Yandex - helppo ja nopea

Tämä aamu on mennyt opintojen merkeissä sillä latasin kokeeksi Yandex.Browser:in (Chrome 37.0.2062.124) ja täytyy sanoa että yllätyin positiivisesti. Yandex on nopea, sisältää monia hyviä ominaisuuksia ja laajennuksista löytyy mm. screenshot, mahdollisuus tallentaa suoraan Evernote:n puolelle (sync), Adguard joka blokkaa bannerit ja popup – ikkunat, selainesta löytyy myös artikkeleiden ja videoiden tallantamismahdollisuus myöhempää katselua varten, videoiden katseluun tarkoitetun Turn of the lights – toiminnon ja paljon, paljon muuta. Selaimesta löytyy myös mahdollisuus blokata pois eri sivustoilla (ja varsinkin monissa blogeissa) olevat erilaiset seuranta – ja laskurisysteemit eli niissä vieraileminen onnistuu ns. jälkiä jättämättä. Selain tarjoaa 600 laajennusta joten valinnanvaraa on.

Kirjanmerkkien import -toiminto löytyy tottakai ja muutenkin kirjanmerkkien hallinta – kuten kaiken muunkin – on todella helppoa ja vaivatonta. Selaimen Tableau – toiminto on hyvin paljon samanlainen kuin Operan vastaava ja kirjanmerkkien siihen lisääminen että poistaminen käy sutjakkaasti. Näihin kuvake/icon – kirjanmerkkeihin pääsee kätevästi klikkaamalla smartbox'iksi ristittyä osoitekenttää. Nopea ja melko kevyt koska muistaakseni ladattavaa ei ollut kuin hieman yli 53 Megaa joten siinä ei kauaa parta paukkunut kun homma oli selvä latauksineen ja asentamisineen (niin no, itsepähän tuo itsensä asensi joten mitäpä minä tässä henkseleitäni paukuttelemaan).


Ajattelin vaan mainita jos ketä kiinnostaa koska eipä täällä tundralla ole oikein mitään erikoista sattunut, sitä samaa kyntämistähän se täällä hemmetin ryteikössä on päivä toisensa jälkeen ja varsinkin näin Valkoista Helvettiä odotellessa. Asukastiheys on sitä luokkaa että jos kerran kuussa pääsee paikallista mummoa morjestamaan niin hyvä koska muuten täällä saa vaihtaa ajatuksia nurkissa kuljeskelevien susien ja karhujen kanssa jotka ovat siitä epäkiitollisia puhekumppaneita etteivät ne kestä kovinkaan montaa poikkipuolista sanaa. Ihme otuksia, minen ymmärrä miten metsä elävilläkin on nykyään pipo noin kireällä mutta kai se toisaalta johtuu siitä ettei täällä ole mitään tekemistä ja takamaiden isot hakkuut ovat muuttaneet systeemejä niin paljon että sudetkin joutuvat kulkemaan eväsreput selässä ja oravat järjestävät niitä helvetin äänekkäitä mielenosoituksiaan kun ei niille ole mennyt jakeluun että täällä jumalan hylkäämässä kolkassa on aivan turha huutaa ”We want trees! We want trees!”. Ei sitä kukaan kuule.


Toisaalta se on aika vaikuttava näky kun 10 000:n oravan lauma mölyää ja heiluttelee käpälissään olevia pikku soihtuja ja talikoita. Onneksi ne eivät ole sen isompia tai täällä olisi todella vittumaiset paikat. Oikeesti, ne kyrpiintyivät yhteen kylän muijista ja polttivat tämän lintulaudan sekä suorittivat laajamittaisen avohakkuun tämän rouvashenkilön pihaistutuksille. Syynä tähän brutaaliin mielenilmaukseen oli se että tämä hemmetin räähkä oli mennyt vaihtamaan lintulaudallaan olevat laadukkaat pähkinät joihinkin tarjouspähkinöihin mikä taas aiheutti sen ettei oravien ruuansulatus kestänyt näitä halpatuontipeanutteja vaan niiden perse lauloi monta viikkoa ja muistaakseni siinä kävi vielä niin että pari oravaa kuivui kasaan. Ainakin Hotakaisen Topi esitteli uutta DIY - lompakkoaan ja mun mielestä se näytti oravalta jonka sisuskalut on imetty imurilla minkä jälkeen mahapuolelle on väkästelty vetoketju. Itseasiassa olen varma Topin lompakko oli toinen näistä ”Suuren Perserallatuksen” uhreista.Tämmöistä tällä kertaa, mun täytyy lähteä nyt koska aamulääkkeiden ottaminen meni hieman normaalia myöhemmäksi ja tämä mun motoriikka tekee sen takia ärsyttäviä temppuja. Toissaviikolla oli sama homma; yritin kävellä autolle mutta ei, jalat vei ensin tikkaille, sitten huomasin olevani talon katolla ja sieltä eikun kädet leväällään naapurin pihakeinun päälle. Tätä toistu noin viisi kertaa ennenkuin lääkkeet alkoivat toimimaan ja mä pääsin lähtemään.

13 kommenttia :

 1. No voi orava sentään... Mun vapaa viikonloppu meneekin tässä noista sotaisista oravamielikuvista vapautumiseen. Auttaiskohan viini?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinillä lähtee niin oravat kuin vähän isommatkin öttiäiset joten suosittelen!

   Poista
  2. Saakeli!
   Kävin äsken lukemassa sun päivän tekstin joka paljasti mielenkiintoisen jutun mutta kun mulla ei ole sun numeroa! Ärh!

   Poista
  3. Hmmm, sulla on kuitenkin pääsy sinne ...hmmm... miten tän nyt ilmaisisi... takapuolelle...

   Poista
  4. Niinpä! Taidankin muuten lähteä sinne.

   Poista
  5. Marjaanan takapuolelle? Hmm..

   Poista
  6. Hmm....niin....

   Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Minulla on käytössä ollut jonkun aikaa tuo Yandex ja tykkään kovasti. Piti mainostaa sitä blogissakin, mutta kerkisit ensin, hyvä niin. Ja hei, nyt oli taas asiallisesti merkityt linkit. Me like.
  Oraville meillä on oma ruoka-automaatti pähkinöitä. Meillä käy yksi mustalais.. eikun siis romani-orava. Se on vieläkin kauniin tummanruskea vaikka lajitoverit ovat jo harmaantuneet talve avarten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä mielenkiintoinen selain ja varsin nopea käytettävä. Parempi ne linkit on noin koska mitäpä sitä linkittelemään jos ne pitää jemmata.
   Teidän puutarhassa on kyllä niin hyvä palvelu että siellä käy varmaan aikamoinen vilske ja onhan se mukavaa että vähemmistöoravillekin on safkaa - nälkähän niillä on siinä missä muillakin ;D

   Poista
 3. Hitto vieköön, et vois kysyä naapurilta mitä mallia pähkinöitä ne olivat? *suunnittelee joukkomurhaa*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä huomannut kysyä mutta voinhan mä vaikka soittaa sillä täytyyhän murhanhimoista ystävää auttaa :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins