Japanilaiset jouluterveiset: Kin Ku

Ennen kuin lähden magneetti – ja röntgenkuviin niin on pakko promottaa Dave Hax:in kissanhiekan uusiokäyttöön perustuvaa hemmetin hyvää konstia joka löytyy myös Iltalehden sivuilta (03.12.2014). Ei muuta kuin kissanhiekat sukkaan ja kojelaudalle niin autosi huuruiset ikkunat ovat historiaa. Hyvä hyvä.
Matkalla sairaalaan mun on poikettava ostamassa adressi ja ojennettava se magneetti-ihmiselle eteenpäin toimitettavaksi koska saavat luvan järjestää muistotilaisuuden mun työrekisteriotteelle joka on nyt julistettu virallisesti kadonneeksi ja kuolleeksi. Asiasta lisää eilisessä Syyrialainen rekisteriote – postauksessa. Pitää kysyä voitaisiko järjestää se muistotilaisuus kalmokerroksessa ihan vaan vaikkapa tulevien aikojen kunniaksi ja osittain sen takia että mä voin näyttää sekä mun velkojille ja ihme dokumenttien kerjääjille minkä peltiluukun takaa mut sitten aikanaan löytää, sitä kysyttävää ja ulosmitattavaa kun jää kummiskin. Mulla on yks tuttu PaineIlmarisessa joten soitankin hänelle voisiko se tuoda 11 käpykakkua ja pari termospullollista kahveeta med kertakäyttömukit ko mulla ei ole juur nyt muuta kuin parkkipirkkojen suojelurahat joista he ystävällisesti käyttävät termiä paikoitusmaksu.

Sitten pari sanaa joulukinkuista ja siitä mistä te tilaatte ne. Kaveri elikkäs luostarin aikaisissa postauksissakin esiintynyt Topi teki pienen virheen ja meni tilaamaan joulukinkkunsa japanilaiselta kaveriltaan ja siitä kuulkaa seurasi vallan kummia. Pari päivää tilauksesta Topin pihaan ajoi FedExin aivan hirviän kokoinen pakettiauto* ja kuski nosteli topin pihaan toistasataa jätesäkkiä jotka oli täynnä niitä helvetin kovia keksejä joita siellä ruukataan jakaa ruokailun yhteydessä ja joka ainoan keksin sisällä oli paperilappu tämmöisillä 金 ク merkeillä varustettuna paitti se viimeinen jossa luki selvällä suomenkielellä että hyppää sinä Topi humppaa sen kinkkus kanssa. Topin kans me tutkittiin noita merkkejä eikä saatu muuta selville kuin se että toi ensimmäinen talon näköinen merkki on kin ja toi sen kaverina oleva ja ihan selkee kyntöaura on taasen ku. Loppupäätelmänä oli se että toi on japanilaista vittuilua ja tarkoittaa että talosikin on kuin kyntöaura ja se on melko pahasti sanottu koska se ei ole Topin vika että se on aika saatanan likinäköinen ja siks sen talo on joka suuntaan vinossa. Tapauksen johdosta muuten syntyi sanonta Ei riittänyt Nissenin taitot kun Topi taloa teki ja sillä kuvataan rakennusta joka ei ole ihan linjassa, mitoituksesta nyt puhumattakaan mutta se on samalla ihan hyväntahtoinen sanonta koska se merkkaa myös ettei se nyt niin kovin tarkkaa ole (kunhan ei sentään naapurin tontilla ole).

* Pakettiauto: kyseessä on ajoneuvo joka oletusarvoisena sisältää paketteja ollen itsekin paketin muotoinen ja värityksen ollessa punavalkoinen, se muistuttaa erehdyttävästi myös neljällä pyörällä jököttävää joululahjaa olematta kuitenkaan millään lailla sidoksissa jouluun sillä pakettiautot ovat tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön. Pakettiautoja ei voida pakata zip -tiedostojen tapaan sillä pakettiautojen rakenne on sellainen että mikäli ne puretaan, lakkaavat ne toimimasta eivätkä ne enää sovellu alkuperäiseen tarkoitukseensa. Pakettiautoja on useita eri kokoluokkia joista pienimmät eivät käy kuin terveisten kuljettamiseen mutta isoimpiin pakettiautoihin mahtuu keskiverto pers'aukisen koko omaisuus siten ettei pakettiautoissa usein olevaa sivuovea tarvitse edes avata, vaan pers'aukisen omaisuus voidaan heittää suoraan peräovista koska se bebaopen – personin omaisuushan koostuu yleensä hikisestä patjasta ja muutamasta jätesäkillisestä riepuja joten sen paketoimisen ja kuljettamisen takia ei tarvitse ylimääräisiä (sivuovi) saranoita turhaan kulutella. (lähde: PaimenPedia)


Laitoin tohon tuon pakettiautoon liittyvän selvennyksen kun aika usein tulee sähköpostiin kyselyitä mitä mikäkin asia tarkoittaa ja mä olen sitten etsinyt vastaukset tuolta PaimenPediasta joka on maailman paras tietolähde sen takia että se selittää asiat niinkuin ne todellisuudessa ovat, esim. kakkuvatkain ei ole mikään kakkutaikinan sekoitusväline niinkuin yleisesti ja valheellisesti luullaan/uskotaan (ad populum), vaan se on kondiittorien kakkutestauslaite jolla he ravistavat esim. häihin tekemäänsä koekakkua ja tsekkaavat että pysyvätkö ne perkeleen koristeet paikoilllaan, ts. kestääkö kakun kylkeen/päälle sokeriliemellä hitsattu tilpehööri paikoillaan. Mikäli koekakku läpäisee testin, tehdään varsinainen hääkakku ja sillä selvä. Laskutus ei niinkään koska ei tartte olla kuin kolme metriä korkea hääkakku niin se maksaa ihan sairaasti.

Kuva japanilaistyylisestä hääkakusta. Lähde CakeCentral.com


Nonni. Mä lähden nyt sairaalaan magnetisoitumaan ja järkkäämään sitä työrekisteriotteen muistotilaisuutta. Hyvää torstaita teille kaikille ja muistakaa olla ihmisiksi.


15 kommenttia :

 1. Siis mie en ees tiiä, mikä työrekisteri... onko se se, mitä ansaintarekisteriksi kapulakielellä sanotaan, missä työeläkkeen kertymiseen vaikuttavat hommat luetellaan? Miksi kummassa ne sulta semmosta penää? Kaikki maailman kiusat ne nyt sulle keksii.

  Hauska tuo pakettiauton selostus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläketurvakeskuksen työrekisteriotteeseen on merkitty kaikki työsuhteesi.

   Poista
  2. Sieltä yritin etsiä, tarjosivat vain "ansaintarekisteri"ä :)

   Poista
  3. Ansaintarekisteri on kyllä sama asia. Myös yksityiset eläkelaitokset pitävät omia rekistereitään.

   Poista
  4. Mulla ei ole edes ansaintareksiteriä. Ei sen paremmin Eläketurvakeskuksessa kuin asioitani hoitavassa Varmassakaan. Jaa vähän syrjäytynyt jätkä.

   Poista
 2. Sähköistä magneettikuvausta sulle ja näpsäkkää kuvaajaa jotta saisit silmänruokaa, tähän harmaaseen päivään.

  Mulla se kuvauksen eteneminen pikkasen takkuaa. Soittelin asiasta kun ei kuulu luun suremaa ja sain kuulla että työterveyslääkäri oli unohtanut laittaa maksusitoumuksen.Lomalla vielä nyt on koko lääkäri.
  No, ei hätää.Toinen lääkäri otti asia käsittelyyn ja homma alkoi luistaa, kuin entisellä piialla rengin alla.
  Viisi minuuttia ja puhelu tuli. Aika varattu anteeksipyyntöjen kera.
  Unohtaminen on inhimillistä ja tiedän että tämä Erkki -lääkäri katuu oikeasti kun taas nähdään :D

  Pakettiauto-taattua Paimenta. Tervetuloa takaisin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magneettikuvausta oli hoitamassa kyllä hemmetin kivan näköinen blondi, hieman vanhempi (ei siis mikään reilu parikymppinen) mutta varsin sulavarunkoinen ilmestys ja muutenkin mukava naaras.

   Hyvä että se sunkin asia etenee niin tulee jotain selkoakin siihen sun selkääs.

   Poista
 3. Sähköistä menoa sinne. Toivottavasti poistavat sen magneettikentän sit ajoissa susta, että pääset irti vehkeestä.

  Mä tilasin perheelle joululahjan. Tällasen jääpalamuotin.

  http://www.jlist.com/product/MYN769

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vieläkin ihan magneettinen mutta tuo jääpalamuotti on todella pähee!
   Han Solo omassa lasissa on jotain mitä ei ihan joka ismolla ja iitalla olekaan :D

   Poista
 4. Kuvaavatko ne siellä sulle uutta malliakansiota, vai?

  Onhan sen työrekisteriotteen tiedot kaikkien käytettyjen eläkelaitosten rekistereissä. Ei kai ne niitä voi hävittää, siis jos aikoinaan työnantaja on asiallisesti tiedot sinne ilmoittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kait ne ottaa kuvat sen takia kun vuodenvaihteessa saisin anoa s-päivärahaa mutta ans kattoo nyt mitä teen, työnteko kiellettiin kuukausi sitten kun kävin fysiatrian polilla ja B-lausuntoa tuli kesäkuun loppuun asti mutta kun ei niitä lääkkeitä sitten millään. Minen tajua miten se voi olla niin helvetin vaikeeta.

   Kiitos Rantis avusta mutta johtuisikohan se mun ansainta/työrekisteriotteen puuttuminen tästä heidän ilmoituksestaan:

   "ETK:n lakisääteinen vuosittainen työeläkeotejakelu suunnataan henkilöille, joilla ei ole ansaintarekisterissä ansiotietoja tai joilla on vain tiettyjä palkattomia etuuksia. Otejakelu tehdään puuttuvien ansiotietojen tarkistamista varten".

   Poista
  2. Pitilaittaa tuohon vielä että työeläkeotteessa on ne samat vanhat jurinat kuin ennenkin muttei mulla mitään työrekisteriotetta ole. Ei sitten missään mutta jos se on niin ettei sitä anneta hulluille ?

   Poista
 5. Aplodit PaimenPedialle, toi loi hyvä :D

  Ootko sinä nyt 'sillä tavalla' magnetisoitunut, että Valkyriakaan ei tiedä mikä häntä vetää ja kiskoo sylisi :D Joko ne Hiljaiset Viikot loppuivat?

  VastaaPoista
 6. No kuules, meikäläisestä tuntuu että me ollaan Valkyrian kans samananpaisia koska selkeetä hyljeksintää on vaikka kuinka koitan ängetä kylkeen eli ei, ei ne Hiljaiset Viikot vielä loppuneet mutta nyt on menossa Semisanapäivät joten urhatelujen lomassa voi kuulla vokaalin tai jopa kaksikin :D

  VastaaPoista
 7. Semisanapäivät! :) KISSANHIEKKA! Tässä mökissä on ikkunat (ja kaikki lasipinnat) aamulla sen näköisiä, kuin sisällä olisi saunottu. Ei kuin semmosia koristepusseja kissanhiekasta näpräämään ja AVOT! Aurinkoista päivää sinulle ja toivottavasti kommunikointi The Valkyrian kanssa nostaa tasoaan :)

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins