Nouhomekone

Eilinen ei mennyt putkeen jos ajatellaan päivän pituutta sillä pääsin riisumaan orjankaapuni vasta myöhään illalla mutta muuten kyllä, kaikki seinät saatiin purettua (levytys laattoineen), samoin lattialaatat ja jopa osa saunan seinien paneloinneista. Suurin ilonaihe oli se ettei suurempia vesivahinkoja löytynyt vaan ne rajoittuivat hyvin pienelle alalle eikä rakenteita jouduta uusimaan kuin muutaman metrin osalta. Pelastus löytyy tavasta jolla pesuhuoneen seinät oli tehty:
Varsinaisen rungon pintaan jonka pinnassa höyrynsulku meni, oli lyöty ensin vaakakoolaus (ylös, alas ja keskelle) ja tämän vaakakoolauksen pintaan pystykoolaus k 300 jaolla joten varsinaisen rungon (eristeineen) ja seinälevytyksen väliin jäi tuulettuva tila ja vielä kun seinillä olevan höyrynsulun alareuna oli taitettu siten että se tuli lattiavalun päälle, ei itse runko ollut kärsinyt minkäänlaisia vaurioita. Tunnustus tekijöille sillä rakennus on tehty aikakaudella jolloin ei tunnettu nykyisiä vesieristemassoja vaan elettiin ns. pikiband – aikakautta (< - tylsä, vanhoihin rakennusmateriaaleihin liittyvä juttu jota en käy tässä selittelemään).Tilasin eilen uuden tietokoneen jonka merkkiä en valitettavasti pysty teille sanomaan koska en tiedä sitä itsekään mutta kone on jokatapauksessa pöytäkone ja kauppaan kuuluu sekä 17'' näyttö että näppäimistö. Kone tulee alan liikkeestä ja sen alkuperäinen käyttöjärjestelmä (Vista) vaihdetaan Windows seiskaan vaikka Vistan versio on kuulemma viimeisin jonka tuki loppuu 2017 mutta minun mielestä Vista on sen verran syvältä kannaksen ruskeammalta puolelta etten ole siitä koskaan pitänyt. Hinta koneella oli 150,- euroa lisukkeineen mutta käyttöjärjestelmän vaihdon vuoksi hinta nousee 260,- euroon koska W7:n lisenssi maksaa kuuleman mukaan 110,- euroa. Päädyin tähän uuden koneen hankkimiseen siitä syystä että vanhan Asukseni näppäimistö vetelee viimeisiään ja tämän varakoneeni eli HP:n näppäimistöstä on muutaman näppäimen kanssa ongelmia ja kun kävin näyttämässä näitä, niin tuomio oli että molempiin täytyisi tilata kokonaan uudet näppäimistöt jolloin hinta töineen tulisi olemaan sen verran että mieluummin panostan kokonaan uuteen koneeseen. Haittapuolenahan on aina näissä jutuissa se työtä vaativa ohjelmien/tiedostojen siirto joka vie oman aikansa.

Tämä pariviikkoinen tulee olemaan melko tiivis koska kylppärihomman oheen pitäisi tehdä pari muutakin projektia jotka täytyy aikatauluttaa tasoitteiden/vesieristysmassojen jälkeisiin kuivumispäiviin. En nimittäin halua enkä ylensäkään salli minkäänlaisia häiriöitä tai viiveitä ”pääurakkaan” koska juttuhan on niin, että ensin tehdään yksi työ kunnolla alusta loppuun ja vasta sitten siirrytään seuraavaan. Nämä kuivumispäivät mahdollistavat kuitenkin sen että pääsen tienaamaan hieman ekstraa ja tähän on syy: Syyrialaiseen on hommattava uudet talvirenkaat, uusi tietokone maksettava normaalien laskujen päälle ja tämän lisäksi minulle tarjottiin tukkuostomahdollisuutta panalan koodeista joita olisi kaupan suurin piirtein sama määrä kuin aikoinaan Spartalaisia siellä kuuluisassa Thermopylain solassa. Saas nähdä nyt mitä tapahtuu ja mihin tulokseen päädyn.Tänään on onneksi helpompi päivä joka menee materiaalien hankinnassa joten kaiken järjen mukaan nälästä aiheutuvien pakkoliikkeiden pitäisi olla ohi ns. ihmisten aikaan mikä taasen mahdollistaisi tämän internetin syövereissä roilaamisen, se kun kärsii näistä überpitkistä orjailuista joiden jatkeena on useimmiten Valkyrian tulikomennot eilisen tapaan, katsokaas kun minun piti ottaa vielä kotiin tultuani neljä isoa muovilaatikollista talvivaatteita varastosta ja otinhan minä mutta laiskuuttani yritin päästä helpolla (pari polkupyörää ja kummilikan rattaat olisi pitänyt siirtää mutta en viitsinyt) joten saldona oli pari lattialle pudonnutta muovilaatikkoa, paljon sälää med lattialla lojuvat vaatteet ja uskomaton määrä erilaisia demonien etunimiä sekä yksi typerä teko: tempaisin viivakoodituspäissäni nyrkin varastossa olevan, tosin tarpeettoman keittiön välioven läpi ja nyt vituttaa vielä enemmän koska menin sortumaan tähän varsin tarpeettomaan tekoon. Tyhmä minä. Aina ei vaan jaksa ja seli seli.


Teille kuitenkin mitä parhainta perjantaita? ja nauttikaahan lämpimästä syyssäästä vaikka vettä tihuuttakin. Nyt pitää mennä.

6 kommenttia :

 1. Sanna8.42

  Ovet ne on heiveröisiä nykyään.
  Kerro mitä komentosanoja se Valkyyria käyttää, kun mun komennoilla ei ole mitään vaikutusta tähän neljävitosen kenkiä käyttävään tyyppiin, joka täällä asuu!

  VastaaPoista
 2. Ritva N14.22

  Kyllä ennen osattiin rakentaa ja se on hyä juttu.
  Ja se on hyvä kans että oven hajoitit, sillä ovia saa uusia mutta naamoja ei.

  Mitä noihin komnetosanoihin tule, neuvoja kaivataan täälläkin. Kun on "kuuro" ukko niin haastetta riittää ja mulla liian matala ääni.


  Onnittelut uudesta koneesta.Uusi on aina uusi.

  VastaaPoista
 3. Aina ei mene millään komentosarjalla perille:

  VastaaPoista
 4. No joo mutta se on typerää hajottaa paikkoja koska itsekuria pitäisi löytyä sen verran ettei tuollaista pääse tapahtumaan.

  Uuden koneen saan vasta ens viikon alussa koska se ottaa muutaman päivän kun uusi käyttöjärjestelmä ajetaan sisään. Tai paremminkin ne muutama sata päivitystä vie sen ajan, itse käyttiksen asentaminen ei vie kovinkaan pitkään.

  VastaaPoista
 5. Onhan ne mutta eipä niitä olekaan hakattaviksi tarkoitettu eli tosi tyhmä temppu meikäläiseltä.

  No ne Valkyrian komentosanat on semmoisia meidän omia juttuja... :D

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins