Puhtautta ja piilotettua viisautta

Kiertelin eilen Blogspheren Balriem Geregh'issä eli niillä tasangoilla missä asustelee varsin viisasta ja mukavaa väkeä enkä turhaan: hyvää tietoa, tavanomaista laajempi pohdinta asiasta jota eivät ”täydelliset vanhemmat” suostu tunnistamaan, matkakertomusta Vituksen katedraalin liepeiltä, upeaa taidetta, wanhojen aikojen muistelua ja paljon muita hyviä juttuja. Päätin käydä myös Balriem Geregh'in eteläosassa joka taasen on Lady M:n valtakuntaa. Olen myös ajatellut hieman mainettani ja moni varmaan huomasikin 6Scan:in olemassaolon mutta eilen päätin vaihtaa sen AVG:n tarjoamaan Site Safety Check:iin joka tarjoaa blogissa vierailevalle paljon enemmän informaatiota ja tämä linkki löytyy tekstin lopusta, vasemmasta laidasta. AVG on siitä hyvä että se näyttää tälle vierailevalle skeptikolle (niitähän me kaikki olemme) enemmän informaatiota koska linkin klikkaamisen jälkeen avautuvalla sivulla on informaatiota Oudon Paimenen sairaalatasoa olevasta puhtaudesta hieman enemmän kun klikkaa ”Show more about malware activity” - kohtaa josta avautuvat alivalikot kuten Details, Timeline, Linked websites ja sitten on vielä Detection map joka tarjoaa infoa kansainvälisellä tasolla. Tosin saatavilla olevaa informaatiota on tällä hetkellä niukasti eli ei yhtään koska asensin vasta eilen mutta varmistuksen tämän minun pikku blogini puhtaudesta se tarjoaa ja mikä parasta, siellä voi jättää oman tag'insa joten se käy ilmaisesta promootiosta ja vieläpä hyvästä sellaisesta koska tuskin kukaan on niin hullu että jättää tagin sivustolta joka on täynnä viruksia ja muuta paskaa. Kaikkien vihaamaa tykkäys – nappiakin saa painaa (highly recommend) koska sen klikkaamisen jälkeen ei lennähdä minnekään sinivalkoista väriä kannattavaan sosiaaliseen mediaan (FB) eikä klikkauksen jälkeen avautuvaan kommenttilaatikkoon tarvitse välttämättä jättää mitään viestiä. Eli jos haluatte ”puhdasta mainontaa” niin käykääpä jättämässä puumerkkinne.

Blogsphere

Joillekin saattoi jäädä epäselväksi mikä Balriem Geregh on mutta ei hätää; se on paikka jossa Blogspheren parhaat asukkaat sijaitsevat ja heitä tapaamaan pääsee varsin helposti kun siirtyy sivun alalaitaan ja kohtaan Blogeja!, jossa on linkit näihin ikiaikaista viisautta, kauneutta ja hyviä juttuja sisältäviin paikkoihin. Tämän päivän omituisuutena (mikäli en onnistu sössimään sitä) on ”Eipäs juosta” - toiminto joka tarkoittaa sitä että mikäli haluaa saada kaiken irti, on viisainta kuljetella hiiren osoitinta/kursoria pitkin tekstiä koska linkit ovat piilotettuina. Näitä linkkejä kun on jokunen tuolla tekstin alkupäässä. Taidan ottaa tästä oikein käytännön koska minä olen a) kiireellisen laitoshoidon (mental) tarpeessa ja b) ihan sen takia ettei kiireellisille ihmisille kannata kaikkea näyttää. Nimittäin, ei jää yhteen eikä kahteen kertaan ne tapaukset jolloin olen kirjoittanut aidasta ja kommenttilaatikossa on ollut kiivaita kannanottoja aidanseipäistä mikä taasen paljastaa sen ettei tekstiä ole edes luettu. Älkää nyt ottako edellä kerrottua tosissanne mutta ei nii paljon paskaa ettei osa tottakin vaikka samapa tuo, kyllähän maailmaan ääntä ja kommentteja mahtuu joten saahan sitä kommentoida esim. säätilojen vittumaisesta vaihtelusta vaikka teksti käsittelisi Nikean kirkolliskokousta.

Tässä ovat nämä viime päivät olleet hieman kiireisiä valmistautuessani ensi maanantaina mahdollisesti alkavaan haasteelliseen projektiin, jossa eräs kesämökki remontoidaan täydellisesti ja varsin erikoisella tavalla: nykyinen katto (ns. pulpettikatto) pyöräytetään ympäri eli kattokaltevuus käännetään päinvastaiseen suuntaan mitä se nyt on mutta huikeaksi tämän projektin tekee se että talo katkaistaan keskeltä jotta saadaan talon läpi kulkeva väylä josta pääsee vasempaan osaan (sauna pesuhuoneineen) ja oikealla olevaan saunatupaan. Manööverissä on yksi juju mikä juontaa typeriin säädöksiin: kun katto katkaistaan ja tehdään kaksi erillistä kattoa jotka eivät ole kiinni toisissaan, niiden alle jäävä tila (tässä tapauksessa useampi neliö) ei vie tontille määrättyä rakennusoikeutta ja näin ollen tämä säästyvä osa voidaan käyttää varsinaiseen laajentamiseen. Ei ehkä auennut teille mutta kohteessa on katon alla oleva ovisyvennys keskellä taloa eikä tämän katkaisemisen yhteydessä itse talo varsinaisesti (tai kumpikaan sen puoliskoista) kapene lainkaan mutta manööverillä saadaan ilmaisia neliöitä! Mainittakoon että kattojen väliin jäävä tila on tämänhetkisten suunnitelmien mukaan n. 10 – 15cm. Laitoin tämän siksi jos jollain sattuu olemaan tontin rakennusoikeus täynnä mutta laajentamiselle olisi tarvetta niin tässä sitä on yksi tapa joka kuitenkin kannattaa tarkistuttaa tapauskohtaisesti.

Vähän tapaan mutta katkaisu tehdään lappeiden suuntaisesti joskin idea on periaatteessa juuri tämä.Nyt toivotan hyvää torstaita kaikille – muistakaa olla ihmisiksi.

Edit 16.11.2014: AVG:n linkki poistettu teknisten ongelmien vuoksi

11 kommenttia :

 1. Mie olen jo oottanu jotain tämmöstä... oon se pahin aidanseipäiden kommentoija. Joskus vain ei löydy muutakaan kommentoitavaa, eli jos tahdot, voin kyllä olla mykkänäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä höpötä :D
   En mä tarkoittanut sua, usko se koska sulla on niin lennokas ajatuksenjuoksu että sitä seuraa mielellään.
   Kunhan jurisin ihan hyväntahtoisesti ja kommata saa ihan mistä vaan ja mitä mieleen tulee.

   Poista
  2. Ps. Näkykö linkit helposti koska en mielestäni saanut fontin väriä ihan just samaksi. Ois kait pitänyt mennä koodin puolelle rustaamaan mutta en minä viitti enkä sitä paitsi ehdi koska mun on mentävä.
   Päivänjatkoja!

   Poista
  3. Ei ne kyllä näy, ellei liu'uta hiirtä hitaasti, niinkuin käsky kävikin :)

   Poista
 2. Tuo talon 'lisärakennus' kuulostaakin varsin mielenkiintoiselta. Hurjan iso homma, mutta tuonee riittävästi lisäneliöitä. Jännittävä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo mutta oikeastaan se on näitä arkkitehdin kikkailuja ja onhan siinä omat hyötynsä tavallaan. Toisaalta rakennuksen katkaiseminen tuo vastaavasti lisätyötä (= työtunteja) joten se on miettittävä että ovatko "lisäneliöt" sen arvoisia.

   Poista
  2. No kyllä siinä varmaan on mietitty, on sen verran iso homma :)

   Poista
  3. Tässä kohteessa kyllä mutta ajattelinkin niitä hartiapankkilaisia joille (piirustukset tehnyt) rak.mestari/arkkitehti kauppaa tätä ratkaisua.

   Poista
 3. Vähän hankalia nuo linkit on noin. Ei kaikki osaa tai huomaa kokeilla, olisko tämän nimen tms takana linkkiä.

  Laitoin sulle muuten sähköpostia, koskien sitä Polgan luona keskusteltua kirjaa.

  VastaaPoista
 4. No niiden pitikin olla koska kaikkea ei pidä kiireisille näyttämän mutta tämä nyt oli tälläinen kokeellinen juttu josta tuskin tulee pysyvää käytäntöä vaikka tekstissä siihen suuntaan mainitsinkin.
  Kiitos postista, mä käyn tsekkaamassa sen vielä tämän illan aikana. Tulin nimittäin just himaan ja mun pitää ryhtyä kämpänlämmityspuuhiin.

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins