Kummilikka, kinkku ja henkinen kantti

Kello on nyt 22.50 ja kummilikka lähti vasta noin reilu puoli tuntia sitten koska neitokaisen vanhempien ostosreissulla oli ollut pieniä vastoinkäymisiä mutta eihän ne aikataulut koskaan mene niinkuin suunnitellaan. Alunperin piti olla yötä, sitten suunnitelmat muuttuivat muutaman tunnin visiittiin josta sitten tulikin tälläinen vähän pidempi vierailu. Mukava oli pikkuista taas nähdä vaikka olikin reppana taudin kourissa, silmätulehduksesta toipumassa ja mahdoton räkätauti riesana joka sai aikaan sen ettei likka jaksanut hymyillä ja leikkiä yhtä paljon kuin normaalisti mutta eipä tuo toistaitoinen olotila estänyt likkaa tutkimasta kaikkea sitä mikä on hänen käsiensä ulottuvilla. Toki kiellettyjä alueita on ja ihmeen hyvin ne saavat olla rauhassa mutta muuten ollaan koitettu välttää turhaa ”Älä tee sitä, älä tee tätä” - metodia koska tuon ikäisen kuuluukin olla utelias. Sitäpaitsi eivät vuoden vanhat ole mitään tyhmiä; viime kerralla lapsonen kävi läpi koko takan vieressä jököttävän laatikoston mutta nyt ei kiinnostanut kuin alin laatikko joka on täynnä valokuvia ja uskallanpa väittää että kyseessä on muisti vaikka suurin osa ihmisistä taitaakin tyrmätä tämän ajatuksen. Muissa laatikoissa ei näet ole suurimmaksi osaksi kuin papereita ja nekin muovitaskujen sisällä joten ne eivät herätä yhtä paljon kiinnostusta kuin alimman laatikon kirkkaat, moniväriset valokuvat joita jo viime kerralla tutkittiin pitkään ja hartaasti.

Vielä pitäisi siivoilla ja laittaa kinkku uuniin, sain Baabelin Tornin rakennuttajalta 9,5:n kilon kinkun joka kyllä on turhan iso meille kahdelle mutta onneksi Valkyrian poika ja hänen kihlattunsa tulevat syömään huomenna joten saamme annettua osan heille ja loppu mitä jää syömättä joulunpyhinä, päätyy pakastimeen ja myöhempien aikojen eväisiin. Jotenkin on vaan takki tyhjä koska tämä hemmetin flunssa ei ole ohi ja mikä pahinta, tauti iski eilisiltana myös Valkyriaan ja on koko tämän päivän voimistunut siinä määrin että hän paineli suoraan punkkaan heti kummilikan lähdettyä. Toisaalta Joulun pyhät on hyvä aika sairastaa kun kaikki on muutenkin kuollutta mutta se itse sairastaminen ei ole niin kovin mukavaa eikä varsinkaan ensimmäiset päivät joiden aikana nokka vuotaa aivan solkenaan. Onneksi Aljohia ei vaivaa mikään muu kuin pohjaton ruokahalu. Tästä ehkä parhaimpana osoituksena se että koira istuu ja tuijottaa keittiön ovelta suoraan uunin luukkuun tasan siitä hetkestä kun kinkku laitetaan uuniin aina siihen hetkeen kun kinkku otetaan pois ja se on mielestäni melkoinen suoritus. Jokainen voi testata omaa henkistä päättäväisyyttään tekemällä saman tempun. Luonteen lujuuden puutteesta kärsivät ihmiset ajattelevat tätä lukiessaan että ”kuka on niin pimeä päästään että tuijottaa uunin luukkua 12 tuntia?” mutta vastaus tähän kysymykseen on hyvin yksinkertainen: Ne, joilla on henkistä kanttia. Itse en kuulu tähän joukkoon koska olisin todennäköisesti ensimmäisen puolen tunnin jälkeen uunin kuumassa syleilyssä riehumassa lihaveitseni kanssa joten pisteet Aljohille. Tosin tätä Aljohin tekemää temppua helpottaa  se etteivät beaglet ole se kohderyhmä joille nykyisiä uuneja suunnitellaan.

xmas night


Joulu on muuten siitä kumma juttu että se on monelle käännekohta elämässä. Koko vuoden alitajuntaan haudotut tunteet ja katkeruus nousevat pintaan ja jotka sitten purkautuvat varsin negatiivisella tavalla kun ihmiset päättävät palkita itseään vuoden kestäneestä raadannasta vetämällä päänsä täyteen. Nekin onnettomat parisuhteet jotka olisi voitu vielä pelastaa, ryssitään lopullisesti ja mikäli aivoeroon ei ole aihetta niin sitä saadaan mahdollisesti (ja yleensä) koko joulun kestävällä juomisella. Minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään temppuvettä vastaan mutta totuus on se etteivät suomalaiset osaa juoda ja siksipä minäkään en sitä enää tee. Toivon kuitenkin että mahdollismman monelle koittaisi hyvä joulu ilman minkäänlaisia havereita. Te ette nimittäin tiedä millaista on odottaa pidätyssellissä tietoa siitä että jääkö kaveri henkiin vai ei mutta minä tiedän ja voin kertoa että se on helvetillinen tunne.
Muistakaa tämä kun otatte sen ensimmäisen huikan.

soul
Kunhan muistatte sen tärkeimmän.19 kommenttia :

 1. Anonyymi6.28

  Rauhallista ja Makoisaa Joulua paimentolaisille t. Edwina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Edwina <3
   Ja Hyvää sekä rauhallista Joulua sinullekin

   Poista
 2. Rauhallista joulua sinne "naapuriin" !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantis - hyvää Joulua teillekin!

   Poista
 3. Ei voi suhtautua vakavasti tuohon alimpaan kuvaan, kun pukki menee sinne tönöttämään :)

  Mutta voi sitä pientä, kun on kipee ja voi sen vanhempia, jotka joutuu sen kanssa valvomaan... ja kummivanhempiakin, jotka sitä hoitaa vaikka on ite kipeitä! Kuka teitä nyt siellä hoitaa, kun molemmat ootte taudissa??!! Mutta onneksi teillä sentään on kunnon kinkku.

  Juttelin vapaaehtoistöideni lomassa sellaisen virkahenkilön kanssa, joka tekee töitä perheväkivallan parissa - sellaisen, jonka edessä lastensuojelu- ja sosiaali-ihmiset on nostanu kädet pystyyn - ja se kertoi aika lohdutonta tarinaa jouluista med alkoholi. Aikoi olla joulun töissä, joita varmasti riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on pukki lähtenyt eikä palaa vasta kun ens jouluna ;)

   Oli kieltämättä aika rankka rasti - Valkyrialle vallankin - ja se siivo, dear lord mutta ne pikku kätöset ehti joka paikkaan...
   Uskoisinpa että tämä on taas niitä synkkiä jouluja koska on niin pitkät vapaat nyt kun aatto osui keskelle viikkoa. Ainakin mitä viime viikolla seurasin viinakaupoissa käyneiden määrää niin melko helvetisti temppuvettä ostettiin ja se ei aina ole se hyvä juttu.

   Poista
 4. Rauhaisaa joulua koko porukalle - ja talttukoon tauti. Aljonhille erityisrapsutus suunnattomasta kinkunpaiston päävalvojan urakasta. Palkitkoon tontut sen avokätisesti!

  P.S. Kyllä yksi vuotias jo muistaa, olen samaa mieltä kanssasi tuosta. Pieniä lapsia aliarvoidaan surutta, koska eivät vielä osaa ilmaista kaikkea mitä päässä liikkuu verbaalisesti kuten me olemme tottuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhaisaa Joulua Majaankin!
   Mun tautini on jo talttumaan päin *koputtaa puuta* mutta Valkyria - paralla senkun pahenee :/

   Vihdoinkin joku on mun kans samaa mieltä pienten ihmisten älykkyydestä. Et usko kuinka paljon olen saanut vastustusta näillä selkosilla kun olen tästä ihmisten kanssa keskustellut. Eniten mua ihmetyttää se kun varsin monet (vanhemmat) äidit morkkaavat lapsiaan. Luulisi sitä nyt pitävän oman mukulansa puolta ?!

   Poista
 5. sirpa9.23

  Rauhaisaa Joulua Paimenelle perheineen! Toivottavasti pahat taudit paranevat pian.
  Ps. ihana toi ADHD -pukki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhaisaa ja Onnellista Joulua myös teille!
   Kuten Marjaanalle jo tuossa totesin, niin meikäläisen osalta tauti alkaa hellittämän mutta vaimoparalla räkätauti vaan parantaa vauhtiaan - hääp kun ei ole kovin innokas syömään noita flunssalääkkeitä.

   Pukin kutale sai lähtöpassit ja sitä heeboa ei sitten nähdäkään ennenkuin ens jouluna :D

   Poista
 6. Ihanaa, teillä on kinkku! Mä olen ihan varma, että kun sä kerrankin saat ahtaa sitä niin paljon kuin ikinä napa vetää, kaikkoaa flunssakin ihan vaan siksi, ettei se enää Mahdu sun kroppaas. Ja mä toivon, että myös Aljoh saa sitä säällisen määrän, tosin ilman ripulipelkoa.. Ja Valkyria kans!
  Viettäkäähän mukavaa!!
  Hohhoijaa, mä toivon vaan, että tää päivä olisi jo ohi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin jumalaton jötikkä on että suurin osa menee pakkaseen kun Valkyria poika ja hänen vaimokkeensa eivät ehtineet kuin pikaisesti poikkeamaan koska olivat matkalla tämän neitokaisen siskolle. Täällä on nimittäin ollut koko päivän todella kurja ajokeli ja lumentulo lakkasi vasta hetki sitten.

   No nyt se on ohi koska seinäkello näyttää puolta yhtä ja se on hyvä se, nyt ei ole enää kuin kaksi "kuollutta päivää" jäljellä ja sitten taas maailma pyörii (ennenkaikkea norttikaupat) normaalisti ;)

   Poista
 7. Hyvää joulua koko perheelle.
  Kun on tuollainen koira, elämä on moninverroin mukavampaa.

  Sitten mantra:
  Tauti talttukoon.
  Rauhaan jättäköön.
  Paimenen ja perheen muun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää Joulua myös sinulle ja ukolles!
   Aljohille joulut ovat raskasta aikaa koska kinkun tuoksut saavat sen aivan sekopäiseksi - täällä ei niin hiljaa liikukaan etteikö se ole vahtimassa mahdollisia jääkaapilla kävijöitä :D

   Kiitos mantrasta koska mun tautini alkaa jo helpottamaan.

   Poista
 8. Oikein hyvää, rauhallista ja tunnelmallista joulua sinulle ja Valkyriallesi. ♥

  Heh, meitäkin on vain kaksi ja meillä on 8 kilon kinkku. Tapanina tulee sentään ruokavieraita, jotka saavat hieman jeesata meitä.
  Mutta hyvää se on. Eilen jo korkkasimme.

  VastaaPoista
 9. Oivoi kunpa nyt äkkiä tauti lähtisi ja ruokahalukin palaisi.

  Aljohin kanssakärsijöitä on täälläkin koeteltu oikein ajatuksella. Ensin paistettiin kinkku ja aamupäivällä jysäytin kalkkunan uuniin. Voi mitkä aromit... ja hyvääkin niistä tuli, kinkunsyöjät kilvan kiittelivät ja me kalkkunan valinneet olimme myös tyytyväisiä. Maustoin appelsiinilla ja yrteillä kun en muuta keksinyt ja hyvä tuli.

  Sen verran on lainvartijoita ja sairaanhoitajia lähipiirissä, että karu totuus suomalaisten joulujuomisesta ja etenkin sen seurauksista on kyllä tarkoin selvillä. Siksipä olenkin iloinen kun tiedän, että tässä porukassa ei tarvitse huolehtia kenenkään kunnosta vaan kaikki osaavat olla nätisti ja ottaa huomioon myös alaikäiset. Olen etuoikeutettu ja siitä kiitollinen.

  Toi pukki on rankka, mitähän sieniä se vetää? Jotain tundran spesiaalisekoitusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuules, tämä päivä ollaan menty jo parempaan suuntaan joten eiköhän se tästä taas.

   Mä voin kuvitella miten koiruudet oat suhtautuneet ja kaikki sympatiat Nasselle sekä Peetulle - kait nekin saivat osansa? Tuo appelsiini/yrttimauste kuulosti nimittäin sen verran hyvältä että uskon tuoksujenin olleen todella houkuttelevia.

   Jep. Iltapäivälehdet repivät taas huimia otsikoita toisten kärsimyksestä ja tuo viinan ottamiseen yhdistyvä väkivalta on se kaikista kurjin juttu koska siinä eivät kärsi ainoastaan asianosaiset vaan myös monet muut ja eniten tietenkin muksut joilla ei ole osuutta eikä arpaa koko touhuun.

   Trundran spesiaalia se veti siihen malliin että mun oli pakko lähettää se Betty Fordin klinikalle vuodeksi. Sovittiin tapaamisesta ens jouluna mikäli läskiparta on saanut hippaheinän ja seitikkien imuroimisensa edes jonkinlaiseen hallintaan :D

   Poista
 10. Anonyymi23.55

  7,5 kilon kinkku täällä ja vain kaksi omasta perheestä, jotka kinkkua syö. No huomenna on 11 ruokapöydän ympärillä ja tapanina vain 7. Paranemisia Tundralle ja rauhaa & lepoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää Joulua myös sinulle!
   No onneksi teille tulee tuota porukkaa syömään ja mun täytyy tunnustaa semmoinen juttu että meikäläisen tulee ostettua joka vuosi ylisuuri kinkku - olkoonkin että tänä vuonna oli tuo lahjakinkku - ja olenkin tuuminut että kait se on jonkinlaista ahneutta sekin. Ajattelen varmaan sitä ettei kinkku pääse loppumaan missään vaiheessa vaikka nämä joulut ovat osoittaneet että kyllä se pienempikin riittäisi.

   Kiitos kiitos, paranemaan ollaan ja tänä jouluna nimenomaan levätään. Se on se paras tapa viettää joulua.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins