Plumber's christmas ja hieman unien tulkintaa

Eilinen oli hyvä päivä mutta viime yö ei niinkään koska Mintulla on räkätauti ja likka itkeä jollotti kahteen eri otteeseen joista ei meinannut tulla loppua kumpaisellakaan kerralla . Siksipä tänään onkin ns. puusilmäpäivä jolloin mennään hieman hitaamalla otteella koska suurin osa saapuvasta datasta menee ohi unvajeen takia eikä kaikkea tule havainnoitua niin hyvin kuin pitäisi. Päivää kuitenkin helpottaa mun uudet ja uljaat Hemppa T:t joita jo tulikin mainostettua eilen illalla ilmestyneessä postauksessa jossa kerroin ilouutisia väkiluvun kasvusta ja muutamasta muusta jutusta.

Sattui hiemaan huonoon kohtaan tämä surkea yö koska mun pitäisi tänään osallistua projektiin jonka työnimenä on ”Plumber's Christmas” mutta saa nähdä miten käy koska kyseessä on niin helvetinmoinen urakka että jos se nyt oikeasti toteutuu niin siellä menee yömyöhään. Nimittäin, tuossa takamaalla asuu yksi putkimies jolla napsahti päässä konkurssin myötä ja hän päätti että jos ei hänen firmastaan jää mitään muuta jäljelle, niin ainakin merkintä Guinnesin ennätysten kirjaan ja nyt olisi sitten tarkoituksena kasata ukon varastossa olevista viemäriputkista maailman suurin jouluhimmeli. Voi vittu mutta siitä tulee iso kun ajattelee että yhden viemäriputken mitta on kuusi metriä ja niitä on tämän seonneen putkarin tontilla vähän perkeleesti niin kokonaismitaksi tai paremminkin halkaisijaksi tulee useita kymmeniä metrejä. Helppoa kasaamistahan se on valmiiden kulmakappaleiden välillä ja tontilla on kuuleman mukaan oikein henkilönostin ja jonkinlainen pieni nosturikin mutta kyllä se silti taitaa olla parempi jättää väliin. No, voihan sitä käydä katsomassa kuinka putkarin tontilla hommat etenee ja missä vaiheessa virkavalta saapuu paikalle.


Asiasta viidenteen eli uniin ja niiden tulkintaan. Minen tiedä olenko mä kertonut teille mutta minähän aikoinani suoritin yhtä soittoa argeologin, astronomin ja agronomin paperit ja olen sittemmin tehnyt jos jonkinlaisia syntymäkarttoja, perunasatoennusteita ja dinotulkintoja joten unien tulkinta on mulle kuin toinen luonto ja mä voin tässä näytteeksi tulkita viimeöisen uneni joka meni näin:

Astuin sisään suuren suurista ovista jotka oli tehty velaksi ostetuista tammilankuista ja joiden takorautaiset sarat kitisivät kuin työttömät Kelan konttorissa avatessani ne. Eteeni levittäytyi suuri, Leppävirtalainen pärehöylä jonka lastun peittämillä bussipysäkeillä istui ihmisiä odottamassa Vaasasta Joensuuhun matkaavaa Toyota Avensiksen etutukivartta jonka piti kuulutuksen mukaan saapua raiteelle kolme. Kuulin kuinka nimeäni huudettiin ja näin naisihmisen viittilöivän tiskillä numero kolme ja kun astelin lähemmäksi, niin tunnistin hänet Laura Rädyksi vaikka hänellä oli yllään – ilmeisesti hämäysmielessä - itävaltalaisen trukkikuskin alusvaatekerrasto ja hänen kasvojaan peitti kreikan matkalta ostetut, hieman raollaan olevat säleverhot.
Paimen” - hän sanoi - ”Sinun viikkosaldosi on alle tulvarajan ja katsellessani tarkemmin sinun tilejäsi, tulin siihen tulokseen että alat saamaan meiltä esipaistettuja mustikoita sekä muotoonsa taivutettuja jousiteräksen pätkiä.”
En ehtinyt kysymään mistä moinen kunnia, sillä esipaistetut mustikat olivat suurin kunnianosoitus minkä Sosiaali – ja Terveysministeriö myöntää kun hän jo ojensi suurta, kolmentuhatta sivua käsittävää puhelinluettoloa jonka sivujen väleissä nämä vittumaisen kitkeriksi paistetut mustikat lymylilivät.
Kiitin Lissua ja lähdin kävelemään kohti tunnelin päässä näkyvää valoa pidellen tulikuumaa katalogia käsissäni ja tuolla hetkellä tunsin olevani maailman onnellisin mies.

Tulkinta: Velaksi ostetut tammilankut edustavat viime kesältä tekemättä jäänyttä laituria ja Leppävirtalainen pärehöylä on alitajunnan muistutus siitä että mun pitäisi raakata tämä muutaman päivän kasvanut partani. Avensiksen tukivarsi viittaa todennäköisesti huonoon selkääni ja jousiteräksien pätkät juontavat kolme vuotta vanhaan niobiumin kappaleeseen joka asennettiin vasemman ohimoni paikalle erään katolta tippumisen seurauksena, ts. sillä paikattiin rikki mennyttä kalloani ja sen asentamisessa tapahtui jokin virhe sillä aina kun joku laittaa mikron päälle niin menetän tajuntani ja mulla tulee kuset housuun. Liisa, esipaistetut mustikat ja tulikuuma numerokataloogi sen sijaan ovat anima rationaliksen hätähuuto siitä että mun pitäisi mennä uusimaan nämä lääkkeeni – mieluummin nyt heti.

Sosiaali - ja Terveysministeriön esipaistetut mustikat

Näin. Ei tuo unien tulkinta tuon kummempaa ole joten jos te näette hämäriä unia ja haluatte tietää mitä ne tarkoittavat niin ottakaa rohkeasti yhteyttä. Kyllä mä tulkkaan kaikki unet painajaisista eroott eroahdistukseen ihan mielelläni ja melkein 100% luottamuksella.
Minttu heräs just joten mun on nyt heivattava tämä kirjoittaminen koska mä tarvitsen toisen käteni pitämään kiinni näytöstä ettei likka vedä sitä lattialle. En tiedä saisiko sen houkuteltua saunaan, sen vois nimittäin lämmittää mutta ensin mun täytyy käyttää Aljohia lenkillä mikä on tuolla aivan järjettömän liejuisella kylätiellä....hmmm...melko ikävää.


Kaikille kuitenkin hyvää keskiviikkoa ja nauttikaa keväästä -tundralla mennään +3.7 asteen lämpätilassa leppeiden monsuunituulien puhaltaessa noin 130 boforin voimalla. Leijaa lennättämään?

Ps. Oli muuten 300.  postaus!

6 kommenttia :

 1. Jännittävä uni. Kertakaikkiaan.

  Kelpaisko sulle uunituore Salien 9-luku? Vilkaisen sen vain läpi ja pistän tulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpaa ja kiitos, mun täytyy alkaa työstämään niitä koska joulu lähestyy huimaa vauhtia!

   Poista
  2. Kai sun Paimenposti vielä toimii? Nyt vasta tajusin tarkistaa, vaikka illalla pisti jurtan laatikkoon.

   Poista
  3. Juu, toimii se ja mun täytyy käydä katsomassa loota kun en ole vielä tälle päivälle ehtinyt.

   Poista
 2. Ihana kummityttö sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon ja tervetuloa! Ihan pakko kysyä että mites on, pitääkö teikäläinen kenties blogia...?
   Minttu on ihan ykköslikka mutta nyt kun se on oppinut kävelemään niin sen kanssa saa olla tarkkana koska ne pötikkäjalat kiidättää sitä hieman liian vikkelästi :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins