80 000 riivattua?

Ennen päivän horinoita ja omituisia uutisia minä jälleen kiitän teitä rakkaat lukijat sillä eilen meni rikki 80 k ja se sattui ihan mukavaan ajankohtaan koska huomenna tämä mun hikinen asemapaikkani on seissyt täällä jumalan hylkäämällä tundralla yhden vuoden. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista ja mitä viime yönä katselin noita tilastoja niin suhteellisen hiljaisen alkutaipaleen jälkeen jolloin kävijöitä ei ollut kuin muutama kymmenen, on porukkaa on ruvennut käymään kiihtyvällä tahdilla joka on viime aikoina vakiintunut 400:n kävijän molemmin puolin ja onpa ollut muutamia päivä jolloin täällä teltalla on käynyt yli 500 ihmistä. Tämä siis Bloggerin oman laskurin mukaan koska mulla ei ole Google Analyticsia tai mitään muutakaan seurantaohjelmaa tahi trackkeriä. Pieniä lukuja isoihin blogeihin verrattuna mutta minulle ne ovat isoja lukuja ja siksipä minä haluan kiittää teitä oikein sydämeni pohjasta. Outoja asioitahan täällä tundralla tapahtuu ja siksipä näistä minun päiväkirjamerkinnöistä saa sen vaikutelman ettei minulla ole kaikki kohdallaan ja se hyvät ystävät, se pitää täysin paikkansa.

Sitten sukellus ohjelmaan nimeltä Riivatut jota tulin eilen katselleeksi ja tämä sarjahan käsittelee taloja joissa hiihtelee Varjojen Maan väkeä niin ettei elävät omistajat meinaa mahtua sekaan minkä takia paikalle kutsutaan joka helvetin kerta joku meedio tai muu kylmän pierun päästäneisiin perehtynyt ihminen. Näin tapahtui myös eilen, kyseessä oli englantilainen pub jonka kellarissa hääräili Joseph'in haamu ja yläkerrassa mellasti...hetkinen...nyt en muista likan nimeä mutta sanotaan nyt vaikka että hän oli Jessica. Okei, kun pubissa tapahtui yliluonnollisia asioita ja kylmää ilmaa leijui ympäriinsä niin paikalle hälytettiin ensin keski – iän rapeammalla puolella oleva räähkä, sellainen astetta vinkasahtaneempi naaras joka edustaa muroista tuttuja Snap, crackle & pop – tyyppejä joilla ei pelkästään napsahtele päässä vaan heidän päässään myös sirisee ja paukahtelee siihen malliin että psykiatriat ovat heittäneet pyyhkeen kehään jo aikoja sitten.
Jatketaan: Rapean dooriksen saavuttua alkoivat tutkimukset ja niinpä räähkä levitteli sanelukoneita ympäri pubia kuunnellakseen toisella puolella olevien ääniä ja energiaa mistä päättelin että muijalla täytyi olla vähintään Sonyn ICD-SX1000:sia (16 Gt) tai vastaavia himmeleitä koska energioita ei ihan joka kuulolaitteella kuunnellakaan, esim. nämä minun korviani koristavat venäläiset kuulolaitteet (1/korva) täytyy laittaa täysille ennenkuin pystyn havainnoimaan minkäänlaista energiaa ja näissäkin tapauksissa se on liian myöhäistä – muuntajaan kuseminen on tapahtunut ja valokaaret sen mukaiset. Enivei, aikansa kuunneltuaan tämä sielukuiskaaja otti taskustaan jotain, livautti sen suuhunsa ja ryhtyi melko pian tämän jälkeen juttelemaan sekä Joseph'in haamulle että myös tälle yläkertaa sotkevalle Jessicalle. Oma veikkaukseni on että akka heitti kitapurjeisiinsa pari kolme Psilocybe semilanceataa sillä artikulointi ja varsinkin naaman ilmeet olivat sitä luokkaa ettei mammalla voinut olla kaikki Tove Janssonit samassa laaksossa. Puhumattakaan silmistä jotka harittivat siihen malliin ettei Kristallipallo - Kristiinalle tuottanut mitään vaikeuksia nähdä yhtäaikaa omia sukkiansa sekä takavasemmalla lymyilevää pubin omistajaa.

Haamuille jokeltamisen jälkeen naikkonen selitti paikalla olevalle porukalle (ilmeisesti mukana oleva pariskunta oli joko ulosottovirastosta tai pubin omistajien tuttuja) että nyt käy tilanne sen verran kuumaksi että roimitaanpa vähän suolaa tuohon lattialle ja niinpä hän ilman lupaa kaatoi lähes kaikki pubin suolat lattialle tehden henkimaailman olennoilta suojaavan ympyrän. Pubin omistajaa selkeesti vitutti koska hän oli hakenut suolat hetkeä aikaisemmin paikallisesta tukusta ja ne oli tarkoitus käyttää niiden sanomalehteen käärittyjen perunoiden valmistamiseen. Saatuaan ympyrän valmiiksi tämä TarotKyllikki komensi orkesteria pysymään ringin sisällä tai Joseph vetelisi heitä lättyyn oikein pitemmän kaavan kautta. Se sijaan hän itse kipitti yläkertaan tutkimaan josko sieltä löytyisi pöytähopeita tahi muuta käsilaukkuun mahtuvaa ja rahanarvoista tavaraa. Kun rikkauksia ei löytynyt ja keikka näytti kusevan kintuille, niin hän kilautti kaverilleen joka oli – uskomantonta kyllä – selvänäkevä artisti joka osasi piirtää kummituksen kuin kummituksen pelkästään aistimalla huoneessa olevia energioita. Mainittakoon että meediona toimiva lyyli viskoi loput suolat Jessican huoneeseen jonka keskellä hän sekä tämä vieläkin ihmeellisempi artisti seistä jököttivät.

Faktaa: silkkaa valhetta koko artisti sillä ei ole olemassa sellaista olentoa kuin selvä artisti tai selviä näkevä artisti koska selviä artisteja ei yksinkertaisesti ole ja varsinkin basistit jotka ovat artisteista kaikkein eniten sekaisin, eivät kykene lähtemään edes treenikämpältä joten sosiaaliset kontaktit ovat mahdottomuus mikä todistaa sen etteivät he kykene näkemään selviä ihmisiä.

Selontekoni jää torsoksi sillä en kyennyt päänsäryltäni katselemaan tätä sangen mielenkiintoista ”dokumenttia” loppuun mutta sen ehdin näkemään kuinka meditationmamma huomasi alakerran takkaan heitetyt kanan luut ja keksi että Joseph on leiponut elikkäs muurannut tämän Jessican sinne takan sisään. No eipä mitään, pubin omistajan katsellessa otsasuonet piukeina, meedio ja selvänäkevä-piirtäjä-ei hyvää mikä muija ryhtyivät pieksemään takkaa tuhannen palasiksi käyttäen apunaan jumalattoman kokoisia lekoja. Vielä kun meedio repäisi peruukistaan karvoja takan sisällä olevan tuhkan joukkoon ja huusi ”Hei, katsokaa, täällä on Jessican hiuksia!”, oli yleinen hysteria valmis ja näin myös pubin omistajien tuttavapariskunta syöksyi takan kimppuun kuin saatana tämän nähdessä rahan puutteessa sieluaan kaupittelevan alkoholistin. Lopetin katsomisen siihen kohtaan kun pölypilven keskeltä kuului selviä näkemyksiään piirtelevän artistin epämääräinen rääkäisy: ”Jumalaisee, mä löysin Jessican legot!” (tosiasiassa tämä löytö oli kaksi yhteen liimaantunutta popcornia).

--------------End of normi teksti-------------

--------<! Blogin rassausteksti alkaa---------

Okei, vietin eilisen illan ja osan yötä poistamalla osia koodista ja ehkäisemällä sivun latautumista viivästyttäviä tekijöitä kuten Disquksen comment count'ia joka voidaan tehdä monellakin eri tavalla (ainakin omalla kohdallani PageSpeed Insight lopetti herjaamisen) mutta tässä muutama linkki joista ohjeet löytyvät:


Ja mitä taasen kuvien käsittelyyn tulee niin löysin todella vaivattoman ja hyvän ohjelman nimeltä JPEGmini (http://www.jpegmini.com/main/shrink_photo ).
Kätevä ohjelma joka tarjoaa ilmaisversion jossa kuvat ladataan (tai käytetään drop-toimintoa) palvelimelle ja kun ladattu kuva on valmis (pakattu etc.), siitä tulee ilmoitus sähköpostiin jossa on linkki mistä kuvan voi noutaa ja ladata edelleen koneelle. Saan kuulostamaan tämän vaikealta koska kirjallinen antini on mitä on mutta todellisuudessa JPEGminiä on todella helppo käyttää.

Muita pakkaus/resize – ohjelmia löytyy täältä Mashable'n sivustolta:


Unohtaa ei pidä myöskään aivan loistavia Yahoo Smush'ia eikä Kraken'ia.

Loppuun vielä kuva äärettömän koodin karsimisen ja moninaisten säätöjen jälkeen eli kuvakaappaus uudesta nopeusennätyksestä:
Sivun latautumisnopeutta esittelevä kuvakaappaus Webmaster's tools'in sivulta
Tämä on käsitelty Free Image Optimizer'illa


Kuten tiedämme, tämä tilanne ei ole stabiili koska GPSI on varsin ronkeli sen suhteen mitä koodi sisältää ja siksipä se (latautumisnopeutta osoittava numeerinen arvo) muttuukin jatkuvasti mutta oman blogini kohdalla olen saanut sen pysymään kokolailla 94/100 – tasossa (.fi – loppuinen osoite).


--------!... Blogin rassausteksti loppuu---------

Kaikille oikein hyvää pejantaita ja alkavaa viikonloppua – muistakaa olla ihmisiksi.

Ps. Tundraa riepottelee ankara lumimyrsky, lunta sataa todella kovan tuulen saattelemana ja kun aamulenkillä katselin kyläämme halkovaa tietä niin ei voi muuta sanoa kuin että varovaisuutta liikenteessä älkääkä lähtekö autolla mikäli teidän ei ole aivan pakko. Tielle muodostuvat lumipenkat ovat vaarallisia.

Kuva hevosesta jolla on haikalan pää
Tämä on taasen JPEGmini'llä (3,5 kertaa "kevyempi", ilman laatuvaatimuksia)21 kommenttia :

 1. Sanna10.11

  No tosi mini kuva, ei saa niin isoksi että näkis onko se kavioilla varustettu valko- vaiko hietahai.


  Mie olen todennu, että hyvin suuri osa ihmisistä on höynäytettävissä. Jopa ihan älykkäitä ihmisiä. Jos vain on supliikki-ihminen hommaa hoitamassa, niin manipulointi ja huijaaminen käy käden (tai silmän) käänteessä.

  VastaaPoista
 2. Ne on aika pieni koska nuo optimointiohjelmat (tosin niin halutessa) runttaavat kuvat aikas pieneen tilaan.


  Totta, tarpeeksi vakuuttavasti kun osaa kertoa asiansa niin melkeinpä mikä tahansa menee läpi. Kaikista huvittavinta näissä "tuonpuoleisissa" ohjelmissa on ne dramatisoinnit joille ei voi olla hymyilemättä. Eilisen dokumentin parasta antia oli meedion naaman ilmeet hänen "keskustellessa" paikalla notkuvien haamujen kanssa :D


  Tuli soitto tätä kirjoitettaessa - kaveri ojassa joten mun on käytävä kiskomassa se takaisin tielle mutta palajan sitten lueskelemaan blogeja kun eilen jäi aikas vähälle sekin touhu.

  VastaaPoista
 3. Ritva N12.02

  Kyllä lukijoita riittä kun olet sellainen sosiaalinen tapaus. Onnittelut.

  Hoh hoijaa näitä meedio juttuja niitä kyllä riittää ja en kyllä katso kun tulee vain typerä olo.

  Kiitos s-posti linkistä. Kattelin tovin ja totesin että hinta laatu suhde on vedetty hatusta tai sitten siellä etelässä on toisenlainen hintataso.Muuten ihan ok talo.

  Nolla kelissä mennään ja lunta tulee vaakatasossa. On se taas haasteellinen suksenvoitelu edessä, näin kokemattomalle tai sitten teenkin juoksu/kävely lenkin.

  VastaaPoista
 4. En ihan ymmärtänyt mitä tarkoitit tuolla hatusta vetämisellä koska hinta on todella halpa siihen nähden mitä kaikkea kauppaan kuuluu. Ei tarvitse mennä kuin viisikymmentä kilometriä länteen päin niin pelkkä tontti (sen kokoinen mikä kohteessa on) maksaa vähintään saman verran ja täytyy ottaa huomioon että kohteen kaikki kiinteistöt ovat remontoituja (ja niissä näkyy meikäläisenkin kädenjälki, esim. olohuoneen leivinuuni oli vielä keväällä punatiili - pintainen kivikasa mutta kävin pinnoittamassa sen ja tulipa samalla uusittua lattiarakenteita ulkovaraston puolelle).

  VastaaPoista
 5. Sanna12.18

  Toivottavasti mie en joudu ojaan kans. Ei oo ketään vetämässä pois...

  VastaaPoista
 6. Et sinä joudu - Karma poikkes sanalla äsken ja se lupas ettei sulle käy kuinkaan.

  VastaaPoista
 7. Ritva N12.44

  Siisti ja hyvin tehty on mutta kun vertaa tämän minun paikkakunnan hinta tasoa niin puolet tippuu hinnasta.
  Toki niinkuin sanoinkin etelässä on toiset hinnat kuin täällä pohjoisen perukoilla.
  Oli kiva tietää että Sinä olet sen rempannut.Nyt tajuun miten taitava olet.

  VastaaPoista
 8. Sanna12.46

  Selevä, kiitos tiedosta. Liukasta saattaa olla, kun silikkaa vettä puottaa tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 9. Lokikirja13.40

  Onnitteluni! Kiitos sinulle blogistasi! :)

  VastaaPoista
 10. Marjaana14.54

  Mun terassilla on metri lunta ja lisää vaan tulee - välillä vaakasuoraan ja välillä vähän normaalimmassa kulmassa. Linnoittaudutaan sisälle eikä liikuta mihinkään ennen kun huomenna aikasintaan.


  Mukavaa viikonloppua sinne selkosille!

  VastaaPoista
 11. Täällä aamun lumimyrsky on vaihtunut vesisateeksi ja se tietää sitä että hetken aikaa on todella liukasta ennenkuin tielle junttaantunut lumi sulaa sohjoksi. Olis nyt pitänyt edes asteen, parin pakkasia..


  Hyvä idea tuo linnoittautuminen ja siksipä jätän pari menoa huomiselle ja vajoan sohvan perukoille. Aljohia on vielä illalla käytettävä mutta se nyt on pikkujuttu :D


  Hyvää viikonloppua myös sulle ja koko pesueelle!

  VastaaPoista
 12. Riivatun paljon onnea 80k täyttymisestä! :D


  Vesisadetta ja ulkona on hieno tuoksu, puut tuoksuvat aivan keväälle, sitä se tietää!!!! JEE!

  VastaaPoista
 13. Kiitos paljon!
  Nyt sä puhut asiaa ja toisaalta toivon että nämä loskakelit jatkuisivat aina pitkälle maaliskuun puolelle (ilman takatalvea) niin kesä alkaisi paljon aikaisemmin. Olis se kyllä mukavaa koska kesä menee niin hemmetin äkkiä.

  VastaaPoista
 14. Birgitta19.18

  Vau, 80000 on hieno luku, kohta on 100k rikki =)
  Kyllä kuule sunkin pitää tilata paikallinen tundrameedio käymään ja loitsumaan takkaan asettautuneet kummitukset lopullisesti pois. Muuten uutta takkaa asentaessa ne ilmeentyy teitä kiusaamaan...


  Kyllä keli on nyt turmiollinen. Itse jouduin siirtymään tänään pitkiksi ajoiksi ajotielle autojen sekaan, kun jalkatiet olivat pelkkää vedellä katettua jääkenttää -mitä sitä turhaan hiekottamaan kun kevät on kohta tuloillaan ;-)


  Nyt en sitten liikauta pehvaani ulos kuin vasta huomenna (pitää lähteä perinteisiin pikkujouluihin!).


  Iloa iltaanne <3

  VastaaPoista
 15. Kiitos kiitos mutta pitkään sataseen on vielä pitkä matka :D

  VastaaPoista
 16. Helmi Nainen20.01

  Onnittelupusu!!!!

  VastaaPoista
 17. Birgitta8.46

  Mikäköhän fysikaalinen ilmiö sekin on, että kaduilla on juuri tuo vetinen peilijää eikä hiekoitusta näy missään, mutta kotona eteisen lattialla on irto soraa. En ymmärrä? En.


  Lintuihmisten pikkujoulut on niin suloiset (ihmislajina ovat viattomia ;-)); ensin tehdään kävelyretki ja lasketaan kaikki mahdolliset tirpat jotka näkyy, sitten syödään valtava määrä ruokaa ja jaetaan tietyn kaavan mukaan lintulahjoja, ahnehditaan kaverin lahjaa, riistetään se jos on munaa, sitten vielä syödään ja kilpaillaan ja kenties vielä syödään (myös lintua on tarjolla)... Tällaiset ei-viattomat-lajit saa ottaa pikkujouluihin mukaan, ja viattomat lapset tietysti!

  VastaaPoista
 18. En tiedä koska se kuuluu näihin tämän ulottuvuuden mysteereihin ja näillä ryteikköpaikkakunnilla näkymättömällä hiekalla on hieman erilainen esiintymismuoto: sora ei viihdy eteisen lattialla vaan se pesiytyy vuoteeseen ja mikä pahinta, se osaa tunnistaa sen puolen missä pesueen urospuolinen jäsen nukkuu. Omituista ja hyvin, hyvin ärsyttävää.


  Ah, lintuihmiset....olen kyllä kuullut että heidän pikkujoulunsa ovat sangen viattomia mutta vastaavasti pesäpuuhat sitäkin railakkaampia varsinkin keväisin jolloin lintuihmiset jos ei nyt aivan sekoa niin riehaantuvat vallan mahdottomiksi! ;)

  VastaaPoista
 19. Sori kun nämä on sekaisin mutta tämä on se valitettava puoli kun vaihtaa kommentointisysteemiä.

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins