällä kärsineet pari, kolme viikkoa vaikka heillä on ollut kaikki mahdolliset antibiootit käytössään. Hetki sitten poikkesi nuor pariskunta jonka rouvalla alko kolmas viikko ja hääp kerto että huonompaan suuntaan on menossa joten en tiedä testaako suurvallat taas jotain hermomyrkkyä vai mitä perkelettä tämä on kun koko korpiselkonen makaa sairasvuoteella!

  VastaaPoista
 11. Minä taasen olen ja lakritsijäätelö on suurin himoni!
  Yhden asian tämä sun linkkis sai aikaan ja se on se etten enää ikinä syö suklaa/vaniljasekoitusta koska a) vanilijan tuoksu ja b) väri ;D

  VastaaPoista
 12. Helmi Nainen20.43

  Ihanaa kun muistutitte tästä!! Mä kerroin Nuorimmalle automatkalla ja se alkoi yökkiä, miksköhän? Vaniljajäätelö on mun lempparia. Tulikohan tästä taas uus Kuolematon: "tuo kaupasta majavajätskiä" ;)

  VastaaPoista
 13. Ritva N20.54

  Pakkasta piisaa tälläkin -29 oli äsken kun tarkistin.
  Majavan anaalin eriteestä se vaniljan aromi tehään ja siksi käytänkin aitoa vaniljaa. Minä kun en kenenkään elukan perää nuole.
  Yritä nyt hyvä mies päivystää kunnolla siellä ulkona ettei lapsirievut palellu.

  Aamulla lähti meluava porukka menemään etelään ja nuhassa olivat. Eipä tuo viikossa tarttunut minuun.
  Persetti tartekkaan mokomaa tautia kun migreeni muutti muotoaan ja nyt mennään kroonisella puolella.
  Neurologin aika vasta loppukuusta.

  Hyvää Loppiaista sinulle ja paranemista siitä räkätaudista.

  VastaaPoista
 14. Aito asia on aina aito asia ja tästä syystä en ole koskaan pitänyt mistään esansseista.
  Ikävää sen sijaan on kuulla tuosta sun migreenistä ja ennenkaikkea siitä että sä jodutu odottelemaan koko kuukauden. Jaksamista! (vaikkei tuo nyt paljon lämmitäkään mutta uskot varmaan että mä kroonikkona tiedän millaista on kun päätä juilii kunnolla).


  Loppiasta myös sulle ja eiköhän tämä tästä kun saan antibiootit ja ne puudukkeet.

  VastaaPoista
 15. Majavajätski :D
  Oikea vaniljajäätelö on kyllä älyttömän hyvää ja sitä mä syön aina "välikaudella" kun tulee kyllästyttyä tuohon lakritsiin :P

  VastaaPoista
 16. :D
  Niin se maailma muuttuu ja nimet sen mukana!

  VastaaPoista
 17. Hirnakka22.39

  Noi Ryti-Petteriparkaa, minä jo mieleni pahoitin kun niin on ankea elämä hänellä ollut.
  Helpolla ei pääse Paimenkaan, johan tuo tauti on itsestään penteleestä. Yritän täällä hosua ja loitsia jotain parantavaa siihen suuntaan.


  Pakkasta meillä oli ihan mamelosti vaan -19 mutta sekin riitti nostattamaan massiivisen v-tutuksen kun piti kiertää koko hiton hevoshaka ympäri ja kahdesta aitalankavarvista raapia jäät irti. Siellä miessä sähkö ei kierrä, siellä Ponipentele oli hinkannut hanuriaan taas kerran aitaa vasten ja eihän sitä parsittu kasaan ilman parin metrin lankunpätkää ja lukuisia ruuveja. Ruuvinväännin meinasi hyytyä vähäiseen pakkaseen mutta kesti ihmeeksi koko revohkan ajan.


  Sen verran nöyrryin, että kävin puolessa välissä aitaa vaihtamassa crocsit talvikenkiin ja kuivat hanskat käteen. Noituminen kuului varmaan Parikkalaan saakka, siellä on juna kuulema kosahtanut. Kauhusta varmaan.

  VastaaPoista
 18. Tauti on sangen sitkeässä mutta luulisin tuon tokenevan kun lääkärin vastaanotto aukeaa ja apteekki on siinä ihan vieressä. Edellyttäen tietysti että jaksan jonottaa koska tämä olotila on totisesti sellainen ettei jalkeilla paljon huvita olla mutta tällä kohtaa olis pikku pakko mikäli mielii palata elävien kirjoihin.


  Lakkia nostan sun uurastukselles koska tälläinen keli käy hemmetisti näppien päälle ja tietennii noi akkukäyttöiset vempeleet ovat kovilla. Sen takia mä en säilytä esim. akkuruuvaria Syyrialaisen perässä, tai syy on se ettei akut ota vastaan latausvirtaa jos ne on pitkään pakkasessa (ihan akun suojaamiseksi suunniteltu toiminto).


  Se on varmasti ollut sitten sitä sun manaamistas kun aktselin ehtoopäivällä ikkunasta mäjelle ja aivan yht'äkkiä idästä nousi melkosen tummanpuhuva pilvi ja hetken jo luulin että lunta pukkaa mutta eipä kuitenkaan, pilveili muutaman hetken ja taas oli niin kirkasta ettei mitään rajaa.

  VastaaPoista
 19. Hirnakka23.21

  Koeta nyt jotenkin hoippua hereillä sinne lääkärille saakka, siellä jos pyörryt niin ainakin pääset jonon ohi :D


  Piti muuten tsekata vaniljapurkki, Bourbon Vanilla lukee purkissa. Ehkä se on ihan aitoa eikä majavanpersaromia. Olikos se muuten sivettikissa jonka syömistä kahvinpavuista jalostuu elukan läpi kulkiessaan maailman kalleinta kahvia? Jonkun tuommoisen jutun muistelen lukeneeni jostain.

  VastaaPoista
 20. Sivettikissapa hyvinkin ja kiitos tuosta vanilijavinkistä (edellyttäen että se on tarkoitettu myös meille hieman sivummalla asuville ja sitä saa ihan kotimaasta) ! :D

  VastaaPoista
 21. puskissa11.07

  Jos sulla on mykoplasma? Mä olen toista päivää tänä vuonna töissä ja ääni lähti jo.

  PanaCodit ei toimi mulla, hyvä jos sulle käy. Mun menee vaan pää sekaisin, mutta kipu ei lähde mihinkään.

  Ainiin ja huomasin, että olet urakoinut SoundCloudin puolella. Älä tapa ittees sen kans.

  VastaaPoista
 22. Kiitos informaatiosta!
  Mikäs tällä hetkellä on tilanne? Kait olet hakenut saikkua etkä heilu kipeänä työmaalla?

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins