”Smoked pork & Burned bream”. No ei ihan...se romahti..

Taannoin ollutta Slush -tapahtumaakin suuremmaksi suunniteltu ”Smoked pork & Burned bream” - festivaali on valitettavasti peruutettu koska päänäyttämönä toimivasta takasta ei ole jäljellä kuin kuoret. Nuohoojan kanssa suoritetuissa viime hetken tarkistuksissa kävi näet niin että ensimmäinen kopistelu johti ensimmäisen tiilen tippumiseen ja toinen kopistelu saikin sitten aikaan tuomiopäivää muistuttavan jylinän med vitullinen pölypilvi kun koko ”sielu” eli takan tulitiilistä muurattu sisäosa rysähti alas. * Huokaus *
Tottahan jokaista harmittaa kun oma takka romahtaa talvisydännä mutta se harmittaa aivan erityisesti kun on pää puoliksi takassa ja noin satakunta kiloa tiiliä ja about kolmekymmentä kiloa laastia jysähtää arinan päälle. Odottelin että hormin jäänteistä olisi lentänyt edes pari voimajoutsenta tai että sutari olisi antanut muutaman jaksuhalin mutta kun kumpaakaan ei tapahtunut, niin mä kaivoin pölylaskeuman alta mun ihgun poppikoneen ja laitoin soimaan Metallican Sandman'in ihan sen takia etten olisi purrut kättäni poikki kun vitutti niin paljon ja se sopi nimensä puolesta vallitsevaan tilanteeseen enemmän kuin hyvin. Pidettiin luova tupakkitauko jonka aikana vaimo keitti kahvit ja imuroi mun vasemman korvan koska diskantit kuulu aivan helvetin huonosti eikä niistä sanoistakaan meinannut saada selvää ja se lisäsi harmitusta entisestään. Virkistävän tauon jälkeen alushousutettiin (briefing) isännöitsijää tapahtuneesta ja sutari kertoi että samanlaiset tilanteet olivat odotettavissa myös vuokrahelvetin muissa asunnoissa, hän näet tutkimassa myös parin naapurin takat (itseasiassa vakoilemassa että onko jokaisessa takassa sielu tehty yhtä päin helvettiä kuin meillä) ja totesi ettei ole kuin ajan kysymys kun kaikki tulee alas.


Jos tapauksesta haetaan hyviä puolia niin niitä on kaksi:
- se ettei takka romahtanut kesken lämmityksen sillä takkaa tutkittaessa paljastui myös ”lakikiven” (takan päällä oleva ”kivi”eli valu) huono kunto. Voitte kuvitella minkälainen vaaratilanne siitä olisi syntynyt kun pesässä palaa iloinen tuli ja takan yläosa romahtaa alas. Selvennettäköön etten tarkoita tällä vaaratilanteella mitätöntä asunnon palamista vaan sitä mitä olisi tapahtunut kun päästä olisi katkennut vielä muutama verisuoni lisää. Todennäköisesti suuren luokan ristiretki alkoholisoituneita muurareita kohtaan jonka pääasiallisena tarkoituksena olisi ollut tuon ammattikunnan jäseniin kohdistuva hengenlähdättäminen, vähän Buffy Vampyyritappajan tyyliin mutta Paimen – The Mason Slayer teemaa noudattaen.
- toinen hyvä pointti on se että isännöitsijä tietää näiden kanikoppien huonon kunnon ja suhtautui asiaan tai lähinnä sen korjaamiseen hyvin myönteisesti mikä käytännössä tarkoittaa sitä että homma etenee heti maanantaina ja mikä parasta, tämä ensimmäinen (todennäköistä kun on että muut romahtavat myöhemmin) takka suoritetaan ”työnäytteenä” jonka aikana tehtävään valittava muurari pääsee osoittamaan kuinka hyvää jälkeä hän tekee ja isännöitsijä und muut kiinteistöhuollon porukat pääsevät osoittamaan pätevyytensä lukuisten eri työmaakäyntien aikana. Näin ne asiat nimittäin näillä korpiselkosilla menevät; ensimmäinen kohde/työ tehdään viimeisen päälle ja loput sinnepäin. Tosin en tässä yhteydessä halua mustamaalata muurarien ammattikuntaa joka koostuu varsin pätevästä porukasta enkä muutenkaan urakoitsijoita mutta näin nämä aiemmat urakat ja kiinteistön kunnostustyöt ovat menneet. Niin valitettavaa kuin se onkin eikä syy ole yksistään tekijöissä vaan myös valvonnassa.

Fireplace
"Joulumaa on muutakin kuin ihmismielen valtakunta....." (kuva ei liity millään tavalla tekstissä mainittuun tapaukseen)

Sitten pari sanaa seuraaville tahoille:
Globaalit metwurstipakkaajat ry
Kääritään se sellofaaniin yhdistys
Vakuumipakkaajat ry
International Single Packed Association

Minä tapan teidät. Ihan niinkuin ei tässä normaalissa arjessa jaksamisessa (takan romahtaminen, housujen repeäminen niiden jäätyä kiinni Syyrialaisen kuskinpukin suojana olevan penkinpäällisen kiinnityshakaseen, norttiaskin kastuminen etc.) olisi tarpeeksi, niin miksi jumalauta teidän pitää tehdä pakkauksia jotka ovat mahdottomia avata ilman että niiden kanssa miekkailusta jää vakavia psyykevinoumia? No helvetti, päätin koko päivän kestäneen siivouksen jälkeen palkita itseäni ja Valkyriaa valmistamalla tacoja, tarkemmin sanottuna niitä veneen mallisia juttuja koska ne ovat ainoita joita meikäläinen pystyy syömään ilman ettei kaikki täytteet ole rinnuksilla. Niinpä mie sitten lähdin naapuritundralla sijaitsevaan ruokakauppaan ja ostin vaadittavat raaka-aineet ja tulin iloisella mielellä kotiin. Tai ainakin parkkipaikalle asti jossa nämä mun housuni repes perseestä polveen asti mutta enivei, suht iloisena siitä että kohtapuoliin saadaan hyvää safkaa. Pilkoin kaikki vihannekset valmiiksi ja ryhdyin avaamaan ensimmäistä jauhelihapakkausta kun se tapahtui: kirottu vakuumipakkaus ei aeunnut ja kun paketin kulmassa oleva tartuntalärväke tuntui ilkkuvan, niin minäpä otin sitten siitä kunnon otteen ja riuhtaisin sillä seurauksella että jaloissani kyttäävälle Aljohille koitti ennenaikainen joulu. Se saatanan 400gr jauhelihaköntsä lennähti sieltä paketista suoraan Aljohin selkään ja täytyy sanoa että hämmästyin siitä miten nopeasti beagle voi syödä neljäsataa grammaa jauhelihaa vaikka se on sen selässä. Voinhan minä kertoakin ja totuus on että 7 – vuotias naaras syö tuon määrän jauhelihaa kahden ensimmäisen perkeleen aikana eli verrattain nopeasti.

Tämä oli ihan sama tilanne kuin vakuumipakattujen metwurstien kanssa jotka ovat niin saatanan kireässä että olisi parempi puhua pulled – meetusta tai hysteerimakkarasta koska helpompi on työntää lohjalaisen teleasentajan pakun sisältö persereikään kuin saada yksikään meetu ehjänä paketista. Norttiaskeista puuttuu tätä nykyä repäisynauha ja jos se nyt sattuu siinä olemaan, se katkeaa eikä arkunnaulapakkauksen avaaminen onnistu niinkuin se on tarkoitettu. Minen en jaksa ja siksipä mä syönkin meetut muoveineen ja leikkaan saksilla norttitopan toiseen pään kokonaan auki koska mitäpä niitä yksitellen sieltä pilkkimään kun kun koko askin voi röyhytellä kerralla. Ehkäpä on parempi että mä lopetan tähän koska mulla on nyt niin hyvä ja jouluinen mieli. Täällä tulee lunta vaakatasossa ja mun pitää lähteä asentaamaan kulmapeltejä erään talon katolle joten tuskinpa maltan odottaa iltapäivää kun mä näytän joltain saatanan räystäällä jökättävältä lumiukolta. Ihmisen elämä on ihanaa ja siksipä mä haluankin tähän loppuun lähettää jokaiselle heti helvetillisen partin ei jaksuhaleja vaan relaxrutistuksia ja voimajoutsenien tilalle vieläkin voimallisempia forcefasaaneja, vigourvästäräkkejä ja potencypääskysiä.

Oikeesti, hyvää lauantaita ja muistakaa olla ihmisiksi.





53 kommenttia :

 1. Voihan pahus, tulitiilet kestää yleensä melkoisen kauan, joten jotain hämärää takan rakenteissa saattoi ola. Teillä ei sitten takkaa lämmitetä ennen kuin uusi on muurattu. Siihen mneeekin aikaa kun muuraukset kuivaa jne. Toivotaan, että ei tule kovia pakkasia, teillä kuluu muuten sähköä melkoisesti,eikös teillä ollut suora sähkölämmitys?
  Lunta saatiin yöllä ja koko ajan tulee lisää. Joten sulla on v-mäinen tehdä hommia. Huokaus. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulitiilet olisi kestäneetkin mutta kuinkas ollakaan, suurin osa tulipesää ja sen yläpuolella olevaa nielua oli muurattu tavan hormitiilillä käyttäen tulilaastia joka ei tartu hormitiilen sillä tapaa kuin pitäisi.
   Joulun yli menee joo vaikka korjaus/uudelleen muurausoperaatio saataisiin alulle ensi viikolla ja totisesti täytyy toivoa että kelit pysyvät tälläisinä. Sähköä menisi kyllä aika tavalla enemmän mikäli olkkarin patteri toimisi mutta kun ei. se ei lämpiä yhtään.

   Poista
 2. Outs. Siis että romahti tuolla tavalla. Varjelkoon. Eihän tässä pysty edes mitään sanomaan, on tuo sen verran veret seisauttava näky. Huh.
  Ja niistä pakkauksista: minä en useimpia edes yritä availla niin kuin niissä ehdotetaan - sakset on kokin paras ystävä...
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se romahti mutta nyt mun täytyy pyytää anteeksi sillä kuva on napattu Netin Syövereistä koska mä en ole vieläkään löytänyt sitä hemmetin välipiuhaa jolla mä saisin kuvat luurista koneelle. Mun täytyy korjata tuota kuvatekstiä ettei tule väärinkäsityksiä, laitoin sen kuvatakseni tapahtunutta.

   Sakset ovat kyllä se ainoa ja oikea työväline kirottujen vakuumipakkausten avaamiseen - niitä ei yksinkertaisesti saa muuten auki ;D

   Poista
 3. Kun alkaa vastustaa, näkyy vastustavan ihan kunnolla. No, onko tässä sitten mitään hyvää,se jääköön pohdittavaksi.
  Sullla muuten olisi oikeus vuokran alennukseen,kun taloon tulee remppa sen takan takia. Kokemusta on ja alennusta tuli,silloin joskus,kun vuokraa maksoin.

  Pakkaukset, pirullinen ihminen niitä varmaan keksi ja nauraa salaa.

  Lauletaan vaan:
  "Jossain,sataa valkoista lunta.
  Jossain ,on kaikki kuin unta..
  On taas se vuodenaika"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Moni saattaa luulla että väritän / keksin näitä juttuja omasta päästäni mutta valitettavasti ne ovat totta ja toivon mukaan ihmisille valkenee se tosiasia etteivät kaikki ole syntyneet onnellisten tähtien alla.
   Mitä taasen vakuumipakkauksiin tulee, niin ne ovat itsestään saatanasta.

   Poista
 4. Ai jumaleissöni että tuo punainen liihottava pikkutonttu on ärsyttävä *gnnnnh* Vai olenko minä taas ainoa joka näkee pikku-ukkoja?
  Otan osaa tulisijamurheeseen ja kyllä, liityn rintamaan joka vastustaa käteviä repäisyreunoja. Yleensä niistä jää käteen vain se reuna ja sitten kätevästi puukoin ja viikattein kamppaillaan tuote ulos paketista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ET ole ainoa, jota pukki ärsyttää. Pukki on tapettava. Jos se ei pian lopeta liitelyjään, niin murtaudun OP:n koodiin ja poistan sen. :D

   Poista
  2. Kuulkaas nyt. Eikö teillä ole yhtään joulumieltä? Pukki on mun mielestä todella ihgu kaveri mutta koska se tuntuu ärsyttävän niin monia, niin voinhan mä sen poistaakin tai tappaa - verenhimoista Rantista mukaillakseni.
   Hirnakka, takkahommelista on todellista haittaa ja mun mielestä vakuumipakkauksen keksijä kuuluu niihin ihmisiin jotka olisi pitänyt tappaa kehtoon sillä noin epäpyhä idea edustaa pimeyden voimia parhaimmillaan.

   Poista
  3. :D
   En ole verenhimoinen, mutta se pukki tuli aina istumaan juuri siihen kohtaan mitä luin... Kiitos!

   Poista
  4. Kävin rikoskumppanisi blogissa ja totesin siellä että Taivaan Isä tiesi jo torstaina mitä te keturit suunnittelette ja siksi hän koitti hillitä Hirnakkaa käyttämällä hevosen kaviota nuhtelunsa välikappaleena :D

   Poista
  5. No niinpä, se perhanan pukkelssoni liihotteli hanurinsa kanssa aina luettavaan kohtaan. Inhottava lukea ja pälyillä samalla mistä se pikku veijari seuraavaksi nylkkää näkyviin. Mä niin jaan Rantakasvin tuskan, saisikohan tuon hengiltä virtuaalisella kärpäslätkällä?

   Nuhtelu osui ja upposi, nyt on kuule komea mustelma varpaiden välissä ja hieman turta se räpylän keskikohtakin. Eilinen HIIT-treeni ei suoranaisesti kymmenine (30) burpeehyppyineen, kyykkyhyppyineen (yht. 60 kpl) plus muut jutut mukaanlukien tehnyt jalan parantumiselle edistävää vaikutusta. Onneksi tänään saa lämpystää villasukissa kotosalla.

   Jumala kostaa, tuolle pukkelille seuraavaksi. Please?



   Poista
  6. No eihän pukille nyt kukaan kosta sillä se on kosmisessa maailmassa kaikkien kaveri !
   Siitä sun kintusta, oli melkoinen onni ettei sen kans käynyt pahemmin kun ajatellaan että varpaatkin olisivat voineet murtua. Se taasen olisi tiennyt aika montaa kipsiviikkoa vaikka Tita sitä "John Toes: side by side" (DIY) - konstia koittikin kaupitella :D

   Koitahan rakkaus nyt parannella ne varpaat rauhassa etkä hösää joulua etkä mitään muutakaan. Okei?

   Poista
 5. Vai on pukki joutunut autuaammille liitelymaille. Ja takka kans.

  Hmm, jospa sunnuntai toisi jotain positiivista tullessaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirnakka ja Rantis tappoivat pukin joten kiitokset voi lähettää heille. Minkäs teet kun Hirnakka palvoo pahvisia epäjumalankuvia ja Rantis on ankara skeptikko (liian oppinut ihminen näetsen) :D

   Toivon totisesti että sunnuntaista tulisi vaikkapa edes vain yhden onnettomuuden päivä. Nämä tuplat ja triplat ovat aika raskaita.

   Poista
 6. Voi v***u, nyt se pukki on poistettu. Joudunko mä nyt lukeen nää postaukset, enkä voi katsella sitä kivaa pikku pukkia??? Hittolainen, se oli ihan paras, kun se tuli aina mun mukana, kun liihottelin täällä. Mä tahdon pukin. Nih. Voisitko koodata silleen, että aina kun mä tuun tänne, niin se pukki täällä liitelee ja sit kun Hirnakka ja Rantis tulee, niin se ei liitele? :D

  Meillä romahti kans mökillä taannoin takan sisus. Sitten oli jonkun aikaa käyttämätön peli. Ja mää niin ihmettelen, kun se aikoinaan takan muurannut äijä on muurannut jotain kirkkoakin, että kuinkahan vaarallinen se kirkko on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo - o, Blogspheren pahimmat inkvisiittorit asialla joten punanutulle tuli noutaja ja ehkäpä tuo sun ehdotelma jollain tapaa onnistuisikin mutta kuka on se rohkea joka niin epäpyhän koodin uskaltaa tehdä? :D

   Ah, sulla on sitten kokemusta näistä asioista ja mistä sen tietää vaikka saisimme hyvinkin pian lukea kirkon romahtamisesta mitä en kuitenkaan toivo. Ajattelin vaan samaan tapaan kuin sinäkin eli jos ei kerran takka pysy kuosissaan niin miten se kirkko sitten...

   Poista
  2. Laita nyt se pukkeli takaisin, en minä voi muiden iloa pilata :D
   Aplodeeraan niin kauan, että Pukki tekee encoren. Jooko?

   Poista
  3. Juu, kyllä jämpti on niin, että kun nuo noin kovasti haluaa pukin takas, niin laita ihmessä! Minä väistelen sitä. :D

   Poista
  4. Jaahas. Sitä rupesi sitten Taivaan Isä pelottamaan vai? :D
   no katotaan nyt...mun täytyy meinaten editoida tekstiäkin kahdesta postauksesta jos laitan sen (kun kerkisin niissä jo rienaamaan teitä :D)

   Poista
  5. Paimen, oot niin KILTTI; nyt se pukki tuo säkkikaupalla lahojakin. Ja istuu mun PÄÄN PÄÄLLÄ!! Toki se saa viilettää. Mehän ollaan Hirnakan kanssa niin suvaitsevaisia :D

   Poista
  6. :D :D Sä olet ihan paras!

   Poista
  7. No niin, nyt tuli hyvä joulumieli itsellekin kun tuo punanuttuinen sekopää hilluu ympäri Tundraa :D

   Poista
  8. :D Mä tiesin että sä pitäisit siitä!

   Poista
 7. Jaa. Ei se pukki mua häirinny, se oli vaan hauska. Ainahan sen sai siirrettyä, jos se tuli toljottaan keskelle tekstiä.
  Mutta jeeveli sentään, miten kävi takalle! Onni onnettomuudessa, ettei tosiaan ollu tulia.

  Vedet silmissä nauroin Aljohin ennenaikaiselle joululle :) koira kyllä syö vaikka selästään, jos kiire tulee! Mutta tuo pakkauksenavauslärväke on kelvoton hyvin monessa muussakin pakkauksessa - sama vaikka olis se repäisylinja piirretty siihen pakettiin, koska se ei siitä kohtaa aukea kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla että pukki palaa areenalle mutta se Aljohin syöminen oli jotain uskomatonta - aivan kuin koira olisi ollut viikkotolkulla ilman ruokaa!

   Ja oon sun kans ihan samaa mieltä noista repäisylinjoista. Ne on selkeää vittuilua pakkaustehtaiden porukoilta ;D

   Poista
  2. Helvetti sentään, pukki palasi entistä ehompana! :D

   Poista
  3. Se on parempi nyt, vaihtelevaa :D

   Poista
  4. Voi kiitos ♥
   Minä sitten Rantis rakastan sinnuu ko sie oot niin suvaitsevainen :D

   Poista
  5. Sitähän minäkin - rauha maassa ja kaikilla hyvä tahto ja pukki istuu vieressä ja katselee mitä kirjoitan :D

   Poista
  6. Juuri näin mutta minen olisi niin varma että se pukki tyyytyy vaan istumaan :D

   Poista
  7. Tämä pukki käyttäytyy vähän paremmin kuin se edellinen :)

   Repäisylinjoista vielä sen verran, että kun olin töissä pakkaamossa, niin välillä kun pojat oli vähän säädelleet pakkauskonetta, oli liimaa niin maan perusteellisesti joka puolella pakettia, että ne repäistävät paikatkin oli kauttaaltaan liimassa. Vähän kyllä nauratti aatella ihmisiä, jotka pää punasena koittaa pakettiaan repäistä auki siitä, jossa lukee "revi tästä" tai "avataan tästä". Usko pois, makkara- ja muiden pakettien pakkaajat nauraa partaansa ihan samalla lailla!

   Poista
  8. Tämä on hyvätapainen pukki mutta hääp on erittäin kiinnostunut teistä naisista ja tuppaa toisinaan riehaantuman tämän takkei.
   Tuo mitä kerroit pakkaamon touhuista on just sitä mitä mä tarkoitan - niitä pakkauksia ei ole edes tarkoitettu avattavaksi! ;D

   Poista
 8. Jippii, pukki on back!!! Olen iloinen!
  Mutta takka-asiaan sanon kyllä niin painokkasti kuin Kiltti Helmi vaan osaa: "voi ju-ma-laut-a!!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukki is back ja entistä tukevampana!
   Takka - asia ei sitten enää olekaan niin jiiieiii! - juttu mutta tälläistä tämä elämä on eikä sen takia kannata kovin pitkään murjottaa :)

   Poista
 9. No voihan p..se, ikävää ensinnäkin tuo housujen repeäminen (kai se oli Valkyriastakin ;-)), mutta todella syvältä tuo takan hajoaminen. Onneksi sinulla oli Sandman, joka puhtain korvin saa kyllä aika nopeasti tolpilleen.

  Nyt kovasti odotetaan, että sun takasta aloitetaan rempat, jotta saat sen priimakappaleen, joka lämmittää juuri sopivasti ja voitte mahdollisimman pian levittää karvalankamaton sen eteen.

  Kaasupakkauksiin käytän itse vain saksia, millään muulla keinoin niistä ei selviä ilman kohtausta, jonka seurauksena tuo Pukki ei tule aattona käymään. Metwurstit taas irroitan yksitellen omaan pikku rasiaansa, koska muuten kohtaus taas alkaa ja miehet kotona katsovat säälivästi minua. Nortista mulla on vain muistikuvat lapsuudesta, silloinen tapa oli kai polttaa koko aski yhdellä kertaa kotona sisätiloissa ja vetäistä vielä toinenkin samaan syssyyn. Sitten kun polttaminen lopetetaan se lopetetaan kertaheitolla.

  Eikös jaksuhali ollut jossain kielettyjen sanojen listalla? Täältä tulee nyt paksuhali sen sijaan!

  Vitsit toi pukki on rosi nopea =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaahan tuo kun hyvät housut hajoaa mutta mikään ei ole ikuista. Näin jälkeenpäin mä olen toisaalta aika tyytyväinen että takka romahti tässä vaiheessa koska se kesken lämmityksen tapahtuva romahtaminen olisi poikinut aika monta lisäongelmaa + mahdollisen tulipalon joten hyvä näin. Ainoa kurja juttu on se ettei näiden korsujen patterit pelaa (haastattelin tänään naapuria joka kertoi myös omien pattereidensa olevan pimeinä) ja jouduin hommaamaan muutaman niitä öljytäytteisiä pattereita.

   Tyhjiöpakkausten suunnittelu on mennyt perseelleen jo alusta lähtien eikä sitä ongelmaa ole kukaan viitsinyt korjata ja se on asia jota mä suuresti ihmettelen koska uskon että niiden kanssa painimisesta kärsii moni muukin kuin tämä Jurtan porukka. Mitä taasen nortin vetämiseen tulee, niin mun täytyisi ottaa mallia Harrysta ja lopettaa koko touhu mutta käytän tekosyynä sitä että pipo on tällä hetkellä niin kireällä ettei lopettamisesta tule mitään. Niin, ja oikeassa olet - jaksuhali, voimajoutsenet sun muut pumpulikansan ihgut sanat ovat kiellettyjen sanoen listalla ja voi sitä joka niitä erehtyy viljelemään ;D

   Pukki on muuten ihan rauhallinen joten taitaa olla että se innostui kun sä tulit käymään (ja on muuten asia jota en yhtään ihmettele)

   Poista
  2. Niin, mun piti kirjoittaa, että pukki on Tosi nopea. Se laskettelee paljon paremmin kuin minä ikinä. Mua vähän harmittaa kun ehdin lukemaan blogeja liian pitkin väliajoin. Elo on vähän liian monimuotoista, eli toivonkin pukilta hiukan enemmän tunteja päiviini.

   Mikä ihme on voimajoutsen??? Olen tipahtanut kärryiltä...

   Poista
  3. No eihän nämä blogit eikä tekstit mihinkään täältä katoa joten eipä näitä tartte joka päivä ehtiä lukemaankaan ja voimajoutsen kuuluu samaan sarjaan kuin jaksuhalit ja muut voimien lähetysmetodit, ts. sanoen se on pumpulikansan kieltä jonka käyttö on muuten kielletty täällä jurtalla.

   Poista
 10. Ihana tuo uusi pukki,taitaa antaa nyt mulle lahjan.

  Yksi pieni piipittävä pyyntö pienestä ämmän kropasta (isompaa ei kuulu).
  Voisko tänne saada lisää joulua.Pliis,pliis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi pukki on terästettyä mallia ja hääp onkin sellainen valkoparta että jakaa lahjoja jokaiselle kiltille naaralle :D
   Mun on valitettavasti tuotettava sulle pettymys jos tarkoitit että saisiko tänne jurtalle lisää joulua koska sitä ei tipu mutta katsotaan josko aattona sataa lunta. Sen täytyisi olla kyllä aavistuksen värillistä tai sitä on vaikea erottaa :P

   Poista
  2. Älä oo niin mies ja laita pikkasen muutakin kuin lunta,vaikka sekin on hienoo.
   Tarjoon sulle kahvit ja pullaa kun taas tavataan :D

   Poista
  3. Haa! Hän yrittää lahjoa! :D

   Poista
 11. Pukki on hommannut lahjojakin! Olisko siellä joku mulle?

  Mun täytyy sanoa, että tässä väsymystilassa Jurtan seikkalujen lukeminen aiheutti epämääräistä hytkymistä ja ääntelyä sekä veden valumista silmistä, perheen huolestuminen järjenlähdöstä jne. Kiitos *muisk ja jaxuhali*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai Puskis rakas, tottakai Pukilla on sulle lahjoja!

   Jumalaisee nainen, nauratko sä mun vastoinkäymisille? ;D
   Ei ole kuule nyt mikään mukava tilanne kun takka on rómahtanut, perse vilkkuu repaleisen ihokkaan halkeamasta ja vieressä tohottaa sähkösyöppö öljypatteri!
   Pusuja myös sulle ja anna anteeksi jos ne on pölysiä :P

   Poista
  2. Mä puhallan pölyt pois ja nauran päälle :D

   Luiksä sen ysiluvun jo?

   Poista
  3. En ole vielä mutta mä värkkään kaikki luvut joulunalusviikolla tai siis tämän puolentoista viikon aikana. Olisin tehnyt ne jo mutta kun siviliielämä eli työt ovat muuttuneet alkusyksyn suunnitelmista totaalisesti.

   Poista
  4. Joo, nou hätä. Sähän voit sen yhden joulujutun laittaa nyt sit erikseen sinne, kun se tavallaan liittyy tarinaan josain vaiheessa :D

   Poista
 12. Mulle se pukki vaan soittaa fanfaaria. Ja jes, mukavaa, kun se tuli takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikkaa sille silmää niin ties mitä se intoutuu tekemään :D
   No onhan se niin että täytyy tässäkin blogissa olla edes jotain joulua kun tämä on muuten tälläinen pelkistetty versio.

   Poista
 13. Jeejejeejee, pukki is back. Eikä se mulla nyt eikä ennenkään tullut siihen mihin luen, vaan pysähtyy aina 10 cm ylemmäksi :) Mahtava otus :) Ja lahjapussi ja kaikkee. Toivottavasti sillä on säkissä mulle paljon lahjoja. Tarvisin vaikka mitä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukki is back ja säkki täynnä lahjoja niin sulle kuin kaikille muillekin. Sulla oli muuten mahtava postaus! :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins