Forget.me, Googlen D&A ja Nooan arkin testiajo

Ensin pari tärkeää asiaa yksityisyyden ja tietoturvan saralta mikäli joltain on jäänyt nämä huomaamatta ja näistä ensimmäisenä se että myös Microsoftin oma hakukone Bing on alkanut poistaa ihmisten tietoja heidän niin pyytäessään. Näistä ensimmäisistä poistoista on tiedottanut EU-kansalaisten tiedonpoistoja helpottamaan luotu palvelu Forget.me ja asiasta lisää on Forget.me:n omassa blogissa.
Toinen, jo aiemmin uutisoitu ja meikäläiseltä huomaamatta jäänyt asia on hakkerien ja henkilötietovarkaiden torjuntaan tarkoitettu palvelu eli Googlen Devices & activity -välilehti jolta pääsee seuraamaan millä laitteella ja mistä päin maailmaa on milloinkin kirjauduttu käyttäjän omalle tilille. Artikkelissa on linkki jolta jokainen pääsee omalle Devices & activity – välilehdelleen mikäli on kirjautuneena tililleen. Hyviä asioita molemmat uutiset.

Sitten tundran tapahtumiin ja eilen valmistuneeseen todella hienoon Nooan arkkiin jota pääsen testaamaan tänään. Kyseessä on traktorin peräkärryn päälle tehty neljä ja puoli metriä korkea teline, jota on tarkoitus käyttää erään katon tekoon jonka sijainti on maastollisesti hieman hankala ja se selittää Nooan arkin käytön. Alumiinitelineiden raahaminen osittainen purkaminen, siirto ja taas uudelleen kasaaminen kävisi turhan työlääksi mutta tuolla helvetin virityksellä vältetään nämäkin ongelmat. Haittapuolena on se että itse lavan korkeus ja siihen lisätty telineen mitta nostavat Nooan eli tässä tapauksessa meikäläisen aina tuonne hieman vajaaseen kuuteen metriin ja voin kertoa että huipulla tuulee. Eilisessä ”testipurjehduksessa” tuli selväksi että maaston muotojen aiheuttama liikerata kertautuu het moninkertaisesti eikä peräkärryn renkaan alla tarvitse olla kovinkaan isoa kiveä tai kohoumaa niin ruorissa oleva Nooa saa pitää pipostaan kiinni ihan tosissaan. Tänään pääsemme tositoimiin ja lisähaastetta ruoteiden asennuksen jälkeiseen katon pellitykseen tuo tämän päiväinen tuuli joka on sitä luokkaa että tulen tekemään teille tarjouksen heti kun sormeni lakkaavat näpyttelemästä tätä riviä.

Eli jos jonkun onnettoman kansalaisen matonpesu on laiskuuden, bilettämisen tahi työtä vieroksuvan luonteen takia venynyt näin luokattoman myöhäiseen ajankohtaan ja sitä seuranneisiin kuivatusongelmiin niin no worries, minäpä tulen hakemaan ne matot vaikka tänään ja saat ne takaisin jo huomenna mikäli tuulet pysyvät yhtä myrskyisinä täällä tundralla. Pelkoa mattojesi uudesta kastumisesta ei ole sillä tulen levittämään ne tämän vuokrakorsumme lattialle jossa ne kuivuvat todella nopeasti ja edullisesti – kiitos tämänkin paskahaasion rakentaneen urakoitsijan. Te ette nimittäin usko kuinka täällä kämpässä vetää ja tästä todisteena eilinen ilta kun luulin seonneeni lopullisesti. Olin köyttänyt itseni olohuoneen sohvalle ja yritin katsella huoneessa poltergeist – ilmiön lailla lentävän irtaimiston lomasta seitsemän uutisia kun yht'äkkiä takaani, vasemmasta nurkasta alkoi aivan selvästi kuulumaan lapsen heleää naurua joka toisinaan voimistui ja toisinaan vaimeni lähes kokonaan. Huusin megafonilla muutaman metrin päässä olevalle Valkyrialle että ”vaimo, kuulet sie muksun naurua?”

Keittokopista mikä normaalitalouksissa keittiönä tunnetaan, kuului siellä ahertavan rakkaan vaimoni veret korvista lennättävä (hääp ei todellakaan tarvihe mitään megafoneja) vastaus: ”Jos mukuloitten ääntä taas kuuluu niin ne sun raksus on siinä lipaston laatikossa joten otahan sieltä. Jos ei helpota, niin mie soitan sulle kyydin lataamoon – se numero kun on pikavalinnassa”.
En välittänyt Valkyrian vittuilusta vaan keskityin kuuntelemaan naurua joka kuului mysrkytuulen ja ilmassa lentävien tavaroiden rytinän läpi yhä selvempänä. Otin tupla-annoksen iltalääkkeitä mutta nauru ei loppunut vaan päinvastoin, se kuului aivan jalkalistan takaa ja jumalauta, silloin se tapahtui: jalkalista alkoi pullistumaan ja ensin ei näkynyt kuin jotain punaista minkä tunnistin pipoksi ja kiesus sentään – naapurin pikku Lassi pusertui esiin ja sillä hetkellä kun jalkateränsä lumpsahtivat seinän alajuoksun alta pois, mukula sinkoutui vastapäiseen seinään jääden killumaan Anton Ederghaistein maalaman ”Paskajankon aamu” - nimisen taulun alle. Ilmanpaine puristi onnetonta kersaa tapeettia vasten niin kovin että minun oli hellitettävä sohvaköysistöäni ja käytävä pelastamassa ihmisalku viereeni sohvalle.

Hirveä näky

Muutamien tuskallisten minuuttien jälkeen olimme Lassin kanssa turvallisesti sohvalla ja köysissä joten pääsin haastattelemaan Lassia ja kysymään että mitä oikein tapahtui, miten hän onnistui survoutumaan meidän residenssiimme?
Lassi, tuo onneton lehtolapsi, kertoi olleensa palaamassa jostain saatanan balsalennokkikerhosta kun hänen ystänsä olivat ryhtyneet rienaamaan hänen pinkkejä nilkkapainojaan. Nilkkapainot ovat täällä tundralla yleisesti käytössä pienten ihmisten sinkoilujen ehkäisemiseksi mutta kun kaikilla muilla oli ollut mustat painot eikä ”tyttöjen väriset”, niin siitähän se vittuilu oli lähtenyt ja niinpä pikku Lassi oli päättänyt heittää mokomat ämmien kivet – kuten hän itse sanoi – menemään ja kävellä ilman niitä kotiin vaikka tiesikin ihan sairaan myterin aiheuttamat vaarat. Lassi jatkaa:
No melkin heti kun mä sain ne painot irti niin mä paiskauduin tätä teidän rytöänne vasten ja sitten tuli pari kovempaa puhuria jotka alkoivat painaa mua ton teidän aivan päin helvettiä tehdyn seinän alta tänne teidän kämppään. Siellä seinän ja sokkelin välissä mua alkoi nauruttamaan kun mä tajusin että mä näen sieltä myös naapuriin ja siellä se erikoinen ukko huitoi ilmaa (naapurini joka on hieman kajahtanut, harrastaa tai chi:tä...hmmm...hieman omalaatuisella tavalla jonka liikesarjat eivät ole tästä maailmasta). Aluksi mä luulin että mä jään sinne seinän alle mutta sitten tuli uusi tuulenpuuska ja sit mämuljahdinkin tänne teidän koppiinne”.

Kysyin Lassilta hänen vointiaan ja kun äpärä kertoi kaiken olevan okei, lainasin hänelle eukon nilkkapainoja ja passitin utran kotimatkalleen. Varmistaakseni lapsen turvallisen kotiin pääsyn, soitin hänen äidilleen ja kerroin että se sun niittis on tulossa kotia kohti joten otahan heittohaka valmiiksi koska se teidän mäki on muutenkin tuulinen ja näillä keleillä yhtä helvettiä, joten poitsulla voi olla vaikeuksia päästä tontin rajalta torpalle. Ohjeistin häntä myös investoimaan mustiin nilkkapainoihin koska seinän alta tunkevilla äpärillä on negatiivinen vaikutus Valkyrian ja minun parisuhteeseeni sillä jatkuva huomauttelu hulluudesta ja uhkailut mielisairaalaan johtaivsta kyydeistä johtavat tarpeettomiin konflikteihin. Kotttarainen lupasi päivittää nilkkapainot ajantasalle, ilmeisesti hän jollain tapaa pelkää minua koska tulin viime kesänä lingonneeksi itseni hänen pihamaalleen mutta se tapahtui puhtaasti vahingossa. Olimme näet testaamassa yhden Topin kanssa uutta, innovatiivista perunannostokonetta ja se perkele lennätti minut edellä mainitun räähkän kukkapenkkiin. Maininnan arvoiseksi asian tekee se että välimatkaa oli seitsemän sataa metriä joten perunannostokoneessamme riittää potkua ja siitä tulee sarjatuotantokelpoinen jahka saamme muutaman perustavaa laatua olevan ongeman korjatuksi.

Summa summarum: kuten sanottu, täällä meidän pikku mökissämme onnistuu isompienkin sarjojen kuivattaminen ja mikäli sinulla on jokin suhteellisen pieni kappale jonka tuulitunneliominaisuuksia haluat testata, niin tervetuloa. Näillä tuulilla ei tarvitse laittaa kuin takkaan valkea ja liesituuletin päälle niin voimme seurata kuinka savu myötäilee suunnittelemasi kappaleen ääriviivoja mutta muista tuoda mukanasi pattereita – palovaroitin rääkyy viimeisiään.


Hyvää keskiviikkoa kaikille ja muistakaa olla ihmisiksi. Minä lähden nyt seilaamaan Nooan arkilla ja hoidan sitten illalla tuon sosiaalisen puolen jota en ehtinyt eilen hoitamaan.

8 kommenttia :

 1. Hyvä, että huolehdit naapurienkin mukulista. Ja olehan varovainen siellä tuulisilla paikoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtolapset ovat näillä selkosilla toiseksi suurin elämänmuoto sopuleiden jälkeen ja kerrassaan niin mainioita ettei niitä voi olla rakastamatta ja auttamatta, olkoonkin että ne liikkuvat parvissa ja syövät kaiken tielleen osuvan.

   Korkeuksissa pitää olla aina varovainen ja tänään oli suht hyvä päivä kun ei ollut pakkasta eivätkä metallirakenteet olleet jäässä.

   Poista
  2. Pakkasella riittänee turvaköydeksi, kun nuolaiset metallia ;)

   Poista
 2. Mattoja olis, mutta jonkun pitäs ne ensin pestä, eikä mattolaiturilla enää tarkene. Varsinkaan tämmösessä tuulessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samma här, tosin niitä ei kovin montaa jäänyt viime kesänä pesemättä mutta en enää ei tosiaankaan tarkene eikä ole niin väliksikään koska mattoja meillä on enemmän kuin me tarvitaan. Suurin osa joutaisi pois.

   Poista
  2. Ja me taas ei niitä käytetä, paitsi kurankeruumattoja eteisessä ja jotain rättiä olkkarissa.

   Poista
 3. Olehan varovainen siellä korkeuksissa heiluessasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yläilmoissa ei parane hötkyill tai siinä käy hullusti.

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins