Kvantimiljoona

Joulun valojen jälleen syttyessä ja polttaessa hyvinkin monen pirtin tänä vuonna ja aiheuttaen näin kohtuuntonta kiirettä mm. pelastuslaitokselle ja poliisin tuhopolttoihin erikoistuneelle yksikölle, katson tänäkin jouluna velvollisuudekseni muistuttaa niin pumpulikansaakuin myös muitakin joulufanaattikkoja eräästä faktasta joka on varsin tärkeä erityisesti perheissä joissa on vielä aivopesuiässä olevia isänmaan toivoja.
(*Ryhmittymä joka antaa kersalleen sellaisia nimiä kuin Mutteri Mun Pilveni ja joka katselee tätä maailmaa erittäin vaaleanpunaisten lasien läpi)Tässä se on ja alla olevat tiedot ovat peräisin Mankeli.com :in sivustolta joten rojaltit ja respektit heille:

Yleisön pyynnöstä julkaisemme tutkimustuloksemme koskien Joulupukin olemassaoloa.
- Tietoomme ei ole tullut lentävää porolajia. 300 000 eläinlajia on tässä vaiheessa tutkimatta (suurin osa näistä on hyönteisiä). Ei ole täysin mahdotonta että Joulupukin lentävät porot ovat tosiaan olemassa.


- Maailmassa on noin 2 miljardia lasta (alle 18-vuotiasta), mutta koska Joulupukin toimialueeseen ei kuulu muslimit, hindut, juutalaiset ja buddhalaiset, Joulupukki joutuu vierailemaan vain noin 15% maailman lapsista (378 miljoonaa). Koska taloudessa on keskimäärin 3.5 lasta, Joulupukki joutuu vierailemaan 108 miljoonassa kodissa. (Olettaen että jokaisessa perheessä on vähintään yksi kiltti lapsi).


- Joulupukilla on 31 tuntia aikaa työskennellä, ottaen huomioon eri aikavyöhykkeet sekä maapallon pyörimisliikkeen, olettaen että hän matkustaa loogisesti idästä länteen. Pikaisen laskutoimituksen tuloksena huomaamme, että Joulupukille tulee 967,7 vierailua sekunnissa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisessa talossa on joulupukilla aikaa noin 1/1000 sekuntia parkkeerata, hypätä alas reestä, jakaa lahjat, juosta takaisin rekeen ja matkustaa seuraavaan taloon.


- Ottaen huomioon että nämä 108 miljoonaa pysähdystä ovat jakautuneet tasaisesti ympäri maapallon ja kahden talon välinen matka on keskimäärin noin 1.3 kilometriä, kokonaismatkaksi tulee noin 140 miljoonaa kilometriä. Tämä tarkoittaa sitä, että Joulupukin reki kulkee noin 1040 kilometrin sekuntinopeutta, 12 500-kertaisella äänennopeudella. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että normaali poro kulkee nopeimmillaan noin 25km/h.


- Reen paino on toinen mielenkiintoinen tutkimuskohde. Olettaen että jokainen lapsi saa vain keskikokoisen Lego-paketin (500g), reki painaa 189 000 000 kg, lisäksi tulee ottaa huomioon
- Joulupukki, joka on usein kuvattu reilusti ylipainoiseksi. Maalla normaali poro voi vetää korkeintaan noin 140 kiloa. Vaikka olettaisimme että lentävä poro (kts. kohta #1) voisi vetää KYMMENKERTAISEN määrän verrattuna normaaliin, reen vetämiseen ei riitä kahdeksan, eikä edes yhdeksän poroa. Tarvitsemme 135 000 poroa. Tämä nostaa massan, ottamatta huomioon kelkan painoa, 210 000 000 kiloon.


- 210 000 000 kg matkustaen 1040 km/s saa aikaan mahtavan ilmanvastuksen. Tämä saa porot lämpiämään samaan tapaan kuin avaruusaluksen sen palatessaan maan ilmakehään. Porojen etummainen pari kuluttaa 14.3 KVANTIMILJOONAA joulea / sekunti / poro. Lyhyessä ajassa porot syttyvät liekkeihin saaden aikaan ketjureaktion, joka johtaa kaikkien porojen räjähtämiseen. Koko porolauma höyrystyy 1/4260 sekunnissa. Joulupukki kohtaa samalla 17 500-kertaisen painovoiman. 120-kiloinen Joulupukki painautuu reen takaosaan 1 959 016 kilon voimalla. Tutkimuksissamme tulimme siihen lopputulokseen, että jos Joulupukki jakoi lahjat viime jouluaattona - hän on nyt kuollut. Toinen vaihtoehto on se, että Joulupukki on huijausta (mikä on tosin todella epätodennäköistä, maailmasta löytyy niin paljon todistajia jotka todistavat nähneensä Joulupukin säännöllisesti vähintään kerran vuodessa).

Se jouluaiheesta ja palataan maallisiin juttuihin joista ensimmäisenä on perinteinen puolustuksen puheenvuoro joka koskee tällä(kin) kertaa blogimallin muuttamista. Siihen oli painava syy koska nämä minun silmäni ovat menneet iän myötä (lue: jatkuvasta näytön tuijottamisesta) sellaiseen kuntoon etten tahdo enää nähdä kunnolla ja siksipä tämä lähetystyöntekijöidenkin katkerasti kokema mustaa valkoisella on näille monttuihinsa kuivuneille pikku simmuilleni se paras vaihtoehto. Samoin kuin suht iso fontti joten sallinette nämä pikku muutokset koska en ole saanut aikaiseksi hommata itselleni lukulaseja.
Eilisen myöhäispostauksessa kerroin hieman menneiden aikojen elikkäs viime päivien tapahtumista ja selonteosta puuttuneen perjantain osalta voin kertoa että se meni sohvan pohjalla saatanallisten päänsärkyjen repiessä tämän jo sisäkumille kuluneen komentoyksikköni sisikuntaa. Se vähä mitä olen oikeastaan tehnyt sairaalareissun ja kaverin 50 – vuotiskahvittelun lisäksi, on ollut lähitulevaisuudessa alkavan projektin piirustuksiin tutustumista ja muutamien kuvankäsittelyyn (CAD) liittyvien asioiden opiskelua. Suomeksi sanottuna rakenteiden näytöllä pyörittelyä.

Nähtiin Aljohin kanssa siellä P - kalotilla tämmöisiä koiria  - varmaankin samojedejä jotka olivat päässeet karkuun. Kyseisiä samojedejä ei pidä sekoittaa Star Wars'in jedeihin koska ne on eri porukkaa.

Tämä isänpäivä on alkanut perinteiseen tapaan jo puoli neljän aikaan ja niinpä olen tähän mennessä pessyt 32 koneellista pyykkiä, leiponut itselleni 28 munan täytekakun ja käynyt Aljohin kanssa aamulenkillä joka tänä aamuna suuntautui pohjoiskalotille. Voi että siellä oli hienot maisemat! Kudoin myös muutaman tusinan villasukkia kylmien kelien varalle ja koskaa aikaa oli, päätin myös käydä ruoppaamassa hyvän ystäväni omistaman mökin rantakaistaleen. Onneksi sitä ei ollut kuin vajaat kuusisataa metriä sillä kolmen ja puolen sadan metrin kohdalla lapiostani katkesi varsi ja loppujen 1800 mutakuutiometrin kaivaminen oli ihan sairaan työlästä. Sain kuitenkin homman tehtyä ja uskonpa naapurini ilahtuvan kun hän seuraavan kerran käy mökillään sillä entisen, matalan mutapohjan tilalla on nyt mariaanien hautaa muistuttava vajoama joka alkaa heti rantaviivan jälkeen. Tarkemmin sanottuna uimariystävällistä, loivaa laskua on noin 10 cm ja sen jälkeen tulee yhdeksän metrin pudotus jota jatkuu pitkälle järven selkää kohden.


Näin se alkaa tämäkin ja perin rattoisa sunnuntaiaamu joten haluan toivottaa teille kaikille mahdollisimman mukavaa sunnuntaita ja naiset, muistuttakaa rapsutella niitä miehiänne eikä se tänä suurenmoisena päivänä ole niin tarkkaa että onko se oma vai vieras, pääasia että rapsuttatte koska vieraiden kohdalla sitä ei koskaan tiedä mitä tapahtuu – ties vaikka saisitte muutaman kuukauden päästä kammeta niitä ulos.

Loppuun muutama hyvä osoite:
Online – kuvankäsittelyohjelma jonka työkaluvalikoima on varsin laaja ja helppokäyttöinen

Helppokäyttöinen html – värikoodien ”hakukone”

Sivuston/webbisaitin testauspaikka joka testin päätteeksi tarjoaa kattavan raportin sivun toimivuudesta.

18 kommenttia :

 1. Jaahas, täällä puhaltaa taas uudet tuulet eli sivut. No,mikäs, ihan hyvähän tämä. Mutta pitikö sun muuttamatta näitä, vai? :D

  Meillä ei vietetä tänään minkäänlaista juhlapäivää, koska täällä ei asu yhtään isää.
  Omaa isääni muistan usein, siihen ei erityistä päivää tarvita.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän mun piti olla muuttamatta mutta tämä mun näkö on romahtanut ja oikein pelästyin tässä muutama päivä sitten kun en oikein tahtonut saada selvää mitä päivän aviisiin oli kirjoitettu.

  Joo, oma isäukko kuoli jo 70 - luvun alkupuolella joten eipä tässä isommin tarvitse juhlia ja muutenki tätä aamua kuvastaa hyvin se että Valkyria heräs just ja murahteli kun ei ollut kahvit valmiina :D

  VastaaPoista
 3. Tämä on nyt ihan hyvä.
  Katos kun me on niitä Lyrica tabuja on napsittu niin näkö alkaa hämärtää aika vikkelään. Sillä pikku pillerillä kun on sellainen vekkuli taipumus silmiin.Lupasivat että kun lopettaa, asia korjaantuu. Kattian kanssa. Jo 6 kk ilman ja hämärtää hämärtää.

  Kyllä tuota ukkoa on muistettu. No, huomenna lomalle ja sitten saa nukkua ja olla ihan lähekkäin, ilman kiirettä.
  Toki pitää tuo anoppi muuttaa palvelukotiin ja sen kämppä laittaa kuntoon.

  Minä muuten sain myytyä sen kolmioni ja ihan mainostamatta. Joskus se vain onnistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että Lyrica vaikuttaa näköön, enpä ole tuotakaan ennen tiennyt joten kiitos informaatiosta sillä taas tuli yksi syy lisää (hinnan ja toimimattomuuden lisäksi) miksi sitä ei kannata hommata. Siis meikäläisen - jollekin muulle siitä on varmasti apua.

   Hyvää lomaa ja onnittelut asuntokaupoista! Loma on aina tarpeeseen ja kämpän nopea myyminen on näinä vaikeina aikoina hyvä saavutus,

   Poista
  2. Minä kiitän ja kumarran ♥
   On sulla kyllä aivan ihana luonne, et ole kateellinen vaan iloinen kun toinen onnistuu kaupoissa.

   Hyvää pyhä iltaa...lähen nyt saunaan ja otan mukaan mukillisen .....mehua ja nakit kiukaalla kuumentunut jo vähän aikaa.

   Poista
  3. Leppeitä löylyjä... ;)

   Poista
 4. Onko tämä isäinpäivä vähän semmonen "miesten päivä"? Ei kai kauppojen isänpäivätarjouksia ostavaltakaan vaadita mitään isyystodistuksia. Ja kun Paimenkin käskee rapsutella miehiä - ei isiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isänpäivä juontaa iloiselle keskiajalle jolloin naiset vielä jumaloivat miehiään, toisin kuin nykyisin ja siksipä tästä juhlapäivästä on äijämäisyys kaukana. Nykyisin tätäkin päivää voisi viettää Maksamattomien ruokkojen päivänä tahi Elatusjuhlan nimellä koska ukoilla ei ole enää munaa (=luonnetta) huolehtia pesueestaan ja se on sangen kurja juttu, olkoonkin etteivät miehet yksistään ole joka eroon syypäitä.

   No isäthän on miehiä?!! (oletusarvo ;D )

   Poista
  2. Kaikki isät on miehiä, mutta kaikki miehet ei ole isiä :) mutta niin kauan kuin ei ole nimettyä miestenpäivää (koska nykyään monessa asiassa mies on se kärsivä osapuoli ilman tasa-arvoa) niin olkoon tämä semmoinen.

   Poista
  3. :D
   Joo, pidetääskin tämä päivä virallisena miestenpäivänä!

   Poista
 5. Hirnaka14.02

  Täällä on kyllä urakalla rapsuteltu erästä herrashenkilöä mutta se seisoo tuolla ulkona tarhassa neljällä jalalla ja tikahtuu omaan erinomaisuuteensa.
  Keitin Perillisten isälle aamukahvit ja värkkäsin leivät, Perilliset hoitivat lahjomiset ja hoilasivat onnittelut.

  Nyt on Jurtan ulkoasu ihan asuntomessutason steriili, ei yhtään mancave -tyyliä enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, mä kävin eilen katsomassa kuvat ja varsin pirteältähän tuo näytti "kyläreissunsa" jäljiltä joten on ilmiselvää että visiteeraamisesta on jäänyt hyvät muistot.
   Sä olet Hirnakka hyvä vaimo kun keittelet sufeet med sirvakat! Itse jouduin ensin ajamaan lammasrattaillani aina Kolumbiaan saakka jotta sain hommattua aamukahvini vaatimat pavut, sitten paahdoin ja jauhatin ne, pakkasin ja kuljetin kotiin missä avasin paketin ja vasta sitten pääsin keittämään sumpit. Leipääkin olisin tehnyt mutta jääkaappi ammotti tyhjyyttään koska eilen oli Valkyrian salakaatovuoro mitä se ei ollut jostain syystä tehnyt ja minähän en leipää syö jos ei ole mitään päälle pantavaa.

   Asuntomessu - look! :D
   Kirkasta ja simppeliä pitää olla tai mä en näe.

   Poista
  2. Hirnakka15.15

   Ahhhhh, minä kiroitushärjöinen nauta. Hirnaka kuulostaa japanialaiselta itsemurhalta joten korjataan nyt. Taitaa näillä mun verenpainelääkkeillä olla sivuvaikutuksia kun ei osaa enää nimeään tavata saati kirjoittaa oikein. Yritän nyt uudestaan.

   Poista
 6. Oikein mukava muutos tämä, aikaisemmin joutui prillit riisumaan, että sai tekstistä selvän, joten ilahtuneena tätä tervehdin :-) . Tuon joulupukki-yhtälön mahdottomuuden vuoksi ei meidänkään torpassa ole joulupukkia nähty kuin neljästi, muuten on tontut nurkissa hiipparoineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja vastaisuudessa saa (ja pitää ) antaa palautetta mikäli on jotain probleemia koska minen voi olla mitenkään tietoinen kaikista jutuista vaikka yleensä testaankin ulkoasua useammalla selaimella mutta kun jokaisella meistä on erilainen näkökyky niin se tuo haastetta.

   Samma här, eipä ole pukkeja pahemmin näkynyt mutta eipä ole jälkikasvuakaan kun on tämä elämä ei ole aina ollut sellaista että penskoja olisi voinut tehdä ja nyt siihen touhuun alkaa olla vähän turhan vanha. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö täällä oltaisi jouluisissa tunnelmissa sillä Valkyria sanoo meikäläistä vähän väliä tontuksi :D

   Poista
  2. JA hei nainen, miks et sanonut että sua ei näy listalla (koska kaikesta saa marmattaa) :D
   Asia on kuitenkin nyt korjattu!

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins