Valkyrian raivo (ns. Knight Rider -tila)

Valkyriaa on toisinaan mukava ärsyttää kritisoimalla tv-ohjelmia täysin perusteettomasti ja tällä tarkoitan tilannetta jossa tv:stä tulee vaikkapa täysin fiktiivinen toimintaelokuva jonka eri kohtauksiin puutun väittämällä niitä esim. fysiikan lakien vastaiseksi tai ihmettelemällä päähenkilöiden ummetusta – elokuvien sankarit ja sankarittarethan eivät tunnetusti käy paskalla. Helppo tapa on jupista itsekseen sohvalla melko hiljaisella äänellä mutta kuitenkin sen verran lujaa että Valkyria saa selvää jurinastani ja mikäli hän ei reagoi, niin varmaakin varmempi konsti on nousta koneen ääreen, olla mukamas googlettavinaan ja säestää tätä tiedonhakua helvetillisen itserakkaan tietämyksen huudahduksilla kuten ”Joo, mä arvasin sen ettei lentokone voi lentää yhdellä moottorilla noin kauaa!” tai sitten ”Nonni! Kaikkihan sen tietää ettei ihmiskeho kestä tuollaista pudotusta eikä varsinkaan betonille”.

"Helvetin Portit" - raivotila

Sota on valmis ja mikäli haluaa todellista taistelua eli Helvetin Porttien aukeavan, on se helpointa toteuttaa mainoskatkojen aikana heittelemällä täysin tukasta revittyjä faktoja naisten meikeistä ja vaatteista. Ihan sen takia ettei nämä mun arvosteluni ehdi edes loppuun kun Valkyria tuhahtaa halveksivasti ja minä luonnollisesti ryhdyn väittämään että olen googlettanut tietoa näistä asioista koska mä olen niin huolissani Valkyrian hyvinvoinnista ja se on liikaa tuolle tulisieluiselle naiselle: kämpän lämpötila laskee miltei välittömästi absoluuttisen nollapisteen tienoille jäädyttäen cojonesini fortunakuulan kaltaisiksi, elottomiksi lasikuuliksi mutta kipuaa todella nopeasti lämpötiloihin jotka höyrystävät normaalin ihmisen ja saattapa käydä niinkin että lämpötilan nousun aikana ilmassa lentää kirjoja, rekikoiria, kutimia tahi muuta kiinteää tavaraa mitä Valkyrian ulottuvilla on.

Valkyrialle ominainen, sohvalta käsin suoritettu "WTF??" - katse

Testasin taas pitkästä aikaa Valkyrian herkkyyttä kun tv.stä sattui tulemaan Ritari Ässä jonka eräässä kohtauksessa pulaan joutunut ja Taavitin pelastama kaunotar hoputtaa Mr. Hasselhoffia kiiruhtamaan sillä pahalaiset konnat ovat hälyttäneet paikalle ”betonisia sademetsiä” (reinforcement, joka mun huonosti englantia kuulevilla korvillani ääntyy muotoon rainforest cement). Jumalauta mitkä kilarit Valkyria sai kun aloin rienaamaan Ritarin perkelettä että nyt sinä vasta kuseen jouduit sillä kohta pukkaa ovista ja ikkunoista betonista sademetsää niin että ropina käy! Valkyria huutaa kuin oikohöylä ja haukkuu meikäläisen kielitaitoa, sukua ja sukuelimiä siihen malliin etteivät nämä vuokrakaksion tapeetit kestä niin rikinkatkuista tekstiä vaan rulllautuvat alas vittumaisen kahinan saattelemina. Tuhosta välittämättä meikäläinen lisää vettä myllyyn ilmoittamalla että otan heti huomenna yhteyttä suomalaisiin betonivalmistajiin sekä metsäyhtiöihin ja esittelen loistavan betonivihta – ideani joka ei liene vaikea toteuttaa kun kerran amerikoissa kyetään kokonaisia sademetsiä betonoimaan. Lienee turha sanoa että tässä vaiheessa Valkyrian pää pyörii täydet Linda Blairit eli 360 astetta ja huulilta purkautuu kirouksia jotka koostuvat jostain kuolleiden kielien sekamelskasta eli nyt ollaan saavutettu se piste missä Valkyria kehon on vallanut joku muinaisista demoneista.

Apujoukkojen valaminen käynnissä

Jatkan betonivihdan kehittelyyn keskittyää monologiani ja se saa Valkyrian siirtymään seuraavalle, kauhistuttavalle tasolle jolle on oma nimensäkin: ”Hei vaan tärykalvot – ei teitä olisi tarvittukaan” ja tällä tasolla tapahtuva elokuvan rienaaminen vaatii poikkeuksellista rohkeutta sillä ilmassa lentävien objektien lähtöherkkyys on aivan saatanan alhainen eikä minun näin ollen tarvitse kuin kerran mainita betonisista sademetsistä, niin Valkyria (mikäli hän nyt enää tuossa tilassa on rakas vaimoni) siirtyy noin viiden sentin päähän kuuloluistani ja ryhtyy tavaamaan minulle sanaa reinforcement ja se on virhe. Katsokaas kun samalla kun Valkyria tavaa re-in-force – ment, minä näppäränä ja korpienglantia käyttävänä poikana käännän tavut suomenkielelle muotoon uudelleen-voimassa – tarkoitit  ja aloitan uuden kysymyskierroksen siitä että minkä tähden juuri Voimassa? Eikö Elanto käy? Ja miksi uudelleen?  Eikö asia tullut laakista selväksi vai mitä tarkoitit? No, pelkkää omaan nilkkaan kusemistahan tämä on koska tässä vaiheessa suloinen demonini yleensä lyö minua lattialampulla, tietokoneen näppäimistöllä (meillä niitä kuulkaa menee) tahi kukkaruukulla käyttäen voimaa mikä sammuttaa ohjaamostani valot ja vaivuttaa minut kuoleman kaltaiseen, katatoniseen tilaan.
...ja saman porukan kasaamista jossain maailman monista sademetsistä

Bonukset: Herättyäni muutaman minuutin tai muutaman tunnin – Valkyria ei osaa säännöstellä voimiaan – kestäneestä koomasta, on rauha palannut hikiseen vuokrakorsuumme ja juhlistamme tätä puhdistavaa rituaalia halpahallista ostetulla kahvilla joka saa perseen rallattamaan vielä viikkojenkin päästä. Toivottavasti ette uskoneet tuota sillä totuus on se että naisen raivo ei laannu muutamassa tunnissa ja siksipä minun on lepyteltävä rakastani kaikilla mahdollisilla teoilla, palveluksilla ja ihme esityksillä. Listalta on kuitenkin poistettu alasti esittämäni taichi -esitys koska käytin sitä viime lepyttelyissä ja seurauksena oli uusi kooma, tällä kertaa hyvin tähdätyn halon tuottama unohdus jota kesti kahdeksantoista minuuuttia. Pitkäaikaisen seurannan perusteella voin kuitenkin todeta että normaalin, puolen tunnin mittainen arvostelusessio tajuttomuuksineen ja lepyttelyineen vie keskimäärin kahdeksan tuntia joten tänäänkin päästään nukkumaan tuossa puolen yön jälkeen – vielä on tehtävä muutama manööveri ja keitettävä yhdet sufeet.
Kehotan kuitenkin kokeilemaan tätä virkistävää harrastusta mutta muistakaa antautua siihen asian vaatimalla fanaattisuudella älkääkä kohdistako ihme arvosteluitanne puolisoonne/seurustelukumppaniinne, vaan kohdistakaa ne itse ohjelmaan ja sen aivan perseestä olevaan juoneen joka on täynnä epäloogisuuksia. Takaan että rytinä on perkeellistä ja mikäli käytätte kuulolaitetta niin laittakaa se luojan tähden kiinni ennen älyvapaita kommenttejanne.


Hyvää sunnuntai – illan jatkoa kaikille. 

Ps. Oli muuten 280. postaus!

22 kommenttia :

 1. Toihan kuulostaa jo vaaralliselta! Ja toki onkin ;)
  Mutta toisaalta...sä oot osannut hienosti valita Valkyrias, sullahan olis ihan tylsää, jos sun provot ei ollenkaan onnistuisi ja saisit vaan päänsilitystä kaikesta yrityksestä huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Se on vaarallista mutta onneksi Valkyria on näiden neljäntoista vuoden aikana tullut hieman rauhallisemmaksi kuin mitä hääp oli alkuaikoina jolloin meikäläisen henki oli todella höllässä.
  Sitäpaitsi se tekee samaa mulle mutta eri asian tiimoilta joten tämä on molemmin puolinen "hupi" :D

  VastaaPoista
 3. Hmm, mun mielestä tää on kyllä vähän epäreilu systeemi. Jos mun mies ärsyttäis mua noin, niin tulos olisi se, että se päätyisi varmaan tekemään ilmoituksen siitä, että mä pahoinpitelin sen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sikaepisodin tai tarkemmin sanottuna teurastuskuvien jälkeen mulle ei tuota vaikeuksia nähdä sua tilanteessa jossa miehes makaa lattialla med suht iso verilammikko. Sulla kun on kyky - ainakin valokuvien perusteella - muuttua trendikkäästä nuoresta naisesta varsin fanaattiset silmät omaavaan teurastajaan :D
   Sun täytyy joskus koittaa miten miehes suhtautuu kun alat heittelemään oikein mottipäisiä kommentteja sellaisesta ohjelmasta josta hän pitää.

   Poista
  2. Ei parane kokeilla, se kun kiihtyy nollasta sataan ehkä jopa nopeammin kuin mä. Tosin tässä asiassa vois olla vaikeaa, kun me molemmat kuulutaan osastoon, joita ärsyttää, kun leffat on niin epärealistisia. Kuten nyt vaikka Die Hardit... Mutta katotaan niitä silti yhdessä ja välillä mutistaan, että toi ei ikinä oikeesti onnistuis ja ei kestäis noin kauaa jne. Tosin kyllä mä Entourage-sarjaa aina solvaan, kun se sitä katselee, mun mielestä ne hahmot on niin epäcooleja ja sitten ne luulee olevansa jotain ja sen sarjan on taatusti joku mies suunnitellu!!!

   Poista
  3. "......ja sen sarjan on taatusti joku mies suunnitellu!!! " :D :D
   Te naiset ja teidän mielipiteenne :P

   Poista
 4. Mä niiin komppaan Valkyriaa.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon sen koska jos rehellisiä ollaan niin mikään ei ole sen raivostuttavampaa kuin älyvapaa pilkun nussiminen :D

   Poista
 5. Mun kanssa ei voi katsoa ollenkaan mitään kivoja toimintaleffoja, kun kiinnitän aina huomiota niihin mahdottomiin tapahtumiin, ja se pilaa toisen elokuvanautinnon. Aina joskus satun sivusilmällä seuraamaan, ja suusta pääsee "miten sillä muka on taas kuivat vaatteet, vaikka se just nousi tuolta ojasta!?" ja sitten "ups, oon hiljaa."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli jos me katsottaisiin kimpassa jotain leffaa niin pause-nappia tulisi käytettyä ahkerasti koska viehän se aikaa kun kumpainenkin analysoi käsikirjoittajien älyllistä heikkoutta, juonen epäloogisia käänteitä joihin usein yhdistyy aikamatkailuun verrattavat "hei, mä taitoin just 1000 km:n matkan viidessä minuutissa" - siirtymiset paikasta A paikkaan B ja sitten on vielä juurikin tuo fysiikan lakien vastaiset jutut:
   - vaatteet kuivuvat silmänräpäyksessä
   - sankari/sankaritar pystyy kannattelemaan itseään yhden käden varassa luonnottoman pitkän ajan varsinin kun ottaa huomioon että sankarin/sankarittaren jalassa roikkuu keskisuomalaisen kaupungin väkilukua vastaava ryhmä pinteeseen joutuneita uusavuttomia
   - tilanteet joissa toistuvasti rikotaan Newtonin kolmatta lakia
   -etc

   Poista
  2. Todennäköisesti :)
   Viimeisin mua ärsyttänyt tilanne oli juurikin siirtyminen; poliisilaitokselle oli tullut ilmoitus, että rikos tapahtuu, ja kun poliisit pukee sitten takin ja hatun ja lähtee hätiin, on tilanne vielä päällä osapuilleen niin, että pankkirosvo osoittaa pyssyllä pankkivirkailijaa. Ilmeisesti ilmoittaja on toiminut valon nopeudella, ja poliisit samoin. Ja kyse oli ajasta, jolloin puhelin oli hädin tuskin keksitty.

   Mutta toisaalta, jos ne näytettäs täysin realistisesti, niin mitä kivaa niissä enää olis?

   Poista
  3. :D :D
   Sä olet niin asian ytimessä!
   Eihän niitä enää kukaan katselisi mutta joskus olisi hieno nähdä ns. anti - versio jossa korostettaisiin kaikkea sitä mikä voi mennä pieleen ja enpä laittaisi pahakseni jos näytön alareunassa vilistäisi tietoa eri aineiden jäätymis/sulamislämpötiloista, fysiikan lakien mukaan laskettuja kaavioita siitä kuinka kauas sankari lentäis jos mahdollinen räjähdys tapahtuisi (useita, eri kuvakulmista otettuja kamera - ajoja sankarin lentoradasta ja tietoa osumaenergioista [muutaman kilojoulen tarkkuudella] sekä paineaallon että maahan iskeytymisen osalta) ja paljon, paljon muuta täysin tarpeetonta knoppitietoa. Esimerkkinä mainittakoon 6 - 8 tuntia kestävä Die Hard joka sisältäisi myös tärkeää informaatiota pilvenpiirtäjän rakenteista ja rakennukseen vaikuttavien tuulikuormien aiheuttamista haitoista tilanteissa jossa sankari joutuu käyttämään käsiasetta ja tähtäämään vihollista lähes pimeässä kerroksessa. Saatana mutta siinäpä sitä olisi elokuva meikäläisen makuun!

   Poista
  4. Ja sitten sankari kesken maailman pelastamisen sanookin "ekskius mii" ja livahtaa ovesta, jossa lukee "hommes"...

   Mie en noista numerotiedoista niin välitä (=ymmärrä), mutta uskon, että jos äijä putoo kuudennesta kerroksesta pieneen pahvilaatikkokasaan (joka sattumalta just on kohdalla) se ei siitä ihan samantien pomppaa ylös ja lähe juokseen.

   Poista
  5. No ei todellakaan.

   Poista
 6. Outo touhua ja vaarallista. Nainen on kuningatar ja sitä ei pidä ärsyttää.

  Ei meillä ei,enää jakseta moista villitystä.
  Keskustelua kyllä meillä käydään rauhassa ja rakkaudessa.
  Ihan nätisti täällä elellään ja jos mies alkaa komentoida liikaa, suljen se suun ruualla tai menen kammiooni mietiskelemään.
  Kun kammiossa on vain sänky, pieni kirjahylly täynnä kirjoja, kirjoituspöytä ja jumppamatto lattialla niin rauha on taattu.

  Se on muuten aika tehokasta tomintaa ,kun mies alkaa liikaa vääntää,kysyn" Kulta, teenkö sulle vaikka lettuja"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuo pilkun viillaaminen meilläkään mikään harrastus ole mutta toisinaan sitä tulee harrastettua ja syynä on kaiketi pelkkä turhautuminen.

   Poista
 7. Meillä asia on helppo ratkaista, kumpikaan ei katso mitään typeriä toimintaelokuvia :)
  Mitä sitten tulee toisen ärsyttämiseen, niin siihen löytyy kyllä muitakin keinoja. Minulla ne on enemmän sanallisia... enkä halua olla mikään palvottu ihmeolento, olen tasa-arvoinen ihminen ja feministi ja sellaisena pysyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä niitä täälläkään pahemmin katsota kun samat leffat ovat pyörineet viimeiset kymmenen vuotta ns. "katsojien toiveena". Ilmeisesti kotimaisilla tv - yhtiöillä on rahat loppu.

   Poista
 8. Meillä kommentoidaan jälkikäteen. Mies inhoaa leffan aikana keskustelua, eikä juurikaan katso esim mun ja pienimmän kera mitään, koska pienimmälle on pakko välillä selittää asioita :P

  Erään ystävän kanssa melekin saatiin lähtöpassit leffasta, kun keskustelimme klaffivirheistä muita häiritsevästi :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä helvetin häiritsevää ja se vähä mitä täällä leffoja katsellaan, niin se tehdään hiljaisuuden vallitessa.
   No no! Mun on jotenkin vaikea kuvitella sua mölisemässä ja se kait johtuu siitä että mä pidän teitä Hiljaisten Salien naisia "fanaattisina lukurauhan puolustajina" :D

   Poista
  2. 'Istuu pimeässä ja on ihan hiljaa* :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins