Sirukortti päähän ja pravdaamaan

Tänään on vapaapäivä ja hyvä niin koska sisikuntaa riivaa lievä huonovointisuus. Purkuprojektin sain jo toissailtana loppuun siltä osin kuin oli sovittu, siellä on nyt paikkoja sen verran auki että arkhimedes, projektin valvoja sekä rakennuttaja pääsevät näkemään missä kunnossa rakenteet ovat ja miten projektia jatketaan. Varmaa on kuitenkin se että kustannukset tulevat nousemaan alkuperäisestä arviosta lähinnä saunaosaston huonon kunnon vuoksi mutta myös siksi että rakennuksen toisen puoliskon eli ns. saunatuvan puoli on aikoinaan tehty samaan tapaan kuin itse saunaosastokin lyömällä uutta vanhan päälle. Esimerkiksi seinien pintaverhoiluna on paneli joka on asennettu suoraan aiemmin pintaverhouksena olleen lastulevyn päälle, lastulevyn alta löytyy umpilaudoitus, tervapaperi ja vasta sitten eristetila. Myös ulkoseinät teettävät töitä sillä ulkoverhouksena olevan ”lomalaudoituksen” alla on vinolaudoitus jota käytettiin ennen vanhaan rakennusten jäykistämiseen ja kokemukseni perusteella voin kertoa että kaikki – niin sisällä kuin ulkonakin – on naulattu astetta paremmin kiinni sillä entisaikaan mitään ei tehty ”sinnepäin” vaan se tehtiin kestämään niin ydinsodat, Tunguskan meteoriitit kuin pienemmätkin katastrofit. Sama pätee myös vanhempiin rakennuksiin mikä toisaalta ihmetyttää kun ajatellaan vaikkapa sotien jälkeen tehtyjä taloja ja tuohan oli aikaa jolloin kaikesta oli pula mutta kaiketi rakennustarvikepuolella siitä ei ole kärsitty koska jalkalistatkin on lähes poikkeuksetta naulattu 3” nauloilla. Siinä tulee kuulkaas lämmin kun tuollaisen rakennuksen purkaa siihen malliin ettei siinä ole kuin runko jäljellä.

Vallitsevan olotilani en ole päässyt pahemmin osallistumaan tämän ryteikkökylämme kiihkeään elämään joten uusimpien juorujen suhteen olen täysin pimennossa mutta näillä selkosillahan ne ainoat uutiset on helposti päivitettävissä: ulos mennessä katsotaan lipputankoja ja jos mitään ei näy, niin väkiluku ei ole pienentynyt ja paikallisessa temppuveden (mallas) jakelupisteessä vietetyn kahvihetken aikana pääsee kuulemaan ajokorttinsa menettäiden nimet eli siinä ne tärkeimmät sitten olikin. Hyvänä puolena voidaan kuitenkin mainita se että vaikka täällä kaikki kyttäävät kaikkia, niin toisten tekemisiä tai tekemättä jättämisiä ei noteerata ja tästä on hyvänä esimerkkinä eräs nuorehko nainen joka teki maailmanympärimatkan jonka loppuvaiheessa hän jäi saksaan kolmeksi vuodeksi töihin josta sitten palasi tänne kotikonnuilleen. Ensimmäisenä päivänä kotiutumisensa jälkeen hänet oli pysäyttänyt paikallinen alkuasukas joka oli kohteliaasti tiedustellut että onko tämä nainen mahdollisesti kärsinyt flunssasta koska häntä ei ole muutamaan hetkeen näkynyt ja tämä tarina on muuten täysin totta.


Toisaalta tiedonkulku, sellainen perinteinen puskaradio – periaatteella toimiva on uskomattoman tehokasta ja siksipä yksi rakkaimpia harrastuksiani on testata kuinka paljon levittämästäni ja lähes poikkeuksetta hyvin hämärästä informaatiosta menee läpi. Tähän astiset testit ovat osoittaneet että se on aivan sama mitä täällä suustaan päästää niin kaikki otetaan vastaan absoluuttisena totuutena (Pravda -style) ja se jaksaa piristää tätä kieroutunutta ja useiden sivupersoonien raiskaamaa mieltäni. Helpoin tapa on jäädä juttusille jonkun paikallisen kanssa ja todeta keskustelun lomassa, ikäänkuin ohimennen että mulla on hieman kiire kun pitäisi lähteä sairaalaan vajaan tunnin päästä koska ne vaihtaa ne vaihtaa sirukortin mun päähäni kun mä en kertakaikkiaan näe pimeässä. Eikä kuulkaa mene kuin päivä tai kaksi niin meikäläiseltä tullaan kysymään että mikä se sirukortti on ja miten se leikkaus tehtiin kun olet nyt jo jalkeilla eikä päässä näy mitään jälkeä operaatiosta. Tätä voi sitten höystää mielensä mukaan sanomalla vaikkapa että leikkaus tehtiin sieraimen kautta koska se piirikortti on niin perkeleen pieni ettei sen takia kannata sen kummemmin kalloa avata ja vielä kun leikkaus tehdään puuduttamalla alaraajat, niin äkkiähän sieltä kotiin pääsee. Jutun pointtina ei ole suinkaan sirukortti vaan se, että tästä hetkestä eteenpäin noin vuoden verran saan tiedusteluja siitä miten olen onnistunut tunkemaan puhelimeni sirukortin nenääni niin syvälle että se piti leikata tai että saivatko ne leikattua sun puutuneet jalkasi kun sinä olit kuulemma sirukortin tunnuslukua katsoessasi kaatunut pahasti ja jalat menneet aivan tunnottomiksi.Tämän kyseenalaisen informaation levittämisen takia minut tunnetaankin lähinnä mielenterveydellisistä syistä terveydenhuoltoa pakoilevana kyborgina joka omistaa rusinoiden yksittäispakkaamon jossain päin Keravaa. Viimeksi mainitun rusinapakkaamon eteen jouduin kyllä tekemään töitä noin kuukauden verran ennenkuin se iskostui ihmisten päähän. Tästä voimmekin päätellä että pitkäaikainen asuminen maanmittaushallituksen ja Jumalan hylkäämäässä ryteikössä saa ihmisen psyyken vinoutumaan todella pahasti mutta toisaalta se myös kehittää innovatiiviseen ajatteluun. Meillä on täällä -48 astetta pakkasta ja ajatteli testata että onko mahdollista tehdä reaaliaikaisesti ilmestyvää jäätietä siten että asentaa potkukelkan istuimelle vettä täynnä olevan saavin jonka pohja on rei'itetty ja rei'istä valuva vesi jäätyy kelkan vantiksien eteen/alle sitä mukaan kuin etenen. Mikäli testi tuottaa tasamaalla positiivisen tuloksen, niin testaan sitä myös äärimmäisissä olosuhteissa sillä tuossa vähän matkan päässä on helvetin pitkä ja jyrkkä mäki jonka kallistuskulma on 33°.

Hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille – muistakaa olla ihmisiksi.21 kommenttia :

 1. Kai sie huomasit yhdistää siihen jäätientekokoneeseen myös hiekoituslaitteen? Ettei mummot mee nurin sun perässä juostessaan (mehevien juorujen toivossa)...

  VastaaPoista
 2. No en ja itse jäädytyskonekin saa luvan odottaa siihen asti kun nämä sisukalut rauhoittuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä paitti luntakin on luvassa, ehkä saat lumitien jäätien sijasta :)

   Poista
  2. Niin, näille selkosille luvattiin 1 - 2 cm jo eiliselle mutta mitään ei ole kuitenkaan satanut joten mun on tyytyminen siihen jäätiehen :D

   Poista
 3. Ja sun huonovointisuudella ei ole mitään tekemistä homeurakan kanssa?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla mutta käyttäisin mieluummin termiä purku-urakka. Naama ylöspäin kun joutuu tekemään niin väkisin sitä jotain nieluunkin eksyy joten voipi olla että olen nielaisuut jotain mistä elimistö ei pidä. En kuitenkaan syyttäisi yksistään hometta koska villojen joukossa on hiirenpesiä ja sitä kautta niiden paskaa etc, muuta mukavaa.

   Poista
 4. Samaa pohdin kuin Marjaana tuossa yllä. Ettei vaan? Oliko suojaukset päällä?

  Oli muuten osuvat kuvat, etenkin tuota lentokonejuttua huomasin itsekin funtsailleeni. Vasta nyt älysin kun näin kuvan. Siis kysymyksen jota olen miettinyt mutten koskaan älynnyt itseltäni kysyä. Understood?

  Mitä tulee kyläpahasen tiedonvälitykseen, eikö olekin kiva olla ns. uutinen? Minulta ei onneksi kukaan kysele mitään enkä pääse ns. virallista totuutta *hihhihhii* kertomaan. Mutta sen tiedän, että monen kyläläisen mieli on virkistynyt ja kirkkokinkereillä on puheenporinaa riittänyt sen jälkeen kun me tälle kylälle tultiin. Parhaan kykymme mukaan on heille puhuttavaa tarjottu. Ekana talvena joku oli kiertänyt tonttiamme lumikengät jalassa, uteliaisuus on vahva voima, liikkeellepaneva suorastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveästi en yllättynyt kun kylältä löytyi mies joka maahantuo ja myy lumikenkiä :D

   Poista
  2. Niinpä, mystiset valokuvaajat taivaalla tekevät uutteraa työtä jotta ihmiset saavat ihastella yläilmoissa jylisteleviä lentokoneita :D

   Mitä tuohon suojaamiseen tulee niin mä en käytä suojia ja selitin asian tai paremminkin syyt sen homepostauksen yhteydessä mutta mä uskon että sä ymmärrät näiden kyläpahasten juorut hyvin ja eikös olekin sangen viihdyttävää heitellä ns. vettä kiukaalle jotta saavat kyläläiset taas mietittävää! Teidänkin tilanne - "riistäjäkapitalisteja" kun olette, on varmasti sielläpäin se mitä seurataan ja siksipä kannustankin teitä hankkimaan yltiösuuria koneita ja laitteita, mieluummin sellaisia että niiden silhuetit peittävät koko taivaankannen niin voit olla varma että saat kaupoilla käydessäsi ihem mulkaisuja (lue: kateellisia katseita) :P

   PS. Lumikenkämies edustaa näiden kyttääjien pahinta siipeä ja he ovat oikeastaan stalkkaajia jotka saavat masokistista nautintoa kytätessään toisten elämää. Se oma kun on niin merkityksetöntä koska sen eteen ei viitsitä tehdä mitään.

   Poista
  3. Joo, ne hiirenpaskat ja muut niskaan sataneet partikkelit saavat ihan varmasti aikaan kaikenlaista epämukavuutta sekä työoloissa, että jälkeenpäin. Toivottavasti nyt olo kohenee.

   Just tänään puhuttiin Perillisten kanssa, että on varmaan ihan hyvä, että ajelen pienellä kuppaisella kiesillä joka ei taatusti siwan pihan parkista erotu. Vaan jospa joskus koittaa se päivä, että saa ihan minkävaan auton valita, tyydyn silloinkin varmaan nöyrästi vaatimattomaan pikkukippoon. Sen ison kapitalistimaasturin takia pitäisi vuokrata naapurikaupungista autotalliosake ja lähteä sillä salaa pidemmille matkoille. Johan ne kyläläiset tikahtuisivat kinkeripullaan kun meitsi karauttaisi kirkon kauneimpia joululauluja veisaamaan kromihimulla. Nyt vielä jollain tavoin sulaudun joukkoon. Eikä talouden toinenkaan auto mikään öykkäriversio ole. Asiallinen käyttöauto.

   En tiedä, enkä halua tietää miten pieni mieli on ihmisellä joka lähtee lumikenkineen tarpomaan metsänreunoja pitkin jotta pääsee kuikkimaan talon elämää. Kiikareilla oli katsellut kun oli tupakin stumppeja vattupuskien takana.
   Enemmän minä arvostan sitä naapuria joka ajoi pihaan viikko muuton jälkeen, esittäytyi ja kertoi olevansa käytössä mikäli tarvitsemme yhteystietoja halontoimittajiin, auramiehiin tai muihin tahoihin. Onkin ollut kullanarvoinen ukko, monet heinäapajat olen hänen avullaan löytänyt, siemenpakkaamon ja monet muut tuikitärkeät pikkutilallisen kontaktit. Ja häneltä ne ekat kesälampaatkin olivat, saatiin hevosten tarha niitettyä luomusti :D

   Poista
  4. Juuri tälläisiä rehellisiä, itsensä reilusti esitteleviä tyyppejä tarvittaisiin tässä maailmassa koska ihminen joka muuttaa vieraalle paikkakunnalle, on aika hemmetin pihalla kaikista mainitsemistasi jutuista ja siksi tuollainen apu on kultaakin kalliimpaa.
   Kyttääminen sen sijaan on mun mielestä osoitus vakavan laatuisesta henkisen tilan järkkymisestä varsinkin jos kyttääminen osoittautuu jatkuvan.

   Poista
 5. Hometta minäkin veikkaan, huonovointisuuden syyksi tai sitten jumittuneita hartioita.
  Jos tuo kämppä olisi mun niin dynamiittia alle ja pum. Uusi on aina uusi.

  Mitä noihin juoruihin tulee....niin meistä juoruttiin pari vuotta sitten että oon lähteny läppäseen tuntemattomaan ositteeseen ja ukolla on uusi venäläinen vaimo.
  Kaksi tuli asiaa meiltä kysymään.
  No isäntä vain tuumas että alas nyt opetella muija sitä venäjää,kun kerran niin juorutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomeksi sanottuna huonovointisuus johtuu niistä hiirenpaskoista ja muista mitä tuossa just Hirnakalle kerroin, niitä kun joutuu väkisin nieluun kun joutuu ylöspäin katselemaan.
   Ah, eipä taida olla suomessa kylää/kaupunkia missä ei toinen toistaan uskomattomammat juorut kierrä ja tuo teidänkin tapaus edustaa näiden kyttääjä - juoruajien "varmaa tietoa" ja on siitä kurja juttu että noilla juoruilla voidaan saada aikaan todella pahoja tilanteita.

   Poista
 6. Huhut kulkee tänne asti. Saitte pitää Peräkylän terveysaseman, onnea!
  Meidän kylässäkin jutut kulkee. Yhdessä perheessä on 5 lasta. Perheen emäntä oli uimarannalla viime kesänä ja silloin joku sanoi, että hän raskaana. Ei muuten ollut silloin vielä. Mutta eilen illalla juhlissa kyseinen rouva kertoi, että heidän perhe lisääntyy ensi kesän korvalla. Juoru oli etuajassa :)

  Koita toipua. Minä en lähde arvailemaan mistä huonovointisuus johtuu, elämäsi on niin monitahoista. Paranemisia kumminkin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin saadaan ja vaikkei politiikka kiinnosta mua hevon helvettiä niin nyt on kiittäminen kokoomuksen miestä (en sanonut sillä että ko. tyyppi kuuluisi mun tuttaviin) vaikkei sillä loppupelissä ole mitään merkitystä. Pääasia että säilyy ja varsinkin jos se uusi koulu rakennetaan niin se on suorastaan välttämättömyys.
   Kiitos paranemistoivotuksista ja kyllä tämä huono olo johtuu ihan silkasta paskan nielemisestä kuten jo tuossa aiemmissa vastauksissa tuli mainittua.

   Poista
 7. Kaupungilla taas saa tehdä sekä muiluta aivan miten sattuu ja tuskin kukaan huomaa mitään. Kerrostalossa vain osa talokyylääjistä osaa ottaa tarpeeksi tietoa naapureista, mutta sekin jää selvästi toiseksi työpaikkakuukkeleihin. Koskaan ei voi tietää minne pitää pyllistää ja minne kumartaa.... heikoilla jäillä aina. Ja nyt pikkujouluaikaan on parasta olla joko tanssimassa pöydän päällä tai lähteä kauas matkoille. Muutoin sitä kuulee tehneensä vaikka ja mitä, yleensä juuri sitä mitä ei tiennyt olevankaan ;-)

  Paranemisiin! Älä palelluta itseäsi siellä jääkelkkamäessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, asuin 80 - luvun loppupuolella Helsingissä ja siellä touhu oli niin kylmää ettei edes samassa kerroksessa asuvat tervehtineet ja olen huomannut sen muuallakin että mitä siompi paikka, sen yksinäisempi ihminen on tai sitä paremmin voi olla rauhassa mikä toisaalta on hyvä juttu mutta toisaalta - esim. tapaturmatilanteita ajatellen - aika huono asia.

   En palelluta kun en ole vielä päässyt edes testaamaan tämän olotilani takia ja sitäpaitsi mä olen kylpenyt hiessä nämä viime päivät kun mä olen odotellut niitä sun kalenterikuvia ;)

   Poista
  2. Mut on pikkutyttönä opetettu siihen, että ihmisiä tervehditään. Niinpä minä tolvana vieläkin sanon huomenet ja heit naapureille kerta toisensa jälkeen. Yksi naapurirapun nainen ei vastaa koskaan mitään kadulla vastaantullessaan, mutta minä sitkeästi yritän taivuttaa sitä ;-) Jos minä asuisin yksin, niin tekisin jonkun naapurin tai talonmiehen kanssa sopimuksen, että katsoisivat vähän perääni.

   Mitä, eikö posti ole tuonut kuvia jo perille?? Onko teilläpäin postimiehillä tapana availla sun postiasi?

   Poista
  3. Tuo on hieno periaate ja teet ihan oikein kun jaksat yrittää koska kyllä ihmiset antavat periksi jossain vaiheessa!
   Jos joskus tulee tilanne - mitä en todellakaan toivo - että asut yksinäsi niin ilmoita osoite jotta mä voin hakea talkkarin paikkaa ;)

   Jumaliste, olisko muuten noin että meidän posteljooni ois avannut ne...mun täytyy säätää sen hapenottoa ja tivata missä mun kuvani on!

   Poista
 8. Minäkin kyllä antaisin moisen räyskän palokunnan harjoituskappaleeksi. Sitten tekisi uuden tilalle.. Entisaikaan haluttiin näyttää omaa ammattitaitoa ja -ylpeyttä sillä, että tavara kestää isältä pojanpojalle. Nykyään mx viisi vuotta on jo hyvä saavutus.

  Juorut vaikuttavat varsin meheviltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi jo tehty mutta kaavan perkele edellyttää että vanhaa on säästettävä joten sitä ei voida tehdä kokonaan uusiksi ja sehän tässä se paskamaisin juttu onkin.
   Totta myös tuo mitä sanoit kestämisestä ja rakennusalalla se johtuu lähinnä siitä että kukaan ei ole valmis maksamaan pitkäaikaisemmista (vanhaan malliin tehdyistä) projekteista koska taitoa ja varmasti myös haluakin olisi mutta minkäs teet kun raha näyttelee pääosaa.

   Juorut ovat hyvästä ja niitä kannattaa laittaa liikkeelle aina silloin tällöin :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins